חומצות

yaarin

New member
אבל..

החומצות החזקות היחידות הן לא- HCL, HBr, HI, HClO4, H2SO4 ו-HNO3 ?

אה ולא הבנתי למה

CO2 היא גם חומצה אין בה אפילו מימן אז מה היא יכולה למסור? ואותה שאלה לגבי SO3?

yaarin

New member
לנערת האמבולנס:

אנחנו על אותו גל. וחוצמזה, החומרים שציינת הם חומצות מפני שחומצה לא חייבת למסור פרוטון. זאת רק ההגדרה של ברונסטד ולאורי. לעומת זאת, ההגדרה של אהרניוס טוענת שחומצה היא חומר שמגיב עם המים ליצירת יון הידרוניום כך שהחומרים האלה יגיבו עם המים ליצירת יון הידרוניום מבלי למסור פרוטון. והתגובה היא: CO2 + H2O > H2CO3 H2CO3 + H2O > HCO3- + H3O+

yaarin

New member
עמית תראי איזה כפרע אני היום:

1)בסיס חזק יכול להיות או תרכובת של מתכת אלקאלית עם (OH) או תרכובת של ca או Ba או Mg עם (OH) (מכאן שבסיס קל תמס הוא בסיס חזק משום שהוא מתפרק במהירות במים ויוצר יון הידרוקסיל) 2) בסיס חזק יכול להיות הידריד של מתכת אלקאלית, או Ba, או Ca, או Mg . 3) בסיס חזק יכול להיות תחמוצת מתכתית קלת תמס. K הוא לא בסיס.

גם אני חשבתי ככה עד ש...

ראיתי שבתרגיל שהסברת לי אז חומר F היה מתכת במקרה הזה K וה P.H שלו היה גדול מ-7

deathcaster

New member
תגובה

K הוא אשלגן, זוהי מתכת. אך בגלל שזו מתכץ מאוד פעילה כימית, היא אינה נפוצה בצורת היסוד בטבע. ברגע שאשלגן בא במגע עם מים נוצר KOH שהוא בסיס חזק.

"נוצר",נכון,אבל

מיד מתמוסס במים. מנגד,אני מניח שנידוף המים יסייע בקבלת המלח עצמו[אבל כידוע,אלא אם כן יש לך אוופורטור ב high vacuum, לוקח המוווווווווון זמן לנדף מים]. נ.ב. זו לא חפירה. זו הכימיה "אשמה".

deathcaster

New member
פששששש

אתה מחדש לא אמיר, לא ידעתי שKOH זה מלח.... ארהניוס לואיס וברונסטד לאורי מתהפכים בקברם !

למעלה