חומצות

העיקר אתה קורא לי פלצפן...אייי איי

איי... בכ"א: אני אמרתי שKOH הוא לא בסיס?! הוא בסיס,זה ברור,אבל הוא גם חומר יוני. חומר יוני הוא מלח,נקודה,אין כאן שום ויכוח,למה צריך לחפור כל כך הרבה על זה?...אני לא מפחד להודות בטעותי, גם לך מותר לעתים.

deathcaster

New member
המממממממממ

א. מעולם לא אמרתי שאני לא פלצפן. ב. לא אמרת שKOH הוא לא בסיס, אבל הוא איננו מלח, תחזור על ההגדרות. מלח הוא חומר יוני המתקבל מתגובת חומצה - בסיס, KOH הוא אמנם יוני אך לא מתקבל ע"י תגובת חומצה בסיס. אני הראשון שאודה על טעותי כאשר היא אכן טעות.

מה שלימדו אותנו

הוא ש*כל* חומר יוני הוא מלח. ובאמת שאפפעם לא ראיתי את ההפרדה הזו בין "סתם חומר יוני" לבין "מלח".

deathcaster

New member
תגובה

תשמע אני לא רוצה לצאת כנגד מה שלימדו אתכם, אני רק יודע שזו ההגדרה של מלח, אני אשמח אם תשאל את אחד המרצים שלך ותקבל הבהרה, כי חיפשתי בכמה מורות מידע באינטרנט וזו אכן ההגדרה , אז באמת יש אי התאמה בין ההגדרה הרשמית של מלח לבין מה שלימדו אתכם... אולי נרדמת בשיעור בדיוק שאמרו את זה ?
...... סתם.... צוחקים.

אהממ...פעמים רבות

לא עשיתי הפרדה זו[בין חומר יוני למלח], ואנשים מה*תחום* שמעו אותי מדבר "ככה"[ב"גסות"
] וזה לא הפריע להם...בלי עין הרע,אם אני אומר שטות הם מתקנים אותי אז....יו נואו..

deathcaster

New member
בסיסים חזקים

מהחזק לחלש :
Sodium hydride-NaH Lithium diisopropylamide C6H14LiN Sodium amide NaNH2 Potassium hydroxide KOH Barium hydroxideBa(OH)2 Cesium hydroxide CsOH Sodium hydroxide (NaOH Strontium hydroxide (Sr(OH)2 Calcium hydroxide (Ca(OH)2 Lithium hydroxide (LiOH Rubidium hydroxide (RbOH​

אתה בטוח שסודיום הידריד

הוא לא הבסיס החזק ביותר שם?[או שמא, אחד החזקים ביותר בכלל?..] ואם כבר ציינת אותם,אז איפה RLi [למשל בוטיל ליתיום], LAH, RMgX וכו'?..

deathcaster

New member
תגובה

אבל........ סודיום הידריד הוא הראשון ברשימה שלי לא ? RMgX זה ראגנט גריניראד , אם הוא בסיס זה חדש לי בכל מקרה בתגובת גריניארד אין לך תגובת חומצה-בסיס קלאסית זה שונה, תקן אותי אם אני טועה. לגבי שאר החומרים שציינת, יכול להיות , זה לא אומר שרשמתי את כל הבסיסים ביקום, רשמתי את הנפוצים ביותר. בוטיל ליתיום אכן בסיס חזק, אבל הוא לא יציב, ומגיב ישר עם מים לקבלת בוטאן וליתיום הידרוקסיד. LAH ? מה זה ?

אני דביל,מודה-

חשבתי שכתבת "מהחלש לחזק".....סורי
נכון,ריאגנט גריניארד הוא לא "בסיס קלאסי", אבל כשלעצמו,בגלל שהקרבאניון לא מאד מאד יציב, יש לו אופי בסיסי די עוצמתי. ראיתי מספר מקרים בהם מנצלים את בסיסיות זו כדי לתלוש מימן אצטילני והרי שגם סודיום אמיד[NaNH2],בסיס חזק אחר שציינת לעיל משמש לאותה מטרה בדיוק. LAH-ליתיום אלומיניום הידריד. אבל כמו שאמרת על הבוטיל ליתיום- גם זה רגיש מאד[מאד!] ללחות[אבל עדיין בסיסי כשלעצמו,זה לא סותר זאת.]

deathcaster

New member
תגובה

סבבה.... אבל למען ההגינות האקדמית..... לא מקובל לערבב בין ראגנטים לבין "סתם" בסיסים קלאסיים. מה גם שהראגנטים שציינת הם מאוד לא יציבים ואם צריך להשתמש בהם צריך לסנתז אותם קצת לפני הראקציה עצמה. בסיס קלאסי יכול לשהשאר כפי שהוא לנצח.

אני לא מכיר הגדרה ל"קלאסיים",

ועובדה שגם חלק מהבסיסים "קלאסיים" כמו שציינת, למשל LDA הם לא יציבים במיוחד ביחס לאויר-עובדה ששומרים אותו בדסיקטור לרוב.

deathcaster

New member
תשובה

חומצה זרחתית היא חומצה די מיוחדת בטבע. האם היא תלת פרוטית ? בודאי, הרי יש לה 3 מימנים שהיא יכולה לשחרר וזה מה שעושה אותה תלת פרוטית. חזקה או חלשה ? חלשה. אלו הם ערכי קבועי הפירוק שלה Ka1= 7.5 x 10−3 Ka2= 6.2 x 10−8 Ka3= 2.14 x 10−13

למעלה