חומצות אמינו כבופר
אהלן,
מנסה להבין איך קובעים יעילות של חומצת אמינו כבופר. ידוע לי שבופר טוב זה בופר שמתנגד טוב לשינויים בPH, אך אני לא מצליחה להבין כיצד קובעים זאת על סמך הסתכלות בחומצת אמינו.
למשל-צריכה לבדוק איזו חומצה אמינית תשמש כבופר הכי טוב בPH=10 (גליצין, ציסטאין, פרולין או ארגנין).
ציירתי את כל חומצות האמינו במצבי היינון שלהן, יש לי את הPka שלהן, אך כל הערכים של הPka שלהן קרובים מאוד ל10. איך ולפי מה אני יודעת מתי חומצה אמינית תשמש כבופר אופטימלי?
תודה רבה!
אהלן,
מנסה להבין איך קובעים יעילות של חומצת אמינו כבופר. ידוע לי שבופר טוב זה בופר שמתנגד טוב לשינויים בPH, אך אני לא מצליחה להבין כיצד קובעים זאת על סמך הסתכלות בחומצת אמינו.
למשל-צריכה לבדוק איזו חומצה אמינית תשמש כבופר הכי טוב בPH=10 (גליצין, ציסטאין, פרולין או ארגנין).
ציירתי את כל חומצות האמינו במצבי היינון שלהן, יש לי את הPka שלהן, אך כל הערכים של הPka שלהן קרובים מאוד ל10. איך ולפי מה אני יודעת מתי חומצה אמינית תשמש כבופר אופטימלי?
תודה רבה!