"חולית" היא סדרת ספרים של פרנק הרבר
ט (היה חסר לי מקום אחד בשורת הנושא...), שמתחילה בספר הקרוי, איך לא, "חולית", שהוא ספר מדהים ונהדר. הספר עוסק בתהליך מסוים שעובר על הגיבור שלו, פול אטרייאידס, כשהמשפחה שלו, בראשות אביו הדוכס לטו, נאלצת בצו הקיסר להעתיק את מגוריה לכוכב הלכת אראקיס, שתושביו קוראים לו "חולית" - כוכב לכת מדברי שקשה לשרוד בו, אבל שממנו מפיקים סם מסוים שמאריך את חייהם של תושבי הקיסרות ומאפשר את המסע המיידי בין נקודות שונות בגלקסיה. עם הזמן, פול נחשף לתככים, מזימות, הפיכות ושאר טראומות שנחרטות בנפשו הרכה (
). לספר יש סדרת המשכים שכתב הרברט, שעל פי רוב הדעות נופלים באיכותם מהספר הראשון, אם כי גם הם לא רעים, וכמה ספרים מקדימים שכתב הבן שלו, בריאן הרברט, לאחר מותו של האב, ביחד עם סופר בשם קווין אנדרסון, ואת הדעה שלי עליהם אפשר לראות בהודעה קודמת שכתבתי בנושא. בעבר הפך "חולית" לסרט שביים דיוויד לינץ' - סרט מרהיב עין אך גם משעמם עד אימה, שהסוף שלו בהחלט היה צריך לזכות את הבמאי בלינץ' (בקיצור: הוא הפך ורמס לחלוטין את כל הרעיונות שהרברט העלה בספר שלו). בזמן האחרון הפך "חולית" למיני סדרה (שלטעמי היתה איומה ונוראה ורידדה את כל העסק לכלל גירסה קצת שונה של סרט על מכשפים ודרקונים), ולאחרונה נוספה אליה "ילדי חולית", מיני סדרה שמבוססת על ספרי ההמשך "משיח חולית" ו"ילדי חולית". אומרים שהמיני סדרה הזאת קצת יותר טובה מהקודמת - עוד לא ראיתי אותה.
ט (היה חסר לי מקום אחד בשורת הנושא...), שמתחילה בספר הקרוי, איך לא, "חולית", שהוא ספר מדהים ונהדר. הספר עוסק בתהליך מסוים שעובר על הגיבור שלו, פול אטרייאידס, כשהמשפחה שלו, בראשות אביו הדוכס לטו, נאלצת בצו הקיסר להעתיק את מגוריה לכוכב הלכת אראקיס, שתושביו קוראים לו "חולית" - כוכב לכת מדברי שקשה לשרוד בו, אבל שממנו מפיקים סם מסוים שמאריך את חייהם של תושבי הקיסרות ומאפשר את המסע המיידי בין נקודות שונות בגלקסיה. עם הזמן, פול נחשף לתככים, מזימות, הפיכות ושאר טראומות שנחרטות בנפשו הרכה (