חוזרת להתייעצות.

חוזרת להתייעצות.

כשבתי הייתה קטנטונת נעזרתי בכן המון ולמדתי מכן כ"כ הרבה.
כעת אני חוזרת לפורום הנהדר הזה כדי לקרוא את התובנות שלכן בעניין שלי.
גילוי נאות: אני כעת בניק אחר.

הילדה שלי בת 3 וקצת.
ההריון, הלידה (לא לידה, ניתוח קיסרי) ותחילת החיים המשותפים שלנו ביחד היו מאוד מאוד מאתגרים.
חוויתי קשיים רבים, גם במהלך ההריון (דימומים חוזרים ונשנים, אשפוזים, שמירת הריון ארוכה מאוד), דכאון לאחר לידה, בדידות איומה, חרדות, משברים רבים מבחינה נפשית, מבחינת העתיד המקצועי שלי, השלמה עם דברים רבים שהיה לי מאוד קשה להשלים איתם. חלקם עדיין בסימן שאלה. לקח לי זמן ללמוד את ההתנהלות מולה ואיתה (אנחנו בחינוך ביתי). הכל נהיה קצת יותר קל כשהייתה בת כשנה וקצת, בעיקר בזכות זה שעברנו דירה למקום מרכזי יותר ומצאנו חברה יציבה יותר, ובעיקר בגלל שצברתי ניסיון.
ברור שאיני האישה שהייתי לפני שהיא נולדה. אני מרגישה שכיום אני יודעת יותר, מנוסה יותר, אבל המחשבה על ילד נוסף מפחידה אותי מאוד.
למעשה, עד לאחרונה הייתי משוכנעת שאיני מעונינת בילד נוסף. זה היה מסוג הדברים שהייתי מאוד מאוד בטוחה בהם. גם בן זוגי, שמאוד רוצה ילד נוסף, השלים עם זה שלא אהיה מוכנה לעבור שוב את מה שהיה. כל מחשבה על הריון נוסף פשוט שיתקה אותי לגמרי.
בשבועות האחרונים אני מתבוננת סביבי ומתחילה להרהר בזה. אני גם מסתכלת עליה ותוהה האם זה הדבר הנכון עבורה - לגדול לבד.
אני לא מרגישה תשוקה לילד נוסף. אני רק תוהה האם זה הדבר הנכון למשפחה שלי.
יש לי מיליון מחשבות כרגע, את רובן אני לא מצליחה עדיין להגדיר ממש ולגבש.
אני מאוד רוצה לקרוא מניסיונכן - איך עושים החלטה שכזאת?
האם זה "לא הוגן" להביא ילד נוסף כשזה מגיע ממקום מחושב כ"כ ולא מתוך רצון והשתוקקות?
ובראש ובראשונה - איך מתגברים על הפחד המטורף הזה של ההריון, שאולי עשוי להיות קשה כמו הראשון, על החשש מפני דכאון לאחר לידה שוב, על זה שאולי הילד הבא יהיה מאתגר כמו הילדה הראשונה? מה אני אומרת לעצמי כשיש גם עניין של תחושה של חוסר מימוש עצמי? (זה כבר עניין בפני עצמו, אבל מהווה שיקול). ההחלטה על חינוך ביתי היא החלטה שאנחנו בטוחים בה ושמחים איתה. ועדיין, יש משברים שגורמים לי להרהר. אני לא יודעת לגדל ילדים אחרים, אני מניחה. גם הילד הבא, אם וכאשר, יהיה איתנו בחינוך ביתי.
תודה לעונות

מרינהג

New member
דעתי

לגבי בת יחידה ולדגול לבד: לפני כחודש בני בן 4.6 נכנס לראשונה לגן, שבועים היתי איתו, רק בסוף שבוע שני במקרה סיפרו לי שבקבוצה שלו יש 3 זוגות של אחיות תאומות מתוך כ18 ילדים בני 4-5. אם לא היו מספרים לי לא היתי עולה על זה לבד, למרות שהן דומות. לא הפרידו ביניהן, הן כבר גדולות מספיק למשחק משוטף והן בחרו לשחק עם ילדים אחרים ולא בינן לבין עצמן בתוך הזוג.

אני גדלתי לבד

ועכשיו כשאני אמא שלתיים אני רואה כמה הפסדתי וכמה זה פגע בי.
יש אנשים שחושבים אחרת ממני ואפילו נכתב על זה ספר שמצדד בגידול ילד אחד בלבד.
אני חושבת שהכל מתחיל ונגמר באיך את מרגישה.
ומניסיון של שני הריונות ושני ילדות אני יכולה להגיד לך שאצלי זה היה מאוד שונה גם ההריון, גם הלידה, גם הילדה שיצאה וגם החווייה שאחרי. בין השאר כי את כבר לא אותו אדם אחרי שהפכת לאמא וגם אם את יולדת כל פעם אדם אחר.

regvuv1

New member
וואו, קשה...

אני לא יודעת לענות לך, רק לכתוב מה שעבר לי בראש כשקראתי מה שכתבת.
קודם כל, אף הריון לא זהה לקודמו - יש סיכוי גדול אמנם שיהיה לך שוב הריון קשה, אבל קיים גם הסיכוי שיהיה לך הריון קל יותר, או סתם קל ולא רק יחסית להריון הקודם. לגבי דיכאון אחרי לידה לדעתי אם את מוכנה יותר לקראת זה, עם בן זוג שכבר עבר את זה איתך ויודע לזהות את הסימנים, יהיה לך הרבה יותר קל למנוע ו/או לטפל במקרה הצורך. בכל אופן, לדעתי לפחות, אלה שיקולים מאוד קטנים וזמניים יחסית להחלטה לצרף לחיים שלכם ילד נוסף, שיישאר שם הרבה יותר מתשעה חודשים,או שנתיים.
אני מכירה מספר משפחות שההורים החליטו להביא רק ילד אחד לעולם, מתוך רצון להשקיע בו את כל המשאבים שלהם, המרץ, הזמן, הכסף... רובם מתוך ניסיון עצמי כזה - אחד ההורים הוא ילד יחיד ומאמין שזו הדרך הנכונה.
לי קשה להזדהות, תמיד ידעתי שארצה יותר מילד אחד, אבל אני יכולה להעיד שלפני כל הריון אנחנו עשינו הרבה חישובים, כולל כלכליים, משרות וכו׳ והתחלנו הריון רק אחרי שסיימנו לחשב ולהתחשבן ם כל גורם שעלה לנו לראש. זה לא גרם לנו לאהוב מי מהילדים פחות או יותר... ברגע שהם נולדים, הם כבר הילדים שלך ולא משנה מה היה המניע לכניסה להריון.

לדעתי אתם צריכים לשבת ביחד ולחשוב איפה אתם רואים את עצמכם בעוד עשור - עדיין בחינוך ביתי? או שחזרה בקריירה? אם את מתכננת להמשיך בחינוך ביתי גם מעבר לגיל הגן, אז ארבע שנים נוספות זה כבר באמת לא מה שישנה את התמונה הכוללת, אבל אם את מעוניינת להתחיל מסגרת כלשהי בגיל שש-שבע, ולחזור לעבוד - זה שיקול מאוד חשוב, שכנראה ישפיע על מצב הרוח שלך, על הרצון שלך להכנס להריון ואולי אפילו על היכולת שלך לשמור את ההריון. בוודאי ובוודאי שזה גם ישפיע על הסיכוי לדיכאון אחרי לידה.
הריון זה משהו שכדאי להכנס אליו בלב שלם, בעיקר אם את יודעת שההריון הראשון היה לא קל.

תודה לכן.

regvuv1, בנוגע לדברייך - לי אין קריירה. להריון הראשון נכנסתי כשהייתי בסוף התואר הראשון שלי, וכל הכוונות שהיו לי נותרו כוונות. לא הספקתי להתפתח בתחום שרציתי. כעת זה די אבוד.
הרגשתי מרמור עצום על כך שלא הספקתי לעשות את מה שכ"כ רציתי. בזמן האחרון אני עוברת איזשהו תהליך השלמה עם זה שזה כנראה לא משהו שיקרה אי פעם.
בכלל, יש לי הרבה "חשבונות" פתוחים עם עצמי בנוגע לזה שלא עשיתי עם עצמי שום דבר משמעותי מן הבחינה הזאת.
החינוך הביתי הוא משהו שאני מתחברת אליו מאוד מאוד, ואני חושבת שמתאים לנו כמשפחה. זה משהו שחשוב לנו ואנו רואים בו יתרונות רבים והנאה.
אין לנו תוכנית ארוכת טווח, אם כי אנחנו כן מדברים על חינוך ביתי גם בגיל בית ספר. כעת קשה לנו קצת לראות לרחוק מכיוון שהיא עדיין צעירה.
ההריון הזה, אם וכאשר יהיה, כנראה לא יתנהל בלב שלם מכיוון שיש פה ניסיון עבר לא טוב. ועדיין, כפי שנכתב בתגובות, ההריון הוא רק הריון, הקושי הוא רק קושי, והכל עובר בסוף.
עכשיו רק צריך להשתחרר מהפחד.

בלת"ק ילד נוסף

אני לא כל כך יודעת מאיפה להתחיל לענות....

אני קצת יותר מארבעה חוד' אחרי הלידה השלישית. לידה טובה, ילדה רצויה ומתוכננת, בדיוק בהפרש שרצינו, בתקופה טובה בחיים. ועם כל הטוב הזה, רק עכשיו אני מתחילה להרים את הראש מעל המים. כל התקופה של ההריון (קשה אך תקין לגמרי) ואחרי הלידה היתה חוויה מטלטלת ביותר, בדומה למה שחווינו אחרי הלידה השניה. מצאתי מקום של הזדהות גם עם חוסר הכיוון שתיארת, למרות שאצלי הסיפור קצת שונה.
הפעם הקושי היה בעיקר שלי. שאר בני הבית קיבלו את השינוי יחסית בקלות, בניגוד לפעם הקודמת. אבל גם אז וגם הפעם זה היה (ועודנו) קשה מכל כך הרבה בחינות.
הרצון לילדים אצלי היה משהו שבער בי מבפנים, ואילו לא הייתי מרגישה כך בתחילת התהליך היה לי מאוד קשה למצוא את הכוחות להתגבר על הגלים והעוצמות של התחושות שאני חווה היום.

אני חושבת שלהביא ילד לעולם ממקום שכלתני נטו יכול להיות בעוכרייך. אבל עולות לי מספר שאלות שלו הייתי במקומך, הייתי מנסה לברר עם עצמי למה אין שם תשוקה לילד נוסף (את לא חייבת לענות כמובן, אני זורקת את השאלות לאוויר בשבילך). איך היה לפני לידת הילדה שלך? איך הרגשת כלפי האמהות, כלפי הילד העתידי? האם היתה שם אותה תשוקה שחסרה לך היום?
האם מה שחווית עד כה (הקשיים ההתחלתיים, חוסר הכיוון המקצועי) הוא הגורם לפחד ולחששות? האם ניתן לעשות משהו בנידון (למשל להתחיל לימודים/ למצוא עבודה ובמקביל להתכונן לקשיים ולהערך אליהם)?
אם למקד את העניין, הייתי מנסה לבדוק מאיזה מתעורר הדיון הפנימי על כן או לא ילד השני- האם הלך רוח חברתי הוא שמעורר אותו (ואז, הייתי מנסה לתקוף את זה אחרת..) או שכן יש שם תשוקה רדומה שהקשיים בדרך הדפו אותה עד שנדמה שנעלמה?

יכול להיות שאחרי שיגיע ההריון תגיע ההשתוקקות

אני הייתי עם אותן התחושות לפני ההריון השני, למרות שלא עברתי שום דבר מוגדר - לא דכאון לאחר לידה (לפחות לא מאובחן), לא משבר איום. אבל היה לי קשה, היה לי טראומתי, בעיקר הלילות, וממש ממש פחדתי לעבור את זה שוב.
נכנסתי להריון שני לא מתוך כמיהה לילד אלא מכוח האינרציה, כי תכננו שיהיו שניים די צמודים ובן הזוג אמר שהגיע הזמן ולא ממש עצרתי לחשוב על זה. אבל פחדתי כל ההריון. פחדתי אחרי הלידה. כשקטקטית בכתה בלילות, בת כמה ימים בלבד, ידעתי שזה נורמלי ועדיין ממש נלחצתי, חשבתי על השנה חסרת השינה שעומדת לפניי ולא ידעתי מה לעשות. התייעצתי פה בפורום ואני זוכרת משפט שכתבו לי: "תסתכלי על הפחד בעיניים". הבנתי שזה רק פחד וניסיתי להתגבר. זה נהיה יותר קל ברגע שקטקטית התעצבה קצת וקיבלה את האופי הייחודי לה, וראיתי שהיא לא קטנציק שלי, אלא משהו אחר. הלילות למשל היו הרבה יותר קלים איתה. ואולי בגלל שפחדתי כל כך אז ככה היה נראה לי בסוף, כי ציפיתי לנורא הרבה יותר.

אצלי רק אחרי הלידה התחלתי להתחבר בכלל למחשבה ולרעיון של ילד 2. כשזו כבר היתה עובדה מוגמרת. אגב אני מכירה סיפורים דומים, על ילד ראשון דווקא. שתי חברות שכל אחת מסיבותיה שלה היתה מאוד רחוקה מבכלל לתכנן ילד ראשון. כל אחת מהן נכנסה להריון בטעות, ובגלל הגיל וכל מיני סיבות החליטה לשמור על ההריון. והן אמהות טובות ואוהבות למרות שההריון בכלל לא היה מתוכנן.

מגיל 3 זה מתחיל להיות יותר קל, אולי יהיה לך פחות קשה ממה שאת חושבת. ואני כרגע לא יכולה לדמיין חיים עם פחות מ2 ילדים.

לגבי ילד מספר 3 שמשום מה כולם מצפים ממני להביא, זה כבר סיפור אחר (או אולי אותו הסיפור?).. לא בא לי בכלל..

למה צריך להחליט עכשיו?

לא ציינת בת כמה את, ודווקא בגלל זה אני יוצאת מנקודת הנחה שמבחינה ביולוגית עוד יש לך זמן להתחרט כמה פעמים (וסליחה מראש אם אני טועה).

אני זורקת לך כמה נקודות למחשבה:

יש לי בינתיים שני ילדים. עשיתי אותם בהפרש של 6.5 שנים (לא מבחירה. יצא ככה).
בדיעבד זה הפרש מעולה בעיניי.

עבור הבן הגדול שלי, האח הקטן שלו זה הדבר הכי טוב שקרה לו בחיים.

אני מאוד רציתי את הילד השני. זה ממש בער בעצמותיי. אני לא יכולה לדמיין את עצמי עושה ילד בלי זה. זה נראה לי לא פייר לאף אחד.

אחת הסיבות שכל כך רציתי עוד ילד היתה שרציתי חוויה מתקנת לחוויית הלידה הראשונה (קיסרי טראומתי מאוד). קיבלתי את החוויה המתקנת שרציתי (למרות שגם השני נולד בקיסרי), וזה משפיע מאוד על האמהות שלי.

בעיניי 3 שנים זה הפרש קטן. קחי את הזמן לעבד את החוויות הקשות ולהשתחרר מהן, לתת לנפש ולגוף זמן לבנות רצון אמיתי, תשוקה לילד.
או שלא. לבת שלך יכולים להיות ילדות וחיים מלאים ומאושרים גם בלי אחים.

לדעתי לא חייבים תשוקה לילד!!!

קודם כל, התשובה שלך מקסימה בעיני
מקווה עבור השואלת שהיא באמת לא צריכה להחליט עכשו
והבאת כאן פרספקטיבה אחרת על מהו הפרש רצוי בגילאים. סביבי כולם עם ילדים בהפרש של 2-3 שנים, ואולי באמת עדיף יותר?

אני רק רוצה להעיר/להאיר שאני לא מסכימה עם החלק של התשוקה, וזה עלה גם בתשובות אחרות כאן. לדעתי לא חייבים תשוקה בוערת לילד כדי לעשות ילד. יש נשים שאין להן תשוקה כזו, והן עדיין אמהות מקסימות. מכירה שתיים כאלה באופן אישי. אני חצי כזו כי ילדה מספר 2 לא הגיעה מתוך תשוקה (וגם לא מתוך פאשלה. סתם החלטה ללא תשוקה). הילדה הזו היא הדבר הכי מדהים בעולם ואני לא יכולה לדמיין את החיים שלי בלעדיה, אבל היא לא נולדה מתוך תשוקה. זה לא הופך אותה לפחות מדהימה או אותי לפחות מאושרת ממנה. זה לא הופך את הטיפול בה לפחות מיטיב ממה שקיבל אחיה שנולד מתשוקה. מהרגע שהיא נולדה והיתה עובדה מוגמרת, לא היה שום הבדל מבחינתי.

אני מציינת את זה לא כדי לחלוק עליך, אני מכבדת את דעתך ואת המקום ממנו את מגיעה. אני מציינת את זה כי זה נראה לי חשוב עבור פותחת השרשור (שכחתי את הניק שלה). היא מציינת שאין לה תשוקה. ובכן, לא חייבים תשוקה. גם לא חייבים עוד ילד כמובן, אבל גם לא חייבים תשוקה.

aurora0

New member
שלום לך (בלת"ק)

אני עונה בקצרה כי אינני בבית.
אני דווקא כן מאמינה שבתוך כל הקשיים שבגידול ילד צריכה להיות החלטה עם המון רצון ותשוקה.
מה שאני קוראת במה שרשמת הוא שאת פוחדת. פוחדת מהיריון נוסף, ממה שעלול לקרות לאחר הלידה, מהמורכבות שבכך.
אני הייתי מנסה לברר בנפרד את הפחד ובנפרד את הרצון לילד נוסף.
אם קיים רצון, אך הפחד מאפיל על הרצון הזה, ניתן לטפל בו (בפחד) במגוון דרכים.
אם כרגע הרצון לא קיים, ומבחינה ביולוגית יש לך עוד שנים לפתח רצון שכזה וגם להצליח להרות וללדת, הייתי מניחה לזה.
נהנית מההורות שלך ומהמקום שאת נמצאת בו, ופותחת פתח בראש ובלב, לאם וכאשר תגיע תשוקה ורצון לאח או אחות לבתך.

שאלת הרבה שאלות קשות

אחת מחברותיי הטובות שיתפה אותי פעם שלהריונה השני נכנסה יחסית מהר בעיקר עקב לחץ, ואפילו ממש נלחצה כשנקלטה. עד סוף ההריון היא התאהבה בו לגמרי, וכבר מדברת על כך שכל כך כיף לה שהיא כבר חושבת מתי תעשה את השלישי. כשהיא אמרה לי את זה זה גרם לי לחשוב הרבה, בעיקר כי אני עצמי (עם תאומים בני כמעט שנתיים) אולי חושבת על שלישי אבל עדיין לא יודעת מתי אעיז. זה גם העלה בי הרבה שאלות לגבי סגנונות של הורות. הם זוג שנוסע ללילה בלי הילדים, הילדים ישנים בנפרד ובאופן כללי שם קצת יותר גבולות בינם לבין הילדים, למרות שגם בעיניי שדרכי קצת שונה, היא אמא מופלאה. זה גרם לי לקצת חוסר ביטחון מה זה אומר עלי שאני עוד לא רוצה שוב ילד.
אני חושבת שזה בסדר גמור לא לרצות עוד ילד, ללא קשר לכמה ילדים יש. רק את יודעת למה את מסוגלת, ואם את מרגישה שזה משהו שאת יכולה לעבוד עליו ורוצה (!) לעבוד עליו כמו שמישהי כתבה אז מה טוב. ואם לא - אז לא. אם יש לך את הזמן לחשוב על זה, אולי לא כדאי למהר. עם שניים בבית אני יכולה להגיד לך שיש משהו שמח מאוד במשפחה עם יותר מילד אחד, שמחה ילדותית שהורה כנראה לא מסוגל לייצר. מצד שני אין לי ספק שגם ילד יחיד יכול לגדול נהדר ולהיות מאושר לא פחות. כל בחירה תמיד יש בה רווח והפסד. לאמהות רבות יש קושי בילד השני כי פתאום אין להן את היכולת להתמסר באותו אופן לכל ילד ולתת את אותו מענה לצרכים שלו.
דבר אחרון - זה נשמע קצת כאילו את לא נותנת לעצמך לגיטימציה לחשוב על עצמך. אין בי טיפת ביקורתיות, ואני ממש מקווה שאני לא מעצבנת כשאני אומרת את זה. אני קוראת איך את חושבת על כולם - בן הזוג, הילדה, המשפחה ומה טוב לכולם ואילו על עצמך רק על איך את משלימה עם דברים שאין וכבר לא יהיו. לעיתים נדירות אני מוצאת את עצמי בדעה הזאת, בעקר כי אני לא סובלת את הגישה הרווחת שמהללת את האמא ה"משחררת", את ההורים שלא מפסיקים לעשות דברים שעשו לפני הנישואים כי לכאורה מה שטוב לך טוב לילדים. זה שקר גס. האמת הקטנה שמתחבאת שם, לדעתי, היא שאם רע לך אז רע לילדים. גילוי נאות - אני עובדת במשרה מלאה. אני לרגע לא משקרת וטוענת שזה הכי טוב לילדים שלי. זה לא. אבל אני כמי שאני לא מסוגלת לוותר על זה. על חיי החברה שלי, על כל עיסוק ותחביב, על הלילות לבד עם בן הזוג - ויתרתי. אבל את זה אני צריכה. זו אני. אני מאוד מכבדת חינוך ביתי שנעשה כהלכה, אני לא מסוגלת לו. יש אמהות שכן. בזה הן טובות ממני. במקומות אחרים ייתכן שאני טובה מהן. כל אמא ויתרונותיה וחסרונותיה.

חפרתי קצת (הרבה), אני מספרת על עצמי פשוט כי זה מה שאני מכירה. אלפי התנצלויות אם אני קוראת אותך לא נכון או מרגיזה. את כותבת "אנחנו" שלמים עם החינוך הביתי. האם את באמת שלמה איתו? האם את מצליחה לרגע לחשוב עד כמה לך אורח החיים שלך מתאים כרגע? עד כמה באמת את שלמה עם הקורבנות? לא מן הנמנע שחוסר רצון בעוד ילד נובע פשוט מתוך קושי שאת נמצאת בו.
מאחלת לך למצוא דרך שתהיי בה שלמה ומאושרת. בהצלחה!

אני קוראת בך את עצמי...

גם אני אם לילדה בת שלוש וקצת. גם הלידה שלה ותחילת החיים המשותפים היו מאוד מאוד מאתגרים. רק לפני כשנה, החיים שלנו פחות או יותר התייצבו מבחינה מקצועית ואישית, והמחשבה על לטרוף שוב את הקלפים מפחידה אותי.

בניגוד לבתך, הבת שלי לא בחינוך ביתי. ולא מזמן הבחנתי שמתוך 20 ילדים, היא ועוד ילד אחד (קטן יותר) הם היחידים ללא אחים.

לפני שילדתי, הייתי בטוחה שהבת שלי בחיים לא תגדל בתור בת יחידה. הקשר עם האחים שלי טוב מאוד, ורציתי שגם לה יהיו אחים ושותפים לדרך. החיים בדד נראו לי עצובים. אבל אני פשוט לא מסוגלת לחשוב על הריון נוסף! פשוט לא מסוגלת לעצור את החיים שלי. לא מסוגלת לחשוב על לידה נוראית, עם צוות שלם סביבי, כשאני מרגישה איך החיים שלי חומקים מבין האצבעות ואין שום דבר שאני יכולה לעשות בנדון.

אז אני דוחה את ההחלטה, ודוחה ודוחה. ופוחדת שמתישהו זה יהיה מאוחר מדי.

נצל"ש - ילד מספר 3

בערך אותו הנושא, לא בדיוק אבל יש כמה מאפיינים דומים

לכולם ברור שיהיו לנו לפחות 3 ילדים. גם לבן הזוג זה ברור. הוא מאוד רוצה
גם לי זה היה ברור. בהריון הראשון זה עוד היה ברור לי. איפשהו ב4 שנים האחרונות (הגדול שלי בן 4) זה הפסיק להיות ברור
אני לא רוצה עוד ילדים. רוצה רק את השניים שיש לי.
אבל אני רוצה להרגיש בסדר עם זה. רוצה שזה יהיה הנורמה.

מרגישה שמשהו בי לא בסדר, שאני לא רוצה עוד.
מרגישה אגואיסטית. את הבכורה במשפחה בת 3 ילדים, ואחותי הקטנה ביותר היא אחת המתנות הכי גדולות שקיבלתי בחיים
מרגישה שאני מרמה את בן הזוג, הרי "הבטחתי" לו הרבה ילדים. דיברנו על לפחות 3, ושאם המצב הכלכלי יאפשר, אז נלך על יותר. אפילו על 5.
לא מצליחה להבין את עצמי, איך מצד אחד אני מאוד אוהבת את הילדים שלי, ומצד שני כשחברה נותנת לי להחזיק תינוק אני ממש לא נהנת. לא בא לי. אפילו לא קצת.
ויתרתי על הרבה בשביל הילדים. אבל כן יש לי איזושהי קריירה שאני מנסה לפתח. ופשוט לא בא לי לחזור אחורה.

ולא, אין לי זמן לחשוב על זה. השעון הביולוגי מתקתק. לא יודעת עד מתי זה לגיטימי להביא ילדים (גיל 40 זה בסדר?) אבל אני לא רוצה שיהיה מאוחר מידי, ואני לא רוצה שיהיה מסוכן מידי (אם הגיל עולים הסיכונים.. אני רואה את פלפלים צהובים, יש לי קרוב משפחה אוטיסט, מלחיץ אותי להגיע לשם).

מבחינתי המצב האופטימלי היה - אם הייתי חיה בתרבות שבה שני ילדים זה המון. סין למשל. או אירופה. או אפילו ארה"ב. אז לא הייתי מקדישה לכל העניין מחשבה נוספת.
אבל כאן, בארץ, עם המשפחות, החברות, בן הזוג, קשה לי עם הבחירה שלי
ועוד יותר קשה כמובן שבן הזוג לא שותף. כל החברות מספרות לי איך הן מנסות לשכנע את בן זוגן להתחיל לעבוד על הילד הבא (מספר 2 או 3 או 4). ורק אצלי הוא די מסכן. כבר יודע שאסור לו בכלל לעלות את הנושא..

מדגישה שניצלשתי

היה לי לא קל לשתף ואני נורא אשמח לקבל תגובות, מקווה שזה בסדר להדגיש ולבקש

זה כבר כן הנורמה..

אני מכירה לא מעט אנשים עם 2-3 ילדים.. ואפילו 1. זה כבר כן הנורמה.
אני גם כרגע רוצה רק 2 בעיקר כי טוב לי ככה אבל גם מבחינה כלכלית, אולי אני כן ארצה בהמשך אבל בהחלט רואה את עצמי עם 2.
אז כן אנשים סביבי אומרים מה פתאום אבל למי אכפת?
וגם בעלי רוצה בטוח 3-4 אבל נכון לעכשיו אני בעיקר מגדלת אותן.. :) אז הוטו כולו אצלי..
אבל מה זה "הבטחת" לו? יש את החיים, בדרך.. דברים משתנים.. אני בטוחה שהוא לא היה רוצה שתביאי ילד שאת לא רוצה בו רק כי הבטחת לו..
כשחברה טובה שלי ילדה את הבן השני ואמרה שזהו היא לא רוצה יותר ממש ניסיתי ללחוץ עליה ולא הבנתי ואמרתי בסדר אז עוד 10 שנים (היא צעירה). אבל כבר בהריון עם השניה באתי אליה והתנצלתי.

אצלי גם יש את מרכיב החרדה- משום מה 3 ילדים ממש מלחיץ אותי כאילו אני ארגיש ממש מבוגרת.. ממש עמוק עמוק בבורגנות.. נראה אולי גם על זה אצטרך לעבוד מתישהו :)

תודה

אני כן מרגישה שאני מרמה אותו קצת. כי החיים משתנים אבל הוא לא שינה את דעתו. זו אני ששיניתי את דעתי.
ידעתי מראש שהוא אוהב ילדים ושהוא יהיה אבא מדהים, והוא אכן כזה.

regvuv1

New member
מקצרת, כי דורשים פה תשומת לב...

לדעתי החלטה על ילד נוסף צריכה להגיע משני ההורים ולא מאחד שרוצה והשני שנכנע. אנחנו היינו בהתלבטות גדולה אחרי השני, אני מאוד רציתי והחצי מאוד לא, בסופו של דבר עשינו עוד אחד אחרי ששנינו התקדמנו אחד לכיוון השני בדעותנו, אני הייתי פחות בטוחה שזה כדאי והוא הגיע למסקנה שהוא כן רוצה עוד אחד. בשום שלב בהתלבטות, גם כשכבר חשבתי שלא נעשה עוד אחד, לא הרגשתי מרומה. הבנתי אותו לחלוטין.
דרך אגב, לחברה תמיד תמיד יהיה מה להגיד לך ועל מה לבקר, לי העירו על כך שהמרווחים בין הילדים קטנים מאוד (שנתיים), על כך שלא עשינו רביעי (???), על כך שכן הנקתי, על כך שהפסקתי להניק... צריך להפעיל מסננים ולהתעלם. אף אחד חוץ ממך ומבעלך לא יודע מה טוב לך ולמשפחתך.
ובדיעבד, היום לכל מי ששואל האם כדאי לעשות ילד שלישי, אנחנו עונים לא! זה קשה, זה מעייף, זה לא פשוט בכלל, תמיד יש שלוש דעות (אפילו בשאלת כן ולא
), תמיד יש ילד אחד יותר ממספר ההורים. בבריטניה יש סדרת טלוויזיה בשם outnumbered על זוג עם שלושה ילדים, ואני מזדהה... שני ילדים זה מצויין! אם יום אחד תחליטי שאת כן רוצה עוד אחד, דוני בזה עם בעלך ותחליטו, אל תעשי את זה רק כי החברה הישראלית מטורפת, או כי ככה אמרתם פעם בעידן התמימות שתעשו.

תודה! אני בטוחה שאתם נהנים מאוד ממספר 3

ולא מתחרטים לרגע
ועדיין היה לי כיף לקרוא שאתם עונים "לא". מחפשת חיזוקים..

regvuv1

New member
לגמרי נכון!

הוא ילד מקסים ומדהים, אנחנו מתים עליו בדיוק כמו על השניים האחרים והוא כן היה מתוכנן אז אי אפשר להאשים פנצ׳ר,
אבל זה מאוד קשה ואני בטוחה שגם עם שניים היינו מאושרים, וכלכלית היה לנו הרבה הרבה יותר קל (גם טכנית, להסיע שניים שלומדים באותו מקום ואחד במקום אחר... לבקש מחברים לאסוף את הילדים זה בלתי אפשרי כי אין להם מקום באוטו לשלושה... בייביסיטר צריכה להיות מישהי עם יכולת התמודדות, כבר היו לנו כאלה שסירבו לשמור על שלושה ערים.. ויש עוד הרבה שלא עולים לי בראש כרגע)

למעלה