חוזרת להתייעצות.

אני נפגעתי מדבריך, אבל בזכות

reguvev (סליחה אם אני מעוותת את הניק)
נזכרתי שבעצם כבר קראתי כאן תגובות צורמות מאוד שלך, ולא אהבתי (בלשון המעטה)
אז עכשו הרעל מופנה כלפיי. לא נורא. מאחלת לכולנו שיום אחד תלמדי להגיב בצורה חיובית יותר

מיכלב1

New member
מנצלש"ת שאלה על דיכאון.

יש לי כל כך הרבה לכתוב בנושא אבל......זו לא תקופה ממש טובה,
אחרי לידה שלישית מאוד עייפה פיזית ונפשית, (מי שזוכרת מהודעות קודמות על וירוס בטן שתופעותיו נמשכות סחרחורות וכאבי ראש שהשתפרו)
בודקת הכל במישור הפיזי, בנתיים הכל תקין.
חלקכן כתבתן פה על דיכאון,
אז אני שואלת איך טיפלתן בעצמכן? נראה לי שאני בדיכאון....
דבר שאני לא מכירה ולא היה בלידות הקודמות, היו קשיים היה בכי אך נסבל וחולף.
מאוד מבואסת מהמחשבה שזה זה.
התחלתי דיקור לפני שבועיים וזה עוזר אבל אני כבר עייפה מכל התקופה הזו ורוצה לשמוע רעיונות
והכי חשוב שזה עובר....

מקווה לכתוב בהמשך תגובה רלוונטית יותר לנושא וסליחה.

regvuv1

New member
פעילות גופנית

קודם כל, שולחת לך חיבוק גדול
.
אצלי, ואני יודעת על הרבה אנשים כמוני, פעילות גופנית מאוד עוזרת. הבסיס הביולוגי לזה הוא מאוד פשוט - אנדורפינים שהגוף משחרר כשהוא פעיל. הבסיס הנפשי מבחינתי הוא השקט מהכל (ילדים, חברים, בעל, בישול, הכל...) והעובדה שאני נותנת לגוף שלי קצת זמן שהוא צריך.
אני לא זוכרת כמה זמן אחרי לידה את, אבל תבחרי לעצמך מה שמתאים לך: פעילות כמו חוג אירובי שממריץ את הדם וממש עוזר להכנס להיי, יוגה, שעוזרת להתמודד עם הקושי, שחיה - כדי לנקות את הראש ולחוות קצת זמן של שקט אמיתי (מצרך נדיר עם שלושה ילדים, בעיקר אחרי לידה)...
תדאגי שהחצי יאפשר לך זמן, עדיף משהו קבוע מראש שלא משנים רק בגלל שהילד כרגע עייף, ולכי לתת לעצמך זמן לבד.
לי זה תמיד עוזר. מקווה שגם לך...

גם אצלי ספורט עזר

ובתקופות מסויימות לקחתי בייביסיטר לשעה רק כדי לצאת ללכת/לרוץ (תלוי במצב הגופני ובתקופה)
וחברות. חברות לרגע, חברות לדרך, אמהות מהגן של הילד. עם רובן אני היום לא בקשר אבל בזמנו הן ממש הצילו את השפיות שלי

את יודעת, אני חושבת שאת בחצי הדרך לפתרון. כי את מתעסקת בזה ודנה בזה ומחפשת, ו.. בסוף את תמצאי!!

למעלה