חודש בקנדה

oguitar416

New member
חודש בקנדה

שלום לכולם! אחרי הרבה מחשבה החלטתי לעשות טיול לפני הלימודים, ומכיוון שכולם מדברים על כמה טוב בקנדה ואני שוקל אם לעבור לשם אחרי התואר, לבדוק את השטח נראית כמו האופציה הכי טובה.
ובדיוק בגלל זה אני פה, כי מי יודע יותר על הקסם של קנדה מאשר ישראלים שעברו לשם? אני אשמח אם תוכלו לספר לי על מקומות שאסור לפספס(גם אם יש המלצות לברים טובים וברים של יהודים). התכנון הוא להיות שבועיים בטורונטו ושבועיים בוואנקובר בקיץ(או אוגוסט או ספטמבר).
כמו כן, אין לי מושג כמה עולה להיות בקנדה, אז אם מישהו יודע עם כמה כסף כדאי לי להגיע(לא כולל טיסה ולינה) זה מאוד יעזור.

תודה! :)

פורטי40

New member
בטורונטו

עלה למגדל CN, סע לאיי טורונטו לטיול אופניים וטבילה באגם, הקדש יום למפלי הניאגרה שעה וחצי נסיעה מחוץ לעיר, לך לראות מחזמר או שניים, טייל שעה בעיר התת-קרקעית ובקניון EATON CENTRE, טייל לאורך הטיילת HAROBUR FRONT, טייל ב EDWARD GARDENS הצמודים לLESLEY PARK, לך להסתובב קצת בצ'יינטאון, ברר אם יש פסטיבלים של רחוב, זיקוקים, מוסיקה/ג'אז. טייל באיזור QUEEN STREET WEST, במיוחד בסופשבוע יש שם ברים מעניינים. ברים שלי יהודים יש אולי באיזור היהודי/ישראלי מחוץ לעיר בTHORNHILL, יש באוניברסיטת טורונטו HILEL HOUSE שם יושבים סטודנטים יהודים בקפטריה ולפעמים יש ארועים מיוחדים. לך לראות משחק הוקי קרח, לך לגן חיות.
זה מה שעולה בדעתי ברגע זה...

oguitar416

New member
הוספתי לto do list

תודה! :)
מישהו יודע לגבי כמה כסף כדאי להביא?

פורטי40

New member
הנה שוב, בתוספת מחירים בדולרים קנדיים

עלה 30 $ למגדל CN , סע לאיי טורונטו 7 $ לטיול אופניים 15 $ וטבילה באגם, הקדש יום למפלי הניאגרה 80 $ שעה וחצי נסיעה מחוץ לעיר, לך לראות מחזמר 100 $ או שניים 160 $, טייל שעה בעיר התת-קרקעית 0 $ ובקניון EATON CENTRE, טייל לאורך 0 $ הטיילת HAROBUR FRONT, טייל ב EDWARD GARDENS הצמודים 0 $ לLESLEY PARK, לך להסתובב קצת בצ'יינטאון 0 $, ברר אם יש פסטיבלים של רחוב, זיקוקים, 0-50 $ מוסיקה/ג'אז. טייל באיזור QUEEN STREET WEST, במיוחד בסופשבוע יש שם ברים 15 $מעניינים. ברים שלי יהודים יש אולי באיזור היהודי/ישראלי מחוץ לעיר בTHORNHILL, יש באוניברסיטת טורונטו HILEL HOUSE שם יושבים סטודנטים יהודים בקפטריה 0 $ ולפעמים יש ארועים מיוחדים. לך לראות משחק הוקי קרח 0-200 $ , לך לגן חיות 30 $ סרט קולנוע $13,
אוכל, תלוי מה ואיפה תאכל. ב $15 ליום אפשר לקנות מצרכים בסופר, ולאכול מאכלים בריאים ואיכותיים. במסעדות יש זול: $30 ליום, ויש יקר : $150 ליום.
תחבורה ציבורית: 8 ד' כרטיס יום, ואתה מסתובב בכל העיר.
לא יודע על מה עוד אתה רוצה להוציא כסף. מזכרות? מתנות? בגדים?

oguitar416

New member
הכל

כנראה שמזכרות ובגדים, בר או משהו בסגנון כנראה יהיה כמעט כל יום.
3000$ דולר קנדי יספיקו לחודש שלא מתפרעים יותר מדי אבל גם לא מתקמצנים? (לא כולל לינה וטיסות)

פורטי40

New member
תעשה אתה את החשבון לפי מה שכתבתי

תוסיף קניות בגדים ומתנות/מזכרות, תחשב 7 דולר לבירה בבר תכפיל במספר הבירות שתשתה בחודש. לא יודע כמה יוצא הסכום הסופי.

drz400e

New member
3K לחודש זה $100 ליום

נשמע לי די בסדר , אם לא משתוללים או הולכים לבארים הכי יקרים שיש

ErezInTornoto

New member
אבל צריך ממש לחסוך על אוכל

אחרת:

ארוחת בוקר: 10-15 דו"ק
ארוחת צהריים: 20 דו"ק
ארוחת ערב: 20-30 דו"ק
אלכוהול: 10-20 דו"ק
תחבורה ציבורית: 10 דו"ק

כבר הגענו ל 70-95 דו"ק ליום

וזה לפני קניות וכרטיסים למוזיאונים, מופעים, וכן הלאה (שלא לדבר על לשכור אוטו ולנסוע מחוץ לעיר).

ErezInTornoto

New member
הייתי אומר "אם בקושי אוכלים" וממליץ להביא עוד

אלפייה

drz400e

New member
יש לנו כנראה מידות אחרות לאוכל

אם אתה חייב שלוש ארוחות במסעדה , בישיבה , עם מלצר , ולזה אתה קורא ״בקושי״ .

ErezInTornoto

New member
אז במשך חודש לאכול מדוכני רחוב או בטימס ?

לא עדיף להסביר לתייר הפוטנציאלי שאם הוא מצפה גם להנות מהחופשה ולחוות את מה שיש לעיר להציע (אוכל, מוזיאונים, מופעים, אירועי ספורט, בארים מגניבים, טיולים בשמורות טבע מדהימות מחוץ לעיר וכו') אז כדאי להביא יותר כסף ?
מקדונלדס ופארקים עירוניים יש גם בארץ.

drz400e

New member
זה רק שחור ולבן?

אי אפשר לאכול יום אחד ארוחת בוקר במקום הכי נחשב , ובצהריים באותו יום לחסוך? חייבים כל יום ארוחת ערב שלוש מנות או שאפשר גם משהו קל מדי פעם?
החשבון שלך הוא אם אוכלים כך כל יום. כמו שאמרתי , אנחנו כנראה אוכלים שונה , כי כשאני בטיול , אז יש ימים שהם מסביב לאוכל , ואחרים שהם מסביב לדברים אחרים , ואז האוכל הוא משני , ובד״כ מוציאים עליו הרבה פחות. בסוף היום זה מתאזן , ואני לפחות חושב ש$100 ליום על גבי חודש נשמע לא רע. לא קמצני ולא בזבזני. בשבילי זה ממוצע טוב , אבל כנראה שלך נראה שלא. לא לכולם יש ״יותר כסף להביא״ . הוא שאל אם זה יכול להספיק. אני חושב שכן , ושהוא לא יתענה עם הסכום הזה.

ErezInTornoto

New member
אני לא יודע אם יש לו או אין לו תקציב גדול

יותר. פשוט חיוויתי דעתי על התקציב שהוצג. אמרתי שאני הייתי ממליץ להביא עוד ופירטתי למה. אם אין אז אין. אני טיילתי בעבר על SHOE STRING BUDGET הרבה יותר נמוך ממאה דולר ליום לא מעט פעמים ואני בטוח שהוא יכל לעשות את החישובים שלו. יש מקומות בעולם שממש כיף בהם לטייל בתקציב לא גבוה, אבל בערים הגדולות של קנדה אני לא בטוח בכלל.
בכל מקרה טיסות + מלונות + 3000 $ ? זה לא בדיוק תקציב של תפרן, ואם כבר בתור בחור צעיר לא הייתי מוציא את זה על טיול לטורונטו וונקובר אלא נוסע לאירופה או למזרח.

מה בדיוק אתה הולך לאכול כל בוקר ב-10-15$???

אם ארוחה כל בוקר בדיינר זה נחשב אצלך מינימום, אז כן, בתקציב הזה אתה בבעיה.

ואם אתה חודש בקנדה תקנה חופשי חודשי.

וחוצמזה, כל יום תלך למוזיאונים ומופעים?
יש הרבה הנאות בחינם בחיים, לא פחות טובות ממופעים יקרים.
ועוד כל יום? בכלל יש מספיק מופעים ומוזיאונים בשביל ללכת כל יום לדבר כזה?

ErezInTornoto

New member
אי אפשר לחיות חודש על מקדונלדס ונקניקיות רחוב

ובנוסף, הבנאדם בחופש, לא בעונש. הוא לא נסע לחופש כדי לסבול אלא כדי להנות.

אתה בטח תסכים אתי שאחרי חמישה ימים בטורונטו הוא יתחיל להשתגע משעמום, ולנסוע לערים/עיירות אחרות או לטייל בטבע זה גם לא זול.
קנדה זה לא הודו, ו-100 $ ליום לדעתי לא יספיקו

זה בלי קשר!

אני רק תהיתי לגבי החישוב של 10-15 דולר לארוחת בוקר.
מי אמר לאכול מקדונלדס כל היום?
אתה יודע מה אתה מקבל ב-$12 בדיינר לארוחת בוקר? סטייק ענק, 2 ביצים, האש בראון, לחם וגבינת שמנת. אני לא רוצה לדמיין בכלל מה תקבל ב-$15 לארוחת בוקר.

במקדונלדס תקבל ב$3-4 קפה ומאפין.

מי אוכל כל בוקר ארוחה של 10-15$???
ועוד לא דיברתי על משתאות הצהריים ערב שאפשר לקנות כל יום בתחשיב שלך.

הברירה בחיים היא לא בין מקדונלדס כל יום לבין משתה כל יום. יש עוד אפשרויות. אפשר לקנות לחם ונקניקים/גבינות במכולת ולהכין יופי של סדנביטש צהריים ב-$5 ולסגור ארוחת ערב נורמאלית גם כן.

לגבי שאר הצרכים שלו - שיהיה לו לבריאות וילך להופעה פעמיים ביום, אבל התחשיב של הוצאה על אוכל שהבאת מופרז לגמרי לאדם יחיד.

ErezInTornoto

New member
10 $ זה מינימום אחרי טיפ בדיינר נורמאלי

בטורונטו.

ואם הוא יקנה בסופר ויכין סנדוויצים ב-5 דולאר אז סבבה, אבל בשביל זה לבוא לפה ? גם ככה הערים הקנדיות הן לא איזה מרכז תרבותי עולמי.
בשביל להסתובב ברחובות טורונטו ולאכול איזה סנדוויץ יבש מהסופר לא הייתי נוסע עד קנדה.
הוא בחור צעיר שרוצה לבלות ולפגוש בחורות/ים (זה גם עולה), לא איזה סבא שמוציא סנדוויץ מהפקעל'ך ויושב לאכול צהריים על ספסל.

טענתי מסתכמת בכך שאם הוא מתכוון לעשות טיול מהנה בטורונטו וונקובר במשך חודש (כפי שהוא פרסם), 3000 $ לדעתי לא יספיקו וכדאי להביא יותר.

DTUT

New member
באמת

החיים הם לא שחור לבן, מקדונלנדס או מסעדה. אם תלך למשל לאיטון סנטר תמצא שם הרבה מסעדות מהירות עם ארוחות סבירות שלא עולות על 10$ אוכל הודי / מקסיקני / סיני
ותמיד אפשר לקנות סנדוויץ בסאבווי וכו'
וכמו שאמרת הוא בחור צעיר בטיול , הוא לא בדיוק יאכל במסעדות גורמה כל יום, אלא אוכל מהיר וזה יש בשפע בכל מקום ברמת איכויות שונות.

למעלה