חודש בקנדה

זה תלוי מה הסטדררטים שלו

אם הוא יתעקש, גם כל אוצרות המלכה לא יספיקו לו לחודש בטורונטו.

בתחשיב שלך שכחת להוסיף גם תשלום על האוכל של הסטוצים שלו. גם זה עולה כסף.

ErezInTornoto

New member
צודק, אבל רמזתי לכך לפני שלוש הודעות

כשכתבתי:

הוא בחור צעיר שרוצה לבלות ולפגוש בחורות/ים (זה גם עולה)...

פורטי40

New member
שכחתי את ה EX בטורונטו

אם תהיה באוגוסט, כדאי להגיע לגני התערוכה לחצי יום. הרבה אנשים הרבה אוכל, לונה-פארק, בזארים, תערוכות, מופעים (למשל כלבים מאולפים, פיסול בחמאה). זה יריד כפרי בממדים ענקיים.
http://theex.com/
דמי כניסה בערך $20 ועוד$10 לכניסה למופעים קטנים ועוד $10 לנסיעה במתקן לונה-פארק.

פורטי40

New member
וגם המטס והמופע האוירי בLABOUR DAY

בתחילת ספט', שלושה ימים שבהם יש מופע אוירי . אפשר לקנות כרטיס ואפשר לראות מאיי טורונטו או מהחוף ליד גני התערוכה EXHIBITION GROUNDS

ErezInTornoto

New member
שבועיים בעיר קנדית זה יותר מדי

אתה תשתעמם.
קנדה היא מדינה של טבע מרהיב. הייתי ממליץ לנצל את זה.

oguitar416

New member
אולי אני אקצר קצת את הטיול

אני אהיה לפני תחילת הלימודים אז כמויות אדירות של כסף להוציא לא יהיו לי. ראיתי שיש חופשי חודשי ב 128$, למרות שיש סיכוי שזה תקף רק לטורונטו.
קצת ביאסתם לי את החיים עם הכסף, אבל בכללי אני לא בנאדם של מסעדות יקרות, אני ממש מסתפק באוכל פשוט ולא מחפש את הראוותנות. אני טס בכל זאת בשביל לראות את קנדה ולהנות ממנה, לא בשביל לשבת ולאכול. אם אני אוכל בחוץ זה כנראה מעצלות או בגלל שאני כבר אהיה בחוץ.
הבנתי שבוואנקובר יש מלא מקומות של טבע מרהיב שאפשר לראות, וגם כשאני אהיה באיזור טורונטו אני לא אהיה בעיר כל הזמן.
אולי כדאי אבל במקום וואנקובר למצוא מקום אחר שיותר קרוב לטורונטו וככה לחסוך על נסיעה, יש מקומות שכדאי או שוואנקובר זה מאסט?

backtotoronto

New member
תחב"צ טורונטו

חופשי חודשי הוא לחודש קלנדרי, כך שאם הגעת כמה ימים אחרי תחילת החודש, ייתכן והתמחור לא יהיה כדאי).
עולה $133.75
תקף רק בטורונטו רבתי - אך ורק לקווים של TTC.
ייתכן ויש גם את המקביל המשולב (עם GO TRAIN או VIVA) ומאפשר תנועה לאיזורים המרוחקים יותר.
חופשי יומי - $11 (כדאי רק אם מכפלת הנסיעות שלך תהיה מעל לסכום הזה). מחיר נסיעה רגילה (תחתית, חשמלית, אוטובוס או שילוב שלהם)
חופשי שבועי $56.00
https://www.ttc.ca/Fares_and_passes/Prices/index.jsp
אני לא בטוח שכרטיס סטודנט ישראלי יעזור לך במשהו כי אאל"ט- אתה צריך להוציא כרטיס יעודי לתחב"צ ואותו להציג במידת הצורך.
נסיעה בתחב"צ לאותו כיוון- עם החלפת קווים - בתחתית קח כרטיס TRANSFER בתחנת המוצא, באוטובוס/חשמלית קח כרטיס מהנהג. את הגרטיס תציג בקו ההמשך ולא תצטרך לשלם - בטווח של עד שעתיים. תקרא את היתר באתר של https://www.ttc.ca/index.js

נסיעות מחוץ לאיזור - ניאגרה - יש טיולים מאורגנים של KING TOURS. איסוף ברוב בתי המלון ב DT.
המחיר שלהם כולל כניסה ל MAID OF THE MIST ועוד כמה אתרים.

אזורים אחרים - גוגל...

תבדוק באתרים של GROUPON ו- ZOO TRAVEL לגבי קופונים, מבצעים והנחות לכרטיסי כניסה לאתרים, מוזיאונים, דילים (לא רעים) למסעדות ושאר.
זה בהחלט יכול להוזיל חלק מהעלויות.

לוונקובר טיסה (החל מ $50 - ROUND TRIP ) - כ- 5 שעות טיסה. או רכב (VIA) כ - 3 ימי נדידה.... יש להם בימי שלישי מבצעי מכירות עם הנחות עד 50% לכרטיס, לפעמים זה משתלם.... לא בטוח שתרצה לשרוף 3 ימים ברכבת....

יש המון מה לראות - הכל שאלה של תקציב וזמן.

ביקור מהנה.

giri

New member
טיסה לוונקובר ב - 50$ round trip?

עם איזו חברה?
מדהים, אנחנו הרבה יותר קרובים לוונקובר ומשלמים יותר

ErezInTornoto

New member
מה עם מונטריאול וקוויבק סיטי ? מקומות יפים

כל האזור סביב BLUE MOUNTAIN, או אזור ALGONQUIN PARK נהדרים לטיול.
למה לא לעשות טיול בקאנו ב ALGONQUIN PARK לכמה ימים. זו חוויה מיוחדת.
בנוסף סע להרים ב- BRITISH COLUMBIA, בקר בקרחונים ותפוס ספינה לצפות בלוויתנים.
יש עיירות מגניבות ואנשים שחיים באופן שונה מכל מה שאתה מכיר.

הערים בעיניי הן משעממות וצפויות. אם אתה רוצה להכיר את קנדה, טייל מחוץ לערים.

פורטי40

New member
לא סתם תייר. רוצה לעבור לקנדה אחרי הלימודים

כך כתב בתחילת השירשור. אולי חשוב שיראה איך החיים בעיר, כלומר במקום שבו הוא יגור לאחר שיהגר לכאן, אם יהגר, וכך יוכל להחליט אם זה בשבילו.
חבל גם להוציא לו את הרוח מהמפרשים.

ErezInTornoto

New member
להיפך, אני מנסה לגרום לו להתאהב בקנדה

מה הוא כבר יראה בטורונטו ? מבני מגורים, מבני עסקים וכמה פארקים ומרכזי תרבות ?
את זה הוא יכל לפגוש בכל עיר בינונית בצפון אמריקה.
אני חושב שדווקא כדאי לו לחוות את קנדה האמיתית ואת כל הטוב שהיא יכולה להציע.

oguitar416

New member
לא תצליחו להוציא לי הרוח מהמפרשים אל דאגה :)

מקסימום לבאס אותי כי דברים יקרים. אם אני רוצה לטייל ולראות מקומות גם מעבר לעיר, כמה כדאי להביא פר יום? אני רוצה לראות לכמה זמן אני באמת אטוס, ומקסימום במקום וואנקובר אני באמת אלך למשהו קרוב יותר. מבחינת טורונטו אני רוצה ללכת כי הבנתי שיש שם מלא ישראלים והיא אמורה להיות מגניבה ועם חיי לילה. היא באמת כזאת? אולי בכלל עדיף לי ללכת לחלק אחר של קנדה?

פורטי40

New member
חיי לילה בקנדה: 1. מונטריאול, 2. טורונטו

שאר הערים פחות תוססות בלילה: אוטווה, וונקובר, קלגרי, הליפקס, ווניפג.
בטורונטו הרוב הגדול של הישראלים גרים בפרבר מחוץ לעיר, וישנם גם ישראלים בתוך העיר עצמה (כמוני). בשביל חיי לילה באים העירה לטורונטו.
מחוץ לעיר בטורונטו אתה יכול לנסוע לאיזור MUSKOKASלראות אגמים יפים , יערות. זה כמה שעות נהיגה מהעיר.
קרוב יותר יש BRONTE CREEK
http://www.brontecreek.org/ פחות משעה נסיעה מערבה מטורונטו, יש שם נחל יפה לטייל לאורכו, ויער לא גדול.

במרחק שעתיים בבמכונית, צפונה מטורונטו GRAND RIVER עם מפלים ויער עבות.

drz400e

New member
אני חולק על הדיעה שהעיר משעממת

ואני מציע לך לרוא קצת את הבלוג הזה , שמדבר על המליון ואחד דברים שיש לטורונטו להציע. ממסעדות , מועדונים וקניות ועד פארקים פסטיבלים , וספורט.

http://www.blogto.com/

ErezInTornoto

New member
מי אמר משעממת ?

אמרתי ששבועיים בטורונטו זה משעמם והמלצתי לטייל בקנדה האמיתית.

טורונטו זו עיר צפון אמריקאית ממוצעת. יש מה לאכול, יש מה לראות, אבל מי שבא לקנדה לחודש ימים כדאי מאוד, לדעתי, לא להתקע שבועיים בטורונטו ושבועיים בוונקובר. זה בזבוז זמן יקר וזה בהחלט משעמם יחסית למה שיש למדינה המדהימה והענקית הזו להציע.

טורונטו, למרות שאני אוהב אותה, נמצאת רחוק רחוק מאחורי ערים תיירותיות מובילות כגון ניו יורק, לונדון, פריס, רומא, סן פרנסיסקו, מילאנו, מינכן (יימח שמם), ברלין (וזיכרם), וינה (שייחנקו), אמסטרדם, וונציה, ברצלונה, ואפילו בוסטון ושיקגו ועוד. ויש עוד כמה במזרח הרחוק יותר אטרקטיביות.

זה שאני גר כאן לא אומר שאיבדתי פרספקטיבה. אחד הדברים הנחמדים שהגירה עשתה לי זה לחזק את התחושה שמה ש"שלי" לא חייב להיות הכי טוב, אלא מספיק טוב בשבילי.

למעלה