חובת צלילת רענון

קותי

New member
אני לא מתייחס אליך

ולא אל כל אדם אחר באופן אישי.

אני חושב שמי שקורא להתערבות המדינה בבחירה האישית של הפרט, לגבי עצמו (ועצמו בלבד) נושא בכל שמות התואר שנקבתי - בזכות ולא בחסד.

אגב, כן, אני נגד כפיית המדינה גם בנושא חגורה ברכב ובנושא קסדה לרוכב אופנוע.

קותי

New member
והסיבה

המשטר הדמוקרטי, זכויות האדם, חופש הפרט, הם כולם חירויות בסיסיות של אדם והם צעירים מאד בשנים - אם נתייחס לתולדות האנושות כפי שאנחנו מכירים אותה - מהתקופה שהתחילו לכתוב הסטוריה. מדובר על 100-200 שנים מתוך אלפים לא מעטים.

כל התערבות שלא לצורך בחירויות הפרט היא חלק ממדרון חלקלק שיכול להוביל אותנו לימים חשוכים של טוטליטריזם, התעמרות המדינה או שליטים חשוכים.

בכל שלב בהיסטוריה האנושית קמו צדקנים נפוחים שהיו בטוחים שהם יודעים טוב יותר מה טוב עבור האחרים. אני לא סובל כאלה שיודעים תמיד יותר טוב מה טוב עבור אחרים. אני מתעב אנשים שמנסים לשכנע את המדינה להגביל את חופש הפרט - כי הם יודעים מה טוב בשביל אחרים.

לקח לאנושות הרבה מאד זמן להגיע לאיזון שברירי של עמידה על זכויות אדם וחירויות הפרט. צריך סיבה טובה מאד, כמו פגיעה באחרים, כדי להגביל זכות בסיסית של אדם. אתה תמיד יודע איפה אתה מתחיל את הגלישה במדרון החלקלק של הגבלות לטובת הפרט שאינו יודע מה טוב לו. אתה אף פעם לא יודע איפה זה נגמר. מספיק עם ההתנשאות והפטרוניזם הזה.

קותי

New member
כל זמן שאתה מכריח את עצמך

לעשות ריענון לעצמך - מתי שליבך חפץ בכך - אני הראשון שיקפוץ להגן על זכותך לעשות כן.

ברגע שאתה אומר: יש להכריח אותו/אותה לעשות ריענון כי הוא/היא לא אחראי ולא יודע מה טוב בשבילו/בשבילה - אתה הופך למאוס בעיני.

קותי

New member
זכותך לדיעה משלך פוקעת

ברגע שדעתך היא שצריך לכפות על מישהו אחר משהו.

חירותך לחשוב מה שאתה רוצה - לא יכולה להפוך למעשה - על חשבון אחרים שאתה חושב שאתה יותר חכם/יודע/מלומד/מוכשר יותר מהם.

ברגע שאתה תומך בשלטון לתקן תקנות ולכפות את דעתך על אנשים שאינם רוצים בכך - אתה הופך להיות זכאי לתארים שמניתי בתחילת דברי.

מתני8

New member
לפחות תוריד את החתימה שלך...

היא כל כך בסדר ואומרת דברים נכונים, בניגוד מוחלט לשלושת הפוסטים האחרונים שלך....

קצת פרופוציה בחיים....

מתן.

קותי

New member
תגובתך לחתימתי

מראה שלא הבנת אותה ולא את ההקשר.

ולמען הסר מכשול מפני סומא - הסבר קצר:

צולל מוסמך הלוקה בכישוריו ... שהוא חייב להיעזר (מבחירתו האישית!) במדריך ... מוטב שילמד (מבחירתו האישית!) לצלול מחדש. מכוון לאלה שבוחרים לצלול כל הזמן מודרכות עם מדריך מכיוון שהם מרגישים בטוחים יותר. אני מנסה להגיד להם שכאשר הם עושים פעילות מסכנת חיים, עדיף שירכשו מיומנות מספקת כדי לסמוך על עצמם.

ולאחר שלמד (מבחירתו האישית) לצלול - אל תבלבל לו את המוח. ובודאי שלא תכפה עליו צלילת ריענון. השאר זאת לבחירתו האישית.

Ommadon

New member
"זכותך לדיעה משלך פוקעת" ???

1. אני חושב שהלכת צעד אחד רחוק מידי...
2. אני מוכן לעצור את הדיון כאן אם נסכים על המשפט הבא:
"השיקול לא לחייב צלילית ריענון נובע מאותו מקום של לא חייב רוכב קטנוע לחבוש קסדה"

קותי

New member
פוקעת ועוד איך. החירות שלך לדעה משלך

פוקעת (לגבי דעה זו כמובן) ברגע שהדעה היא לכפות על מישהו אחר את השטויות שלך.

ואנחנו כמובן לא נסכים על המשפט שכתבת מכיוון שהוא אינו נכון.

השיקול שלא לחייב צלילת ריענון נובע מאותו מקום של לא לחייב נהיגת ריענון לנהג שלא נהג מעל חצי שנה.

ReefDiver

New member
100%

אני רוצה לחזק את הדעה שלך קותי. ניסוח מצוין.

לצערי ראיתי שבפוסט אחר למטה הגבלת את הניסוח לתחום אחד.
אני הייתי אפילו מכליל זאת ואומר שאם מישהו חושב שהוא יכול לכפות על אחרים משהו בתחום א', שלא יתפלא אם אחרים ירצו לכפות עליו את דעתם בתחום ב'.

כל זה כמובן צריך להתאזן עם עוד ערכים של המדינה. נכתב פה שטיפול בנפגעי תאונות נופל על כתפי המדינה ולכן זכותה לכפות חגורות בטיחות ברכב, קסדה באופנוע וצלילת רענון. דווקא במקרים האלה לדעתי הערך של חופש הפרט צריך לגבור כי הנזק לפרט גדול לאין שיעור מהנזק למדינה, ואין ספק שהמדינה יכולה לעמוד במימון הטיפול בנפגעים.

לסיכום קותי, דעתי כדעתך, אין לכפות אף אחת מהחובות הללו, ועל האינדיבידואל להבין מה טוב עבורו.

Dani Barchana

New member
לא מסכים אתך בנושא חגורות לרכב כדוגמא

בנוגע לצלילת הרענון מסכים בהחלט כי מרגע שהוסמכת כצולל דינך כנהג שניתן לו רשיון.
בנוגע לחגורות ברכב יש כמה סיבות, אבל העיקרית היא שנטל הטיפול בנפגעי התאונות נופל על המדינה ולכן זכות המדינה לצמצם את הנטל הזה.במיוחד שהוכח כי חגורות מפחיתות משמעותית את חומרת הפגיעות. (לדעתי זה ממש לא הוכח לגבי צלילות ריענון).

קותי

New member
אז לא נסכים בנושא חגורות לרכב

אבל דעתי הנחרצת לגבי הצדקנים הנפוחים והטפשים אינה נוגעת בחגורות לרכב ששם אני מכיר את טיעון הטיפול בנפגעים (שאני חולק עליו אבל מבין שיש החושבים אחרת ממני) אלא בצלילת ריענון ששם אינני מוצא שום הצדקה להתערבות המדינה.

Jack D Ripper

New member
לא רק חגורה

המדינה פועלת פעמים רבות על מנת להקטין את הנזקים שלה מהתנהגות לא אחראית של התושבים. לדוגמה חגורת בטיחות וקסדה, ביטוח חובה, פנסיית חובה, ביטוח בריאות/לאומי.
יכול להיות שאם מי שגרם לעצמו נזק בטיפשותו לא יהיה זכאי לטיפול על חשבון המדינה (כלומר על חשבוני) אז היו הרבה פחות מגבלות.

בנושא הצלילה ניתן לראות את ההתערבות ברשימת הציוד שצולל מחויב לשאת, בדרישה להסמכה ולביטוח. לגבי צלילת רענון (בלי לדבר על ההבט החוקי של התקנה) זה גם נסיון למנוע מאנשים לעשות שטויות.

אני חושב שההבדל הגדול בין צלילה לבין ענפי ספורט אחרים, הוא שבצלילה רוב מוחלט של הצוללים תלוי בנותני שירות שניתן לכפות עליהם לאכוף תקנות שונות ומשונות. יכול להיות שאם לצורך רכיבה על אופנים היית חייב לעבור דרך נותן שירות, גם שם היו מגבלות. בגלל שאין טעם להעביר (עוד) תקנות וחוקים שלא ניתן לאכוף אותם המדינה פשוט ויתרה על רוב ענפי הספורט.

מתני8

New member
אתה צודק בדבר אחד

ההכרח לבצע צלילת ריענון זה אכן נסיון למנוע מאנשים לעשות שטויות.

ושמע ישראל עם כל השטויות שיש בעולם הצלילה - העניין הזה כל כך מובן.

אז איפה הבעיה? שגם אלו שמעבירים צלילות ריענון (קרי - מדריכי הצלילה), חלקם כרובם גם מסבירים ומלמדים שטויות, או מחפפים ברמות היסטריות כי פשוט לא איכפת להם הרי הם עובדים בקבלנות, יש כסף פיקס על העבודה בלי קשר לכמה זמן היא תיקח....

מי נפגעים? ציבור הצוללים שרואים חפיפניקיות ואומרים "טוב אם זה כל כך חרטא אני לא צריך את זה" והם צודקים חלקית - הם לא צריכים חרטות אבל ריענון הם ועוד איך צריכים.

ונפגעים אותם אנשים שעיסוקם הוא צלילה שכן משקיעים ולא מתקתקים ומגיעים להם לקוחות שחושבים שהם ילמדו אותם איך לצלול.

מסקנה?

1.ציבור הצוללים שצריכים ריענון שיפסיקו לקטר חובה או לא חובה הם צריכים ריענון. צלילה זה נטו ספורט של Use it or loose it וכל נסיון להשוות לאופניים/נהיגה/אכילת נקניקיות ספורטיבית הוא מגוחך לחלוטין.

2. מדריכי צלילה ובעלי מועדונים - להפסיק "לתקתק" ולחפף דברים חשובים כמו צלילות ריענון. ושאף אחד לא ייתמם פה.

מתן.

שיר בים

New member
בשום שלב של הדיון לא טענתי לקשר בין הנחיצות

של הרענון לבין המחיר שלו...רק הסברתי שלא מדובר "בכמה שקלים"...

אני כן מאמינה, שלכל אדם קיימת מידה של מודעות ושל אחריות, וחוק הצלילה מנכס לעצמו בלבד את אותה האחריות, ולכן הוא לא באמת מצליח לייצר סביבת צלילה בטוחה יותר (כפי שהעידו כאן כל מיני מדריכים). אלא להיפך, הוא מעודד תלות של הצוללנים ו"הליכה עיוורת" אחר הסמכות המוכרת בחוק. גם כשהחוק/תקנות אינו מציע את הפתרון היעיל ביותר (ושוב, בלי קשר למחירו, כי החוק במתכונתו הנוכחית, פשוט לא מאפשר שום דבר אחר).

לרגע לא טענתי כי לא ראוי לבצע צלילת רענון, היא נכונה ומתאימה במצבים מסויימים. אבל ההתייחסות אליה היא כאל סוג של "טסט לרכב" - סוג של פתרון אחד, מאוד מובנה ו"משופשף" למקרים שצוללים מתקשים במיומנות מסויימת, או לא צללו חצי שנה - לפעמים זה טוב, לפעמים זה לא הדבר הכי יעיל, אבל "הכי קרוב" למה שאתה צריך, ולפעמים זה הליך בירוקרטי מיותר. (סיפורים על הצלת חיים תמיד נחרטים טוב יותר בזיכרון, מכל עשרות הצוללנים, שלא היה יותר מידיי מה לסייע להם, או שהיו זקוקים רק לרענון קטן לגבי איך מחברים את צינור האינפלייטור..)

ובמקום הזה בדיוק - נכנסת סוגיית העלות ושאלה ה"קווי בונו"? שכן אם החוק היה גוזר, סתם לצורך הדיון, שמועדוני צלילה מתוקף הרשיון החוקי שלהם, צריכים לספק את השירות הזה בחינם - סביר להניח שחוסר הרווחיות הטמונה בכך, הייתה שולחת את התקנה הזו למקום שבו (לטעמי) היא ראויה להיות...ואת אותם טיעונים שאתה קורא כאן בפורום היית קורא מפיהם של המועדונים עצמם....

dovella

New member
ועוד קצת בנושא

חובת הרענון אינה רק בישראל.
מניסיוני גם בקרואטיה יש חובה להציג יומן צלילה. ובמידה ולא צללת בחצי השנה האחרונה אתה מחוייב לצלילת רענון עם מדריך.
ובכלל לכל קבוצה חדשה שמגיעה לסאפרי ,הצלילה הראשונה מוגדרת צלילת בקורת על מנת לסווג את היכולות וע"י כך לבנות את הקבוצה.

ולא ראיתי שמשהו שם התווכח , אפילו אני שהייתי כבר דייבמסטר לא קיבלתי הנחה וצללתי את הצלילה הראשונה כמו כולם למרות ששנה קודם הייתי באותו מועדון ואפילו אותן מדריכים !

bkeilat

New member
אתה מערבב בין דברים שונים

הראשון היא "צלילת רענון" שמחייבת אותנו אחת מזרועות המדינה והיא בנויה בעיקר מתרגילים שנראים כנכונים לפקיד ממשלתי זה או אחר

השני היא "צ'ק דייב" שמחייבת אותנו (או שלא) גוף מסחרי איתם התקשרנו למתן שרותי צלילה. לא יושבים על הקרקע ומורידים מסכות, אלא צוללים באתר פחות מאתגר ופחות רגיש. אנחנו בודקים את הציוד, את האיזון בתנאים המקומיים והמדריכים רואים מה רמת המיומנות של הצוללים.

אין כל קשר ביניהם.

למעלה