חובת צלילת רענון

puddle1

New member

Ommadon

New member
לא מסכים איתך

נכון, מדריך צריך לעשות הכל למען החניך להסביר לתת עוד צאנ'ס ועוד צאנ'ס להסביר מעל המים לחזור למים לנסות שוב, להדגים ככל שצריך וכו'.

אבל, לפעמים נופל לידיים צולל, שמילים עדינות אולי לא היה צריך לעבור כוכב ראשון או אחד שצולל פעם בחמש שנים עם 23 צלילות ביומן ומתבאס שעד שהוא צולל פעם בחמש שנים מכריחים אותו לעשות צלילת ריענון במקום פאן.
כל כך מתעצבן עש שהוא לא מסוגל לנשום אם מים נוגעים לו באף...

אם יש מקום להתעצבן על מדריכים, זה על זה שאין להם כח להילחם בהנהלה ולעמוד על הסטנדרטים של האירגון (לא נדבר על שלהם...)
צלילת ריענון כוללת בתוכה "מבחן" אחרת אין צורך בחתימת המדריך...

מתני8

New member
מה ששוב מחזיר אותנו לרמת הדרכה ירודה

שאנו עדים לה בארץ. על שאר העולם לא נדבר כרגע הרי אנחנו חיים בישראל.

אחח אם רק היה ארגון צלילה שמכריח את המדריכים שלו לא להתפשר על הסטנדרטים שלהם...קבוצות לימוד קטנות....השקעה בדברים חשובים......לא ל"תקתק" את החניכים.....לא לחפף......לא להסמיך כשלא הגיעו להישגים הנדרשים.....

תגיד לי אורי, אתה מכיר ארגון צלילה כזה? :):):):):):):):):):):)

מתן.

Ommadon

New member
הלוואי והיה אירגון כזה.

האירגון היחידי שקרוב לזה מכריח צוללי מים פתוחים להסתובב עם פנס קניסטר וטוען ששימוש במחשב זאת כפירה...

עלאק "השקעה בדברים החשובים"...

מתני8

New member
יש אירגון כזה :)

לא צריך הלוואי ולא צריך לקוות הכל כאן חי וקיים אך לצערנו בישראל כרגע ניתן להשיג רק בשפה שאני ואתה לא דוברים :)

ולא הם לא מחייבים פנסי קניסטר בקורסים הספורטיביים הראשונים, אלא אם אתה רוצה להתקדם הלאה. גם עם מחשב אין להם בעיה, העיקר שלא תהיה תלוי בו כאילו זה אלוהים (מה שקורה בערך בכל ארגון צלילה אחר..). אחחח אם רק הייתה ישועה שחורה אי שם בקצה המנהרה איזה כיף היה?

מתן.

מתני8

New member
קרוב אבל לא...

בכל מקרה זה רחוק שנות אור מהשפה המוזרה שמדברים ב ANDI תהיה בטוח בזה..

AtashiWaShay

New member
לא בטוח למה אתה מתכוון

אם אתה מקבל חניך כזה שמים נוגעים לו באף והוא לא מסוגל לנשום, אתה חותם לו על צלילת רענון?

פעם יצא לי לעשות רענון (לא בשבילי, אלא הצטרפתי לחבר שהיה חייב). האנשים שהיו איתנו לא זכרו דברים נורא בסיסיים, ולא רק לגבי הצלילה עצמה, אלא גם לגבי תפעול הציוד.
בסך הכל אני *בעד* צלילות רענון כי מדובר בעיסוק שהוא, לרובינו, לא יומיומי כמו נהיגה למשל. אנשים בעלי מספר נמוך של צלילות שלא צללו הרבה זמן פשוט צריכים להתרענן. אפשר להתווכח על נושא הזמן (חצי שנה, שנה וכו') אבל כעיקרון הרענונים הם חשובים ככל שעובר יותר זמן מהצלילה האחרונה.
התקנה של 'בין חצי שנה לשנה ניתן שלא לעשות רענון בכפוף לשיקול האחראי המקצועי במועדון' קצת הזויה בעיני, כיוון שלא רק שהיא נגועה בניגוד אינטרסים ברור (כסף למועדון, למה שהוא יוותר על זה? או לחלופין, צוללן ש'מקומבן' או מפעיל חברים כדי להימנע מרענון), אלא גם אין שום קריטריון מקצועי שעל-פיו יכול המנהל המקצועי של המועדון לקבוע!

רבנצרן

New member
אור תן לי רק לסבר את אזנך

צולל לא היה צריך לעבור כוכב ראשון? רמת הצלילה שלו נמוכה מדי? תתפלא - אבל רוב הצוללים שהם ברמה כה נמוכה, או לא צללו כמה שנים נניח - דווקא מודעים למצבם ויודעים טוב מאד שחשוב להתרענן
.ועוד משהו: צלילת רענון היא גם צלילת פאן! חלק מהצלילה מתרגלים ובחלק השני צוללים ונהנים. וכפי שאמרתי יצא לי קצת להעביר צלילות רענון, אז לפחות איפה שהדרכתי לפחות בחלק מהצלילה גם צוללים לפאן.
יכול להיות שאני קצת נאיבי - אבל לי קצת קשה להאמין שמישהו שלא צלל חמש שנים ילך וישר ירצה לצלול לעומק או בתנאים קצת קשים. ובכל מקרה - אם הוא בכל זאת רוצה את זה - לא אצלי! מהנסיון שיש לי בהדרכה אני אישית נוכחתי שכשמסבירים ועובדים בצורה הנכונה אפשר לפתור חלק גדול מהבעיות.
ורק לשם דוגמא אני יכול להעיד על עצמי באופן אישי: לפני קרוב ל 10 שנים חזרתי לצלול לאחר הפסקה של 3 שנים. באותו זמן כבר הייתי מדריך עוזר ולכן לא הייתי מחויב רשמית לעשות צלילת רענון. אך כמובן שהיה ברור לי כי אני צריך לעשות את זה וכך עשיתי - הצטרפתי לצלילת קורס שהדריך חבר שלי ובצלילה עשיתי את כל התרגולים. זה מה שנקרא שכל ישר!
בקיצור: מה שחשוב הוא להפעיל את ההגיון. אני מאמין בזה וכך גם אני מסביר לכל מי שצולל איתי. אז אפשר תמיד להתפלסף - אבל בשורה התחתונה בסוף מגיעים למסקנות דומות

מתני8

New member
ישראלים והגיון - לך תבין.

נתקלתי גם בישראלים שלא צללו שנים ועדיין טוענים שכשהם היו בשייטת לימדו הכי טוב איך עושים כל דבר ולכן אני לא יכול ללמד אותם כלום.

צחוק הגורל - אחרי הריענון הם לא קשקשו כל כך הרבה. חבל שלא הייתה איתי מצלמת וידאו במים...

מתן.

Ommadon

New member
אני חושב שאנחנו יותר מסכימים מפחות

אני מבין ממך שאתה מסכים שצלילת הריענון חשובה ולא מהווה ח"ל.
"אם" אני מבין נכון אתה חושב שזאת צריכה להיות אחריות הצולל ואל לחוק להתרעבב לו בעניינים?

פה אנחנו חלוקים, אני חושב שרוב האנשים (והפורום לא מייצג את רוב הצוללים, בטח לא האנשים הפעילים) לא אחראי כמו שאתה מאמין.
וההשלכות של "תאונת צלילה" הן לא רק על הצולל. לכן אני לא רוצה "לתת קרדיט" לצולל המזדמן שהוא אחראי...
אני בעד נושא צלילות הריענון בחוק הצלילה, בהחלט יש מקום לבוא ולתקן את החקיקה ולהסיר את החלק האפור של "שיקול דעת מנהל מיקצועי" שכן הוא נגוע בניגוד אינטרסים. למרות שלדעתי הניגוד הוא בכיוון ההפוך...

dovella

New member
וחצי הסנט שלי

לא זכור שכתבתי על מה אני פוסל , ומיכוון שלו כמה רעיונות אני אפרט.
ראשית בשיחה המקדימה אני מזכיר את האפשרות של אי חתימתי על צלילת רענון במידה ולא ראיתי רמה מספיק טובה.
תרגול שלא מצליח אני נותן עוד מספר ניסיונות, ורק לאחר מכן מחליט האם הרמה טובה או לא.
במידה ואני לא מעביר רענון אני מוסר מידע מה לא היה בסדר ומציע רענון נוסף עם מדריך אחר לבחירתו עוד באותו היום או במועד אחר.
מעולם לא נתקלתי בתגובה חריפה או שלילית כאשר לא העברתי צולל רענון.

ולסיום אני מקפיד כי חיי האנשים באמת חשובים לי

רבנצרן

New member
זה בדיוק ההבדל העקרוני ביננו

אנחנו באים משתי גישות שונות לחלוטין. אני בלל לא מזכיר כלל את עניין החתימה ובוודאי שלא "מאיים" שלא לחתום אם "הרמה לא תהיה מספיק טובה". זה בכלל לא עניין של רמה: על צולל להיות מסוגל לבצע מיומנויות מסויימות שהן הכרחיות בצלילה ותפקיד המדריך הוא לדאוג לכך שהצולל יצליח במשימתו. וכך גם בצלילת רענון - אם הצולל מתקשה אז מתרגלים עוד קצת ועוד קצת עד שהוא מצליח. אז נכון שיש מקרים יוצאי דופן שצולל לא מצליח לחלוטין לבצע מיומנות בסיסית (כמו למשל ריקון מסיכה ובעיות הפרדה) אבל זה היוצא דופן! במקרה שכזה אני מבהיר לצולל שמדובר במיומנות חיונית ואם הוא רוצה להמשיך לצלול הוא חייב להצליח ואם הוא לא מסוגל אז הוא אכן לא יצלול! מי שרוצה - יצליח!. צולל "לא עבר" אצלך צלילה אז אתה שולח אותו למדריך אחר?! - זוהי בדיוק הבריחה שלך מאחריות
! - אם הוא מצליח אצל מדריך אחר הוא גם היה יכול להצליח אצלך! הגישה שלך היא גישה של כוח - אני המדריך ואם לא תהיו בסדר אז אני אחליט לא להעביר אתכם. גישה שכזו מביאה אנשים בדיוק לתוצאה ההפוכה - להכשל!. אני לפחות דוגל בגישה אחרת
המוטו שלי הוא שכולם יצליחו ובלי להזכיר בכלל את אי ההצלחה. ואם אכן יש מקרה קיצוני (ונדיר) של מישהו שלא מסוגל לחלוטין לבצע מיומנות בסיסית אז אני אסביר לו שללא מיומנויות אלה הוא לא יצלול. כנראה שיש כאלה שחושבים שהם יודעים מה טוב לאחרים ואיך הם צריכים לעשות זאת (למשל כדבריך או מה שאור אומר) ויש אחרים (למשל שיר בים ואני) שכן מאמינים לשיקול הדעת של האדם וזה ההבדל העיקרי ביננו
ועוד מילה אחת לגבי ה"חתימות": במשך תקופה ארוכה לא היתה לי חותמת - גם לאחר שהוסמכתי כמדריך. החתימה הכתובה הספיקה לי בהחלט. אז אני לפחות לא מחזיק מהעניין הזה של חותמות.

Ommadon

New member
החוק מנוסח רע אבל זה לא משנה

התקנות אכן מחייבות אבל הן נותנות המון שיקול דעת למנהל המיקצועי.
מצד שני צלילת ריענון ממש חשובה, לוותר עליה בשביל עוד כמה שקלים???
אחרי שברור שאין בעיה לבצע צלילת עומק אחרי צלילת הריענון (כל הבולשיט של פרופיל הפוך) אז מה הסיבה "לא לעשות" צלילת ריענון?

שיר בים

New member
צלילת רענון היא "ממש חשובה" רק לעיתים...

וממש לא תמיד, שנית, זה לא "כמה שקלים", אלה יותר בכיוון "כמה עשרות שקלים" כשאתה עושה צלילת רענון קבוצתית, ו"כמה מאות שקלים" אם אתה עושה צלילת רענון פרטית.
ושנית - זה גם לוקח זמן, שאפשר לנצל אותו לצלילות כיף עם הבאדי. במיוחד אם בדיוק הצלחת "לגרד" איזה סוף שבוע קצרצר באילת - והרענון גוזל לך חצי יום.
להוריד מסיכה/להוציא וסת/לתרגל "אין לי אוויר" - זה דברים שבהחלט אפשר לתרגל במים רדודים או בבריכה לבד עם באדי.
ואם אתה שואל אותי - הדבר הכי הכי אפקטיבי הוא פשוט לצלול עם באדי מאוד מנוסה (בלי קשר להסמכה שלו).

ובלי קשר - בדיוק כפי שאתה לא נדרש לקורס רענון בנהיגה, אם לא היית על הכביש למעלה מחצי שנה (ונהיגה היא הרבה יותר מסוכנת סטטי' מצלילה) - אז למה מישהו מחייב אותך רענון בצלילה? אם אתה מספיק אחראי, תוכל למצוא את הפתרונות המתאימים עבורך במקרה שתרצה רענון, מבלי שתהיה תקנה שתחייב אותך (כמו שנהוג בכל מקום אחר בעולם!)

Ommadon

New member
א. תמיד ב. כי רוב הישראלים תחמנים עצלנים...

צודקת, זה לא כמה שקלים, אפילו לא עשרות שקלים, מאה פלוס - מספיק טוב.
כמה שווים החיים של אדם.
לבד, בברכה, עם באדי מנוסה - הכל נכון. אבל ('אבל' של שרק) אם לא מכריחים אותך רוב (90% ומעלה) של האנשים לא יעשו אתה זה.
חצי יום לריענון זאת הגזמה פרועה.
לא דוגמא תאורטית - אנשים מתו ממים במסכה - נכון בצלילה עמוקה בשילוב עם פאניקה - קפצו למעלה, לא נפחו מאזן .... אבל מה שהתחיל את מגלשת החרא היה חוסר היכולת לרוקן מסכה בשלווה..

אני אישית כן עושה קורסי נהיגה, כן עושה ריענוני נהיגה וממש חבל שנוהג זה לא נימצא גם בתחום הזה!

שיר בים

New member
כנראה יש בנינו מחלוקת יותר עמוקה מחיוב רענון

כי אני לא מאמינה ש"שרוב הישראלים תחמנים ועצלנים"...אני כן מאמינה שכמו ברוב החברות והתרבויות, יש נורמה...
תשווה את זה לצלילה חופשית - בצלילה חופשית אין חוק, אין הסמכות, אין "ארגונים מוכרים בחוק", וכולי...אם כל הישראלים היו תחמנים ועצלנים - היית רואה הרבה יותר תאונות צלילה חופשית מתאונות צלילת מכשירים (באופן יחסי גם לכמות)...והפלא ופלא - יש פחות תאונות. אז נכון, אפשר לדבר על העובדה שבצלילה חופשית יש גם פחות סיכונים...אבל באופן כללי זה נובע מהתנהגות אנושית שמשותפת לכולם (לדעתי)-
כשיש מדריך שלוקח אותי לאן שאני רוצה, שיש חוקים ותקנות שאם קיבלתי עליהם "וי" - אז הכל בסדר - לעומת מצב שבו מתחילת הקורס ובמשך כל הזמן שאתה צולל פעיל - אתה מבין שאתה באחריות עצמך.
הויכוח בינינו הוא לא על האם כן לעשות רענון או לא, הויכוח בינינו הוא האם להפקיע מהצולל (כחלק מהנורמה) את האחריות להחליט אם הוא זקוק לאימון המיומנויות שלו, וכיצד לעשות זאת, או להשיב לצוללים את שיקול הדעת על עצמם.

לי באופן אישי לא יצא לפגוש צולל, שמייד אחרי הקורס החליט שהוא יורד לבד (עם הבאדי) לסטי"ל - המעטים, שאזרו אומץ לצלול באופן עצמאי, העדיפו בפעם הראשונה לעשות צלילות רדודות באתרים שהם מכירים טוב. אבל פגשתי המון המון צוללים לא מנוסים, ולא מיומנים - שסרבו לרדת לצלול בגפם (אפילו לעומק של 2 מטרים בקיר הרדוד של השמורה), ומהרו להרשם לצלילה מודרכת בסטי"ל....לא כי הם עצלנים או תחמנים - אלא כי הם מצפים שהמדריך יקח עליהם אחריות, וכל ההתנהלות מחזקת ומעודדת מאוד את הציפייה הזו.

למעלה