חובת צלילת רענון

Ommadon

New member
כנראה...

טוב מאד שזה הקהל בו את מסתובבת.

לגבי צלילה חופשית אני לא בקי במספרים.
האם את יודעת מהי כמות הצוללים החופשיים הרשומים בארץ ומה אחוז התאונות?
האם את משווה את רמת היכולת של צולל חופשי להכניס את עצמו לצרות ליכול של צולל מיכלים?

אני לא רוצה להיכנס לדקויות אבל המשפט שלך ש"כי הם מצפים שהמדריך יקח עליהם אחריות" הוא בעייתי בעיניי.

ilanbt

New member
חלק מהישראלים גם מתנשאים ומכלילים.

וחושבים שתפקיד המדינה זה להיות הורה.

קותי

New member

מתני8

New member
עכשיו כאן כבר הגעת לקיצוניות השנייה..

ומדוע?

האם זה שאני חושב שאנשים צריכים ריענון אם הם לא צללו בחצי השנה האחרונה זה מתנשא?

אורי צודק לחלוטין בדבריו - אם ניתן לאנשים את היכולת - אף אחד,(וואלה, גם אני) פרט לכמה יחידי סגולה, לא ישלם על ריענון אם תינתן לו האופציה לתרגל עם הבאדי - אבל האם הוא יתרגל? האם באמת מישהו מוכן לטמון ראשו בחול ולהאמין בצורה כה נאיבית שכלל ציבור הצוללים אשכרה יגלה את האחריות הזו - מובן שלא. לכן האחריות מועברת ע"י המדינה לאלו העוסקים בהדרכת צלילה - וכאן הנקודה החשובה שלי:

אם בארץ ישראל רמת ההדרכה הייתה גבוהה ואנשים היו באים לריענון ועוברים צלילת ריענון רצינית ומושקעת - לא היה על מה לקטר. ברגע שבאילת "מתקתקים" ריענונים כמו סוכריות במכונת PEZZ אז יודעים מה? אני מבין את כל אותם המתלוננים שלא צריכים את זה.

אז אני חוזר ומדגיש - ריענון זה שעה וחצי שעתיים, פחות מזה פשוט עובדים עליכם בעיניים ומחפפים אתכם.

מתן.

ilanbt

New member
כי אתה(*) מתיימר להחליט עבורי

וכשאני(**) כופר בזה אתה אומר רוב הישראלים תחמנים ועצלנים ובזה הפכת להיות מתנשא ומכליל כמו כן אתה(*) מטיל ספק בבגרותי ובאחריות האישית שלי לעשות ריענון כשאני אחשוב וארגיש שאני צריך אותן ולא כשפונקציונר שצריך להצדיק את תפקידו קבע.

* באתה הכוונה היא לכל מי שחושב שתפקיד המדינה זה לחנך אנשים בוגרים.
** באני הכוונה היא לכל מי שחושב כמוני.

bkeilat

New member
* ומכיוון שאי אפשר לחנך אותנו

אז תפקיד המדינה לקיים פקידות שנחה, תכתיב, תגביל, ותצער את כל מי שלא חושב שזה תפקיד המדינה

ilanbt

New member
הייתי מעדיף שאת התקציב העודף ישקיעו

לדוגמה במערכת הבריאות.

Squid

New member
מתן, אני חושב שהתקנה של צלילת רענון מסכנת

חיים. מי שקיבל את ההחלטה להוסיף את ההנחיה שאף לטוב ופשוט פיספס בענק. אני מכיר צוללים שלא מסוגלים לרדת לבד למים אבל משוכנעים שהם כן, מכיוון שמישהו תיקן תקנה שלפיה הם לא זקוקים כרגע לרענון. כאשר אתה מפקיע את ההחלטה מהפרט לגבי מה הוא אמור ומה הוא לא אמור לעשות, צורת קבלת ההחלטות משתבשת. נתנו כבר אין ספור דוגמאות לגבי ענפי ספורט שעליהם אין חוק ועדיין ישראלים עוסקים בהם בצורה בטוחה לחלוטין.

zulufox

New member
ולמה חצי שנה ?

אולי חודשיים מספיקים כדי לשכוח ? אולי חודש ?
כמו שכתבו פה לפני - תרבות כסת"ח שהולכת ומתפשטת...

hersco

New member
המבחן הוא בשאלה העקרונית ובתשובה לה

נניח-לשם הדיון בלבד, שצלילת ריענון, לא היתה כרוכה בעלות של כסף.
האם גם אז- הכותבים בפורום, היו עדיין מחזיקים בדיעה שצלילת ריענון מיותרת וניתן/ראוי לוותר עליה? מילים אחרות, סוגיית העלות או ניגוד העניינים, אינה רלוונטית לעיקרון עצמו.

ilanbt

New member
קרא שוב

אנחנו טוענים שהמדינה צריכה להתערב לנו בחיים במינימום ההכרחי ושאנחנו בוגרים מספיק כדי לקבוע מתי אנחנו זקוקים לרענון,
רוב הכותבים בשרשור פתורים מרענון עקב דרגת הצלילה הבכירה שלהם ולכן אין כאן issue כספי.
יתרה מזאת ברגע שהמחוקק לוקח על עצמו להחליט עבורנו זה מסיר מעלינו את האחריות ובפועל זה יוצר מצב מסוכן.

אף אחד לא זלזל בצלילת הרענון ככלי מצוין למי שמרגיש צורך בה.

מתני8

New member
אך מי מרגיש צורך בה?

הרי כל הדיון פה הוא שקמה לה חבורת אנשים שאם תחבר את נסיון הצלילה שלהם יחדיו תקבל 10 צלילות בחמש שנים במקרה הטוב, ופשוט החליטה שהיא לא צריכה ריענון.

מובן מאליו שכל חברי הפורום הם בדיוק הדוגמא ההפוכה, אבל בשטח לא כולם מתפוז ויש אנשים שגם חושבים שהם לא צריכים ריענון אבל חס ושלום אם ייתנו להם לצלול בלי לעשות ריענון. ואם כבר אז בכלל הייתי נותן דגש על אילת שם צוללים בורים וחסרי התחשבות יהרסו את השונית עוד יותר ממה שהרסו מקום הצלילה בישראל (אז גם לא היו חייבים ריענון....מראה השונית די מסכם את המצב - ולא אני לא בא להגיד שריענון יפתור את זה - אך זה צעד בכיוון הנכון).

מתן.

ilanbt

New member
תה מחפש מנגנון שמנפה צוללים רעים

קורס הצלילה הוא המקום לעשות זאת ברגע שצולל הוסמך אז כלשונו הוא צולל מוסמך ואחראי על מעשיו, על בטחונו ועל עתידו הוא ולא המדינה.
צולל רע מסכן את עצמו בלבד.

לגבי מצב השונית זיהום תעשייתי, התחממות גלובלית וחוות דגים שתרמו את שלהן אחראים במידה גדולה יותר.

קותי

New member
מי שמרגיש צורך בצלילת ריענון

זה קבוצה של אנשים מלאים בעצמם, צדקנים, נפוחים וטפשים שחושבים שיש מקום שהמדינה תתערב בבחירה של הפרט בנושאים הקשורים אליו, ואליו בלבד.

אין תקנת ריענון אפילו בנהיגה, שבה מי שנוהג יכול להרוג אנשים רבים מחוץ לעצמו. קיבלת רשיון נהיגה - אתה חופשי להחליט שלא לנהוג חמש שנים ואז לנהוג.

הוראת הריענון בצלילה היא נפיחות מטופשת של אנשים שלא מבינים שיש לתת חופש לאנשים - במדינה דמוקרטית, לפחות כל עוד הם לא פוגעים באחרים.

קותי

New member
וכמובן שאני לא מצפה מאלה שמרגישים צורך

בצלילת ריענון (עבור אחרים) להבין מה שאני אומר מכיוון שכפי שאמרתי קודם - הם טפשים, נפוחים, צדקנים ומלאים בעצמם.

ilanbt

New member
אני רק רוצה לציין שבניגוד לקותי

אני סבור שהם לא טיפשים אלה רק נפוחים, צדקנים ומלאים בעצמם.

מתני8

New member
באופן די אירוני

החתימה שלך קותי מסכמת די טוב את העסק:

"צלילה היא ספורט שיש בו סיכונים ולכן מחייב מיומנות אישית בסיסית. צולל מוסמך הלוקה בכישוריו עד כדי כך שהוא חייב להיעזר, באופן קבוע, במדריך או ב-DM מוטב שילמד לצלול מחדש!"

וואלה? אהבתי. אז יודע מה קותי? יאללה בלי ריענונים - כל מי שלוקה בכישורים שלו יעשה קורס מחדש - זהו זה פותר את העניין :)

או שלא....? :)

כי לפי המשפט שלך, חצי מהצוללים בארץ צריכים לעבור קורס מחדש? או שגם פה איש הישר בעיניו יעשה ואללה באבאללה עד שלא יישאר אלמוג אחד באילת?

אגב, אצלנו בים תיכון העסק עוד יותר מסתבך, ואכן אני יכול להעיד שהיו מספר פעמים שהייתי על סף לומר לאנשים שפשוט יילכו לעשות שוב פעם קורס צלילה. הם הוסמכו באילת אגב, אולי שם הכל מתחיל....באילת.....משהו בראות הטובה הזו בים האדום ובכל הדגים עושה משהו למדריכי הצלילה שם.....הוא הופך אותם לחפיפניקים..... :(

מתן.

AtashiWaShay

New member
הזרמים גם

עד שלא צללתי במקומות אחרים לא הבנתי כמה זה לוקסוס בים האדום שהוא כזה רגוע בדרך כלל...

Ommadon

New member
אני מכבד אותך

לא קראתי לך או למישהו אחר בפורום טיפש או כל כינוי גנאי אחר, לא משנה כמה אני לא מסכים איתו. אני לא מבין למה אני מקבל כזה יחס ממך?

לנושא, אני חושב שיש מקומות בהם למדינה להתערב בשיקול הדעת של הפרט גם אם הוא לא משפיע על שאר האנשים. שתי דוגמאות: קסדה לרוכב אופנוע וחגורת בטיחות לרכב. למה? מכיוון שאין כתב ויתור על אחריות המדינה וההשלכות למעשים פזיזים ופגיעה בגוף.

למה להתערב גם בצלילה? מכיוון שזה ספורט אקסטרים מיוחד, המרחק מתקלה קטנה לתאונה משתנה עם רמת המיומנות, ככל שרמת המיומנות עולה הסיכונים משתנים.

עוד נקודה לפני סיום (שממש קרוב עקב הידרדרות רמת הדיון):
בראייתי יש הבדל בסכנות בצלילה לפי רמת הצולל:
צולל לא מנוסה:
1) צולל לא מנוסה יפגע ככל הנראה המפאניקה - תקלה כלשהי שלא מטופלת מהר ונכון תביא לרצף טעויות. לדוגמא מים במסכה - פאניקה, קפיצה למעלה בשילוב עצירת נשימה, אי מילוי מאזן על פני המים צניחה למטה - טביעה - תחקיר ארוע...

צולל מנוסה:
2) נשימת תערובת לא נכונה בעומק.
3) דקומפרסיה - קלינית או תת-קלינית.

לצלית ריענון היכולת להוריד משמעותית את התאונה מהסוג הראשון שהיא גם הנפוצה ביותר בכך להנגיש את הצלילה ליותר אנשים.

אורי - טיפש, נפוח, צדקן, מלא בעצמו ולא מגיע לחצי שנה בלי צלילה ועדיין מתרגל מיומנות כלשהי כל צלילה. (זכויות יוצרים לוולפי)

למעלה