חובה לקרוא

BoogieDTN

New member
חובה לקרוא

ולהגיב "גם ההיפ-הופ הוא זרם של הדפוקים והזרוקים" "יש בהיפ-הופ סולידריות של הדפוקים" "סאבלימינל והצל הם פשיסטים" לא שאני מת על סאב, אבל בוא נראה מה יש לכם להגיד בנושא...

baduist

New member
כן, יש

את העניין שוואלה רוצים למשוך קוראים והולכים לקיצוניות ממול. אבל סה"כ, הציטוטים שהבאת לא עד כדי כך מהפכניים, הדברים האלה נאמרו כבר לפני המון זמן. סאבלימינל והצל מעודדים גישה של לאומיות על פני אינדיוידואליזם, ומנסים לתאר את המצב כאילו שיהודים הם הצד הדפוק והמדוכא בארץ, כאילו כמו השחורים, כשבעצם המצב הפוך. הם לקחו מאפיין בולט של ההיפ-הופ, שאין ספק בכלל שבא משכונות העוני של ארה"ב, וניסו להלביש אותו על היהודים הישראלים. והשיר "תקווה", עם כל הכבוד, הוא שיר שאני לא מבין איך יושב באותו אלבום עם "הפרד ומשול". מסחריות נטו, במקרה הטוב.

../images/Emo29.gif תשמע...

איפהשהו הוא צודק. ההיפ-הופ נוצר באמת בתור הזרם של הדפוקים, של העלובים, אלה שאף אחד לא רוצה. והמסרים של סאב והצל? גם שם יש לו איזושהיא נקודה. כל הקטע של "ציונות עד שנמות" באמת מוגזם כשהוא מגיע לדרגות מסוימות. הסמוראי, למשל, אוהב את המוזיקה של סאב והצל לא בגלל ואפילו למרות המסרים האובר-ציוניים שלהם. אבל מכאן ועד להחרים אותם? לא לקנות את הדיסקים? לא ללכת להופעות? הכתב הנכבד רשאי בהחלט לא לקנות את הדיסקים, לא ללכת להופעות, ולהעביר ערוץ בטלוויזיה או תחנה ברדיו למשמע השמות סאבלימינל והצל. זה נקרא חופש בחירה. אבל לקרוא לאנשים להחרים אותם, כי הדעות שלהם שונות משלך? זה כבר נקרא כפיה.

baduist

New member
ממש לא - זו זכותו, בדיוק כמו שזכותך

לקרוא לאנשים לא לקנות מוצרים תוצרת גרמניה בגלל השואה, מוצרים של נייק בגלל שהם מעבידים קטינים, או בדיוק כמו שזכותך לקרוא לאנשים כן לקנות דווקא מוצרים כחול לבן בשביל לתמוך במשק. סאבלימינל והצל קשרו את המוסיקה שלהם הכי חזק שאפשר למסרים שאותם הם מקדמים. והמחיר הוא שאנשים שמתנגדים למסרים האלה, יקראו לא לתמוך בכל דבר שמקדם אותם - כולל מרצ'נדייס של סאב והצל. ואני אומר - לפני שאתם עונדים את המגן דויד המצורף לאלבום - תחשבו על זה חמש דקות. תחשבו על כל המשמעויות חוץ מ"קול" או לא קול. אם בחרתם בכל זאת לשים - פה כבר נכנס הקטע של חופש בחירה ולכבד דיעות. ואני אכבד את מי שיענוד, וגם את מי שקורא לאחרים לא לענוד.

ואיך היו מגיבים אבירי המוסר

מוואלה אם מישהו היה קורא להחרים את TN בגלל המסרים שלו?משום מה לא היה נראה לי שהם היו מקבלים את זה בשם "חופש הביטוי".אוי הצביעות,הצביעות. אני מאד לא אוהב את סבלימינאל מוזיקלית אבל הוא מבטא את הרגשות שלו וזה הכי לגטימי בעולם.מי קבע שצריך להעתיק את המסרים מאמריקה?הוא שר על ההרגשות שלו,לא על מה שקורה בארצות הברית.אפשר לא להסכים עם הדעות שלו ולהתווכח איתן עינינית,אי אי אפשר לקבוע אותן כלא לגיטמיות.בכלל רוב ההיפ הופ באמריקה מדבר על "בלינג בלינג".מעטים הראפרים במיינסטרים שמעיזים לבטא את דעתם הפוליטית. להחרים מישהו בגלל שדעתו שונה משלך?לאן הגענו? וואלה הוא אתר פאשיסטי שנותן ביטוי רק לדעה אחת.מעולם לא ראיתי שם מאמר שסותר את דעתו הפוליטית של גיא אסיף העורך.

BoogieDTN

New member
לא אמרתי

שאני מסכים או מתנגד לדברי הכותב... פשוט רציתי לדעת מה יש לאנשים שפה להגיד על זה

baduist

New member
לא אמרנו שכן. אבל אם כבר - בואו נלך

על מה שבאמת מעניין. פאשיט, לא פאשיסט, חרשנו על העניין. יש שם שורה, שלדעתי נוגעת לנו הרבה יותר ומעניין לשמוע את התגובות, ואני מצטט: "...הסינגל החדש של סאב...חרא מוסיקה...לא שווה 50סנט.." ו-"...זכותם. אם יש לזה קהל, כנראה זה מה שמגיע לו". פעם אחרונה שבדקתי, הפורום הזה בהחלט מייצג איזה חלק די חשוב (לא בהכרח גדול, אבל חשוב) מהקהל של סאבלימינל. אז..מה אתם אומרים על זה? מזלזלים בנו?

DJ JuVi

New member
לעעעעע

מזלזלים בנו? מההה פתאוםםםם! גם אף פעם לא זילזלו.... נו באמת!!! עד שהגל הזה של סאב לא יעבור ויגיע הגל החדש, המשוכלל יותר - לא יפסיקו לזלזל. מזלזלים בהיפ הופ הישראלי, לא בהיפ הופ באופן כללי. להיפך - ההיפ הופ מתקבל בברכה בימים אלה. אבל ההיפ הופ הישראלי הוצג בצורה לא נכונה ואף שלילית בעייני רבים. אנשים לא מוכנים להבין שמדובר בהיפ הופ ישראלי, ולא היפ הופ ציוני כמו שסאב מציג את עצמו. זו ממש בעיה. הדעה שלי היא שברגע שיגיע הגל החדש, הצעיר, של ההיפ הופ הישראלי (האמיתי...) ---> יפסיקו לזלזל. הגל החדש יראה מה ההיפ הופ בישראל שווה באמת. עד אז מזלזלים וימשיכו לזלזל, בגלל רמת הליריקה הנמוכה/שטוחה בעייני רבים, בגלל הניסיון לחקות (ככה עדיין תופסים את זה...) את הראפ בחו"ל, בגלל השימוש המוחצן והעלוב בכחול-לבן ובמגן דוד, בגלל העובדה שלא באמת יוצאים נגד משהו. וכו' וכד'. בקיצור, בגלל שסאב.
ושלא תבינו אותץי לא נכון - לא רק שאני מכבד ומעריך את סאב, אני גם מעריץ ברמה מסויימת.
בנוסף אני גם מעריך את העובדה שהוא באמת פתח את הדלת לדור הצעיר (למעשה זה היה הוא כמו שזה יכל להיות מישהו אחר... אבל הייתה לו מוטיבציה.. משהו שונה....). אז עכשיו סאב פתח את הדלת, והדור הצעיר פשוט יכבוש את מקומו ויגיע רחוק יותר.

האמת היא שעלי כבר נמאסו

כל הניתוחים של המסרים הפוליטים בשירים של סאבלימינימי נים והרצל. כל שיר מופלץ שלהם הופך להיות מאמר פוליטי שמנותח כאילו מדובר במאמר על תולדות הציונות המודרנית על פי שמעוני ואליאסי. משמעותה של דמוקרטיה היא לשמוע דעות שמנוגדות לדעתך ונראה שהכלל הזה לא חל שכותבים על צמד הפרסים. קובי ויואב הפכו להיות שק החבטות של וואלה וזה כבר די נמאס. אפרופו מגן דוד אני גאה לחשוף כאן את תחביבי החדש, ויש מתכון ! 1.גשו אל האובייקט שעונד את התכשיט ושאלו אותו או אותה את השאלות הבאות : איפה נמצא הר ארבל ? מיהו יהודה לייב פינסקר ? מהי תנועת "חיבת ציון"? ועוד שאלות רבות ומגוונת על ארץ ישראל ועל הציונות , זה מאד נחמד לראות את אלה המתהדרים במגן דוד בוהים בך במבט של : אה ???. כן, מגן הדוד הפך להיות כמו הסמל של נייק או שלושת הפסים של אדידס, סמל מסחרי ריק מתוכן.

rockninja

New member
יש לי כמה דברים להגיד על זה...

עם חלק מהדברים אני מסכים איתך וחלק לא. בקטע שוואלה מגזימים בקטע של לרדת על סאב והצל אני מסכים 100%. הם לגמרי הרחיקו לכת. כאילו כל פעם שהם מופיעים בטלוויזיה או יוצא להם סינגל צריך לרדת על כמה שיש להם דעה פוליטית חרא והם שונאים ערבים (לפי הכותבים לפחות). עם חלק מהמסרים של סאב והצל אני יכול להזדהות ואפילו להסכים, כי מה לעשות כל פעם שקורה כאן פיגוע או משהו כזה מצטבר המון כעס אצלנו כלפי הערבים ולא משנה אם אנחנו שמלאנים או לא (אני אגב כן). כשסאב מביע את הכעס הזה בהחלט אפשר להזדהות. אבל מכן ועד איזשהי פעולה פאשיסטית נגדית כמו ההמנון הלאומי שלנו "מוות לערבים" שמאוד מדאיג, הדרך ארוכה. זאת אומרת יש אנשים שכנראה חושבים כמו הצמד מבחינה פוליטית והשירים רק מחזקים את רגשות השינאה שלהם, אבל אם מפלגות שרוצות טרנספר או דברים גרועים יותר ("זה או הם או אנחנו" עם טביעת כף יד של דם) הן לגיטימיות עפ"י החוק, אז גם לשיר על זה ולהביע את עצמך באותה מדינה דמוקרטית, צריך להיות בסדר. זה ממש מעצבן שבוואלה רק בגלל שלא מסכימים עם הדעות והמסרים של סאב והצל הם קולטים כל כך הרבה. רבאק זה כולה דעה פוליטית, הם בקושי מתייסחים לשירים עצמם!! והם עושים את זה הרבה, במיוחד ניסן שור האידיוט הזה. מוצאים איזה פרט להטפל אליו... על הדיסק עצמו מכניסים איזה שורה או שניים שמראות זילזול. שירוצו לראשות הממשלה או משהו, ושיתנו את תפקיד מבקרי המוזיקה לאנשים שבאמת מבינים ומוזיקה וגם מסוגלים לכתוב עליה. לעבודה הכי חשובה כאן הם בכלל לא התייחסו- מדובר בדיסק ההיפ הופ הכי משובח שיצא כאן. הם כותבים מעולה, יש להם זרימה טובה, אחלה קול וביטים מצוינים. חבל שזה כנראה נושא מיותר לציון בכתבות של וואלה. חרם חברתי?! מה הם השתגעו?! כל כך שונאים ימנים קיצוניים, שיחרימו. שלא ינסו לקומם את כולם נגדם. כי זאת השתקה של דעה פוליטית מנוגדת לשלהם שממנה הם פוחדים, וגם צעד ממש טיפשי בנוסף לזה. בקשר למה שאמרת על המגן דוד... פה אני לא מסכים. לפי דעתי לא צריך להכיר את ההיסטוריה של המדינה וכל הפרטים שבחנת, אנחנו ישראלים וזכותינו ללכת עם שרשרת של מגן דוד שמייצגת את המדינה שלנו. לא צריך להיות ימניים ולא כלום- זאת המדינה שלנו, וגם שמאלנים אוהבים את המדינה הזאת בניגוד למה שהרבה אנשים חושבים. לא צריך להתבייש במדינה שלנו רק בגלל שאנחנו עושים טעויות מדיניות וחברתיות שונות. מבחינתי מגן דוד מסמל את ישראל- אני לא צריך לקרוא ספרי היסטוריה כדי שיורשה לי לענוד את זה.

lr333

New member
תגובה

טוב אז ככה... לפי דעתי צריך לשמוע מוזיקה לא בגלל הדעות של הזמר\ראפר אלה בגלל הזרימה, ליריקס וכל זה. אני שומע ת'שירים של סאב והצל ובכלל היפ הופ לא בגלל שאני בא מאיזה שכונת עוני או משהו כזה או שאני ימני קיצוני אלא בגלל שאני אוהב היפ הופ, אני אוהב את סוג המוזיקה הזאת, את הזרימה ואת הקצב. ולפי דעתי מי ששומע מוזיקה בגלל דעות הזמר הוא אידיוט וזה חבל. לכן אני חושב ש"וואלה!" טועים שהם כ"כ קוטלים את סאב והצל ובמיוחד שהם יודעים שהרבה מושפעים\קוראים מ\את האתר שלהם. העובדה שכרגע אחד הזמרים הכי מצליחים בארץ או הכי מצליח אפילו הוא ימני קיצוני שרוצה להגיד את דעותיו ברבים ונותן מודעות בקטע של לאומיות מפריע ל"וואלה" מפריע לכתב ב"וואלה!" שכנראה שמאלני (ושלא תבינו לא נכון אני גם שמאלני) אז שלא ישמע את המוזיקה הזאת אבל שגם לא יסיט נגדה כי הוא בעצמו יודע שהוא לא יצליח לגרום למישהו שאוהב את סאב להפסיק לשמוע אותו. הגבתי דווקא לך יונתן בגלל הקטע של המגן דוד: 90% מבני הנוער שעונדים מגן דוד בשנה האחרונה זה לא בגלל שהם כ"כ גאים במדינה שלהם או ששעורי היסטוריה השפיעו עליהם זה בגלל סאב והצל לכן אני מסכים עם לירון שאם רוצים לענוד איזה סמל לפחות צריך לדעת עליו איזשהו רקע מסויים ולא לענוד אותו בגלל ש"כולם" עונדים אותו.

בד"כ כלל הדעות שלי...

מנוגדות לשלך לא הפעם לפחות אתה צודק צדיק ונאמר:מברוק ועוד משהו... אני לא מאזין למוזיקה של סאב והצל לא מושפע מהם ובכל מקרה אני עונד מגן דויד (זה כבר הפך להיות מיוחד שעונד מגן דויד ולא שומע סאבלימנל) ולמה זה... כי אני יכול לקרוא לעצמי סוג של פטריוטיסט וזאת הסיבה מן סוג של הזדהות אז לכל אחד הסיבה שלו רק בקשה אחת ממך לירון אל תהפוך את זה לסמל מסחרי "חסר תוכן" ושוב פעם.. מזדהה איתך כמעט בהכל מברך...

BIGO-G

New member
"פטריוטיסט" בגלל מגן דוד? מה הקשר?

ומה אתה שונה מסאב והצל אם ככה?

Rapid נאור

New member
טוב אז ככה

לא אהבתי את הדיסק ואני מסכים איתך בדיוק על כל העניין של המגן דוד. אני חשבתי את זה ככה מהתחלה... זה פשוט נהיה מגעיל שהם הפכו סמל של מדינה לסמל מסחרי יש לי חבר שעונד מגן דוד כבר מהיותו ילד קטן וכל פעם מישהו ניגש אליו גם אתה שומע סאבלימינל?? זה ממש מעצבן שבמקום סמל של מגן דוד שיסמל משהו אמית זה מסמל את היותם שומעים סאב זה ממש מלוכלך כל העניין הפירסומי הזה והם לקחו את זה רחוק מידי. קבל עוד ח"ח.

Rapid נאור

New member
טוב אז ככה

לא אהבתי את הדיסק ואני מסכים איתך בדיוק על כל העניין של המגן דוד. אני חשבתי את זה ככה מהתחלה... זה פשוט נהיה מגעיל שהם הפכו סמל של מדינה לסמל מסחרי יש לי חבר שעונד מגן דוד כבר מהיותו ילד קטן וכל פעם מישהו ניגש אליו גם אתה שומע סאבלימינל?? זה ממש מעצבן שבמקום סמל של מגן דוד שיסמל משהו אמית זה מסמל את היותם שומעים סאב זה ממש מלוכלך כל העניין הפירסומי הזה והם לקחו את זה רחוק מידי. קבל עוד ח"ח.

RunNGun

New member
../images/Emo45.gif

היום דיסקסתי בנושא עם חבר טוב שלי, ואמרתי לו שלסאב והצל אולי יש ציונות אמיתית, אבל הקהל בא ועיוות אותה. בשביל הקהל של סאבצל - ילדים בעיקר - ציונות היא מגן דוד על הצוואר ותו לא. כמו שאמר לירון, אם תשאל אותם על תולדות המפעל הציוני הם יסתכלו עליך במבט של "יאללה עוף עוף מפה לפני שאני מזיין אותך". לגבי העניין של הכתבה: ראיתי יותר מדי תגובות מכוערות בוואלה, ולדעתי מר הררי בסה"כ הביע את דעתו המנומקת על המוזיקה של סאבצל. תנו לאדם להביע את דעתו, גם אם היא נוגדת את דעתכם. אני לא חושב שהמוזיקה של סאבצל היא פאשיסטית חלילה, אבל זכותו של כל אדם להביע את דעתו בלי שיותקף בצורה כזאת. וכן, גם ניסן שור או דודו כהן. ועם זאת, הקריאה למרד צרכני היא מוגזמת. כמו שיש אנשים שלא אוהבים את המוזיקה של סאבצל, יש כאלה שכן אוהבים אותה. לירון - בריא עליך! אבישי

rockninja

New member
אבל זה בדיוק ההפך....

זה לא שאנחנו שוללים את הדעה שלו... הוא שולל את הדעה של סאב וקורא לחרם ציבורי!!! זה ממש מוגזם... טוב אני לא יתחיל לדבר שוב על הנושא כבר כתבתי מגילה (למעלה בשירשור)

למעלה