יש לי כמה דברים להגיד על זה...
עם חלק מהדברים אני מסכים איתך וחלק לא. בקטע שוואלה מגזימים בקטע של לרדת על סאב והצל אני מסכים 100%. הם לגמרי הרחיקו לכת. כאילו כל פעם שהם מופיעים בטלוויזיה או יוצא להם סינגל צריך לרדת על כמה שיש להם דעה פוליטית חרא והם שונאים ערבים (לפי הכותבים לפחות). עם חלק מהמסרים של סאב והצל אני יכול להזדהות ואפילו להסכים, כי מה לעשות כל פעם שקורה כאן פיגוע או משהו כזה מצטבר המון כעס אצלנו כלפי הערבים ולא משנה אם אנחנו שמלאנים או לא (אני אגב כן). כשסאב מביע את הכעס הזה בהחלט אפשר להזדהות. אבל מכן ועד איזשהי פעולה פאשיסטית נגדית כמו ההמנון הלאומי שלנו "מוות לערבים" שמאוד מדאיג, הדרך ארוכה. זאת אומרת יש אנשים שכנראה חושבים כמו הצמד מבחינה פוליטית והשירים רק מחזקים את רגשות השינאה שלהם, אבל אם מפלגות שרוצות טרנספר או דברים גרועים יותר ("זה או הם או אנחנו" עם טביעת כף יד של דם) הן לגיטימיות עפ"י החוק, אז גם לשיר על זה ולהביע את עצמך באותה מדינה דמוקרטית, צריך להיות בסדר. זה ממש מעצבן שבוואלה רק בגלל שלא מסכימים עם הדעות והמסרים של סאב והצל הם קולטים כל כך הרבה. רבאק זה כולה דעה פוליטית, הם בקושי מתייסחים לשירים עצמם!! והם עושים את זה הרבה, במיוחד ניסן שור האידיוט הזה. מוצאים איזה פרט להטפל אליו... על הדיסק עצמו מכניסים איזה שורה או שניים שמראות זילזול. שירוצו לראשות הממשלה או משהו, ושיתנו את תפקיד מבקרי המוזיקה לאנשים שבאמת מבינים ומוזיקה וגם מסוגלים לכתוב עליה. לעבודה הכי חשובה כאן הם בכלל לא התייחסו- מדובר בדיסק ההיפ הופ הכי משובח שיצא כאן. הם כותבים מעולה, יש להם זרימה טובה, אחלה קול וביטים מצוינים. חבל שזה כנראה נושא מיותר לציון בכתבות של וואלה. חרם חברתי?! מה הם השתגעו?! כל כך שונאים ימנים קיצוניים, שיחרימו. שלא ינסו לקומם את כולם נגדם. כי זאת השתקה של דעה פוליטית מנוגדת לשלהם שממנה הם פוחדים, וגם צעד ממש טיפשי בנוסף לזה. בקשר למה שאמרת על המגן דוד... פה אני לא מסכים. לפי דעתי לא צריך להכיר את ההיסטוריה של המדינה וכל הפרטים שבחנת, אנחנו ישראלים וזכותינו ללכת עם שרשרת של מגן דוד שמייצגת את המדינה שלנו. לא צריך להיות ימניים ולא כלום- זאת המדינה שלנו, וגם שמאלנים אוהבים את המדינה הזאת בניגוד למה שהרבה אנשים חושבים. לא צריך להתבייש במדינה שלנו רק בגלל שאנחנו עושים טעויות מדיניות וחברתיות שונות. מבחינתי מגן דוד מסמל את ישראל- אני לא צריך לקרוא ספרי היסטוריה כדי שיורשה לי לענוד את זה.