חדש ניצב בשער...

אם כבר מאמר החכם

ואם כבר לחפור.
אם החיים הם טרגדיה למתבוננן מקרוב, מה דינו של מי שתקוע בהם על ראשו וכרעיו?

חיים = טעות של מישהו אחר

זו באמת טרגדיה...

לא יצאנו כבר מהרגשת "חיים ברצונו"?
קדימה!

מאחל לך שנת שתחיה בה את חייך שלך, באושר ובכייף.
שנת קומדיה מקסימה!

שאלות

כמה זמן לקח תהליך הגילוי?
האם קרה משהו דרמטי בחייך
שהביא אותך למחשבה שניה בקשר לדת?

התפכחות

תהליך הגילוי לא התרחש בפעם אחת, אלא באטיות גדולה מאד.
אני משוכנע שהאיסור מלהציץ בספרים חיצוניים הוא לא סתם איסור.. תראה מה שקרה לי...
ולא, לא קרה משהו דרמטי בחיי, חוץ מהמשהו הגדול הזה...

אנשים תמיד שואלים אותי

אם קרה משהו, או שקובעים עבורי, "אה... כן... אז בגלל זה התגרשת..." או "אנחנו מבינים... אז בגלל שהתגרשת נהיית חילונית"... והמהדרים להרגיז אותי אומרים "אחרי שהכעס על אלוהים יעבור לך את עוד תחזרי בתשובה....".

זה שגיליתי את האמת על היהדות שלוש שנים אחרי שהתגרשתי ובלי שום קשר למאורע המשמח (מצטערת, אבל להתגרש הוא הדבר הכי משמח שאי פעם קרה לי. נשבעת), ושבמשך כל הזמן הזה הייתי חרדית יראת שמיים לחלוטין המצדיקה את הדין (בזמן הנישואין) ומודה לאלוהים על כל הטוב שהרעיף עלי (בזמן הגירושין) - זו לא פונקציה עבור אנשים אלו. הם חייבים לעשות קשר בין משבר נפשי למשבר אמוני - כי אחרת - אבוי - אם זה לא משהו אישי שלי - זה עשוי לערער על עולמם.

להגיע למקום שבו מהרהרים על עיקרי האמונה או אפילו מעיזים שאלות - זה לא דבר פשוט. לעבור מחסום ולהציץ בספרים חיצוניים זה לא דבר פשוט בכלל. היה לי אינטרנט במשך שנים כשעוד הייתי בקרית ספר וכאשר נתקלתי באתרים כמו חופש או דעת אמת, הבטתי בהם בבוז ולא הצצתי פנימה - כי אסור. אף אחד לא היה יודע אם הייתי גולשת שם או לא - לא לגלוש שם הייתה בחירה שלי - "ועשית את כל אשר יורוך". והיה לי סיפוק אדיר מכך. סיפוק אדיר מקיום מצוות ואהבה גדולה לקיום מצוות ולאורח החיים החרדי.

התחלתי להסתכל בספרים חיצוניים רק בנקודת זמן במסע הגילוי שלי כשהגעתי למסקנה שאין תשובות לשאלות שלי בספרים "פנימיים" או אצל רבנים (הן אונדזארע והן של המיזרוחניקעס
- כי איפה לא חיפשתי תשובות....). והייתי חייבת למצוא תשובות. כי אני אדם שחייב לחיות את החיים לפי האמת. אם האמת שלי היא אמונה באלוהים, אז קיימתי מצוות באהבה גדולה בלי לחרטט (ועכשיו, אי קיום מצוות - באהבה גדולה ובלי לחרטט...)

זה לא קל להגיע למסקנות פילוסופיות שהתורה היא לא אמת ושאלוהים זו מסקנה פילוסופית אנושית, שעם כל הצער בדבר, שגויה. כפי שכמעט כל אחד כאן חווה בעצמו.

אז ברוך הבא איש יקר. ואלוהים יעזור (אני אתאיסטית לחלוטין, אבל אין מטבע לשון מקביל באוצר המילים שלי...
)

ממתי מתחילים לגלוש....

תודה על הברכה... כמוך, גם אני הייתי פייר עם הדת, ולגמרי, את הגלישה במדרון התהום של "שאול התחתית" התחלתי אחרי שלבשתי את מדי החופש והפתיחות המוחלטת. הייתי נגד אינטרנט בדרך הקיצונית ביותר, ולא רק אתרי כפירה וביקורת, אלא כל דבר שלא תואם את הדת, כמו חסיד כשר... וכאשר נעשיתי לאיש רגיל, חסר מחויבות לתכנים וכאלה, אז נהניתי לקרוא ולהתרשם בלי גבול
ושוב תודה...

מצפון

שתי שאלות שאינן סותרות. באופן טבעי, החשיבה החרדית שלי בת למעלה משלושה עשורים מזמינה לי משהו דומה לנקיפות מצפון, וכואבות במיוחד... למרות הקושי, אני כל כך מרוצה מהמצב, שהנקיפות הללו פגות.

קראתי את הבלוג שלך

מאוד מרגש ומאוד חשוב.

ניחנת בכישרון כתיבה. ניחנת בכישרון ויכולת לשכנע.

איך אתה מנצל אותו בשביל לעזור לאנושות? איך אתה משתמש בו בשביל לתקן את מה שקילקלת (בעל כרחך כמובן)?

זאבי110

New member
הו, סופסופ יש לנו כבר גם משגיח

נראה לי שיש לנו כבר כאן צוות מלא, גם אצל הנשים נראה לי שיש לנו כבר הרבה מורות ומקצועיות, גם מנהלת...
אם אתה כמשגיח, אז יורשה לי לשאול אותך שאלה שהציקה לי בתור בחור, אז לי היה אומץ לחשוב שהכל בולשיט, אבל מה היית עונה לי אז, כי בישיבה לא העזתי לשאול.
ספרי המוסר מלמדים אותנו, שהסיבה שירדנו לעולם הוא כדי שלא יהיה "נהמה דכיסופא" ועל זה הבן שואל, האם כדי שלמעט הצדיקים הסטייק של שור הבר או ביצי הלויתן יערב לחיכם גם יחד עם העונג שמגיע להם, אבל בשביל זה האב הרחמן העדיף להקריב מליארדי אנשים לסבל של העולם, ועוד יותר מזה, להאביד אותם מהעולם הבא ולמנוע מהם אפילו את עונג עולם הבא אפילו הנהמא דכיסופא??? האם שוה עד כדי כך בשביל מעט אנשים שיהנו בשלמות, למנוע מכל כך הרבה אנשים את העונג שהיו אמורים לקבל, לפי טענה זו.
בישיבה לא היה לי את מי לשאול, היום כבר לא מעניין אותי התשובה, אבל בכל זאת מסקרן אותי, מה היית עונה לבחור, הרי זה כשל לוגי לממציא תיאוריה זו, לא?

הלנצח

New member
הכשל הלוגי של הטיעון נעוץ בכך

כי כל ענין הכיסופא הוא בעצמו נברא על ידי אלוהים.
מדוע היה צריך לייצר כיסופא ואז להביא על העולם מהומת אלוהים.
לא היה פשוט יותר שלא יהיה כיסופא וזהו?

שאלה טובה בהחלט

תראה, אהיה אתך כנה, אם תרצה לדעת את התשובה הנכונה, לא תוכל לעשות את זה בפורום הזה, שלנו, משום שהיא מדברת בטרמינולוגיה אמונית למדיי, אני לא צר עין בחבריי החכמים מהעולם שלי, הדברים הללו הם כן של עומק ושל תפישת עולם מיוחדת, אם תרצה לדעת באמת אענה לך, אך אם התשובה לא מעניינת אותך, אולי כדאי להשאיר את זה ככה?
בכל אופן, תודה רבה על הפניה אליי... אני שמח לשמוע שיש לנו כאן צוות מלא... עוד נזדקק לעולם שלם של נושאי משרות, לא?

היי היי

מה זה פשר התשובה הלוליינית הזו?
כולנו נשמח לשמוע מה יש לך לומר, ולפתוח דיון מרתק.
חסר לנו דיונים כאלו.

תשובה עקרה...

זאת לא תשובה לוליינית, זהו הסבר מדוע חבל להשקיע מאמץ על 'תשובה שלא מעניינת'.
ולגבי הדיון, אדרבה, קריינא דאגרתא - לכי על זה, ואם אמצא לנכון - אגיב על זה.
אני אומנם משגיח, אבל בפורום אני לוקח חופש קצת...
(ואולי בהמשך אכתוב בבלוג על הנושא.. ממקום בלתי משוחד כמובן)

תודה

תודה על הפירגון ועל השבחים, זה נותן כוח להמשיך לכתוב..
שאלת איך אני מנצל לעזור לאנושות... אני תוהה על כך, יש לי תכנית פנטזיונרית לעשות מהפכה בתוככי הציבור שלנו, כי כך, במקום לצאת, אני מקבל מקום שהוא שלי, מוכר ונחמד, אך שונה לגמרי... אני מתכנן לפרסם פוסטים, מאמרים, שיגעו בלב העניינים, אני לא מרגיש אידיאולוג שליח חדש... כי יש לי חיים משלי, אך כדי שלא תצרוב לי טבעת החנק, אני מוסיף ידע ופתיחות בעולם שמסביבי...

צריך זהירות בכתיבה

שוב ברוך הבא
כמו שכבר כתבתי, זה מעלה את המוראל לפגוש עוד אנשים כמוך בביצה שלנו...
רציתי להעיר לגבי הכתיבה שלך בבלוג
(כבר כתבתי למטה שקראתי בשקיקה...)
קראתי שם את הסיפור עם הבחור ששאל לגבי ק"ש.
נראה לי שזה יכול להיות מסוכן לכתוב סיפורים מהסוג הזה
שמא הבחור הנ"ל יגלוש הנה ויסגיר אותך חס וחלילה חס ושלום.
זאת הסיבה שגם אני נמנעת מלהעלות את סיפורי העסיסיים
או לצטט מאמרים משעשעים, שמא ע"י כך "אתגלה" השם ישמור.

בהצלחה רבה בהמשך הכתיבה המיוחדת, רק שים לב שלא יתפסו אותך לפני שאתה מוכן.

צריך זהירות בכתיבה

נכון לגמריי
ואקח לתשומת לבי
אם כי כדאי כן לשתף בסיפורים אמיתיים עם שינוי מוכרח להרחיק מזיהוי
ובכולופן תודה

למעלה