חדש ניצב בשער...

מומיה26

New member
ברוך הבא בשם צלחת הספגתי

אתה כותב יפה.
הפוסט האחרון שכתבת הוא נושא שיכול ללוות ולהעסיק הרבה זמן לאחר נטישת האמונה. ואיני יודע אם הוא נפסק מתי שהוא. אני בעד השלמה מהירה עם העובדה שאין כל משמעות אבסלוטית לחיים.

בינגi

New member
מהו הדבר שהביא לעירעור היסוד המוצק

של אמונתך מאז היותך לאיש, המקרה שהביא אותך לעצור לרגע להרהר ולומר עפעס טויג נישט...

אתה מתאר אמונה תמימה וטהורה, אני מניח שלא ביום בהיר פתאום הגעת למסקנה שאתה מתאר.

ספקנות

אמונה זה סוג של בחירה להאמין בדברים כאלו או אחרים, כמו שכתוב "דרך אמונה בחרתי"... כשאדם נמצא בפנים, הכל נראה לו כה מושלם, כה סימטרי, עד שהוא לא מקשה קושיות, ואם ישנן קושיות הן מתבטלות בהסברים הרבים, שמראים את התמונה אחרת, מושלמת וחסרת סדקים.... כשאתה נחשף לעוד תכנים, אחרים, שונים, מתעורר אצלך הספק, אף כי אין לך החלטה - אתה כבר לא אותו 'טהור' ותמים שהיית קודם, וממילא יש מקום לשתי מחשבות או יותר... שהיהדות לא בדיוק אוהבת אותם, השאלה שלך צריכה להיות למה החלטת בכלל שמותר לך לראות עוד דברים.. אוהו, על זה יש לי תשובה... אני לא יכול לראות דלת סגורה בפני... אני לא מקבל סגירות בשום פנים ואופן... אני מעיז לראות ולבדוק כל דבר, ויש להניח, שלאט לאט, עם תכנים שונים - התקרר משהו אצלי, עוד ועוד ועוד, תצרף לזה את הקיצוניות בה אני חי, וקיבלת אנוס מושלם!

ברוך בואך בצל קורותינו

חשיבה יפה,
כתיבה נהדרת,
ובלוג מצויין.

ואם להשתמש בטרמינולוגיה המשגיחית נאמר כך:
תלמיד ברוך כשרונות, עדייך לגדולות אם תטיב לנצלם כיאות.
עלה והצלח.

סקר.....

כמה מצופי ומשתתפי הפורום מאמינים לו שהוא באמת מה שהוא כותב או שהוא כותב מדם דמיונו ?

אני יכול לפתוח דיון ולכתוב בבלוג שלי שאני אחד מהאדמורים והרבנים המשפיעים ביותר בדורינו ובזמן שאין איש עימדי בחדר אני צופה כאן בפורום ונוא אז מה? תאמינו לי ?
מזכיר לי את הסיפור לפני כמה חודשים על רב מפורסם שצולם ונראה בחברת בחורה יפיפיה וכו' וכו' .....נו לך תכחיש ?
ולאמיתו של דבר מעניין כמה מחברי הפורום כאן הם בני הגילאי 30+בעלי משפחות וכדו' ?
וכמהו מחברות הפורום הם באמת כאלו ?
לפי מה שנראה רובם בעיקר הנשים הם בנות העשרים ומשהו ולא משכבת הגיל של 30 + בעלי משפחות וכדו' ....
אז מה דעתכם נכון או לא ?

וואו כמה צפיות!

נראה שיש ביקוש גדול להפתעות מהסוג הזה..
כן ירבו

למעלה