חדש כאן..

פשוטבעי

New member
חדש כאן..

אני חדש פה , אף פעם לא הייתי בפורום .. מה זה אומר בכלל? איך זה תורם ? אני שואל מתוך תמימות.. כמו כן , אני די החלטתי שאני א - מיני אבל עדיין לא בטוח לגמרי .. איך הפורום יכול לעזור?

מקמיקא

New member
ברוך הבא ../images/Emo13.gif

הפורום הוא מקום שבו אתה יכול להכיר אנשים א-מיניים אחרים, לחלוק איתם את מה שאתה מרגיש בתור א-מיני, ולהזדהות עם מה שהם מרגישים
לא הבנתי את השאלה מה זה אומר או מה זה תורם, אתה מוזמן להשאר פה להנאתך... בקשר לא-מיניות שלך - אף אחד לא יכול להגיד לך אם אתה א-מיני מלבד אתה עצמך. אבל אתה כן יכול לקרוא את החוויות של אנשים אחרים, לראות אם אתה מזדהה, להשתתף בדיונים, ולראות אם אתה נמצא באותו הראש כמו האנשים כאן. בכל מקרה, א-מיניות זה רק כלי להגדרה עצמית שנועד לעזור לך להסביר את עצמך לסביבה ולך. לכן רק אתה יכול להחליט אם התווית הזאת מתאימה לך או לא.

Larik

New member
../images/Emo45.gif תורם בהרבה

לכן הייתי רוצה להוסיף. המיניות בימינו נהייתה מעין מילה נרדפת לאושר, למשל בן אדם שמקיים יחסי מין באופן תדיר הוא בן אדם מאושר. רק מסתבר שלא בשביל כולם מיניות=אושר. יש כמה אנשים (כמו למשל בפורום) שלמיניות אין משמעות בעיניהם. כמו שידוע כולנו חיים בחברה רודפת אחרי סקס. ניתן להרגיש זאת בסרטים ופרסומות. כמו כל אדם אחר שנחשף לכל אותם התכנים, ולא מתענין במיניות, קל מאוד לחשוב ולהתבלבל במחשבות ש"משהו לא בסדר בי". לכן הפורום הזה קיים, בשביל להראות שאין שום דבר פסול בלא לרצות לקיים יחסי מין, וזה נורמלי לחלוטין. אי אפשר להגיע לאותה הבנה, אלא אם כן נפגשים עם עוד אנשים בעלי רקע דומה.

רוצה לתקן אותך - אם אפשר כמובן ../images/Emo268.gif

כשאני הייתי בזוגיות וקיימתי יחסי מין לא הייתי מאושרת כלל, זה אחד דבר שני יש אנשים שגם בלי או עם לא יהיו מאושרים(כמוני) בלי קשר לכלום זה אופי מולד , אז זה נורא כללי, הרגע היחידי(והוא ממש לכמה רגעים וחולף די מהר) שאני מרגישה מאושרת זה כשאני קונה בגדים וכ'ד זה גורם לי לחיוך על הפנים זה עושה לי הרגשה טובה אבל זה חולף די מהר, קיצור רק הבעתי דעה אישית לנושא,

Berethor

New member
את מסבירה את זה ללאריק? ../images/Emo2.gif

הוא גם ככה טיפוס דיי דיכאוני
, עד כמה שידוע לי. חוץ מזה הוא הרי דיבר על מיניים ולא על א-מיניים, אז ברור שזה לא נכון ולא רלוונטי לגביך. אגב מהזוגיות עצמה/יתר הזוגיות נהנת לפחות? או שגם לא
(לא חייבת לענות). בכל אופן מה שאת מתארת נורא עצוב לדעתי
. ההנאה היחידה שלך בחיים זה שופינג, כמה נשי טיפוסי זה.. XD

ההסבר היה מכוון ללאריק כן

לגבי איזה טיפוס הוא אני לא אוכל לענות וגם זה לא נוגע לי, וזה כן מעט נגע לי כי לפני שנהפכתי לא-מינית הייתי מינית, מהזוגיות עצמה היו הרבה רגעים שכן נהנתי אבל זה חלף לי מהר מדי, אבל בדרך כלל דברים קטנים משמחים אותי נורא למשל היום קיבלתי חבילה עם מוצרים מחברת איפור מסויימת וזה עשה אותי כה מאושרת שאין לתאר ממש הפיח בי חיים, ולא רק שופינג עושה אותי מאושרת גם משחקי מרוצים וכ'ד, יש דברים אבל זה נורא מסובך אני טיפוס נורא חשוך נורא (אם מדברים על דיכאוניים) זה לא דיכאון כמו ירידה כללית של הגוף ל0 מעלות ומטה כלומר אין לי כח לדבר הרבה או לעשות דברים אז על הדרך גם החיוך יורד

Berethor

New member
מהר זה עניין יחסי

כנראה שעדיף שמחה קצרה מאשר חוסר שמחה כלל
, כמובן שכל עוד לא משלמים על אותו דבר קצר או ארוך מחיר כבד, ואז זה כבר ממש לא שווה את זה ואפילו טיפשי
. פלוס אני לא יודע עם מי את משווה, כי אני לא מכיר הרבה אנשים שקורה להם משהו טוב והם מאושרים מזה לכל היום, ברור שאושר, הנאה ושמחה הם דברים חולפים, כמו גם שדיכאון, סבל ועצב הם דברים שיכולים לחלוף. זאת גם הסיבה שלא חכם מצידו של אדם לבסס את מעשיו רק על פי הפרמטרים/תחושות/רגשות האלה, אבל כמובן שהם חשובים בתור תוספת, בהרבה מהמקרים זה מעיד על הרבה, בחלק מהמקרים זה רק 'אשליה' או דבר שולי, אבל רגשות ותחושות שלילים הם דברים שיותר קשה לתעלם מהם מאשר חיוביים, וזאת בדיוק הסיבה שאנחנו עושים משהו נעדיף שהיה לנו תחושה חיובית או לפחות באמת נטרליים לגביו, ולא שלילית, אלא אם כן המחיר של הסבל באמת שווה את זה. דרך אגב מה קורה עם ההקלדה שלך, למה המשפטים הם בחלקים?

../images/Emo6.gif לגבי הכתב שלי

טוב האמת שקיבלתי הרבה הערות על זה שהכתב שלי צפוף מדי ולא ברור, אז אני משקיעה עכשיו וכותבת עם פסיקים ויותר ברור,

Berethor

New member
הבעיה היא לא בפסיקים

אלא בכך שחלק מהמשפטים שלך הלכו לבידוד..

בידוד???../images/Emo12.gif../images/Emo6.gif

מה פרוש? לא ממש הבנתי, אבל אני משתדלת להיות יותר מפוקסת(נו טוב אני רוב היום די ב"ראש טוב") עקב החוסר בברזל אני מרגישה כל היום ב"היי" מטורף, וחשק כבד למתוקים, אז בבקשה אל תשפטני על דברים שוליים,

Berethor

New member
לא שמת לב שיש לך כמה מילים פה וכמה מילים שם

בצד השני של העולם, או בהרי טיבט. יאללה את צריכה ברזל וB12 דחוף! נ"ב זה לא משהו שיש במתוקים.

כן כן אכן כן הדאגה אליי רבה מכל וכל

אבל באמת שהמצב איתי דפוק לגמרי כלומר הבסיס טוב יש בית עבודה חיים מסודרים אבל הפנימיות גמורה לגמרי, אז תבין שלפעמים אני כותבת מעט מעורפל זה לא בכוונה זה סוג של איבוד ריכוז רגעי, אבל אני עושה מאמצים להיות מפוקסת לרוב, לא יודעת אבל בשנה האחרונה אני בהטרף על מתוקים בצורה אכזרית(למזלי זה לא גורם לי לדברים וכ'ד כלומר זה לא מפקשש לי דברים ) אבל יש לי מחלה זה אין פעם הייתי נגעלת ממתוק היום כל שוקולד הכי קטן זהב עבורי,
, לגבי הברזל ובי12 אשמח לדעת אם יש לך פתרון יעיל ולא רק דיבורים

על אוכל שמכיל ברזל ו-B12 שמעת?

על כדורים של ברזל ו-B12 שמעת? במקרה שלך, אין ספק שצריך כדורים לפחות בתור התחלה למלא את המחסורים. אם תוכלי תזונה מאוזנת ואין לך בעיה גופנית כלשהי, תוכלי אולי אח"כ להוריד את הכדורים, אבל האמת שמאיך שזה נשמע, את פשוט צריכה לקחת כל יום כדור ברזל ו-B12. שניהם כדורים קטנים. של ה-B12 אפילו למציצה, כך שזה לא ביג דיל. למה את לא מתייעצת עם רופא?

orald

New member
דווקא מכך שזה של מציצה לא התלהבתי.

לקחתי כדורי B12 במשך חודש ובהחלט הייתי מעדיפה אם הם היו לבליעה רגילה, פחות טעם לא-משהו ופחות בלאגן. עכשיו יש לי כדורי ויטמין D(מקווה שלא יחזירו אותי ל-B12 עוד פעם) והם לפחות לבליעה. בטח ייה גם סידן בהמשך ומי יודע מה עוד...

Berethor

New member
תתחילו לאכול יותר בריא

ואז תצטרכו פחות כדורים, הטבעי זה כמעט תמיד יותר בריא..

orald

New member
אני אוכלת בריא, רק לא אכלתי מספיק בשר.

או בשר בקר, ליתר דיוק. עם כמויות העוף שאכלתי אין לי מושג איך היה מחסור. וחוץ מזה חשבתי שהכי בריא בלי בשר...ככה הטבעונים המסכנים טוחנים לי באוזן כל הזמן. לגבי ויטמין D, כנראה שזה חוסר חשיפה לשמש. זה הניחוש שלי, אבל רק שתדע שזה לא תמיד קשור לתזונה/אורך חיים, לפעמים בגוף פשוט לא מתפקד כמו שצריך.

Berethor

New member
כן נכון

D זה לא בעיה, אפשר גם מעט חשיפה, פעם ב, זה לא אומר שצריך לשרף בשמש שעות. דווקא למי שיש עור לבן צריך ממש מעט חשיפה, כי העור שלו קולט הרבה מאוד שמש לדקה, לטוב ולרע, ובארץ יש שמש נורא חזקה, זאת אומרת הקרבה פה לשמש היא יותר מדיי גדולה. כן טבעונים טוחנים בשכל, היה לנו פה גם כמה דיונים וריבים בפורום שכמה טבעונים עשו בזמנו, באותה הזדמנות גם איבדתי ידידה לשעבר, שהחליטה שטבעונות זה יותר חשוב לה מידידים ומאנשים באופן כללי, שיהיה. אני מאמין שטבעונות פשוט לא מתאימה לכולם, ואין מה לעשות בבשר יש רכיבים תזונתיים שאדם זקוק להם. פשוט לטבעונים קיצוניים חשוב יותר חיות מאשר בני אדם, אז בכלל לא אכפת להם אם אדם יפגע מתזונה לקויה. אבל כמובן שהם יסתירו את האגנדה הזאת שלהם.

orald

New member
אני יודעת ש-D מצריך חשיפה מועטה.

15 דקות ליום בערך. רק שאף אחד לא אומר כמה עור צריך לחשוף...15 דקות בעירום? 30 דקות בביגוד קיצי? לא, אומרים 15 דקות וזהו...וקשה לי להאמין שלא נחשפתי מספיק. אז או שהחשיפה בכל אופן לא הספיקה לזה או שהגוף לא עובד כמו שצריך. לא יודעת מה, אמרו לי לקחת אז אני לוקחת.

niwo

New member
אני לא מומחה

אבל מדיבורים עם הדיאטנית שלי הבנתי שגם בארץ, על אף השמש ה'חזקה' הרבה נמצאו לוקים בחוסר ויטמין D. אני לא אכנס לסיבות, כי אינני יודע האם המחסור נובע מאי-ספיגה טובה על אף החשיפה לשמש, אי-ספיגה טובה משום שיש גם מחסור בסידן, אי-חשיפה לשמש מספקת (למשל, הימצאות ממושכת במקום סגור, שימוש במקדמי הגנה) וכו'. משמועות תמיד נאמר גם שלנשים בדואיות יש מחסור בוויטמין D משום שהן מכוסות כולן בבגדים. אירוניה להימצאותן במדבר. כך שככל הנראה כן ישנה כן חשיבות בחשיפה של קצת 'בשר'. I'm just blabbering here, but all I wanted to say was: גם אני לוקח ויטמין D. וסידן. (יש לי כבר אוסטאופורוזיס). וברזל. פעמיים ביום. וויטמין C. ומולטי-ויטמין. והייתי שותה פעם משהו שנקרא אנשור (משקה נוזלי עם הרבה קלוריות) פעמיים ביום. אני לא הכי בריא, הא?

אנשור! אתה בחברה טובה ../images/Emo8.gif

יאק - זה כזה מגעיל! לא הסכמתי לגעת בזה. מהברזל נפתרתי בעזרת התקן עם הורמונים שמונעים ממני לדמם למוות כל חודש
בלי זה, אין לי בעיה עם ברזל בכלל. אני סופגת אותו מצויין ואוכל יחסית הרבה ירקות, כך שכל עוד אני לא מאבדת דם - הכל בסדר. B12, סידן וויטמין D - אצלי ברצפה.. אגב, אין דבר כזה אוסטופורוזיס לפני גיל הבלות. אני אומרת את זה כמי שגם אין לה עצמות
זה מה שהסבירו לי. אוסטופורוזיס זה ~בריחת~ סידן מהעצמות וזה קורה רק אחרי גיל הבלות (בגלל ההורמונים) מה שכן, המומחים שהייתי אצלה אמרה לי: כשתגיעי לגיל 40 יהיה לך בוודאות אוסטוםורוזיס כי אין לך מחסנים. אז זה בעצם סתם עניין של סמנטיקה
לגבי וויטמין D - מאז הקמפניים של האגודה למלחמה בסרטן, אנשים צמצמו מאוד את החשיפה שלהם (לבוש וקרמים) בנוסף רובינו היום מבלים את רוב הזמן במקומות סגורים וממוזגים. רבע שעה ביום עם שרוול קצר - אמור להספיק. זה לפחות מה שאמרו לי.

למעלה