חדש כאן..

niwo

New member
אין לי ברירה

אני חייב לקחת את כל מה שאני לוקח. עם אנשור לא הייתה לי ברירה. עם ברזל אין לי ברירה (הברזל זה סיפור ארוך שאני לא חושב שאוכל אי-פעם לספר). אני צמחוני ועוסק בפעילות ספורטיבית, אני צריך תוספת ברזל. בעיקרון, רמת ההמוגלובין המינימלית לנשים היא 12 גרם לדציליטר, ב-9 לוקחים לבי"ח. אני הגעתי ל-6
. מן הסתם שלא היה לי מספיק דם למחזור. אבל שוב, לא מדברים על זה. הרופאים קבעו שיש לי אוסטאופניה קשה (שזה שלב לפני אוסטאופורוזיס). עכשיו, ייתכן וכי מבחינת הספרות אוסטאופורוזיס חל רק בגיל הבלות כשיש בריחת סידן. עשו לי מיפוי עצמות לבדיקת צפיפות העצם וקבעו שיחסית לגיל שלי יש לי אוסטאופניה קשה. איזה פורום של סבתות זקנות אנחנו.

חחחחחחחחחח - ממש סבתות זקנות!

הרופא שלי ראה את מיפוי העצם, עבר דף דף ולא הפסיק לומר: מה זה!! מה זה!! אני כבר 20 שנה רופא ולא ראיתי תוצאות כאלה באישה צעירה כ"כ! אחרי כמה דקות של הלם מהתוצאות הוא הפנה אותי למומחית מס' 1 בארץ כדי להיות בטוח שאני אקבל את היעוץ הטוב ביותר.. והיא אמרה לי את מה שכתבתי קודם.. והאמת שהיא ציינה בפני שהסימנטיקה הזו חשובה לביטוח הבריאות שלי. אמרתי לה שהיא לא צריכה לדאוג - כבר יש לי. אגב, היא אמרה לי שB12 גם קשור לספיגת סידן ולכן מחסור ב-B12 גם מגביר אוסטופרוזיס. לשמחתי אני מזמן מזמן לא צריכה אנשור. עברתי את הימים האלו. היום אני אפילו מנסה לשמור ואולי לרדת איזה 2 קילו... סתם קשה לי עם המשקל שהגעתי אליו, אפילו שאני יודעת שהוא בסדר, כי אני לא רגילה להיות ככה. ואין לי מכנסיים!!
שזה הכי מבאס אותי..

orald

New member
אצל טראנסיות יש חשש לאוסטיופירוזיס.

בשל ההורמונים שהן לוקחות, תמיד יש ירידה מסויימת בצפיפות העצם. בדיקת צפיפות העצם שלי הראתה שאני גם כך בסיכון קל(דהיינו, ישנה בריחה קלה/צפיפות לא לגמרי מספקת), ולכן נתנו לי ויטמין D, שהיה בחוסר אצלי, כי בלי זה נפגעת ספיגת הסידן. אני מקפידה לשתות חלב בערך כל יום עכשיו, אם זה בכלל יעזור...בטח יגידו לי לקחת תוספים אחרי הבדיקה הבאה.

כמה שלחלב יש סידן

חברות מוצרי החלב, מכניסות לשם חומרים שמונעים את הספיגה של הסידן בגוף. כך שחוששני שזה מיותר לשתות חלב. יש ירקות ופירות שיש בהם הרבה סידן, תסתכלי באתרים של טבעוניים אילו ירקות העשירים בסידן. נראה לי הם עדיפים מאשר החלב המזוייף הזה. .

הכי טוב זה טחינה - ויש בה אפילו ברזל!

בכרוב יש גם כמויות לא רעות, כך שתמיד טוב להוסיף אותו בסלטים.

ברומבית

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo10.gif ../images/Emo115.gif

למרות שאני מחבבת טחינה ירוקה (שאין לה טעם של טחינה), אבל נמאס לי (בין השאר) ממנה

orald

New member
../images/Emo45.gif מקסימום על פלאפל/שווארמה, אבל לא אכלתי..

מאלו כבר יותר מ-10 שנים, אז אין סיבה לגעת בטחינה. וחוץ מזה, זה מלא בשומנים.

לי יש כדורים מצויינים לבליעה

ולקחתי אותם כי הם נחשבים לממש טובים, אבל התיאשתי מהבליעה (קשה לי עם כדורים) לכן חזרתי למציצה. ואני גם אמורה לקחת וויטמין D וסידן. לפחות מהברזל נפטרתי...

מה נראה לך עינבר? אני לוקחת כדורים

וניסיתי כבר 3 סוגים עד שהגעתי לסולגאר שהכי התאים לי, אבל לא יודעת אני לא מתמידה לקחת אותם פשוט אין לי חשק כנראה ואני לוקחת רק מתי שמתחשק לי ובא לי(וזה פעם בכמה חודשים) וחוץ מזה עכשיו אני עושה נסיון לא לוקחת את הכדורים בכדי לראות אם הברזל יעלה בצורה רגילה ולא דרך תוספים מבחוץ, בסוכות אני עושה בדיקת דם ונראה מה יצא, אם אראה שבאמת לא עלה כלום אז אקח כדורים בכח אפילו אם אין לי חשק,

a sullen girl

New member
יכול להיות שיש לך בעיית ספיגה, אז לא יעזור

כמה ברזל שתקחי דרך תוסף או באמצעות תזונה, הוא פשוט לא ייספג...

יש מצב, ואיך אפשר לדעת אם יש בעיית ספיגה?

באמת לקחת איזה 3 4 חודשים כדורים ועשיתי אחרי זה בדיקת דם ולא רק שלא עלה אלא החלבונים בכלל לא עלו(יש לי חוסר בחלבונים בנוסף) והברזל עלה ממש מעט והבי 12 עלה קצת יותר זה הנחמה היחידה, אבל עדיין אני מרגישה לא טוב וזה מסמל שכלום לא עולה ממש

orald

New member
את אוכלת בשר בכלל?

ובמתוקים יש פחמימות(סוכרים), ומעט מאד חלבונים בד"כ.

כן אני אוכלת בשר אבל לא

הרבה כלומר לא כל יום כי בזמן האחרון בשר עושה לי לא טוב(ואני יודעת שאני חייבת לאכול) משתדלת לאכול לפחות פעמים שלוש בשבוע,

a sullen girl

New member
למיטב ידיעתי אין דרך לאבחן

מה שכן את יכולה להתחיל לקחת פרוביוטיקה שעוזרת לשקם חוסר איזון בין החיידקים במעי. באופן כללי מומלץ שתפחיתי עם סוכר לבן ומזונות חומציים שדופקים את מע' העיכול, ותבררי, יכול להיות שזה בגלל שיש לך תת חומציות מה שאומר שאין מספיק ח.קיבה שתפרק ותעזור בספיגת המזון. בקיצור, קבעי תור למטפל טבעי והכל יהיה טוב.

orald

New member
מה זה "מטפל טבעי"?

"רפואה" אלטרנטיבית? הומאו-שקר-פתיה? הרפואה המודרנית יודעת לטפל בזה מצויין, ובלי כל מיני תפילות, לחשים, תרופות-סבתא וסתם מים מזוקקים שמשווקים כתרופה לכל חולי(ע"ע הומאופתיה).

a sullen girl

New member
טיפול ע"י נטורופת או באמצעות צמחי מרפא יכול

להועיל. ואני לומדת נטורופתיה, אשמח אם לא תזלזלי בכוחו של הטבע :)

למעלה