אני מתעורר לטירוף!! ברייקדאון של מה שקרה פה:
1. פול ג'ורג' באוקלהומה:
צעד חכם של פרסטי. הוא בדיוק החתים את אולדיפו לחוזה שעלול להתברר כאוברפיי. סאבוניס סיים עונת רוקי חלשה.
אני לא בטוח שפול ג'ורג' ישאר באוקלהומה בהמשך אבל זה מקרה קלאסי של low risk high reward. בינתיים אוהדי אוקלהומה יכולים להתרגש לקראת העונה הקרובה ולהינות משני שחקנים טופ 10 בקבוצה שלהם.
אינדיאנה יצאו טמבלים לדעתי. יכול להיות שהיה שם משהו אישי עם דני איינג' כי לפי דיווחים בוסטון שמו להם הצעות יותר טובות על השולחן. זה גם הגיוני כי אינדיאנה קיבלה כרגע עבור פול ג'ורג' חבילה שסביר להניח שלא תניב לה הופעת אולסטאר אחת בקריירה. אולי מעורבת שם בחירת דראפט שעוד לא שמענו עליה.
בצד המפסיד אפשר לסמן גם את דני איינג' שלא הצליח להוציא לפועל את העסקה. בדומה למקרה כריס פול הרף לטרייד היה נמוך, יכול להיות שאיינג' לא מספיק בעניינים או לא מספיק אגרסיבי וכל הכוכבים עוברים מבלי לחכות לקבוצה שיכולה להגיש את הצעות הטרייד הכי טובות.
מבחינה מקצועית אוקלהומה עולה מדרגה. היא מקבלת סופרסטאר אמיתי שיודע לעשות הכל על המגרש. הוא יוריד מווסטברוק נטל התקפי כיוצר, יקלע מבחוץ יותר טוב מכל שחקן בסגל וייצור מפלצת הגנתית דו ראשית לצד רוברסון.
הת'אנדרס משפרים עמדות לטופ 4 במערב- לצד גולדן, יוסטון והספרס. הם צריכים לצפות לעבור סיבוב פלייאוף כאשר התקרה שלהם היא גמר מערב. לשאלתך אנפילד הסיכוי לאליפות קלוש בעיני. אפילו אם ג'ורג' ישתלב בצורה מושלמת אתם לא תעברו את גולדן וברמה התיאורטית גם לא את קליבלנד. אבל אתה תהנה מאחד הצמדים הטובים בליגה ותקווה לעונה סופר-מוצלחת שתשפר את סיכויי ההישארות של ג'ורג' בקבוצה.
אינדיאנה הולכת לפגוש חזק את הלוטרי.
עוד נקודה למחשבה היא שהסופרסטארים לא מפסיקים לנהור למערב. ללברון היו 3 סגנים במזרח: ג'ורג', באטלר ויאניס. שניים מהם כבר בקונפרנס השני.
2. רוביו בטרייד ליוטה, ג'ף טיג חותם במינסוטה:
נתחיל מהשורה התחתונה: התעוררתי למצב יותר טוב מזה שהלכתי לישון בו.
בהתחלה נחשפתי לטרייד ששולח את רוביו ליוטה ודאגתי שמא ת'יבס ירדוף אחר פרי אייג'נטס יקרים ומבוגרים כמו לאורי או ג'ורג' היל בני ה-31.
שמחתי לראות שזה ג'ף טיג בן ה-29 ולא פחות שמחתי על החוזה ל-3 שנים. כלומר אנחנו מקבלים אותו לשיא הקריירה. 57 מליון ל-3 שנים זה סכום מכובד, אולי טיפה יקר אבל שווה את זה בהתחשב באורך החוזה. לרוביו שילמנו 14 לעונה, שווה להוסיף 5 מליון ולהביא את טיג שהוא במינימום ברמה של רוביו ועדיף על פניו כקלעי וכפינישר בצבע.
בנוסף קיבלנו בחירת סיבוב ראשון ב-2018 שהיא קצת חתול בשק. מדוע? כי יוטה העבירה לנו בחירה של אוקלהומה שברגע הטרייד הייתה צפויה להיות באיזור של 15-18, לג'אז כנראה היה inside information לטרייד של PG לOKC שהוריד את ערך הבחירה לסוף הסיבוב הראשון.
כך או כך אני מרוצה, קיבלנו רכז שמתאים יותר לסגל מבלי להתחייב לחוזה לא נוח. הבחירה של אוקלהומה היא ה-cherry on top.
את הצד של יוטה אני יכול להבין אבל אני לא מאוד אוהב. בתכלס הם מנסים להשאיר את היוורד, לכן הם החליפו את הרכז שהם מאבדים (היל) ברכז סולידי אחר שנותן להם צ'אנס להתחרות. רוביו הוא שנמוך לעומת היל, בפרט במארג הקבוצתי ביוטה. כרגע יש וייב שהיוורד הולך לעזוב (כך אני מקווה, שיעבור למזרח לשם שינוי). אם היוורד אכן יעזוב אז יוטה נדפקה שהעבירה לנו את בחירת הדראפט של אוקלהומה, היא יכלה לשמור עליה ולהביא רכז בקליבר של רוביו מהשוק החופשי.
3. בלייק גריפין: 172 מליון ל-5 שנים בקליפרס:
אני במקום הקליפרס הייתי מפחד לתת לו חוזה כזה. מפחד מספיק בכדי לא לתת לו. הוא אמנם בן 28 אבל עבר פציעות משמעותיות ונמצא מעבר לשיא הקריירה, זה קצת מרגיש כמו שחקן בן 30 שחתום ל-5 שנים. גריפין לטעמי כבר לא שחקן טופ 20 בליגה. הוא יעשה הכל בקליפרס וידפוק סטט' אבל אני בספק האם זה יספיק להם לפלייאוף. במקרה הטוב למקום 7-8. במקרה הרע זו תהיה קבוצת לוטרי שתשלם 35 מליון דולר לכוכב שלה.
אם התוצר הסופי של הקליפרס הוא אוסף של גארדים בינוניים (בוורלי, לו וויליאמס, ג'מאל, ריברס) ושני ביג מן מובילים (גריפין, דאנדרה) אני כבר מעדיף לוותר על גריפין וללכת לריבילד.
בכל מקרה אני מסמן את הקליפרס כקבוצה שיכולה ליפול מהפלייאוף ולעשות מקום לוולבס.
4. קרי חותם על 200 מליון דולר:
החוזה היקר בהיסטוריה של הליגה. רם כמו שאתה רואה הוא לא עשה להם הנחת בית. היה אנדרפייד כל הקריירה והוסכם שיקח את המקסימום ושדוראנט יקצץ במשכורת.
ליווינגסטון גם חתם על משכורת יחסית נוחה והווריורס בדרך לשמור על הגרעין שלהם. האתגר הראשי יהיה איגודאלה.
5. פטי מילס בספרס: 50 מיל ל-4 שנים:
חוזה ספרסי נוח אבל אני קצת מאוכזב שהם לא חיפשו להשתדרג בעמדה. אם ג'ורג' היל עוזב את יוטה אין מקום יותר קלאסי שיחתום בו מאשר סאן אנטוניו. עכשיו אין להם מקום בתקרה להביא שחקן בקליבר גבוה.
6. עוד בקטנה:
טוני סנל- 46 מליון ל-4 עונות: לא זול אבל חוזה סביר. הוא מתפתח לשחקן 3&D ששיקאגו לא הצליחה לפתח.
ננה ביוסטון, 15 מליון ל-4 עונות: סחתיין, הצליחו לשמור עליו במשכורת שנתית זולה. הוא זקן אבל עדיין פרודקטיבי, בטח יחסית לשכר.
מינסוטה מחזרת אחר מילסאפ: לא התייחסתי פה לשמועות אבל במקרה של הוולבס אמשיך בקו החרדתי של לא לסמוך על ת'יבודו ולהיות מופתע לטובה מאשר לרעה. אז ככה: מילסאפ בן 32 ואין לנו מקום בתקרה. מה שאני לא רוצה שיקרה הוא חוזה רב שנתי למילסאפ שידעך במהלכו. אני גם לא רוצה לשלם את בחירת הדראפט שקיבלנו כדי שקבוצה כלשהי תעשה סלארי דאמפ לפקוביץ', מה שיאפשר לנו ליצור מקום בתקרה.
מצד שני גם לא הייתי רוצה לראות את מילסאפ בדנבר, הוא ממש מתאים להם וזו קבוצה שתאבק איתנו על מקום בפלייאוף.