הולידיי שומר יותר טוב, קלעי יותר טוב וצעיר יותר
הוא מופיע לפני טיג בכל דירוג שראיתי וההערכה הכללית אליו היא יותר כשחקן שני בקבוצה או 3 בקבוצה באמת טובה בעוד טיג הוא שחקן חמישיה טוב.
מבין את החששות לגבי לאורי והיל הקשישים, גם אני לא הייתי מתלהב מלהחתים שחקן בן 31 לארבע שנים, השאלה היא כמה זה היה עולה להם והאם מיני הייתה נאלצת לתת חוזה ל-4 שנים.
היל ירצה באמת חוזה ל-4 שנים(אגב הוא דחה שנה שעברה הצעה של 89M ל-3 שנים מיוטה) אבל זה לא אומר שהוא יקבל אותו, יוטה לא היססו לעבור הלאה לרכז חדש לנוכח הדרישות המגוכחות שלו ואני לא בטוח שיותר מדי קבוצות יקפצו על הזדמנות לשלם לו כמו לכוכב בגיל 35, במיוחד לנוכח סימני השאלה הבריאותיים והעובדה שרק בעונה האחרונה הוא הגיע באמת לרמה שהוא בה היום ולא בטוח שהוא באמת כזה טוב.
לאורי כפי שאמרת ירצה חוזה ל-5 וגם לגביו יש סימני שאלה, טורונטו לא קונטנדרים והם גם לא הולכים להיות קונטנדרים עם הcore הזה, האם הם ירצו לתת 200M לשחקן בן 31 כשיש להם כבר עכשיו פיירול יקר?
השוק הרבה יותר team friendly מאשר היה צפוי, התקרה נמוכה יותר (99M לעומת 108M שהעריכו בהתחלה) ולמעט קבוצות יש קאפספייס אחרי הביזבוזים של הקיץ שעבר.
שוק הרכזים רווי בשחקנים חופשיים מכל הרמות, החל מכוכבים כמו לאורי, דרך הולידיי, היל וטיג ועד מחליפים/סטארטרים בקבוצות פח כמו רונדו ורוז ויש גם כמה שפנויים בטרייד יחסית בזול (בלדסו, נייט)
בנוסף רוב הקבוצות שהגיעו לקיץ הזה עם חור בעמדת הרכז כבר מילאו אותו (ברוקלין, סקרמנטו, דאלאס, אפילו הניקס), גם יוטה והספרס כבר מסודרות בעמדה הזאת, לדעתי באקלים הזה 19M לשחקן שמחליש אותך קצת בהגנה ולא באמת פותר לך את בעיית הקליעה (אחוז קריירה ממוצע ל-3 וגם זה בעיקר בזכות עונה אחת משוגעת באטלנטה, בדר"כ הוא אפילו מתחת לממוצע) זה אוברפיי.
לא אומר שההחתמה רעה אבל יש מספיק שחקנים חופשיים איכותיים כרגע בעמדות הבעייתיות שלכם (1 ו-4) בשביל לפעול בהילוך נמוך יותר, אני חושב שמיני הייתה צריכה לחכות קצת ולתת למישהו אחר לעשות את האוברפיי של תחילת פרי אייג'נסי.