חדשות טובות

Harrington

Well-known member
מנהל

חדשות טובות​

לא יודע אם הנתון נכון או לא, אבל יש רק סוג אדם אחד שיהיה מאושר מנתון כזה:
שונאי ישראל שמעוניינים במפלתה.

אין אחרים. אפילו לחנ"שים מתקדמים (ואני לא שולל את אפשרות הרלוונטיות במקרה דנן) זה לא משהו שישמח אותם.

ביטניקט

Well-known member
רק 54% התיצבות לצבא של ביבי
מוח שמאלני מעוות שרוצה להשאיר את החמאס בשלטון ואז להאשים שוב את הממשלה בטבח הבא. לא סתם נחשף שפסיכופטים ושמאלנים חולקים את אותו גן. תמיד חשדתי שאתם פסיכים, אבל מתברר שאתם פסיכופטים.

חנן44

Well-known member
מוח שמאלני מעוות שרוצה להשאיר את החמאס בשלטון ואז להאשים שוב את הממשלה בטבח הבא. לא סתם נחשף שפסיכופטים ושמאלנים חולקים את אותו גן. תמיד חשדתי שאתם פסיכים, אבל מתברר שאתם פסיכופטים.
יש 3 אוגדות בבני ברק

1ספי11

Well-known member
כקריאת שונאי ישראל המבקשים במפלתה. עבור אוהבי ישראל המעוניינים בהצלחתה במלחמתה על בטחונה, התייצבות היא צו השעה.
שונאי ישראל הם אלה שמוכנים לשחרר את המגזר החרדי מהשתתפות בנטל רק בשביל לשמר קואליציה שתאפשר לנתניהו להמשיך לכהן.

Harrington

Well-known member
מנהל
שונאי ישראל הם אלה שמוכנים לשחרר את המגזר החרדי מהשתתפות בנטל רק בשביל לשמר קואליציה שתאפשר לנתניהו להמשיך לכהן.
רלוונטי לדיון כקליפת השום. אף חייל לא נמנע מלהתייצב בגלל סוגיית גיוס החרדים. אם וכאשר תחשוק נפשך להתייחס עניינית לדברי ו/או לנושא הדיון, אני מניח שאשמע על כך. עד אז, הצורך שלך למשוך את השרשור לנושא בו נוח לך לדעתך יותר להתמודד, אני לא שותף לו.

בריאות.

evglev1

Well-known member
מנהל
רלוונטי לדיון כקליפת השום. אף חייל לא נמנע מלהתייצב בגלל סוגיית גיוס החרדים. אם וכאשר תחשוק נפשך להתייחס עניינית לדברי ו/או לנושא הדיון, אני מניח שאשמע על כך. עד אז, הצורך שלך למשוך את השרשור לנושא בו נוח לך לדעתך יותר להתמודד, אני לא שותף לו.

בריאות.
אז מה הסיבות האמיתיות של אלה שאלה שמסרבים / לא מתייצבים?

1ספי11

Well-known member

בריאו

בריאות.
על סמך מה אתה קובע למה חייל לא רוצה להתייצב ? תן תשובה מנומקת ואנסה להתייחס אליה באופן ענייני.

Harrington

Well-known member
מנהל
לא נאמר דבר על הסיבות לאי התייצבות.
אתה מסיק מסקנות מעולמך הפנימי.
ועל כן אמרתי "במשתמע" :). אני יודע שהבנת הנקרא לפעמים קשה לך, אם כי אתה יודע מצוין לעוות ולסלף גם כשאינך מבין את הכתוב, אבל בכל זאת, כאן זה היה פשוט למדי.

בתכל'ס, הבעתי את דעתי על נושא הסרבנות בפירוט ובצורה מלאה וברורה לכל קורא שעיניו פקוחות. תחשוק נפשך תתייחס עניינית, לא בא לך, לא תתייחס עניינית. אבל משחקי הסחור-סחור האלה סתם עושים סחרחורת. מילא היו מעניינים קצת, היה שווה. אבל כשהם בכלל משעממים רצח וכוללים את כל המשחקים השגרתיים שלך שמוכרים מכל נסיון לקיים איתך דיון ענייני, צר לי, אבל זה לא שווה לי את זה ולא את בזבוז זמני ו/או האנגריה שלי.

תעדכן כשתרצה.
עד אז, תשחק עם "עולמי הפנימי" כאוות נפשך וצרכיך.

evglev1

Well-known member
מנהל
לא מתקנים עוול בעוול. אתה בדיוק כמו פייגלין במלחמת לבנון השנייה כשבעקבות ההצהרה המקוממת של אולמרט שהניצחון במלחמה ייתן תנופה לתוכנית ההתכנסות, פייגלין קרא לסרב להתגייס כדי לא לחזק את צה"ל לקראת ההתכנסות. אמירה מקוממת שאם היו נשמעים לה החיזבאללה היה מנצח בגדול כבר אז והיה יכול לכבוש את הר דוב בלי כל הסדר והיה יורה על רמת הגולן עד שהיינו בורחים גם משם. אז כפי שפייגלין טעה באמירה לסרב בגלל רצון של ראש ממשלה לבצע תוכנית עקירה נרחבת, כך גם הפטור הלא מוצדק לחרדים, לא מצדיק סרבנות של אלו שכן מתגייסים.

1ספי11

Well-known member
לא מתקנים עוול בעוול. אתה בדיוק כמו פייגלין במלחמת לבנון השנייה כשבעקבות ההצהרה המקוממת של אולמרט שהניצחון במלחמה ייתן תנופה לתוכנית ההתכנסות, פייגלין קרא לסרב להתגייס כדי לא לחזק את צה"ל לקראת ההתכנסות. אמירה מקוממת שאם היו נשמעים לה החיזבאללה היה מנצח בגדול כבר אז והיה יכול לכבוש את הר דוב בלי כל הסדר והיה יורה על רמת הגולן עד שהיינו בורחים גם משם. אז כפי שפייגלין טעה באמירה לסרב בגלל רצון של ראש ממשלה לבצע תוכנית עקירה נרחבת, כך גם הפטור הלא מוצדק לחרדים, לא מצדיק סרבנות של אלו שכן מתגייסים.
סרבנות היא זכותו של כל אחד במאבק פוליטי כחלק מהמחאה נגד מעשים שאי אפשר לקבל אותם.
הממשלה צריכה לשכנע את כולם שמעשיה הם משרתים את המדינה.
הממשלה הזאת לא מצליחה בעניין הזה.
לי אישית היו התלבטויות לא מעטות על סרבנות בלבנון הראשונה ובשירות בתוך לבנון בהמשך מה עוד שבגין עצמו קבע שזאת מלחמת ברירה .

Harrington

Well-known member
מנהל
סרבנות היא זכותו של כל אחד במאבק פוליטי כחלק מהמחאה נגד מעשים שאי אפשר לקבל אותם.
הממשלה צריכה לשכנע את כולם שמעשיה הם משרתים את המדינה.
הממשלה הזאת לא מצליחה בעניין הזה.
לי אישית היו התלבטויות לא מעטות על סרבנות בלבנון הראשונה ובשירות בתוך לבנון בהמשך מה עוד שבגין עצמו קבע שזאת מלחמת ברירה .
סרבנות לגיטימית בשני מקרים:
1. כאשר החייל נדרש להתמודד עם משהו (פקודה כלשהי) שמסיבות כאלה או אחרות קשה לו להתמודד איתן.
2. כאשר החייל נדרש לפעילות מסוימת שסותרת את האידאולוגיה שלו.

כמובן שבשני המקרים על החייל הסרבן להיות מוכן לשלם את המחיר על סרבנותו מבלי להתבכיין (מה שפחות קורה בימינו כשזה מגיע משמאל).

לעומת זאת סרבנות מתוך טענה שאין לה שום קשר ישיר לחייל עצמו ועניינה מחלוקת פוליטית עם הממשל הנבחר, זאת לא סרבנות לגיטימית על-פי שום קנה מידה. דינה להיענש ברמת חומרה יתרה ועל הסרבן להיות מסולק מהצבא, לאחר שירצה את עונשו, תוך הורדתו לדרגה הנמוכה ביותר שקיימת בצה"ל (והפעלת כל השלכות ההורדה בדרגה לרבות התקציביות-עתידיות).

לשני סוגי הסרבנות הראשונים ניתן לגלות הבנה. אמנם סרבנות יכולה להיות בעיה גורפת יותר, אבל בדרך כלל במקרים הללו מדובר בבודדים, לעתים כמות בודדים גדולה יותר, והצבא יודע להתמודד עם זה. לעומת זאת הסרבנות מהסוג השלישי היא לא סתם סרבנות, אלא חתירה תחת אושיות ורשויות המדינה. היא מהלך אנטי-דמוקרטי בעליל והמדינה לא יכולה לעבור עליה לסדר היום. "מאבק פוליטי" כהגדרתך? בשביל זה המציאו את האזרחות, זה לא עניין לצבא.

1ספי11

Well-known member
סרבנות לגיטימית בשני מקרים:
1. כאשר החייל נדרש להתמודד עם משהו (פקודה כלשהי) שמסיבות כאלה או אחרות קשה לו להתמודד איתן.
2. כאשר החייל נדרש לפעילות מסוימת שסותרת את האידאולוגיה שלו.
בכל מקרה הלגיטמיות של הסרבנות צריכה לעבור את המסננת של בית המשפט.

כמובן שבשני המקרים על החייל הסרבן להיות מוכן לשלם את המחיר על סרבנותו מבלי להתבכיין (מה שפחות קורה בימינו כשזה מגיע משמאל).

לעומת זאת סרבנות מתוך טענה שאין לה שום קשר ישיר לחייל עצמו ועניינה מחלוקת פוליטית עם הממשל הנבחר, זאת לא סרבנות לגיטימית על-פי שום קנה מידה. דינה להיענש ברמת חומרה יתרה ועל הסרבן להיות מסולק מהצבא, לאחר שירצה את עונשו, תוך הורדתו לדרגה הנמוכה ביותר שקיימת בצה"ל (והפעלת כל השלכות ההורדה בדרגה לרבות התקציביות-עתידיות).
אין דבר כזה שלהחלטות פוליטיות אין קשר לכל אזרח גם אם הוא חייל.
לשני סוגי הסרבנות הראשונים ניתן לגלות הבנה. אמנם סרבנות יכולה להיות בעיה גורפת יותר, אבל בדרך כלל במקרים הללו מדובר בבודדים, לעתים כמות בודדים גדולה יותר, והצבא יודע להתמודד עם זה. לעומת זאת הסרבנות מהסוג השלישי היא לא סתם סרבנות, אלא חתירה תחת אושיות ורשויות המדינה. היא מהלך אנטי-דמוקרטי בעליל והמדינה לא יכולה לעבור עליה לסדר היום. "מאבק פוליטי" כהגדרתך? בשביל זה המציאו את האזרחות, זה לא עניין לצבא.
אף אחד לא מתעניין בהבנה שיש לך או אין לך .

Harrington

Well-known member
מנהל
בכל מקרה הלגיטמיות של הסרבנות צריכה לעבור את המסננת של בית המשפט.
מבחינת בית המשפט סרבנות לא יכולה לעולם להיחשב לגיטימית. הדיון הזה, מבחינתי בכל אופן, אינו משפטי והדעה שהבעתי איננה כזאת.
אין דבר כזה שלהחלטות פוליטיות אין קשר לכל אזרח גם אם הוא חייל.
ומה לעשות, בכל זאת יש הבדל בין שלושת הסוגים. תרצה תתייחס אליו. תעדיף לעשות כאילו המציאות לא קיימת? לא נוכל לצערי להמשיך בדיון. או אז אתה תצווח שלי יש מציאות חלופית על אף שאתה זה שמתעלם מהמציאות האחת והיחידה שקיימת, אני אגחך, מי מאיתנו יכריז שמיצינו ובא לציון גואל. לא עדיף פעם לנסות דרך חלופית של התייחסות עניינית וקיום דיון ענייני מלא לשם שינוי? אמנם חריג, יתכן שיהיה קשה בהתחלה, אבל אפשרי לחלוטין ומעניין פי כמה וכמה!
אף אחד לא מתעניין בהבנה שיש לך או אין לך .
שיבושם למר אף אחד. אני, לצערי בניגוד אליך, נמצא בדיון ענייני בפורום חברתי במרשתת. במסגרתו אני גם מגלה ומביע את עמדתי. יחשוק המתדיין האחר ויתייחס עניינית. יגלה פרצופו ודעתו שאינו מסוגל להתייחס עניינית? ינסה לערפל זאת על-ידי התקפות אישיות, תיכף שיטת ההשלכה תיכנס לתוקף, ושאר מרעין בישין.

הכל גלוי וידוע והרשות נתונה.

אבל אלוקים, כמה זה משעמם.

למעלה