../images/Emo90.gif../images/Emo175.gifלהוכיח לאלוקים?
הוא צריך הוכחות לאמונה שלנו? אני חושבת שהוא יודע טוב מאוד מי מאמין בו באמת ומי לא. אדם יכול ללבוש את כל הציציות והחליפות ולשמור את כל המצוות שבעולם אבל לא להאמין באמת. אמונה היא לא עניין של לבוש או מנהגים, אלא של... כמה צפוי, אמונה. זהו, רק אמונה. לא נראה לי שאלוהים צריך שיוכיחו לו דברים. הרי הוא מכיר כל אדם ואדם יותר טוב משכל אחד מכיר את עצמו, הרי הוא בעצם יודע את הכל, את הנראה והנסתר. אז הוא יכול לדעת מי מאמין בו באמת גם בלי כל ה"פוזה" הזאת. בתור אחת שלמדה בכיתת תל"י (תגבור לימודי יהדות) הייתי מתפללת עם הכיתה כמעט כל יום במשך 6 שנים, ואף פעם לא הרגשתי שזה מקרב אותי לאלוהים או גורם לי להאמין בו יותר. אני לא מתחברת לתפילות שמישהו אחר כתב בשבילי. הרי אלוהים ברא כל אדם באופן שונה, עם אופי שונה. אם הוא היה רוצה שנראה אותו הדבר, נתלבש אותו הדבר, נתפלל באותה הצורה ונעשה אותם דברים בדיוק כדי ש"נוכיח" לו שאנחנו מאמינים בו, הוא פשוט היה בורא אותנו אותו הדבר וזהו. אבל הוא לא עשה את זה, הוא נתן לכל אדם אפשרות לבחור אם הוא מאמין ואיך הוא מאמין, הוא נותן אפשרות לבטא את האמונה בצורה שמתאימה לכל אדם, ואם לאנשים מתאים להתנהג אותו הדבר בשביל להראות את האמונה, אז שיהיה להם בכיף. אני מאמינה בדרך שלי ושגיא מאמין בדרך שלו ומור מאמין בדרך שלו וכל אחד מאמין בדרך שלו.