חדשה=]

clean grunge

New member
../images/Emo177.gifאכן אכן מר יחזקל...

רק מעטים יודעים את שעבר עלי ב8 שנותי בממלכתי דתי ו3 שנים האחרות בישיבה...

clean grunge

New member
../images/Emo177.gifהיייי..לא חזרתי בשאלה!!!...

פשוט הגעתי לתובנה שאתה יכול להאמין באלוקים גם בלי ללבוש חליפה מהודרת וכובע יוקרתי או ללבוש ציצית ולחבוש כיפה..האמונה היא בפנים..ולא הכובע כובע...

אתה יכול להאמין באלוקים.

אבל האמונה הזאת ממש לא של היהודים הדתיים. אולי של נוצרים(ממש קל להיות נוצרי דתי
)

clean grunge

New member
../images/Emo177.gif...

אז את הולכת להגיד לי שהחרדי הקטן עם השטריימל והחליפה יותר דתי ויותר מאמין ממני?!..תיסלחי לי..אבל פעם לא הייתה כיפה..כיפה זה רק כלי עזר בשביל לדעת שיש מישהו מעלינו..ואנלא צריך את הכלי עזר הזה..לפחות לא ביום ביום...

MilkShack

New member
מסכים עם מילותיו של עובדיה !

חוץ מזה, כל הילדים הקטנטנים האלה שנולדים להיות דתיים ומתפללים 23098 שעות ביום אפילו לא יודעים מה הם עושים עד שהם גדלים ! לכל אחד יש את האמונה שלו בינו לבין אלוהים, ואפחד לא צריך לשים כובעים של מומין אבא כדי להוכיח למישהו אחר שהוא מאמין !! ד"א, לעובדיה יש את סעדיה אז הוא לא צריך כיפה.

אתם לא ממש צודקים לדעתי.

אתה לא מאמין באלוהים, כי ההגדרה שלך לאלוהים היא שונה מההגדרה של בנאדם דתי. בנאדם דתי מגדיר את המושג "אלוהים" כ-ישות עליונה שבראה את העולם על מנת שכל האנשים ילכו בדרכי בתורה והמצוות. לפי ההגדרה הזאת אם בנאדם מאמין שאלוהים אכן קיים אבל לא מאמין בללכת בדרכי התורה והמצוות אז הבנאדם הזה הוא עם פיצול אישיות מסויים. אתה (עובדיה) מאמין שאכן יש אלוהים, אבל אתה לא מאמין שצריך להתפלל ולקיים מצוות והכל. אז בעיניי זה נראה קצת כמו פיצול, אבל בעיניך זה לא, כי יכול להיות שאתה מגדיר את אלוהים אחרת מאשר שאני מגדיר. כך שאין כאן מקום לויכוח מי מאמין יותר ומי מאמין פחות. העיקר שכולנו יהודים שמחים ומאושרים

clean grunge

New member
../images/Emo177.gifהאמממ..מישהו מכניס לי מילים?!

לא אמרתי את זה..אני עושה את זה(את המצוות..)פשוט אנלא מאמין בכל הלבוש וה"פוזה" שכל זה בוודאי סימנים חדשים בתורה..תסכים איתי שלפני 2000 שנה בני ישראל לא היו מסתובבים עם כיפות וחליפות של "בגיר" במדבר..אני פשוט לא מאמין שאם אני יחבוש כיפה אני אהיה דתי..אני חושב כשאני מתפלל או לפעמים כשאני אוכל..אבל לא ביום יום.. תסמוך על בנאדם שלמד כל חייו במוסדות דתיים וגם גר באחד כזה שהוא יודע מה שהוא אומר...

בתור דת"לש,

אתה צריך לדעת שזה ממש לא ככה. פוזה?! סימנים חדשים?! החליפות והבגדים אמורים לבדל אותם מהגוים וזה כבר מאות שנים שהיהודים הדתיים מתלבשים ככה, עוד מהגלות במזרח אירופה. ואם אתה תחבוש כיפה אתה לא תהיה דתי, אבל אם אתה דתי אתה תחבוש כיפה, מה שקורה בפנים משפיע על הבחוץ(ההפך אצלך, כשחזרת בשאלה) מישהי לא יכולה ללבוש חצאית מיני ולהיות עם אופי של רבנית מבפנים, כי זה פשוט לא אפשרי לא הגיוני ומנוגד.

אוקיי, אז צדקתי וטעיתי

חשבתי שאתה גם לא הולך בדרך התורה והמצוות. כנראה שאתה פשוט לא כ"כ אוהב את ההחמרות והשינויים שעשו עם הזמן, זכותך. ואגב, הויכוח הזה הוא לא בכעס או שמהו כזה.. זה סתם כדי לנסות להבין את הדברים

../images/Emo45.gif

לדעתי אם אתה מאמין באלוהים של הדתיים היהודים אז אתה מאמין גם בתורה, וצריך לקיים מה שכתוב בה, או הכול או כלום. לי זה נראה צבוע אם מישהי הולכת כל השבוע עם בגדיים חושפניים, לא שומרת נגיעה, ובקיצור חילונית גמורה (תתאימו את זה לגברים)ואז היא שומרת שבת והיא אפילו לא יודעת מה ההלכות! לא מדליקה אש, אבל מדליקה טלוויזיה, או משהו הרבה פחות חמור, קוטפת עלים או מציירת על חול.

nothingman1

New member
אבל תראי...

הוא מן הסתם יודע את מה שאמרת ומחפש תירוץ כדי לא להמשיך לחיות בצורה שבה הוא חי פעם, אבל אל תשכנעיזה לא טוב שאת אומרת לו "הכל או כלום", כי עדיף שלפחות יקיים את הקצת מצוות שהוא עדיין עושה מאשר שלא יעשה כלום (זה די ברור שהוא לא יחזור למה שהוא היה פעם... אם כבר יחזור בשאלה עד הסוף)

לא להוכיח למישהו אחר,

להוכיח לאלוקים. והילדים הקטנים האלה כן יודעים מה הם עושים, פשוט תדבר עם ילד חרדי בן 6 ואז תדבר עם ילד חילוני בן 6 ואז תראה תהבדלים ביניהם, מחונכים טוב, עדינים, חכמים לעומת הילד החילוני שבטח עסוק כל היום בסדרות הסיניות האלימות האלה שמיועדות לילדים(!) ושמתנהג בהתאם.

MilkShack

New member
...

למה נראה לך שאיזה ילד חרדי בן 6 יהיה מחונך יותר, עדין וחכם יותר מאחי הקטן למשל שהוא בן 6 ? את לא מכירה את הבית שלי, ולא מכירה כל בית אחר של משפחות במדינה, את לא יודעת איזה חינוך כל אחד מקבל, על סמך מה את יכולה להגיד את זה ? יש לי חיי משפחה שאני אוהב, לאף אחד שמאמין באלוהים אין חיי משפחה יותר טובים רק כי הוא מאמין באלוהים. מה שאמרת ? בולשיט. ומה לעזעזל הקשר לשטויות האלה שילד עסוק בסדרות סיניות (שד"א קוראים לזה אנימה, וזה סגידה) ומתנהג בהתאם ?! אני מכיר 2 ילדים בני 6 מהמשפחה שלי ואני לא יודע אם הם רואים או לא יודע מה עושים, אבל בעניין של חינוך ? תלוי אך ורק בהורים.

nothingman1

New member
עזוב אותך ילדים קטנים...

יש הרבה יותר אונס, רצח, גניבות וכו' במגזר החילוני מאשר במגזר הדתי, זו מהסיבה הפשוטה שהדת היא נגד המעשים האלו, אלה עבירות... אתה לא מסכים איתי שזה חינוך טוב? כנ"ל לגבי שקרים, לשון הרע, לשכב עם אישה נשואה, הלנת שכר (לא לשלם לאדם שכר בזמן שמגיע לו)... תאר לעצמך איך היה נראה העולם בלי כל הדברים האלה ודבר נוסף, החינוך הדתי מחנך בצורה כל כך גבוהה לדרך ארץ... חז"ל אמרו שדרך ארץ קדמה לתורה, זה רק מראה לך עד כמה גדולה החשיבות של דרך ארץ גדולה

ואוו קרני

זה שוב קרה, גם אני כמה דקות לפניך הגבתי למטה תגובה מאוד דומה לשלך לגבי "דרך ארץ קדמה לתורה" חח

למעלה