חדשה=]

נכון.

וגם במגזר הדתי יש את זה אבל הרבה פחות. לעומת זאת יש שם דברים אחרים מאוד מכעיסים.

בגלל זה רציתי לכתוב הרוב

אבל קיוותי שתבין. ובקשר לסדרות האלה, ראית כמה אלימות יש בהם?! וזה מיועד לילדים קטנים. ובאמת רוב הילדים החרדים מתנהגים הרבה יותר טוב מחילונים.

grapefruit

New member
../images/Emo90.gif../images/Emo175.gifלהוכיח לאלוקים?

הוא צריך הוכחות לאמונה שלנו? אני חושבת שהוא יודע טוב מאוד מי מאמין בו באמת ומי לא. אדם יכול ללבוש את כל הציציות והחליפות ולשמור את כל המצוות שבעולם אבל לא להאמין באמת. אמונה היא לא עניין של לבוש או מנהגים, אלא של... כמה צפוי, אמונה. זהו, רק אמונה. לא נראה לי שאלוהים צריך שיוכיחו לו דברים. הרי הוא מכיר כל אדם ואדם יותר טוב משכל אחד מכיר את עצמו, הרי הוא בעצם יודע את הכל, את הנראה והנסתר. אז הוא יכול לדעת מי מאמין בו באמת גם בלי כל ה"פוזה" הזאת. בתור אחת שלמדה בכיתת תל"י (תגבור לימודי יהדות) הייתי מתפללת עם הכיתה כמעט כל יום במשך 6 שנים, ואף פעם לא הרגשתי שזה מקרב אותי לאלוהים או גורם לי להאמין בו יותר. אני לא מתחברת לתפילות שמישהו אחר כתב בשבילי. הרי אלוהים ברא כל אדם באופן שונה, עם אופי שונה. אם הוא היה רוצה שנראה אותו הדבר, נתלבש אותו הדבר, נתפלל באותה הצורה ונעשה אותם דברים בדיוק כדי ש"נוכיח" לו שאנחנו מאמינים בו, הוא פשוט היה בורא אותנו אותו הדבר וזהו. אבל הוא לא עשה את זה, הוא נתן לכל אדם אפשרות לבחור אם הוא מאמין ואיך הוא מאמין, הוא נותן אפשרות לבטא את האמונה בצורה שמתאימה לכל אדם, ואם לאנשים מתאים להתנהג אותו הדבר בשביל להראות את האמונה, אז שיהיה להם בכיף. אני מאמינה בדרך שלי ושגיא מאמין בדרך שלו ומור מאמין בדרך שלו וכל אחד מאמין בדרך שלו.

אף אחד לא סותר את מה שאמרת

תקראי את שאר השיחה ותראי שהגענו למסקנה שהכל תלוי באיך מגדירים את אלוהים.. ומה מגדירים כמצוות ומה מגדירים כמסורת.

אמונה זה העיקר.

אם אמונה אין שום דבר, אבל זה העניין- שבדת היהודית לא יכולה להיות אמונה בלבד, כי כמו שכתבתי מקודם אם את מאמינה באלוקים של הדתיים אז זה אומר שאת מאמינה גם בתורה ואת צריכה לקיים כל מה שכתוב בה, אחרת זה צבוע וחסר הגיון. בגלל זה קל להיות נוצרי, אם אני לא טועה ישו בכוונה הוריד את כל מפלס ההלכות והציוויים כדי שהדת תהיה יותר פופולרית ונגישה.

את חצי צודקת

לפי דעתי את צודקת. אבל דעתינו שונה משל הרבה אחרים שמגדירים את אלוהים בצורה שונה מאשר שהדתיים מגדירים אותו.

J92

New member
../images/Emo54.gifסאנשיין.

הם מקבלים את הערכים האלה מגיל קטן,רואים את זה בבית וככה גדלים הם לא מתפללים 23098 שעות ביום,ילדים קטנים מילא מברכים על האוכל ואומרים משפטים מהתפילה וכמובן,לומדים לימודי דת\קודש. מור בחייך אל תגיד שטיות אגב "הכובע של מומין אבא" זה מסורת,זה יעני לשמור את המנהג של אבי אבותם בגולה. (אם כי לדעתי זה גם לא הכרחי) אנחנו במאה 21 והחום הישראלי זה רק עוד נקודה. בקשר לשגיא, ישלו את הדרך שלו להאמין באלוהים,ואני מעריכה את זה זה לא מפריע לי גם אגב, אבל השטיות שאמרת פה..

MilkShack

New member
ומה עם זה

שזאתי מעלייך אומרת שילד ן 6 הוא ילד יותר מחונך רק כי הוא דתי ? זה באמת כבר בולשיט ממדרגה ראשונה.

clean grunge

New member
../images/Emo177.gifיפה אמרת...

רק בפעם האחרונה שהסתכלתי במראה היה לי קצת קשה לראות את עצמי בלי שאני אחשוף שיניים..וגם שמתי לב לאחרונה שאני קצת..אממ..שחור?!.. מה שאני מנסה להגיד זה שחברה הדתית מסורתית שאני בא ממנה לא התלבשו בכאלו דברים..סבא שלי ז"ל בא מתימן כשהוא עטוף במין שמיכות מוזרות ועליהן ציצית גדול ובלי כל מיני כובעי מומין וחליפות למיניהם..ולא נראה לי שהלבוש הזה היה שונה מלבוש הגויים שם.. יש הבדל בין לעשות תורה באמת ובתמים לבין לעשות תורה במלבושים והידורים...

לסיכומו של דבר

לא נכריח אף אחד להאמין באלוהים, ומי שמאמין באלוהים לא כנריח אותו להאמין בתורה, ומי שמאמין בתורה לא נכריח אותו להתלבש כמו דתי. הלבוש זה מסורת, חלק מהלבוש זה מצוות (כמו ציצית), פשוט יפה שאם בנאדם גם הוא לא מאמין בכל הדברים ימשיך את מסורת אבותיו. אבל בדבר אחד אני חושב שכן צריכים להסכים איתי, החינוך הדתי הוא בהחלט נותן הרבה ערכים והרבה דברים טובים.. ובנאדם שמתנגד למצוות מסוימות או לדברים במסורת עדיין צריך להעביר לילדיו את המסורת, ולתת להם חינוך דתי ובכך יתאפשר להם לבחור בין להיות דתיים, חרדים, מסורתיים או חילונים גמורים.

nothingman1

New member
יש גם צד רע בעניין

מי שגודל חילוני נחשב לפי כל מיני דעות ל"תינוק שנשבה", כלומר שלא ניתנה לו הבחירה ולכן הוא לא אשם בעבירות שלו לעומת זאת מי שחונך כדתי ואחרי זה לא מקיים מצוות נחשב לכופר והדין שלו חמור בהרבה... (באסה...)

clean grunge

New member
../images/Emo177.gifלי יש ביקורת לגבי שניהם...

בחילנוי חסר את כל הערכים ודרך הארץ..בדתי סוגרים עליך יותר מדי שכשאתה יוצא לעולם החילוני אתה פשוט לא מוצא את עצמך ומתחרפן...

clean grunge

New member
../images/Emo177.gifאנלא חוזר בשאלה ולא שיט...

אני מה שהייתי תמיד..עובדיה..ישלי את הדרך שלי לדבר עם אלוקים(בנוסף לדרת המקובלת..בנוסף!...)

אני יודעת שאתה חוזר בשאלה.

ראיתי תמונות שלך, ואני מגדירה אותך כחילוני. אתה יכול להגדיר את עצמך איך שתרצה. ושרשרתי בכלל ליאיר.

nothingman1

New member
אההההה...

נראה לי שאני בין חילוני למסורתי, ואני ממשפחה דתית אבל אני עדיין הולך עם כיפה כי אני לא רוצה לריב עם ההורים שלי ושאנשים יציקו לי חוץ מזה שהיא יפה וכתוב עליה pearl jam

MilkShack

New member
חאלאס כבר עם השטויות האלה..

לכל בית יש את החינוך שלו.. דיי כבר להמציא המצאות..

למעלה