חדשה

indigo3688

New member
חדשה

(אני מרגישה ממש קטנה כאן, כולה שנה א'...) אני צריכה להגיש עבודה שנתית בתורת המשפט, והחלטתי לעשות אותה על המעמד החוקי והחוקתי של הצהרת העצמאות. העניין הוא שרציתי משהו טיפה יותר "פלפלי", הפחד הכי גדול שלי הוא שזה יצא כמו עבודה בתיכון, רק עם הערות שוליים. יש למישהו רעיון לגבי איך להפוך את הנושא שלי למעניין יותר? (להחליף נושא זו לא אופציה, טרטרתי את הבודק שלי מספיק)

Scarlight

New member
זה דווקא נושא יפה

הבעיה היא שפעמים רבות דנו במעמד ההכרזה ותמיד התשובה הייתה זהה (למשל: ע"ב 1/65 ירדור נ' יו"ר ועדת הבחירות). אז הרבה "פלפל" לא יהיה כאן. אולי את יכולה למצוא מה הייתה כוונת המנסחים כאשר הם ניסחו את ההצהרה: האם הם ביקשו שיראו בה חוקה, או שהיא תהפוך אח"כ לכזו? האם הם ביקשו שיראו בה עקרונות על ה"מרחפים" תמיד במשפט החוקתי? בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה

לא בדיוק

השופט דב לוין בדעת יחיד הן בבנק המזרחי והן בבג"צ 726/94 (ככל ביטוח) סבור כי בעקבות חוקי היסוד הפכה מגילת העצמאות למקור עצמאי לזכויות אדם (ולזאת להבדיל ממקור פרשני כמו למשל בירדור). הסוגייה לא הוכרעה עדיין לכאן או לכאן. פסק דין שיעזור לשואלת המקורית: בג"צ 1554/95 עמותת "שוחרי גיל"ת" נ' שר החינוך, התרבות והספורט

indigo3688

New member
העניין הוא...

אני לא רוצה שהעבודה תהיה העתק של הפרק של רובינשטיין ומדינה על מגילת העצמאות.. חשבתי שזה יכול להיות קצת יותר מזה. אולי לנסות לבדוק את הקונצנזוס לגבי המגילה, ולא מהמובן המשפטי. לראות כמה מאזרחי ישראל מכירים במגילה כחוקה (מול כמה מכירים בחוקי היסוד כחוקה..). כל מיני דברים כאלה, שזה לא יצא "הלכת ירדור, הלכת גיל"ת". השאלה היא האם בכלל מותר לי להכניס אלמנטים כאלה (בכל זאת, תורת המשפט) ואיך.

אלמליי

New member
עכבר אוכל את מגילת העצמאות!

הנושא באמת קצת כבד, יש כל מיני אנקדוטות שקשורות למגילה ( אין לי מושג מה בדיוק את אמורה לעשות עם המידע הזה אבל אולי זה יתן לך רעיונות). לדג', העובדה שהמילה דמוקרטיה מופיעה במגילה 0 פעמים לעומת 18 של המילה יהודי, למשל הויכוח הסוער האם להכניס את אלוהים למגילה (בצורת ברוך ה' או משהו בסגנון) בסוף התפשרו על "צור ישראל". עוד אנקדוטה היא העובדה שהנשיא ויצמן לא חתום על המגילה, הגרסה הרשמית היא שהדבר בא להדגיש את הפרדת הרשויות (נשיא/ כנסת) הגרסה החתרנית היא שבגלל שבן גוריון לא נתן לא לחתום ראשון הוא עשה ברוגז ולא הסכים לחתום בכלל. את יכולה לנסות ולאתר גרסאות מוקדמות של המגילה ולהשוות בניהן.. את אולי יכולה לעשות משהו בסגנון: מה ההשפעה של האירועים האלו ואחרים על פרשנות שניתן להעניק של המגילה. בכל מה שקשור לתורת המשפט חשוב לבחור נושא מעניין כי את עומדת לבלות עם העבודה הזו פרק זמן לא מבוטל, לדעתי את לא צריכה לחשוש מגלישה לנושאים שאינם משפטיים במובהק כי תורת המשפט זה תחום שעוסק גם בנושאים פרה-משפטיים והבודקים יחסית סלחניים בשלב הזה של התואר. בהצלחה.

למעלה