חדשה פה

NTL

New member
אז ככה

באיזור השרון אני לא אציין שמות אלא חווה מספר. חווה אחת לוקחת 2700 שח לחודש או 2400 אם משלמים 6 חודשים מראש. חווה שניה לוקחת 2200. חווה שלישית 2400. אלה החוות המובילות בתחום עם המתקנים הכי טובים ביחס לענף האינגליש אמרתי בכוונה ביחס כי הסיבה שאני השארתי עד לא מזמן את הסוס שלי בחוות ווסטרן זה כי התנאים שיש בחוות ווסטרן הרבה יותר טובים. לרוב יש מרעה, תאים מרווחים ראונד פן ובעיקר אווירה טובה ויחס חם. באינגליש לרוב יש תאים 3X3 בלי מרעה- עושים טובה שמוציאים את הסוס ל"מרעה" שהוא 5X5 או ווקר. לרוב אין ראונדפן והאווירה מגעילה.

fliperit

New member
לא קשור למרכז...

יש גם חוות ווסטרן במרכז, שהמחיר שלהם לא עובר את ה-1800...וזה נחשב יקר נורא.

המחיר אצלנו בחווה יותר זול מכל אלה..

1950 ש"ח... שזה הבדל משמעותי אם תעשי חישוב שנתי... ותכלס האורוות אצלנו נראות הרבה יותר טוב מרוב החוות שרשמת תמחירים שלהם ואני יודעת מי זה כל חווה..

תםטםOHIO

New member
בקיצור מוגלי,

מהדיון פה בטח הבנת שכדאי לו להיות מאמן. לפי מה שאני מכירה מדריך טיפולי מקבל כ30 ש"ח לשעה נטו שכר התחלתי ברוב החוות אם הוא ללא נסיון. הבעיה היא יותר ריכוז שעות העבודה, הרבה מקומות מחזיקים פעמיים בשבוע.

fliperit

New member
לא כ"כ הרבה

אני מקבלת 20-25 לשעה, ומישהי יותר מבוגרת ממני קצת (אני בת 18..היא 20) מקבלת 25. נגיד שעובדים 8 שעות ביום, זה 200 שקל ביום, כפול 20 ימי עבודה בחודש נגיד- 4000 שקל. מדריכים יותר מנוסים מקבלים 40-50, אבל זה לוקח זמן.

NTL

New member
אז באינגליש

זה מתחיל ב40-45 ומשם זה רק עולה.. 8 שעות ביום??? שמונה שעות ביום? בהדרכה??? אמאלה! אם הייתי עובדת 8 שעות ביום כל יום הייתי מיליונרית אבל המוח שלי היה נוזל מהאוזן...

fliperit

New member
כל המדריכים שהיו לי

עבדו 8 שעות ביום. 4 בבוקר, ו-4 אחרי הצהריים, או משהו דומה. זה לא כ"כ נורא. אני בחופשים גם עובדת ככה.

תםטםOHIO

New member
זה משום שבדרסאג'

או קפיצות, המדריכים לרוב עושים את עבודתם מתוך הכרות עם הסוס והתנועה. יש לי הרושם שבווסטרן לרוב עובדים על פי תחושת בטן והמשכורת בהתאם. אם המדריכים בווסטרן יעלו את רמתם גם בתחרויות הנוער יראה אחרת. אבל כל זמן שמצפים מהנוער הזה ללמוד לבד בלי הכוונה ולפתח מוטיבציה לבד בלי הסברה, הרמה לא תעלה והפער במשכורות ישאר.

לא הבנתי את הנקודה שלך

לא הבנתי למה את מתכוונת ב"הכרות עם הסוס והתנועה" ו"תחושת בטן". כי מן הסתם כל מדריך מכיר את הסוס והתנועה שלו ולכל אדם יש תחושות בטן... את יכולה להסביר?

תםטםOHIO

New member
בוודאי

כשמלמדים קפיצות, לומדים את הצעדים בין המכשולים, את תנועת הסוס לפני מעל ואחרי הקפיצה, אלו שרירים פועלים וכו' וכו'. יש המון חומר תיאורטתי שעובר לתרגיל. כשתלמיד יוצא לתחרות, אפילו לא ארצית, סתם תחרות חברית בין חוות, אין סיכוי שהוא לא יודע איך צריך לשבת לקפיצה. אולי יהיו לו טעויות אבל הוא ידע בדיוק איך נראית ואיך לתאר ישיבת קפיצות נכונה. כנ"ל בדרסאג'- עובדים על הישיבה, מדברים על השרירים, על תנועת הסוס ועל תנועת הרוכב, המון שעות תיאוריה שלפעמים אפילו נכנסות בתוך השיעור רכיבה. מהתרשמות שלי לגבי הווסטרן כפי שהוא מוצג פה בפורום - הכל עפ"י התחושה. ככה זה מרגיש כשרוכבים, אז זה חייב להיות נכון. ככה זה נראה כשמקצוען עושה את זה. הרגע המתאים להגיד ווהה יהיה מתישהו, תלמידים בארצית לא יודעים ישיבה כיצד וזה חייב להשתנות.

fliperit

New member
יש ויש

יש הרבה מדריכים גרועים בווסטרן, אבל יש המון מדריכים מעולים.אני זכיתי להיות תלמידה של הרבה מאוד מדריכים מעולים, ושל פחות מדריכים לא טובים. אני חושבת שהבעיה עם הווסטרן היא שבניגוד לאינגליש, הוא לא מכוון רק לתחרויות ולמקצועיות. יש הרבה מדריכים שמעולם לא התחרו או ישבו על סוס ריינינג/פלזז'ר/קאטינג וכו'.

תםטםOHIO

New member
יש ויש תמיד

אבל ממש חבל שזה ככה, ונסיוני האישי שאני לא ממש בקטע של תחרויות כבר הרבה שנים מהרבה סיבות. אבל עדיין הרבה מאד רכיבה נעשית במגרש, ובשיעור ובתיאוריה גם בלי לקום ב5 בבוקר בשבת ולנסוע לתחרות. ולדעתי ברגע שהקורס מדריכים מסתיים מגיע הזמן להתחיל ללמוד.

תםטםOHIO

New member
ואגב,

"מן הסתם כל מדריך מכיר את הסוס והתנועה שלו " התברר כמאד לא נכון בדיון על הפידול בעצירה שעבר לדף קודם. אז זה מפתיע אותי לרעה על הווסטרן שלא בודקים למשל את כיוון התנועה המשתנה במצבים של העצירה והסלייד.

צודקת

לא מתעכבים על חומר תיאורטי כזה, וחבל. אבל דווקא על ישיבה יש פרק שלם בקורס מדריכים, ובד"כ עובדים על זה הרבה. אני חושבת שהרבה תלוי במדריך- גם אלוף הארץ שיושב פיקס ומאמן בכיר, לא תמיד יוכל להסתכל על התלמיד שלו ולראות את הטעויות של הישיבה, רגליים, ידיים, תזמון וכל הקטנות. יש אנשים שפשוט אין להם את היכולת הזאת וזה בסדר גמור. לעומת זאת יש מדריכים גאונים שיכולים בשתי מילים לסדר לך בעיות שלא ידעת בכלל שהן קיימות.

תםטםOHIO

New member
ממ

זה משבר כשמדריכ/ה רגיל לא יכול לראות או לתקן טעויות. באמת לא צריך להיות גאון בשביל זה. צריך בסה"כ להכיר את החומר התיאורטי של התנועה, של היציבה, וקצת נסיון במגבלות גוף האדם והסוס. עם לא הרבה זמן גם "היכולת" לראות מתפתחת. צריך לדעת על מה להסתכל. אה ובעיות תמיד יש:) מחפשים מספיק מוצאים אותן... זה אחד העקרונות עליו מבוסס למשל......... הדרסאג'
דומה מאד ללעשות טסט לרכב.

זה קצת יותר מורכב

אפשר להכיר את החומר התיאורטי ו/או לרכב ברמה גבוהה. אפשר להיות בעל המון ניסיון כך שלא צריך לחשוב הרבה כדי להבין מאיפה כל בעיה נובעת. ועדיין לא לראות את הדברים הקטנים. כמו שבבית ספר כל אחד היה חזק במקצוע אחר, יש אנשים שרכיבה זה הצד החזק שלהם והדרכה לא.

למעלה