חדשה פה

תםטםOHIO

New member
נכון, זה קורה הרבה

ורוכב טוב לא אומר שיהיה מדריך טוב, אלא שהיה לו מדריך טוב. אבל בשביל באמת להדריך טוב כדאי מאד שגם תשדעי איך זה מרגיש לעשות את התרגיל, את המאמץ, את המיקוד על דברים מסוימים, דרושה יותר מהבנה, דרוש נסיון.

dixie chick

New member
רוב המדריכים הטובים

כן יכולים אבל לא תמיד יבחרו לתקן הכל בבת אחת- הם בונים תוכנית עבודה לכל תלמיד ותלמיד אני ממש לא מקבלת את ההשגות שלך על הווסטרן, שלא קיימות בדרסאז' בעיקר כי לפני כמה חודשים השתעשעתי ברעיון לנסות דרסאז' מעט וכשמניתי את היתרונות לרוכבי דרסאז' שאני מכירה, כולל ממש היתרונות שאת העלת פה בדיון הם עיקמו עלי פרצוף שיש מדריכים ויש מדריכים ושאני ממש נאיבית אם אני חושבת שכולם ככה בקשר לתחרויות אני חושבת שכדי להכניס הרבה כסף לענף בהרבה מקצים וויתרו על ישיבה נכונה ולא שופטים על זה ולא מנקדים, זה עבד, אבל כדי להיות ממש טוב אתה עדין צריך לשבת. מצד שני מה תגיד ללקוחה שבאה, קנתה סוס באימונך, מרשה לך להמשיך להציג אותו ויותר מזה שמה אותו בהמשך אימון אצלך, והיא רוצה להתחרות עליו כי היא ראתה שהוא ממש תותח, היא גם רוצה לקחת שיעורים... מה תגיד לה? שהיא לא יודעת לרכב ולכן העסקה מבוטלת?!?!? לא, אתה תסביר לה שבהתחלה היא לא תנצח כי היא לא מספיק טובה אבל אתה תקח את הכסף שלה, תעשה לה שיעורים וכן, אתה גם תכניס אותה לתחרויות ברגע שהיא לא תיפול באמצע מקצה, למקצים של רוכבי נונ-פרו, למה? כי בשביל זה היא כאן. היא תנצח? לא זה לא קרה.

תםטםOHIO

New member
תוכנית עבודה אולי,

ננכון יותר יהיה לאמר שיתמקדו כל פעם במשהו אחר. הדרכה טובה בעיני תהיה לזהות את מקור הבעיה, להסביר בקצרה את הבעיה לתלמיד ולתת תרגיל שיגרום לתלמיד להתמודד עם הבעיה ברמה שיוכל להשתפר, וגם לדעת מתי לדחוף ולעודד ומתי להניח לתלמיד להסתבך עם עצמו עד שהוא פותר את הבעיה. יש ויש מדריכים טובים ופחות בכל מקום, אבל אין מדריכים בדרסאג' או בקפיצות שלא יודעים את התיאוריה של הישיבה או התנועה של הנושא אותו הם מלמדים. ובטח שאותם מדריכים לא מוציאים לתחרות חיצונית תלמידים שלא יודעים איך נראית ישיבת קפיצות. מה עונים ללקוחה? הסוס טוב, את, צריכה עדיין ללמוד. לא יודעת איך זה בנונפרו אבל אם היא ממשיכה לקחת שיעורים על הסוס שלה ומשקיעה זה עניין של טווח זמן לא ארוך להתחיל שתכנס לתחרות בפנים החווה, פעם פעמיים, שתצבור נסיון ואם היא יכולה אז גם לתחרות רמה נמוכה בין חוות. זה בתכלס מה לעשות. בדרסג' לעיתים רחוקות התלמיד יכתיב למדריך מה ומתי.

יש הבדל

בין רוכבי הנונפרו בווסטרן, לתלמידי החווה שמתחרים. כמו שנאמר כבר. ככה זה הולך בענף. לגבי זיהוי הבעיה, הסבר ופתרון- זו מתודיקה בכל לימוד שהוא. אני מסכימה לחלוטין שהמדריך צריך להיות בקיא בחומר התיאורטי, מסוגל לבצע את התרגילים שהוא נותן וככל שיש יותר ניסיון הרי זה משובח. אני גם מסכימה שבמצב אידיאלי לא היו שולחים לתחרות סוס/תלמיד שעדיין לא מוכן להתחרות, ואז אולי התחרות האחרונה באלונים לא הייתה נראית כמו שהיא נראתה. אני חושבת שלא ייקח הרבה זמן עד שיבינו את זה, ויתחילו להוציא לתחרויות תלמידים בכירים וסוסים נבחרים. מאוד צרם לי בתחרות שהיו מאמנים שלתמידים שלהם היו המון כניסות, ושלהם היו המון כניסות באותו מקצה. כי זה אומר שכל סוס וכל תלמיד מקבל פחות השקעה, ובמקום ללכת עד הסוף עם הרכב מצומצם ומנצח, יורים לכל הכיוונים ולא פוגעים. אני בהחלט חושבת שיש מקום להגיד לתלמיד שרוצה להתחרות, שהוא עדיין לא מוכן. מצד שני, המאמנים רוצים להוציא תלמידים, והרבה פעמים ההצעה באה מהחווה ולא מהתלמיד עצמו. אבל זה כבר לא ממש קשור למה שאמרת.

תםטםOHIO

New member
אני כבר לא יודעת,

אולי זה הבלבול שלי מהעייפות, (ואני עדיין פה...) אבל גם הדירוג נשמע לי מוזר. כלומר, אם יש תחרות עם מלא תלמידים שהמנצח בה הוא בינוני הוא מקבל מס' די גבוה לעלות איתו הלאה. בהנחה והוא ממשיך להתחרות, בתחרות הבאה מעונן חלקית ומעט תלמידים מגיעים..., המנצח בתחרות יהיה מאד מוצלח אבל הוא קיבל דירוג נמוך כי הגיעו מעט רוכבים. מה נסגר עם זה? זה דומה מאד בעיני ללצאת לאותו מקצה מדריך וגם תלמיד על אותו סוס. זה לא יכול לקרות בדרסג'. או בקפיצות. לדעתי אסטרטגיה של לנסות להכניס כסף לענף ומהר ע"י הורדת הרמת כניסה לתחרות לבסוף פוגעת בו משום שתחרות ארוכה מייגעת ומעייפת שאינה מוצלחת לעין לא מביאה לאנרגיה מתחדשת לא למשתתפים ולא לצופים. וגם אין ממש אתגר. יוזמה של חווה לערוך תחרויות פנימיות או חבריות עם חוות אחרות יכולה להיות הפתרון לרמות הביניים ולפוצץ בתחרויות ברמה גבוהה. בשנות ה-90 היה קטע בקפיצות שהתחילו להגיע כל מיני סוסים מובחרים מחו"ל ולמשך שנה שנתיים הם גרפו את כל המקומות. אבל מאחר והם הגיעו עבור מי שהיה לו הממון ולא דוקא מי שהיה מוכשר כעבור שנתיים הסוסים המקומיים די התאזנו בחזרה. המצב די דומה גם היום, וזה רק נותן דרייב לשוק המקומי לאמן נכון, להיות טובים ומאותגרים.. "על המשמר", וגם לבחור סוס אתלט. אני מאמינה שאם חוות יראו גם לנגד עיניהם את הטווח הארוך, הדחף לכסף ועכשיו מתלמיד מתחיל יפנה אותם להעניק לתלמיד שעות הכנה יותר לקראת תחרות והתנסות. אבל אולי אני תמימה או סתם עייפה או שניהם ביחד. שבת שלום.

dixie chick

New member
בדיוק כאן נכנסות הרמות השונות

שנועדו ליצור מצב שבו מאמן או תלמיד יכולים להכנס בקטגוריה המתאימה להם כאן למשל נכנס החצי בלבול הקודם שלך כשכתבת שיש הגבלות על המקצים שאתה יכול להכנס אליהם: למשל רוכב שניצח או לקח מקומות ראשונים מס' פעמים בקטגוריה של ירוקי, לא יוכל להכנס לירוקי בעונה שלאחר מכן (הוא כן יוכל להמשיך באותה רמה לאורך השנה שבה הוא התחיל, וזה רק הוגן בגלל הניקוד המצטבר וכ' אבל הוא לא יוכל להכנס שוב לירוקי שנה אח"כ) או ההגבלות על ריינינג מוגבל למשל- רק רוכב שלא זכה בסך זכיות מסוים בשנים הקודמות יוכל להכנס לקטגוריות המוגבלות (אגב היו הרבה בלגנים עם תחילת העונה הזאת מלכתחילה, נושא לדיון שלא כ"כ קשור אבל לא היה בקר בכלל, חווה מאוד גדולה ומפורסמת עם הרבה סוסים לא התחרתה (בגלל סטרנגלס אם אני לא טועה), זה גם קשור לאיכות התחרות וכ' לדעתי.) התחרויות הן כיף גדול לרוכבים, זה חלק ממש מרגש ומאתגר בלימוד ולא הייתי לוקחת את זה גם לתלמידים גרועים, אני בעד הפתרון שבפעל קורה רק משהו בדרך מתפקשש... והוא להכניס יותר מקצי ירוקי ומקצים לתלמידים מתחילים יותר שיוכלו גם להכנס לזירה ולהנות, וללמוד איך להציג, ובינתיים שלא יתחרו מול הקשוחים יותר ולא יכנסו למקצים הרגילים עד שישתפשפו, ככה שאין לי בעיה עם זה שתלמידים ברמה נמוכה יציגו ברמות הצגה נמוכות. הבעיה שלי היתה אך ורק עם התלונות על השיפוט שעלו גם בתחרות עצמה וגם בפורום, תלמיד חלש צריך לדעת שהוא נכנס בעיקר בשביל הכיף ובשביל להשתפשף, אם הוא נכנס ברמה נמוכה ומצפה לנצח כאן מתחילה הבעיה לטעמי... תלמיד כזה אין בעיה שיתחרה כמה שממונו מאפשר זאת, אבל שלא יצפה לנצח ושלא יצפה לקבל ציונים גבוהים... שיבין שהוא מתחרה כדי להשוות את עצמו לדעת איפה הוא עומד, כדי לרכוש נסיון, כדי להתחיל לקבל מושג על עולם השואו וכ'... שוב זה בסדר שהם מתחרים, זה לא בסדר שהם מצפים לקבל ציונים טובים על מנברות ומקצים שאינם טובים...!

תםטםOHIO

New member
הכל נכון, אני צריכה שיסבירו לי לאט

אני מכירה בחינות בהן על כל תרגיל את מקבלת מ1 עד 10 הסיכום של כל התרגילים ביחד מקנה לך מס' להשוות עם מתחרים אחרים. ניצחת? קיבלת ניקוד, לא ניצחת קיבלת קצת פחות ניקוד, תעשי 8 (או 12) כאלה, תוכלי לעבור לשלב הבא. אבל אני לא מבינה, מדוע לצבור את הדירוג שלי על סמך מי שהגיע איתי? ואם כמו שכתבת, היתה מחלה בחווה ולא באו? או ירד גשם ולא התחשק שלהם? הבעיה שלי היא - אם בתחרות הזו דיקסי מנצחת, ויש רק 10 משתתפים, הדירוג שלך 9 בתחרות הבאה במקרה דיקסי לא מצליחה להגיע. מגיעים 20 רוכבים ומנצח איזה אחד שרק לפני חצי שנה עלה על סוס, אבל הסוס עצר יפה והוא רק מההלם לא נפל. הדירוג שלו 19 עד כאן הבנתי נכון? עכשיו יש עוד רק 3 תחרויות עם דירוג בשביל דיקסי לכסות על הפער הזה כדי שהנצחון ינתן למי שמגיע לו. זה לא מוזר? זה ככה בכל העולם?

dixie chick

New member
ב90% מהמקרים

כמות המשתתפים במקצה נשארת זהה פחות או יותר לאורך כל השנה אנשים לוקחים בחשבון שזאת ליגה והם רוצים להתמקם בה ולכן הם ישקיעו במקצה שלהם לאורך כל השנה לכן יכול להיות מצב שבתחרות אחת יש 20 מתחרים במקצה מסויים ובתחרות אחרת 25 אבל אין מצב שבו בתחרות אחת יש 3 מתחרים ובתחרות אחרת 20... לא קרה עדיין בשום מקצה יש גם עוד תחרות אופציונלית שהיא תחרות השלמה שנועדה בדיוק לאנשים שפספסו תחרות או שקיבלו ציון נמוך ורוצים לשפר... הסיבה של לצבור את הדירוג על פי השאר דוקא נראת לי הגיונית, מה אין מנצחים בתחרות כי כולם קיבלו ציונים נמוכים? ברור שיש אנשים שעדיין היו יותר טובים מהשאר למה שלא ינצחו? מה תחרות בלי מנצחים?

תםטםOHIO

New member
אולי לא קרה

אבל נתת דוגמא של חווה שהפסידה תחרות בגלל מחלה... אה... לשאלתך, גם בתחרות של ניקוד מ1 ל10 יש מנצחים...חח, פשוט הם מסתמכים על המבחן שלהם בלבד בלי קשר למשתתפים אחרים. אבל בסדר, הבנתי, וזה אפילו נחמד. רק באמת ככה הדירוג בכל העולם? או שזו המצאה ישראלית בסגנון אירוח פתוח? חשבתי על זה, תכתבו פה מתי התחרות הבאה, אולי אם אוכל אני אשמח לבוא לראות

fliperit

New member
סביר להניח

שמי שעלה על סוס רק לפני חצי שנה לא יצליח לנצח מקצה. וגם אם כן- במקצה הבא הוא לא ינצח. וגם- בד"כ אין תחרות עם 10 רוכבים ואז תחרות עם 20. המספר נשאר פחות או יותר קבוע- בגלל שזאת ליגה ככה זה עם סוסים- קורה שיש פציעות, מחלות צליעות וכו' ואי אפשר להגיע...אהבל ברוב המיקרים מי זכה באליפות הוא זה שהגיעה לו האליפות על סמך ההישגים.

תםטםOHIO

New member
אוקיי,

זה פשוט גם מחייב להופיע לכל התחרויות, מה שמפריע למי שלמשל נמצא בסדנאות בחו"ל או מאלף. בכל אופן, הבנתי וכמו כל שיטת ניקוד יש לה פלוסים ומינוסים. לא הבנתי רק - זה רק בארץ או בכל העולם? ככה מדרגים אליפות בארה"ב? ותודה לכולם :)

fliperit

New member
האמת שאין לי מושג לגבי העולם

אבל לא חייבים להופיע לכל התחרויות. יש תחרות השלמה כל שנה. ובאינגליש? אפשר להיות אלוף הארץ בלי להתחרות כל העונה?

רק במקצה הפתוח...

שם לא חייבים להתחרות בדירוגים לאליפות שנעשים במשך השנה.. במידה ואת מדורגת וגם הסוס מדורג בגובה הזה את יכולה להכנס... במקצי גיל האחרים שזה עד גיל 21/16/14/12 נעשים במשך השנה משהו כמו 6 דירוגים לאליפות שהוועדת קפיצות קובעת שמי שלא התחרה במינימום 3/4 תחרויות מתוכן לא יכול להכנס לאליפות.. כמו כן נותנים רק ל-15 צמדים שצברו את מספר הנקודות הרב בדירוגים להכנס לאליפות..

תםטםOHIO

New member
אפשר כמו שאפולו כתבה , מגיל 21 ומעלה.

לעומת זאת, לפעמים מספיקה תוצאה אחת טובה במיוחד בשביל דירוג טוב לאליפות, אבל אלו יוצאי דופן, ואני לא בטוחה אם זה עדיין קיים בארץ.

למעלה