בדיוק כאן נכנסות הרמות השונות
שנועדו ליצור מצב שבו מאמן או תלמיד יכולים להכנס בקטגוריה המתאימה להם כאן למשל נכנס החצי בלבול הקודם שלך כשכתבת שיש הגבלות על המקצים שאתה יכול להכנס אליהם: למשל רוכב שניצח או לקח מקומות ראשונים מס' פעמים בקטגוריה של ירוקי, לא יוכל להכנס לירוקי בעונה שלאחר מכן (הוא כן יוכל להמשיך באותה רמה לאורך השנה שבה הוא התחיל, וזה רק הוגן בגלל הניקוד המצטבר וכ' אבל הוא לא יוכל להכנס שוב לירוקי שנה אח"כ) או ההגבלות על ריינינג מוגבל למשל- רק רוכב שלא זכה בסך זכיות מסוים בשנים הקודמות יוכל להכנס לקטגוריות המוגבלות (אגב היו הרבה בלגנים עם תחילת העונה הזאת מלכתחילה, נושא לדיון שלא כ"כ קשור אבל לא היה בקר בכלל, חווה מאוד גדולה ומפורסמת עם הרבה סוסים לא התחרתה (בגלל סטרנגלס אם אני לא טועה), זה גם קשור לאיכות התחרות וכ' לדעתי.) התחרויות הן כיף גדול לרוכבים, זה חלק ממש מרגש ומאתגר בלימוד ולא הייתי לוקחת את זה גם לתלמידים גרועים, אני בעד הפתרון שבפעל קורה רק משהו בדרך מתפקשש... והוא להכניס יותר מקצי ירוקי ומקצים לתלמידים מתחילים יותר שיוכלו גם להכנס לזירה ולהנות, וללמוד איך להציג, ובינתיים שלא יתחרו מול הקשוחים יותר ולא יכנסו למקצים הרגילים עד שישתפשפו, ככה שאין לי בעיה עם זה שתלמידים ברמה נמוכה יציגו ברמות הצגה נמוכות. הבעיה שלי היתה אך ורק עם התלונות על השיפוט שעלו גם בתחרות עצמה וגם בפורום, תלמיד חלש צריך לדעת שהוא נכנס בעיקר בשביל הכיף ובשביל להשתפשף, אם הוא נכנס ברמה נמוכה ומצפה לנצח כאן מתחילה הבעיה לטעמי... תלמיד כזה אין בעיה שיתחרה כמה שממונו מאפשר זאת, אבל שלא יצפה לנצח ושלא יצפה לקבל ציונים גבוהים... שיבין שהוא מתחרה כדי להשוות את עצמו לדעת איפה הוא עומד, כדי לרכוש נסיון, כדי להתחיל לקבל מושג על עולם השואו וכ'... שוב זה בסדר שהם מתחרים, זה לא בסדר שהם מצפים לקבל ציונים טובים על מנברות ומקצים שאינם טובים...!