חדשה פה

חדשה פה../images/Emo13.gif

נעים מאוד, אני מוגלית ובן זוגי מוגלי הוא בוקר. ביולי הקרוב הוא מתחיל קורס מדריכי רכיבה מערבית דרך מכון וינגייט ואח"כ הוא רוצה להמשיך לקורס מדריכי רכיבה טיפולית. רצינו לדעת מהי המשכורת הממוצעת של מדריך רכיבה? האם יש ביקוש למדריכי רכיבה באזור השרון? אנחנו כרגע גרים בצפון הארץ ושוקלים לעבור למרכז על מנת שיהיו לנו יותר אופציות. נשמח לעזרה.

dixie chick

New member
המשכורת הממוצעת של מדריך רכיבה

ללא נסיון קודם בהדרכה ו\או באימון, היא משכורת מינימום (בהנחה שזאת משרה מלאה) לפעמים עם קצת מזל קצת יותר...

NTL

New member
אולי שווה לפתוח דיון בנושא

יש הבדל מאוד מאוד גדול בין משכורת של מדריך אינגליש לווסטרן. בערך של מאות אחוזים. גם מחירי הפנסיון באינגליש הרבה יותר גבוהים. ובכל זאת הכסף הגדול והשואו הגדול נמצא בווסטרן... כשבענפי הדרסז' והקפיצות נדיר שיביאו מחול סוס ב50,000 דולר, זהו סכום דיי ריאלי לסוס ריינינג טוב. אני אישית מכירה כמה אנשים ששלחו את המאמן שלהם להביא להם סוס ב40,000-80,000 דולר. אני מכירה אישית בן אדם שקנה סוס ב100,000 דולר... כל אלה בריינינג כמובן... ואחרי כל זה, אחרי שהסוס שלי היה שכן לסוסים מדהימים ויקרים ואני כבר רגילה לשמוע את הסכומים האלה.. ביקרתי בחווה דרסז' מסויימת שלא אומר את שמה... אבל אומר שהיא אחת המובילות.. המאמן שאותו קבעתי לפגישה לגבי אימון דיבר אלי בכל כך הרבה זילזול ואז הוציא איזה סוס והתחיל לרכב עליו... סוס צעיר בערך ב5. וכששאלתי על הסוס הוא ענה בשיא הזילזול כאילו עוד שניה הולך להקיא עלי שזה סוס לא ליכולות הכספיות שלי ובלה בלה בלה והוא עולה כ20,000 יורו. כמעט שגיחכתי לו בפרצוף.. אה כן בעצם כן גיחכתי... אחרי שחפרתי!!! השורה התחתונה. למה? למה? למה? למה אין בארץ הרבה סוסים דרסז' שמתחרים\מרביעים במעל ל50,000 יורו? או... איך זה שיש כל כך הרבה סוסי ריינינג בארץ מעל ה40,000 דולר? שלא נדבר על המעל 50,60,100 אלף.

fliperit

New member
אני חושבת שהווסטרן יותר מושך

נון פרואים, שהם מי שמביאים את הכסף לענף. אגב...כמה עולה פנסיןן ממוצע באינגליש?

fliperit

New member
130 לכמה זמן?

לחודש? או לרכיבה אחת? אני התכוונתי כמה עולה שמאמן ירכב על הסוס/יאמן אותך באופן סדיר, נגיד 4-6 פעמים בשבוע..

NTL

New member
זה לא ממש עובד ככה

באינגליש לא קונים סוס למאמן והוא זה שמוציא אותו בתחרויות אם אני קונה סוס אני באה איתו למאמן או שהוא בא אלי והוא מעביר לנו שיעור. יש פעמים שהמאמן ירכב על הסוס אבל זה לא משהו קבוע או סטנדרט כלשהו. בווסטרן זה ידוע ששמים את הסוס באימון ותוך כדאי בנוסף לוקחים גם שיעורים. באינגליש זה הולך פחות.

fliperit

New member
יענו אם את קונה סוס

את מאמנת אותו לבד, חוץ מבשיעורים? גם בווסטרן לא תמיד המאמן רוכבת על הסוס בתחרויות...

NTL

New member
כן

בדרסז' כן. בקפיצות ברוב החוות אסור לקפוץ בלי מדריך אז השעות קפיצות היחידות שלך זה בשיעור. אני אתן לך דוגמא אישית ממני כרגע שזה מצב די יוצא דופן. לקחתי את הסוס לחודשיים אימונים אינטנסיבים הוא בחווה אצל המדריכה שלי ואני כל יום נוסעת שעה לכל כיוון אני עושה עליו 5 שיעורים בשבוע לפני תחרות ו3 בשבוע בלי תחרות. הוא שם כבר חודש וחצי בערך והיא עלתה עליו רק 3 פעמים עד עכשיו. פעם ראשונה היא עלתה בשביל להבין עם מי יש לה עסק ולהרגיש אותו ולהבין את הטעויות. פעם שניה כי אני אוהבת לראות אותו עובד כמו שצריך. ופעם שלישית כי הייתי חולה ולא יכלתי להגיע. הכי קל בשבילי עכשיו זה פשוט לתת לה את המושכות בידיים :) ושתקדם לי את הסוס אבל אז מה עשיתי בזה? כלום. אני זו שצריכה תאחלס אחרי זה לעבוד איתו לבד (כשהוא יחזור לחווה הרגילה ונמשיך בשיעור אחד בשבוע). אני צריכה לדעת לאתר את הטעויות ואת השטויות שלו ולדעת להתמודד איתם.

קניה 1

New member
זה קצת הכללה, הייתי אומרת..

זה המקרה שלך, ובהרבה מקרים אחרים המאמנים רוכבים, גם בדרסג'.

NTL

New member
אני נתתי דוגמא אישית

בכל אופן אני אישית לא מכירה יותר מידי רוכבים שהסוס שלהם באימון 5 פעמים בשבוע ע"י המאמן שלהם לתקופה יותר ארוכה בשבועיים. למען האמת אני לא מכירה אף אחד כזה. אבל אני לא שוללת ולא שללתי שיש כאלה אנשים. אבל הן מעטים.

fliperit

New member
אממ

אימון 5 פעמים בשבוע זה אומר שחלק מהרכיבות זה המאמן, וחלק התלמיד. זה לא 5 רכיבות של המאמן. אצלי נגיד, זה הולך ככה: המאמנת שלי מגיעה 4 פעמים בשבוע, מתוכם אני רוכבת פעמיים והיא פעמיים, וחוץ מזה אני מגיעה לעוד רכיבה אחת לבד. כלומר, יוצא שהסוסה רכובת פעמיים עם המאמנת, ו-3 פעמים איתי (שאחת מהם היא בלי המאמנת)

קניה 1

New member
לא מסכימה,

לדעתי זה מאוד נחוץ שהמאמן ירכב על הסוס, בעיקר אם הוא לא מאומן. במקרה של רוכב יחסית מתחיל וסוס לא מאומן, זה לא שהדרך תהיה יותר קשה או ארוכה, לדעתי זה לרב דרך ללא מוצא.... לרוכב צעיר או מתחיל עדיף שהמאמן יקדם את הסוס ואז הרוכב יוכל ללמוד ולהתקדם. אין זמן לפירוטים, חייבת לרוץ, צ'או

fliperit

New member
ברור שלתת למאמן את המושכות בידיים

זה לא חוכמה, אבל אם מתחלקים ברכיבות זה םתרון מעולה. קודם כל, כי להגיע לחווה מספיק פעמים בשבוע בשביל שהאימון יהיה יעיל והסוס יהיה בכושר זה קשה להרבה אנשים. דבר שני, רוב הרוכבכים הם לא מאמנים וקשה להם מאוד לעתמודד כל מני מצבים- וחבל על העצבים של הרוכב ועל הסוס. ניסית ניסית ולא הלך? אז המאמן יפתור את הבעיה..אני לא רואה בזה שום דבר פסול. כל המאמנים הטובים בווסטרן התחילו ככה והצליחו...

קניה 1

New member
לרכיבה אחת....

תלוי איפה ואצל מי, בואי נגיד שאימון מלא באלף שקל אצל מאמן מוביל לא תמצאי...... אני חושבת שזה מינימום כפול (בחישוב של 100 שקל לרכיבה זה יוצא בערך 2000 שקל, ויש גם כאלה שלוקחים יותר.)

MC sApiR

New member
לשיעור,

את יכולה גם לבקש מהמאמן שירכב נגד פעמיים בשבוע על הסוס,או אפשרות אחרת נגיד בתחרות-את עושה מקצה של 1.00 אז הוא יעשה עם הסוס 1.10 אבל לא במטרה לנצח אלה כדי להכין את הסוס,להרגיע אותו..

fliperit

New member
אגב...

בווסטרן הפנסיונים הם בין 800-1800, כשהרוב הם 1000 פחות או יותר. אימון הוא גם 1000 לחודש בד"כ, שזה כולל 4-6 רכיבות בשבוע ותחרויות כשיש

SoosKatan

New member
../images/Emo45.gif

נממוצע ניראה לי 1,500 לחודש להחזיק סוס [בלי אימון]

למעלה