חדשה עם שאלה :)

הילל יא שיכסע!

מה אתה "דתי לפי דעתי"? אין מחיר למצוות יש מותר ויש אסור וזה דברים מאוד ברורים למה אתה אומר דוס? הרי אנחנו שואפים לקיים את כל המצוות איך שצריך מה אתה חושב? שהציבור הדתי לאומי הוא פרווה? הוא חצי חצי? לא! אנחנו קרובים לחילונים מבחינה דתית בדיוק כמו שהחרדים קרובים אליהם (מבחינה דתית) אנחנו כולה יותר פתוחים לא לרעיונות! ולא למעשים!

מוצארט

New member
תמר מחקה לי כאן תגובה

(או אולי ליאור?) אבל ההודעה שנמחקה רלוונטית גם לגבי ההודעה הזו...

tamarhp

New member
לא הייתי באינטרנט מיום חמישי בערב

ככה שזה ליאור או הנהלת הפורומים. נחמד מצדכם ממש.

hilel02

New member
וואו איתמר..כמה תגובות הגבת....

אבל זה לא יחזיר לך את התואר,כבר יש פה איזו אחת שעקפה אותך למקום הראשון בדרמה.

אני לא מתחרה עם אף אחד

כי פשוט יש כאן הסכמה כללית שהמצב ש "אפרת2" מתארת הוא מצב פסיכי, כן כן, פסיכי! זה לא מקובל אני במקומה הייתי דופק לו מכות רק על ההטרדה כי זה מה שיותר פסיכי פה בנוסף להיותו מדריך שמכפיל את חוסר ההגיון שבדבר

ראסמי? שמר מה זה צודק!!!

היה ייחוד, היה נגיעה, היתה הטרדה מינית, היתה אי שליטה ביצרים והיה דחף דבילי שלא נשלט שזה משו שילדים יכולים להמנע ממנו תראו כמה בעיות יש כאן!

ברור שלספר לקומנרית!!

אדם כזה לא יכול להיות מדריך!, הוא צריך להוות דוגמא לחניכים, וזאת הדוגמא שהוא מביא?!, ומה זה "הוא אמר שהוא מחבב אותי ופשוט רצה לנשק אותי"?! אז שישלוט על עצמו!! שיתאפק!, ואם קשה לו אז שיקום וילך, או שבכלל לא יעלה לבנות הבייתה!.. דבר כזה זה הטרדה, ואם את רוצה את יכולה לפנות למשטרה, אבל לקומנרית בטוח שאת חייבת להגיד! אדם כזה לא יכול להמשיך להיות מדריך בתנועה שהערכים שלה מנוגדים למה שהוא עשה

הדס7א

New member
לפי דעתי

את לא צריכה לדבר על לא עם המדריכות שלך ולא עם הקומונרית. ולמה זה? כי קודם כל, אני בטוחה שהוא לא רוצה שאנשים יידעו מזה. שנית, ברגע שיידעו מזה לא רק שיעיפו אותו מההדרכה, כל הסיפור ירוץ ויתחילו עליו רכילויות ועניינים שיימשכו הרבה מאוד זמן, שייגרמו לו להרבה מאוד סבל, ובנוסף ייגרום לך להרבה אי נעימות. ואני בטוחה שזה לא מה שאת רוצה לגרום. אז עכשיו את או בטח עוד אנשים חושבים לעצמכם "אז מה? מגיע לו! אחרי שהוא דבר כזה.. מין הראוי שאנשים יידעו מי הוא ומה הוא עשה" אז נכון, הוא עשה מעשה שלא ייעשה.. נכון, אם תספרי לקומונרית או למדריכות שלך זה לא ייחשב כעין הרע. אבל כשהסיפור ייצא החוצה, והוא ייצא- כי דברים כאלה לא יכולים לשמור בסוד [במיוחד אם פתאום מדריך בסניף עוזב ככה סתם..], יהיו המון רכילויות ודברים וסיפורים כלכך מסריחים ייתפתחו. אם זה בשבט שלך, בקרב החניכים הצעירים יותר, בין המדריכים, החברים שלו וכיוצ"ב.. אני חושבת שהבנאדם שאת צריכה ללכת לדבר עימו זה דווקא איתו, עם המדריך שלך. קודם כל לומר לו מה את מרגישה [אני בטוחה שלא כלכך נעים לך אחרי המקרה] בנוגע לכל מה שקרה. ואז להוסיף שלפי דעתך [ולדעת הרוב הגדול] זה לא מה שמדריך צריך לעשות,בייחוד לא עם החניכה שלו.. [ואם הוא לא רוצה לשמור נגיעה זה עניינו הפרטי, אבל הוא בטח שלא צריך להראות זאת החוצה ובטח לא לאמת את הנושא כשהוא מדגים זאת על החניכה שלו.] ושאת חושבת שהדבר הנכון שהוא צריך לעשות זה לעזוב, בגלל המקרה עצמו. ובנוסף כי הוא בכלל לא אמיתי עם עצמו. הרי מדריך מייצג משהו מסויים,והוא לא מייצג זאת. יוצא כך שבסניף הוא בנאדם אחד ובבית הוא בנאדם אחר, וזה לא הוגן כלפיי *עצמו* שהוא מתנהג כך. בכל אופן, אני חייבת לרוץ. אני מקווה שהבהרתי את עצמי כמו שצריך. שיהיה בהצלחה בכל מקרה, חודש טוב
הדס. [אני לא כותבת כאן, אני קוראת מידי פעם- והייתי חייבת להגיב לכך. מצטערת על הפלישה
]

הדס7א

New member
ובנוסף ../images/Emo9.gif

הוא לא אמיתי כלפיי החניכים שלו, וזה ממש לא הוגן בשבילם לקבל יחס כזה מהמדריך.. זהו. נראה לי

tamarhp

New member
אני חושבת

שכן צריך לדבר עם מישהו מוסמך, לא כי זה "מגיע לו" - זו לא צריכה להיות נקמה!!! - אלא כדי למנוע מאדם שאינו מתאים להיות בתפקיד כזה. אם אדם בממשלה או בנשיאות מטריד מינית בחורה, היא לא אמורה "להלשין עליו" כי "מגיע לו", אלא לדווח על המקרה כי א. זו הטרדה מינית בלי קשר לתפקיד של אותו אדם ב. אותו אדם לא מתאים לתפקיד אותו הוא נושא ולכן יש חובה להעביר את הנושא הלאה. לא כנקמה, ח"ו, אלא לטובת החברה והכלל.

tamarhp

New member
חוץ מזה.

בדרך כלל כאשר אדם מתלונן על אדם אחר, אמורים לשוחח על המקרה גם עם אותו אדם עליו התלוננו. ייתכן והמתלונן טועה, משקר, הבין לא נכון את הדברים וכו'. כבר קרו מקרים. לכן אני לא רואה מצב בו הקומונרית מיד תעיף את המדריך אלא קודם תברר איתו את העניין. אם המדריך אכן יודה באשמה, בהחלט יש מקום להוציא אותו מההדרכה.

הדס7א

New member
יש הבדל גדול

בין הטרדה מינית לבין הנושא המדובר, ולכן אני רואה את תגובתך כחסרת משמעות לנושא.. אני מסכימה עם מה שאת אומרת שבנאדם שעושה מעשה שכזה הוא לא ראוי לתפקידו. אבל אני חושבת שהוא צריך דבר ראשון להגיע לתוצאה הזאת מעצמו. ולכן שהיא תדבר איתו ותסביר לו, ושתאמר לו שאם הוא לא ייעשה משהו בנידון וייתעלם מזה, היא תרגיש מן המחוייבות להעביר זאת הלאה [לא כאיום או משהו כזה]. עוד משהו שרציתי לציין זה שיחה שהייתה לי היום עם אחת מהחברות שלי, בדיוק על הנושא של הנשיא.. בקצרה- אני טענתי שזה לא בסדר שמדברים על זה בעיתונות ובטלוויזיה כאשר עדיין לא ידוע אם הוא יצא אשם או לא. לפי דעתי צריכים לחקור, לשפוט- וכשאומרים אם הוא אשם או לא, רק אז לפרסם. אחרת אם הוא יוצא זכאי, עדיין ה'כתם' הזה נשאר ויישאר לו לכל החיים. ואני מקשרת את זה לעניין בכך ש- נכון, פה אנחנו יודעים שהוא אכן נישק אותה, ושהוא אכן 'אשם' [קשה לי לומר אשם משום שאני לא חושבת שיש מקום להשוות זאת לפשע או להטרדה מינית..]. אבל תחשבי מה יהיה עם עוד אנשים יידעו על כך, זה ייצא החוצה וכולם ידברו ויירכלו- וכן, הוא כן עשה את זה. אבל הכתם הזה לעולם לא ירד ממנו. ובנוסף, אני מאמינה שצריך לתת לבנאדם לתקן את הטעויות שלו. שתלך ותדבר איתו, ושהוא יודה בטעות וייתקן אותה. אז לא, לא הכל יהיה טוב ויפה אם הוא יודה בטעות ויאמר שהוא לא יחזור על כך- על כל טעות באה גם התוצאה, ותוצאה פה היא שהוא צריך לעזוב את ההדרכה- ובזאת הוא עושה איזשהוא תיקון על הטעות שלו, וגם יש לו את ההזדמנות להשתקם משם, ולעלות למעלה.. ברגע שאנשים אחרים יידעו על כך [ומספיק שרק הקומונרית תדע כדי שכל השאר יידעו], לא רק שהוא ייסבול ושהכתם הזה יישאר עליו לעולם, גם לא תהיה לו ההזדמנות לתקן את מה שהוא עשה.. ואת האמת?- זה ממש חבל. ברגע שיידעו מזה, הוא יירצה לקבור את הראש באדמה ולא להוציא אותו [תכל'ס, בצדק.. אבל עדיין לא נעים במיוחד.] אם זה מהחניכים שדי יהיו בהלם, החברים,המדריכים, ההורים.. כולם. קשה לי קצת לבטא מה אני באה להגיד. אני פשוט חושבת שדבר ראשון היא צריכה לדבר איתו, ולסגור את בניהם ולומר לו שאם הוא לא יעשה משהו בנידון היא תעשה.. לא כאיום או כנקמה, אלא כי היא רואה את זה כדבר הנכון לעשות, ושלעניות דעתה מדריך שעושה מעשה כזה לא יכול ואפילו אסור שהוא יישאר בתפקידו. אני מקווה שהבהרתי את עמדתי. לילה טוב

טוב אז תראי

זה בהחלט עונה על ההגדרה של הטרדה מינית וכן צריך לטפל בזה. ולכי תדעי אם הוא לא נשק גם בנות אחרות בניגוד לרצונן.

למעלה