חדשה עם שאלה :)

אז הוא יהיה צבוע

אם את חושבת שמדריכים יכולים לגעת למשש להתחבק ולנשק אז יש לך טעות כי אם הוא יעשה את זה זה יהיה צביעות וזה ממש מגעיל, צביעות... ממתי שנכנסים להדרכה אז זה לא להיות טובים רק בתקופה של ההדרכה אלא גם לקחת איתך משו להמשך הוא צריך להיות אישיות לדוגמא וכבר חרשתי על זה בשרשור מדריך אידאלי

רולדההה

New member
גועל נפש של מגיבים. ../images/Emo98.gif

אני בגילה, ואומנם לא דתיה ולא שומרת נגיעה, אבל אם בחור בהדרכה של הצופים היה עושה לי את זה, למשל, הייתי מתלוננת עליו מיד. מדריך, כל דמות חינוכית, חייב לדעת לשלוט בעצמו. הוא דוגמא, הוא נושא באחריות. זה חמור על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בתנועת נוער דתית, כשברור שלנערה הדתיה של ערכים ועקרונות שלא מתירים לה לנשק בחור. אז נכון, הבחור לא אנס, אבל גם מעשה זה מגלה על נטיות הלב באמיתיות שלו. אם לא תתלונני, אפרת, או יפרש את זה כאילו רצית בנשיקה הזו, והוא עלול לנסות איתך משהו קצת יותר מתקדם, או חס וחלילה, ללכת להטריד מינית בחורות אחרות. עלייך מוטלת האחריות לעצור את האדם הזה מלפגוע מאוד ילדות. אני מקווה שתהיי אמיצה וחזקה מספיק, ושתזכרי שזו לא אשמתך. שזה בסדר גמור לתת למדריך שלך, שאת סומכת עליו, להיכנס לביתך, ושהאשמה היא כולה שלו. שהוא בגד בתפקידו ובגד בערכיו. בהצלחה לך, כולי תקווה שאכן תלכי להתלונן עליו.

וואיי זה היה קצר וקולע../images/Emo45.gif

וכל השירשור הזה היה ארוך וצולע אני מסכימה איתך בכל מילה ומילה!

שלום לך=]

הקטע הזה ממש מגעיל.. תעזבו אתכם מכן מדריך לא מדריך, מה זה משנה למען ה'???? שעה אתם רבים פה, אם זה נכון או לא שמדריך נוהג ככה, ואיך מדריך צריך להיות! מה זה משנה אם הוא מדריך או לא???? מה??? זה א-ס-ו-ר לפי ההלכה...למען ה', מה אכפת אם הוא מדריך או לא? אתם יודעים מה, ואם הוא לא היה מדריך, אז מותר לו לנשק מי שבא לו??? לא!!!!!! פשוט אסור! לפי ההלכה! וזהו שבת שלום=]

אתם לא יודעים איזו סיטואציה התפתחה

שם וכולכם סתם מקשקשים הרי ברור ידוע לכל שרוב "הדתיים" צריכים לחזור בתשובה !!!! אז תשחקו לנו אותה פה כולם צדיקי הדור !!!! אם לא היית מקרינה עיניין או נכונות שבילבלה אותו, אז הוא לא היה עושה את זה חוצמיזה ברור שאת מקנאה שהוא נחמד גם לבחורות אחרות שורה תחתונה הוא לא גרם לך לאיזה פגיעה או כאב וכניראה שזה מאהבה את יודעת מה זה אהבה? או רק מה מותר ואסור?

m n d

New member
כנראה שזאת נשיקה ראשונה שלך,,,

אני מניח שבגלל שאת נערה דתיה זאת הפעם הראשונה שאת מתנשקת, זה שזה קרה לא עם חבר אלא עם מדריך, הוציא לך לדעתי את כל העניין מפורפורציות לגמרי, נערה מקבילה בגיל שלך בחינוך החילוני מתנשקת בסתמיות עם חברים וידידים, ואפילו עם המורה לנהיגה או מדריך הכושר, בכל פעם שהם נפגשים, בלי להרגיש אשמה או זילות. פשוט כי ככה רגילים בחברה החילונית. אצלינו, נשיקה הרבה פעמים זה כמו להגיד שלום, וכמו להגיד להתראות. רק בצורה הרבה יותר חמה ואישית. אני עצמי, כחבר, די קינאתי ואכלתי את הלב, בכל פעם שחברה שלי נפרדה בנשיקה מהמורה שלה לנהיגה, או ממדריך הכושר שלה, אבל התרגלתי, כי מה לעשות, יש הרבה אנשים שאומרים כך שלום. כעסתי וחשבתי שזה לא בסדר מצידם, אבל הבנתי שפשוט הם רגילים שזה ככה, שהם לא מייחסים לזה את מה שאני מייחס. שזה פשוט ותמים. בחברה הדתית אני חושב שזה לגמרי שונה, רק שפה כל אחד ואחת קובעים את הגבולות שלהם קצת אחרת, לגבי נשיקה, יש כאלו שיראו בזה משהו סתמי, ויש כאלו שזה יזעזע את כל אמות הסיפים שלהם, זה נכון שבתור מדריך הוא ממש לא היה אמור לנשק אותך, לא הופך את הנשיקה ליותר ממה שהיא, הבעת חיבה. הרי לא מדובר באדם שאת לא מכירה, שהתנפל עליך פתאום, אלא בנשיקה שיזם בחור שאת מכירה ואפילו הזמנת אותו הביתה. ושהיה לו יסוד סביר להאמין שאת מחבבת אותו, כמו שהוא אותך. אם חכמים עשו סייג לתורה, אז בנסיבות האלו, כל מה שאת צריכה זה קודם כל לא להזמין אותו יותר אליך הביתה, אז גם מבחינה משפטית זה לגמרי אחרת, ודווקא לטובתו. בנוסף, כדאי לך להבהיר לו בשיחה טלפונית שזה ממש לא מקובל עליך, שזה באיזה שהוא מקום גם בכלל לא מקובל ונכון, כשהוא המדריך שלך. ואת מצפה ממנו להסברים והתנצלות. יכול להיות שזה יספיק. יכול להיות שהתשובות שלו דווקא יוכיחו לך שאת צריכה לפנות למדריכה ולשתף אותה.

וואיי דוגרי תגובה יפה..

אבל, מי אמר שהיא התנשקה איתו וזאת לא סתם נשיקה על הלחי??? והתכוונת לסתם נשיקה על הלחי כשדברת על ידידים ומורים וכו'.....(אני מקווה) ולדעתי אין קשר לנשיקה ראשונה.. את המשך התגובה אהבתי..=]

כל הקטע עם הנשיקה ראשונה

ומנהגים של חילונים זה לא קשור לעניין כי אצלנו לא עושים ככה אבל את הסוף אהבתי

אבל הוא כמדריך

בתנועה דתית, אמור גם כן לשמור על ה-גדרות או לפחות לא לעשות את זה לחניכה שלו בזמן שהוא אמור לשמש דוגמא.

למעלה