חדשה עם שאלה :)

א פ ר ת2

New member
חדשה עם שאלה :)

בס"ד שלום לכולם, רק לפני חודש קיבלתי את המחשב וגיליתי שיש פורום של בני עקיבא, וכ"כ שמחתי!
אז נעים מאוד, אני בת 15 וחצי, שבט נצח וכרגע אני לא אגיד את שם המקום, או איך קוראים לי בגלל איזה מקרה שרציתי לשתף אותכם בזה ושאולי יהיה לכם עצות לתת לי. אז לפני כשנה נכנסנו אלינו מדריכים חדשים, שני בנות ובן אחד הם היו נורא חמודים ובאמת חשבתי שהם מתאימים להיות מדריכים. אבל ראיתי שכל הבנות של הסניף פתאום מאוהבות במדריך שלי, והוא היה גם אחד כזה שעם בנות.. וזה היה נראה לי כל כך לא מתאים לבני עקיבא.. אבל הבלגתי ומצאתי במדריך דברים טובים! לפני כשבועיים המדריך הגיע אלי הביתה (אנחנו היינו בקשר טוב, והוא בדיוק היה בישיבת צוות בסניף שקרובה נורא לבית שלי) אז הוא התקשר ושאל אם הוא יכול וכמובן שהסכמתי.. הוא הגיע קצת דיברנו על המחנה, ושאר דברים של בני עקיבא ואז משום מקום הוא פשוט נישק אותי!! ואני הייתי פשוט בשוק... איך מדריך יכול לעשות דבר כזה, לחניכה שלו.. איך הוא יכול להישאר ולהיות מדריך ולהוות דוגמא לחניכים שלו.. וגם הוא לא הצטער אחר כך, והוא אמר לי שהוא מחבב אותי.. ופשוט רצה לנשק אותי... ואני לא יודעת מה לעשות, למי לספר... וחשבתי שאם אספר זה יהיה לשון הרע... אני מקווה שתוכלו לעזור לי, אני אשמח.. ובאמת שאני צריכה עזרה. תודה. אפרת.

../images/Emo2.gif

וואוו....מדריך גם כן בושה וחרפה... ברור שאל תספרי...זה ממש יהיה גרוע.... רגע מה ולא התנגדת??

שש פלוס

New member
תלכי לארגון שבו יש הפרדה

בין שבעת המינים, נראה לי עזרה או אריאל (אני מה זה לא בקי.....)

מה קשור?

בבני עקיבא גם אמורה להיות הפרדה אנחנו באמצע תהליך של התעלות! אנלא מבין אותכם מה רע באריאל? שהם דוסים? אנחנו צריכים לשאוף לרמה דתית מושלמת אין אמצע אין להתפשר זה תהליך של התעלות תהליך ארוך ומסובך שאפחד לא מסיים אותו

שש פלוס

New member
זה טעות בני עקיבא מעורבת מלכתחילה

הנה ציטוט מויקפידיה (ערך בני עקיבא): תנועה מעורבת בדיעבד או לכתחילה שאלת הפעילות המעורבת של בנים ובנות גם יחד עלתה מאז הקמתה. ויכוחים רבים ונוקבים התנהלו בין רבנים ומנהיגים בציונות הדתית לגבי פעילות זו. המתנגדים הגדולים לפעילות מעורבת היו הרבנים שלמה אבינר וזלמן מלמד. מצד שני אנשי הקיבוץ הדתי ורבנים נוספים כמו הרב אליקים אלינסון והרב צפניה דרורי רבה של קריית שמונה, צידדו בפעילות מעורבת. באותה עת ד"ר אמנון שפירא שהיה מזכ"ל התנועה הוציא חוברת ובה קיבץ דעות הלכתיות להתיר פעילות מעורבת. הסנונית הראשונה להפרדת הפעילות היה סניף הרובע היהודי בירושלים (בסביבות 1980), שנחשבה ל"עוף המוזר" של התנועה. אי קבלתה של התנועה את סניף הרובע, ואי הסכמתה לקיום סניפים נפרדים, הביא לידי כך שהתפצלה ממנה תנועת אריאל, הקרובה לחוגי ישיבת מרכז הרב ודוגלת בהפרדה מלאה בין המינים. בסניפים נוספים של בני עקיבא (בעיקר בהתנחלויות) הופרדה הפעילות בין בנים לבנות אם כי לא לכדי סניפים נפרדים כדוגמת אריאל. בזמנו של מוטי יוגב, כמזכ"ל, התעצמה הלגיטימציה שניתנה לפעילות נפרדת. לעומת גישה זו, נשמעו קולות, כגון קולו של הרב יובל שרלו שטוענים שאין לראות בשילוב בין המינים פשרה אלא אידאל.

ומה עם לדבר יפה קודם?

מה עם שמירת הלשון והפה? או שאולי כל התורה והמצוות שלנו מסתובבים רק סביב הנושא הזה של "תנועת מעורבת או נפרדת"?!

אבל אי אפשר לדחות דברים בגלל

דברים אחרים שקשים כרגע להשגה זה לא צביעות! יש לי למשל דוגמא: בסניף שלי יש שבט דפוק מבחינת צניעות, ממש בריצפה, אבל המדריכים מנסים לשנות את זה... ורצינו לעשות פיזמונסניף נפרד, אז משהו אמר "קודם שהחניכים בשבט מעפילים (השבט הדפוק בצנעיות) יהיהו צנועים ורק אז נפריד" אז מה שאני אומר שהקטע עם הצניעות זה בטיפול וזה ארוך טווח וקשה להשגה לעומת זאת פיזמונסניף אפשר להפריד תוך שניה, בפוף, אז בגלל זה אין לדחות טיפול בבעיה אחת בגלל בעיה אחרת שדומה לה

מה הקשר בכלל????

שונאת שאומרים את זה... אז בגלל שמישהו מקלל או משהו דומה אז הוא צריך להיות בתנועה מעורבת ולא לשמור נגיעה ולא ללכת צנוע???

isilme

New member
../images/Emo205.gif

אני ממש מזועזעת!!! אם תספרי זה לא יהיה לשון הרע, זה יהיה דיווח. תגידי לקומונרית או משהו... חוץ מהעובדה שהוא אמור להיות מדריך בבני- עקיבא זה לחלוטין הטרדה מינית, את יכולה ללכת על זה למשטרה.

talula39

New member
מסכימה.. חוץ מהנרקומנית...

אוקה..זה מוזר...כאילו הסיפור..תגידו יש לכם קשר?! יש לכם את אותה חתימה...חח עכשיו לדעתי את צריכה ללכת או בעצמך אם את עוד יכולה לדבר איתו בכלל...או אם מישהו אחר שאת ממש סומכת עליו ומספרת לו הכל ויש לו גם קשר עם המדריך שלך.... אבל אל תלכי לקומונרית...כאילו אני לא יודעת איך הקומונרית שלכם אני יודעת שבחיים לא הייתי הולכת להגיד לה...היא לא כזה קרובה לחניכים... וגם מה היא תעשה?! היא תיעף אותו בטוח..אז אם זה עוזר לך אז תלכי אליה...אבל אם לא אז עדיף שתדברי אולי עם המדריכה שלך מישהו שיוכיח אותו ושבסופו של דבר או שיתנצל או שיפרוש לבד ממהדרכה...

isilme

New member
../images/Emo205.gif

אוי רק עכשיו שמתי לב לחתימה שלה... חחחחח... כתבתי שתדבר עם הקומונרית כי אצלנו בכולופן, יש קשר ממש טוב בן הקומונרית לחניכים, וגם היא בנאדם עם סמכות, והיא יכולה לעשות משהו ממשי כדי לטפל בזה.

talula39

New member
טוב צודקת זה פשוט תלוי בקומונרית...

האמת שהקמונרית של שנה עשברה כן היית הולכת אז פשוט תלוי בקשר שלך אליה

וואו...

בס"ד שמעי זה בהחלט סיפור מבהיל! קצת קשה להגיד מה אפשר לעשות... אני אישית ממליץ לך לספר למדריכות שלך... תספרי את כל המקרה ואין זה לשון הרע ההפך זה באמת להועיל... הבחור הזה לא יכול לשמש בתור מדריך אם הוא לא יכול לשלוט על עצמו ואם הוא מנשק חניכות אז הוא בבעייה רצינית ולפי דעתי חייבים להעיף אותו מההדרכה כמה שיותר מהר עד שהוא יתאפס.. ולכן אני ממליץ לך לספר על זה למדריכה שלך ולקומונרית בשיחה משותפת להסביר את המקרה ושימצאו פתרון מתאים. רק מיותר להזכיר אך אני חייב לעשות זאת שאת בסדר גמור ולא עשית דבר רע וזה שאת פוחדת לספר זה לא דבר טוב אלא חשוב מאוד שתספרי את זה כדי שלא יקרה לעוד בנות... בהצלחה ותעדכני אותנו מה קורה...

אני כל-כך בשוק ששכחתי לרשום...../images/Emo2.gif

מי עושה דבר כזה??? הייתי מעיף אותו מהסניף בבעיטה!!! זה בכלל לא לשון הרע ואף להפך! "הוכח תוכיח את עמיתך ולא תישא עליו חטא!" אולי עכשיו זה רק נשיקה אבל אח"כ זה יכול להגיע לדברים יותר חמורים חו"ח!

למעלה