חדשה+מס' שאלות->

dogli3

New member
חדשה+מס' שאלות->

ע"פ אילו קריטריונים מאבחנים אדם אם הוא מחונן או לא? אדם שהוא מחונן יכול להרגיש בזאת מבלי שיאבחנו ויספרו לו על כך? מהן ההשלכות של להיות מחונן? סיבות שאילת השאלות: כשהייתי בכיתה ב' או ג' (כיום לומדת בכיתה ח') נשלחתי למבחנים לאבחון מחוננים או בדיקת IQ, לא זוכרת בדיוק. כמו כן, בבית הספר הנוכחי שלי אני לומדת בכיתה "מדעית" (מזה שנתיים). כיתה שהרמה הלימודית בה גבוהה יותר משאר הכיתות העיוניות בשכבה שלי, אך למרות זאת אינני מרגישה שהרמה הזו דורשת ממני מאמצים לימודיים (הכל בא לי בקלות- לא לומדת למבחנים אך למרות זאת ציוניי טובים, לומדת מתמטיקה ברמה של כיתה ט' ועוד מיני דברים קטנים). בנוסף, עשיתי את מבחן הIQ של המדינה (אותו מבחן ששודר בערוץ ישראל 2) והתוצאה הסופית הראתה שאני בעלת 130 IQ. מה זה אומר? על כל זאת, אני מרגישה עצמי שונה מבני כיתתי, הן מהבחינה החברתית והן מבחינת מנת המשכל. אני כמעט ולא מסתדרת עם בני גילי בטענה שהם ילדותיים וחסרי השכלה. הם מתעצבנים כשאני מתחילה לנתח דברים בצורה קצת יותר הגיונית ונכונה, מתרגזים עליי כשאני מצליחה לתקשר עם מבוגרים ממני והם לא, כועסים כשאני צודקת ודברים דומים. תודה לקוראים ולמתייחסים. קצת על עצמי: שמי רותם, בת 14 מאזור חיפה.

yuvalf2001

New member
מספר תשובות

אז ככה - בכיתה ב' עורך מכון סאלד מבחנים לאיתור מחוננים. המבחן מדרג את התלמידים על סקלה לפי יכולות מתמטיות, בעיקר, ונותן לאחוזון העליון את הכינוי "מחוננים", ולשני האחוזונים שמתחתיו את הכינוי "מוכשרים". מחונן יכול להרגיש בכך על סמך הבדלים בינו לבין בני גילו. התופעות החברתיות שאת מתארת אופייניות למחוננת. פרטים נוספים על אופן האבחון ועל השלכות המחוננות - בפורום הורים למחוננים. גם שם וגם בפורום הזה התפרסם המאמר "מבחר עצות מועילות להורי מחוננים" שכדאי לך לקרוא. מחוננות היא בעיניי פוטנציאל - חשוב מה את, בתמיכת סביבתך, תבחרי לעשות בו.

משהו מוזר...

אני אובחנתי כמחונן במבחנים שאת/ה מתאר/ת...העניין הוא שאני לא מרגיש שום הבדל חברתי, אני לא חושב שהכל הולך לי יותר בקלות או שום דבר כזה. אמנם אני מוציא ציונים מעולים, אבל אני צריך להתאמץ בשבילם, ואני בסה"כ ילד מן השורה. איך זה יכול להיות? זה מטריד אותי מאוד בזמן האחרון.

dogli3

New member
אז..

אולי אין קשר למחוננות אלא פשוט תכונה שיש לי.

למעלה