חדשה כאן

IshMaElf

New member
קחי שיעורי קיק בוקס בהולמס פלייס -

או בכל מכון כושר אחר, זה מתאים בדיוק לדרישות שהצבת פה, אלו שיעורי קיק בוקס שילמדו אותך לתת את המכות בצורה נכונה וזה שיעור שמיתנהל בצורה דומה לזה של שיעור אירובי כך שגם תפתחי הרבה כושר ותשרפי לא מעט קלוריות ביותר כיף משיעור אירובי רגיל. הרבה נשים ניסו והיתלהבו ואני לא ציני בכלל אני פשוט רואה את זה במכון כושר שאני מיתאמן בו...

jaimeb

New member
היי

ככה, אני התחלתי קרטה מלפני 4 שנים בגיל 30, וזה ממש כיף, כנסי לאתר שלנו לראות www.shotokan-ashkelon.org אז משם שלחי מייל עם מעניין אותך, חיים

ננדין

New member
../images/Emo41.gifידיעה מודיעינית חשובה../images/Emo70.gif../images/Emo41.gif

רב סרן ניסים שמועתי מסר לי ידיעה מודיעינית שבייבי יי שברה את האצבע האמצעית (זאת שנוהגים לדמותה לאיבר המין הגברי) ביד שמאל באימון הארניס "האלים" אתמול... נסיכה - את רואה? היא שברה איבר והיא עדיין כותבת בפורום בלי קשר מספר שעות אחרי האירוע (ותאמיני לי שבייבי יי היא נסיכה ובטח לא אחת שהיית שעונה לסטריאטיפ שלך לגבי נשים באומניות לחימה...) את רואה? יש חיים אחרי שבירת איבר... איחוליי החמים לבייב יי

ננדין

New member
../images/Emo46.gifמה??? אז קבלו ביטול על הכל../images/Emo70.gif

אני דורש את ה
ים שלי בחזרה

יא מאנ...מאנ...מאנ../images/Emo123.gif

מנה חמה אחד!!!! מתקמצן באייקונים הא? אל תשכח שיש לי עדיין את יד ימין

amir_aikido

New member
אם את רוצה תשובה רצינית ויחס../images/Emo17.gif

שלום לנסיכה
אם את מצפה ליחס רציני מצד משתתפי-הפורום, ולנכונות מצידם להשקיע עבורך. יהיה עלייך להציג יחס רציני בחזרה. אחרת, תמשיכי לקבל יחס של
טרחי מעט ומלאי את השאלות אליהן כבר הופנית בעבר, הן נועדו בדיוק לאדם שלא מכיר את התחום. הכיני עצמך לתובנה, שהגנה עצמית מושלמת הינה שאיפה שלא ניתן להשיג, ושגם עבור יכולת מוגבלת, נדרש להתאמן הרבה ולהשקיע. ולתובנה נוספת - ככל שאת נסיכית יותר היום, פחות בכושר, ופחות מנוסה בלחימה מעשית - התהליך ארוך יותר. הביני גם שהלימוד של עולם אמנויות הלחימה שרוע בתחום שבין שתי גישות:
הגישה הקשה - שמאמינה שעל מנת לדעת להתגונן, אדם חייב להתנסות בלחימה של ממש, ורק אחר-כך לעדן את יכולותיו.
הגישה הרכה - שמאמינה שעל מנת לדעת להתגונן, צריך קודם ללמוד יכולות רלבנטיות וליישם את הלחימה באופן יותר מדורג (ולעיתים פחות מעשי). אין ויכוח על כך שהדרך הראשונה מהירה יותר. אך היא לא בהכרח מתאימה לכל האנשים ולא ברור איזו דרך מביאה את התלמיד הממוצע ליכולות גבוהות יותר בטווח הרחוק. מהודעותיך ברור שאת אינך מוכנה כיום ל"להפצע,להתלכלך ולשבור צפורניים" ובמילים אחרות, לספוג את הדרוש בשיטות קשות. מצד שני, אינך מוכנה גם ללמוד שנים להגעה ליכולת, כפי שדורשת הגישה הרכה. כפי שכתבתי קודם - ללא השקעה אין לצפות ליכולת, זו הסיבה לזלזול שהופגן בך מצד רבים מהפורום - אין דרך ללמוד ללא מאמץ. אמנויות לחימה נלמדות גם על ידי נשים נשיות ביותר, רזות, יפות ואפילו מטופחות, חלקן ממשיכות להתאמן גם כאמהות צעירות. אותן נשים גם נהנות מכך, ומתמידות לאורך שנים עד שהן מסוגלות להגן ע עצמן למרות פערי הכוח הנפוצים בין נשים וגברים.
ובתקווה שתפגיני יחס רציני. אמיר

SVS1

New member
תגובתי ודעתי.

הממ ביום אחר הייתי מצטרף לשלל הסקילות של חברי הפורום. אבל ננסה להימנע, ביזבוז של אנרגיה וכבר טחנו את הרעיון (רמז לחברי הפורום, אחרי בערך 50 תגובות ציניות, זה די אידיוטי כבר). ובכן כמו שאמיר היקר אמר לך, בשביל לקבל תוצאות בכל דבר בחיים צריך להתאמץ ולקחת את הנושא ברצינות. אני שמח שאת רוצה ללמוד להגן על עצמך, אבל לא עולים למופע עם הלהקה שלך בלי שעשיתם חזרות. צריך להתאמן והרבה, למשך זמן רב. ככל ששתאמני יותר, התוצאות יגיעו מהר יותר ובאופן איכותי יותר. אני לא ממש אתן לך אפשרויות של "מהי האומנות הטובה ביותר בשבילך", מכיוון שזה נראה שאת בכלל לא מבינה מז"א ללמוד אומנות לחימה. זה דורש הקדשה, כפי שכבר נאמר. ובלי קשר, את רוצה ללמוד להגן על עצמך? אם את לא מוכנה לשבור ציפורן או להיפצע בקרב רנדורי (קרבות חופשיים) איך את מצפה להגיב למתקפה אמיתית? ותשובה כמו "במתקפה אמיתית אז אני כן אגיב" לא מתקבלת. האימון באומנויות לחימה עוזר להתמודד עם הרבה פחדים פסיכולוגים, ומראה לך, בצורה זו או אחרת, איך מתחיל קרב רחוב, איך נמנעים ממנו, וכן, איך להגן על עצמך במידה ותצטרכי. אז יופי, את תלמדי לעשות הרבה הטלות ומכות יפות (וגם זה לא, בלי הרצון "להתלכלך" - כפי שהגדרת את זה כ"כ יפה) אבל ברגע שמישהו יבוא ויתפוס לך את היד בכוח (ולא בעדינות כמו באימונים), אז תקפאי במקום. כל שנות הלימוד ירדו לטימיון. הייתי אומר מיותר. אז תקבלי את העובדה שפצעים מגלידים, ליכלוך מתנקה וציפורן גודלת מחדש. אבל יש סכנות (אמיתיות לשם שינוי) שמהם לא תחלימי. והכסף לבניית ציפורניים אחרי שהם נישברו באימון בהחלט משתלם, אם למדת באותו יום הגנה ראויה לשמה שיום אחד באמת תציל אותך.

שרשור הזה תפס נפח אז אנסה גם אני

ראשית אנסה להסביר את "הפילוסופיה" שלי בנושא אומנויות לחימה ונשים . כפי שהדבר נעשה באלפי השנים האחרונות , חונכו הנשים "לשבת בבית ולהכין אוכל ל... " או לסרוג "כיפות" בשלבים כאלה ואחרים או "תהיי יפה ותסתמי " בתקופות כאלה ואחרות . אני סבור כי לו ניתנו לנשים האפשרויות הזהות לפעול בכל תחום ותחום הן היו מגיעות לכדי כישורים נאויתם בכל תחום מבלי "להתבייש" מול הגברים . אני יודע שכעת "יקפצו" כולם ויאמרו "רגע נותנים ... " אבל זאת לא חוכמה , בודאי שנותנים אבל מנקודת פתיחה שונה לחלוטין . מאות אם לא מאות שנים "נוצרה גנטיקה" ( ע"פ תפיסתי כמובן ) מעצם פעילותן של הנשים בתפקידים שיועדו להם ( כפי שהדבר מתבטא ביכולותיהם המופלאות של אחינו השחורים מארצות אפריקה שגנטית עם מאות השנים הפכו למעולים בתחום האתלטיקה הקלה מעצם היותם "עבדים" בעבודה פיסית שחיזקה גנטית את "הצאצאים" עם השנים ---- שוב לתפיסתי אז לא להתרעם !) . אם ניקח שני ילדים , בן ובת , נקנה להם את אותם ערכים נאפשר להם את אותם אפשרויות בדיוק ואת ילדיהם נגדל כך וכן הלאה וכן הלאה אני בטוח שניצור "זן" חדש של נשים בעלות יכולות בכלל התחומים שאינם נופלים כלל ועיקר מיכולותיהם של הגברים ( מבלי לפגוע בנשיותם ) . בהתגוננות רחוב , ניסיתי את "הפרוייקט " הלכה למעשה , תקופה של שנים ניתנו לבנות האפשרויות הזהות כמו הדרישות הזהות כפי שהן מתבטאות גם אצל הגברים . הבנות/נערות/נשים מתחרות בקבוצות מעורבות בנים ובנות . בשניםהראשונות "ניתנו הנחות " והנשים התחרו בקבוצות משקל נמוכות יותר לאחר שנים הן התחרו בקבוצות גיל ומשקל זהים . התוצאות בתחרויות לא אחרו להגיע , בחלק לא קטן מקבוצות הגיל והמשקל הן ניצחו ( למרות שאני סבור כי הדרך עוד ארוכה ובודאי יש לנו עוד דור אחד או יותר כדי להגיע לכדי שיויון מוחלט ... ) . בחלק מהמקרים אף הגענו למצבים בהם "יחידות סגולה" התחרו בקטגוריות גיל ומשקל גבוהות יותר (בגילאים מסויימים) היות והיו "טובות" בהרבה מקבוצת הגיל והמשקל (בגילאים מסוימים ) . לסיכום דבריי , אם נעניק שיויון מבחינת התנאים כמו מבחינת הדרישות מבלי להיות מקובעים בדפוסי התנהגות "מולדים" אני בטוח שניתן להגיע לכדי מצב בו נשים תהיינה שוות לגברים בתחום אומנויות הלחימה (כבר היו מקרים של נשים ברמות גבוהות יותר ) . אגב , נסיכה 7 האחת , כל הנשים / בנות / נערות המתאמנות באומנויות לחימה הן "נסיכות" ולא מאבדות מנשיותן (מלבד אלה "הדוגלות" בהתבדלות חיצונית "מתמרדת " מראש ...) . בהצלחה באימונים נ.ב: כאן בפורום ישנן כל כך רבות שמתאמנות והן לבטח נשיות ולא פחות נסיכות מכל אחת אחרת !!!! בהתגוננות רחוב ישנן כ - 30% בנות שזה לא מעט

דונתלה

New member
התגוננות רחוב

אלו מחשבות נכונות(לדעתי),רק שיש גנטיקה ויש ביולוגיה כך שנשים וגברים לעולם לא יהיו אותו הדבר,וזה המזל אגב. יש דברים שנשים לא יכולות כמו גברים ולבטח שיש דברים שגברים לעולם לא יוכלו לעשות כמו נשים פיסית ,נפשית ,מנטלית וכו.

שלום דונתלה , למהנשים צריכות להיות

כמו גברים ? שנית , לא ניתן לבחון תאוריה בנושא ע"פ הבנתי מבלי להתייחס לעניין הזמן. אני לא סבור כי בתקופת דור אחד או שניים ניתן באופן מוחלט לדבר על היותן של נשים זהות או טובות בתחומים מסויימים מגברים אבל בהחלט ניתן לראות התקדמות ואפילו שיפור ניכר בתחומים השונים . לעניין הפיסי , מנטאלי ונפשי אז כאן יש לי השגה אבל היא נעוצה בגישתהעבודה שלי כמובן ואני סבור כי עם הזמן והשנים "הגנטיקה" משתנה את יודעת (רק צריך לרצות ואני לא בטוח שנשים רוצות מספיק להשתנות , אולי טוב להן כך בינתיים? )

chinabird

New member
ועוד עניין קשור לגבי קבוצות מעורבות

עשו על זה פעם מחקר, נדמה לי שבצבא, ומצאו שבנוכחות נשים, גברים מתאמצים יותר. אאל"ט, המחקר עסק ביכולת לבצע מספר מסוים של עליות מתח, אבל אפשר לחוש בהבדל גם באימון באמנויות לחימה. אז הנה: שוב לקחנו את הנשים וניצלנו אותן לטובתנו.

למעלה