תגובתי ודעתי.
הממ ביום אחר הייתי מצטרף לשלל הסקילות של חברי הפורום. אבל ננסה להימנע, ביזבוז של אנרגיה וכבר טחנו את הרעיון (רמז לחברי הפורום, אחרי בערך 50 תגובות ציניות, זה די אידיוטי כבר). ובכן כמו שאמיר היקר אמר לך, בשביל לקבל תוצאות בכל דבר בחיים צריך להתאמץ ולקחת את הנושא ברצינות. אני שמח שאת רוצה ללמוד להגן על עצמך, אבל לא עולים למופע עם הלהקה שלך בלי שעשיתם חזרות. צריך להתאמן והרבה, למשך זמן רב. ככל ששתאמני יותר, התוצאות יגיעו מהר יותר ובאופן איכותי יותר. אני לא ממש אתן לך אפשרויות של "מהי האומנות הטובה ביותר בשבילך", מכיוון שזה נראה שאת בכלל לא מבינה מז"א ללמוד אומנות לחימה. זה דורש הקדשה, כפי שכבר נאמר. ובלי קשר, את רוצה ללמוד להגן על עצמך? אם את לא מוכנה לשבור ציפורן או להיפצע בקרב רנדורי (קרבות חופשיים) איך את מצפה להגיב למתקפה אמיתית? ותשובה כמו "במתקפה אמיתית אז אני כן אגיב" לא מתקבלת. האימון באומנויות לחימה עוזר להתמודד עם הרבה פחדים פסיכולוגים, ומראה לך, בצורה זו או אחרת, איך מתחיל קרב רחוב, איך נמנעים ממנו, וכן, איך להגן על עצמך במידה ותצטרכי. אז יופי, את תלמדי לעשות הרבה הטלות ומכות יפות (וגם זה לא, בלי הרצון "להתלכלך" - כפי שהגדרת את זה כ"כ יפה) אבל ברגע שמישהו יבוא ויתפוס לך את היד בכוח (ולא בעדינות כמו באימונים), אז תקפאי במקום. כל שנות הלימוד ירדו לטימיון. הייתי אומר מיותר. אז תקבלי את העובדה שפצעים מגלידים, ליכלוך מתנקה וציפורן גודלת מחדש. אבל יש סכנות (אמיתיות לשם שינוי) שמהם לא תחלימי. והכסף לבניית ציפורניים אחרי שהם נישברו באימון בהחלט משתלם, אם למדת באותו יום הגנה ראויה לשמה שיום אחד באמת תציל אותך.