חדשה כאן

יוסיא

New member
שלום לך נסיכה,תתעוררי מהחלום../images/Emo221.gif

אני יודע שאת נסיכה....ואצלינו בארניס יש רק
, אבל כולם ממש קוקים וחמודים
גם כולם ממש ממש לא שמנים , אלא מאמינים שעדיף לשמח את הלב עם חומוס , מאשר לשבת בסזה 11100 שעות. אנו מקבלים את ההארה עם הניגוב הראשון. אני הסקיני מבינינו ואני שוקל רק 190 קילו , ( לפני מע"מ ובגדים , שרוכים ושיער ). מותק , אין מה לעשות, לפעמים צריל להוציא את החמסניק ששוקל 200 קילו מתוכינו ולהראות לאותו אנס שלא כדאי לא להתעסק עם אותו חמסניק
כי אחר כך הוא פשוט יהיה
, ואז נצטרך לקרוא ל
בשביל שיעשה
. שייפי ציפורנייים ותפשילי שרוולים , ויאללה קדימה סכינים

בוקר טוב

ראשית, תודה על התגובות המסייעות והנחמדות שקיבלתי מאתמול. לגבי אייקידו: האמת היא שזה נראה לי איטי מדי, משעמם מדי ויקח לי מאות שנים ללמוד. כך שלמעשה זו לא יכולה להיות תשובה טובה בשבילי (הבנתם כבר שאני מחפשת פתרונות אינסטנט, לא?)
לגבי ג'יוג'יטסו, נינג'וטסו - השמות האלה פשוט מזכירים לי את המילה "ניג'וס". לפיכך נראה לי שניתן לכנותם בשם המופלא: "ניג'וסטו". ורגע של רצינות... אני לא מבינה מה השמות המוזרים האלה אומרים, הכל נשמע לי כמו צווחת תרנגולות יפניות. אין לי מושג מה ההבדל בין אמנות לחימה אחת לשניה, למעט העובדה שכבר הצלחתי להבין שב"ארניס" יש מקלות וסכינים וחבורות כחולות. בכל מקרה, אני מחפשת משהו עדין יותר, כלומר שיתן תשובה אמיתית בשעת הצורך (שלא נדע..), שיהיה קל ללמוד (יחסית), שהלמידה תתרחש במהירות (יחסית. הכוונה לחודשים ולא לשנים), שיהיו לי כמה שפחות סימנים כחולים (אני לא רוצה שיחשבו שאני אשה מוכה) ושיהיה סביבי חבר'ה חמודים ולעניין. כל כך מסובך??...

roy33itc

New member
נסיכה לדעתי תצטרכי להתפשר

לגבי ניג'וסיטצו מה זה משנה איך קוראים לזה? (תקראי לזה קונג פו כולם מכירים וזה שם קל לביטוי שגורם לאנשים להתפעל). טיפה יותר ברצינות,רוב האומנויות שיהיו קלות ללימוד ויאפשרו הגנה בפרק זמן קצר יחסית יעלו לך בכמה סימנים כחולים,כי מה לעשות עובדים שם בצורה חזקה מההתחלה בדיוק על מנת להגיע ליכולת התגוננות מהירה. אם את מחפשת אמנות עדינה קלה ללימוד ויחסית פחות סימנים כחולים (שימי לב למילה "יחסית" היא מילת מפתח),סביר להניח שייקח לך יותר זמן להגיע ליכות הגנה עצמית סבירה. לגבי אנשים חמודים בקבוצה,כל אחד יגיד שבקבוצתו יש את הכי חמודים אבל מדובר בדעתו,כדי שאת תחליטי איפה הכי חמודים אין מנוס מלבקר פיזית במועדונים שנשמעים לך מתאימים לפי השיקולים שלך. ההמלצה שלי היא על נינג'יטסו,כמו ש ש.מים אמר יש שם דגש על עורמה תחכום ואפילו על "משחק מלוכלך" כמו פגיעה באיברים רגישים למיניהם. האימונים לרוב זהירים כי מסוכן ליישם חלק מהטכניקות ככה שלא יהיו לך הרבה סימנים כחולים. ונינג'ות הם אנשים נחמדים שהולכים בשחור "שחור מרזה". ויש לי הרגשה שהיא תתרום לך בעוד תחומים אבל את זה תגלי לבד. אשמח לתת לך הפניה למורים טובים ולא אוכל לדבר בשמו אבל אני חושב שגם ש.מים יוכל לעזור לך. בהצלחה ואשמח לעידכון ושאלות נוספות (שאלות עדיף להפנות במסרים) יום טוב רועי

MarkOfKain

New member
תסלחו לי אבל:

מהרגע שהשרשור הזה התחיל התפתחה אצלי בבטן תחושה מעיקה, ועל כן אני חייב לבטא את אשר על ליבי: תסלח לי ה"נסיכה" (אשר אינה מתבטאת ככזו), אם אומר שצורת ההתייחסות שלה אינה הולמת אדם אשר בא בבקשת עזרה, על אחת כמה וכמה בנושא שהוא חשוב בעיניי מאד - ביטחונה האישי. נסיכונת, אם את מחפשת מורה שילמד אותך "איך לחסל שמונה תוקפים תוך שימוש בפצירת ציפורניים בלי לשבור ציפורן" - באת למקום הלא נכון. הנפשות הכותבות בפורום זה הם נשים וגברים הלוקחים את אומנותם ברצינות תהומית, מתאמנים בקביעות ויודעים שאין קיצורי דרך. לסיום אכתוב, שמה שהפריע לי הן לאו דווקא הדרישות הלא הגיוניות שלך מאומנויות הלחימה, אלא הדרך בה התייחסת להמלצות שקיבלת (לדוגמא: בייבי יי קיבלה שטיפה טיפשית ומיותרת רווייה בסטריאוטיפים. מדוע ?) לאנשים פה אכפת והם (והן) מנסים לעזור לך. תביני את הרמז.

אתה צודק, אבל חשוב שיכנסו נשים כמוה

תחום ואמניות הלחימה מנוכר מדי לנערות ולנשים בוגרות. אין סיבה שכל מיני נסיכות(?!) לא יכנסו ויחוו את התחום הזה, מה גם שלרובן הוא חשוב מאד כאד להעלות את תחושת הביטחון האישי. גם לי ברור שהיא באה הנה להשתעשע קצת, אבל אם יש סיכוי קטן שמשהו ישתנה אצלה והיא תנסה לחוות משהו מהעולם המגוון והמופלא הזה של אומניות הלחימה, היא תזכה, ואנחנו נזכה בהרחבת התחום וחשיפתו לנשים(שמאד נרתעות מהתחום).

איתן, מה נרוויח?

אם יצטרפו הרבה נשים עם גישה (נניח) כזו, כלומר על גבול הפופולרית-שטחית-א"ל זה לא "נשי" (הקריקטורה של הדיון הזה חוזרת על עצמה די הרבה לאחרונה) וכו', מה נרויח?

נרוויח חצי מהמין האנושי - את הנשים

הסטיגמות התמוהות והנסיכיות לפיהן מתנהלת לה כאן הנסיכה הספיציפית שלנו, מייצגות חלק מהמין הנשי, לפיו אומניות לחימה זה לגברים, או יותר נכון לגברים אלימים בלבד. היא ניסחה בצורה מוצלחת את כל הקלישאות בדרך שאפילו החשידה אותה בטרוליות, אבל הקלישאות הללו מוחזקות בידיהן של נשים רבות, לצערי. התחום שלנו כל כך סגור ומסוגר בפני נשים שנוצר כבר מעגל שמזין את עצמו כאילו אין לנשים מה לחפש באומניות לחימה, וכשהן כבר מנסות להחשף לתחום הן נתקלות בקבוצות "גבריות" לחלוטין, עם מאמן גבר המדבר אליהן בטרמינולוגיה גברית, וכל אלו מקשות עליהן להשתלב.

אני באמת, מעולם, לא חשבתי על זה ממש

אבל רוב הנשים שאני פגשתי, שהתאמנו איזו תקופה בא"ל, התחילו והמשיכו מסיבות שנראו לי מאוד זרות לעולם המושגים שלי. אולי אתה רואה את זה כיתרון, אבל אני לא בטוח. יכול להיות שלחימה ומלחמה היו מאז ומעולם טריטוריות גבריות גרידא, ויש ממש בדרישה מנשים להתאים את עצמן ולא להיפך (אני לא מתכוון כאן לקורסי הגנה עצמית, וגם לא לא"ל שלא כוללות עבודה חופשית בזוגות. אני מתכוון לכל גווני ה"מגע מלא" למיניהם). יכול להיות שזה ככה, כי ככה זה אמור להיות, אבל אולי השערה יותר טובה תהיה שנשים צריכות לאמן נשים. זה אומר, אולי, שמדריכים גברים לא צריכים לשנות גישה (ב"גישה" אני מתכוון לאופי האימונים ומתודיקה, לא לבדיחות חי"ר וגירודים במפשעה) אלא לדחוף מדריכות לפתוח קבוצות, ונראה יקרה עוד כמה שנים טובות.

אוהד,תוכל להסביר בבקשה

מה הכוונה,שאצל רוב הנשים שפגשת,שהתאמנו,התחילו והמשיכו מסיבות שנראו לך זרות לעולם המושגים שלך? האם ייתכן שההבדל בעצם בין נשים וגברים בתחום הנ"ל,היא הסיבה מדוע הם או הן הגיעו להתאמן,ובמהלך האימונים,הסיבה השתנתה? אגב אישית,אם הייתה לי ברירה,הייתי מעדיפה ללמוד אצל מדריך,ולא מדריכה.

הבהרה

אם בתחום שאני לומדת כיום היה מאמן או מאמנת,הייתי עדיין בוחרת במאמן.

ננדין

New member
למה היית מעדיפה מדריך?

מה הופך זכר (יענו בעל פין) למדריך א"ל יותר טוב מאישה? מוזר לי לשמוע כזה דבר ועוד מפמיניסטית גדולה כמוך... לי אישית אין בעיה ללמוד אצל נקבה (יענו חסרת פין...), אני לא רואה איפה זה אמור להפריע להפחית בערך הלימוד, במידה והיא מורה טובה מה שהייתי דורש גם ממורה זכר (יענו בעל...טוב כבר הבנתם!@!)

ננדין

New member
הבהרה

כמובן שכל זה במידה והיא באמת ניקתה את הבית ובישלה לבעלה ולילדים והאימונים לא מפריעים לה לגדל את הילדים ולהיות עקרת בית למופת! עם כל הכבוד, היא עדיין אישה!!!

רגע רגע רגע

לפני שהדיון הופך למלחמת עולמות בין המינים,אסביר את עצמי טוב יותר: לא טענתי לרגע,שזכר הוא מאמן טוב יותר מאשה.או שלמידה אצל אשה מפחיתה מערך הלימוד.. דברתי באופן אישי עליי. אני עובדת גם עם גברים וגם עם נשים,ויש אצל כל אחד פלוס ומינוס. אני מתחברת יותר לגברים,יש לי יותר כימיה בעבודה עם גברים (שוב,אישי) ובד"כ גברים הרבה יותר חזקים ממני פיזית. אני לוקחת בחשבון שאם אותקף,זה יהיה גבר,חזק ממני,ולכן אני מעדיפה לעבוד עם חזקים ממני פיזית (ושוב אני מציינת,מכל אחד שאני מתאמנת איתו,אני לומדת משהו אחר,אני מציינת את העדפה האישית שלי). שאני עובדת עם גבר חזק ממני,בגלל שאני חלשה יותר,במהלך התרגילים,אני באופן אישי שמה דגש רב על הטכניקה,כי הכח לא משחק באותו רגע.

ננדין

New member
האמת, יש בזה משהו...

גם אני כשאני עובד אם מישהו חזק יותר ממני (גם אם זה אישה רולה ששוקלת 200 קילו ויש לה אטיטיות של חמאסניקית
) בגלל שאני לא יכול לנצח בכוח אני נאלץ לתקן את הטכניקה עד שהיא עובדת מול מישהו חזק יותר... גם גברים צריים לקחת בחשבון שהתוקף שיתקוף אותם ברחוב יהיה כנראה חזק יותר (אחרת לא יהיה לו אומץ לתקוף) ולכן קריטי לעבוד עם אנשים חזקים יותר... דווקא בתור גבר אני אשית גם מוצא טעם בלעבוד עם נשים ולעבוד קצת בעדינות וזה גם מלמד אותי הרבה אבל בגלל שאת אישה את לא צריכה את זה כי את דר"כ מגיעה ממקום של עדינות בעוד שלי יש עוד ללמוד את זה...

בלי כוונה לזלזל, אבל אני מתכוון

לנשים שמתאמנות מספר שנים שמתקרב לעשור, כי נראה לי שהמבט שלהן על האימונים יותר מגובש. אני יכול לספור על כף יד אחת את מספר הנשים שאני מכיר (אפילו מרחוק) שמתאמנות לחפות מספר כזה של שנים, מתאמנות בלחימה, ועושות את זה (ככה נראה לי) בלי סיבה בערך כמו שאני עושה את זה בלי סיבה. לא נראה לי שיש הרבה בחורות שיכולות להגיד: "הדרך הכי טובה להכיר בנאדם היא להלחם בו". זה בסדר גמור שנשים אינן תוקפניות כמו גברים, רק שזה גוזר התייחסות שונה לעולם. העדפת מדריכים זה עניין אישי, יכול להיות שלו היו הרבה מדריכות היו גברים שיעדיפו להתאמן אצל מדריכות (אגב, ממש בלי קשר אלייך, לא מזמן שמעתי בדיוק על מצב כזה באיגרוף תאילנדי והשיקולים לא היו ממש מקצועיים, אם להיות מנומס). גברים ונשים שונים, אין דרך ואין צורך לעקוף את זה.

ברור שיש שוני בין גברים לנשים

אבל השוני הזה לא בא לידי ביטוי באומניות לחימה. זאת ממש לא יכולה להיות סיבה. אומניות לחימה לא קשורות רק לתוקפנות, ותוקפנות היא לא ממלכה בלעדית של גברים, למרות שחלקנו היו רוצים להאמין שזה נכון. זה מזכיר לי את הויכוחים מפעם על שילוב טייסות בחיל-האוויר כי אין להן איכויות כמו לגברים(עיזר ויצמן ז"ל וכו'). זה נכון שיש מעט טייסות היום אבל גם ברור שהחברה עשתה ועושה הכל כדי שהן לא יהיו טייסות, שלא מאתרת אותן כמו שמאתרים ומזמנים גברים, שחינכה אותן מגיל אפס שטיסה היא רק לגברים, שמי ירצה להתחתן איתך אם תיהי טייסת וכו' וכו' וכו'... הבנת את הרעיון.

אם ההישג הכי גדול של הפמיניזם יהיה

להגיד "אנחנו יכולות להיות בדיוק כמו גברים" זה יהיה דבר עצוב מאוד. אני לא מבין למה הביטוי של הנשים כחלק שווה זכויות ויכולות בחברה חייב להיות בזה שהן ילכו לאסוף קרקפות בשטחים. אבל אנחנו בעצם מסכימים, הבעיה היא הפער בעצום בין אלו שמתאמנות (ואז הרבה פעמים "מיישרות קו" עם הגברים או מוציאות את העוקץ ה"קרבי" מא"ל) לבין אלו שממש לא יכולות להתאמן מסיבות פסיכולוגיות.

איסוף קרקפות בשטחים הוא תחום גברי?

אולי כרגע, ולא בצדק. הוא לא אמור להיות גברי או נשי, והישגן של הנשים לא אמור להיות בהיותן קרביות, בהמות על הכביש ומכות את בעליהן, אלא קודם כל פשוט לא מופלות וגם שוות זכויות וחובות.

למעלה