חדשה כאן

...וגם שלא יגידו להן שהן חייבות

להתאמן במשהו. שוב, אנחנו מסכימים, אבל שזה לא ימנע מאיתנו להמשיך ולהביע את הסכמתנו בכתב...

ננדין

New member
אוהד, תוכל להסביר בבקשה

מה זה בדיחות חי"ר וגירודים במפשעה?

לא מסכים איתך...הכל התניות של חינוך

בכל תחום ספורטיבי שנשים נכנסות אליו, בלי יוצא מן הכלל, הן מתקדמות בקצב מטורף ומצמצמות את הפערים לכיוון גברים בצורה שלא תאמן וזה למרות שהן לא מקבלות את אותם תקציבי תמיכה, ולא מקבלות את אותה תמיכה נפשית וחיזוקים מצד החברה כמו גברים, הן מלכתחילה מנותבות ע"י לחץ חברתי לעסוק במקצועות נשיים(הוראה אחיות הומניסטיקה וכו' ובטח שלא ספורט).. כלומר אלו שמצליחות עושות זאת כנגד כל הסיכויים, למרות שהחברה(שנשלטת ע"י הגמוניה גברית) עושה הכל כדי לעצור אותן. אני מסכים איתך שכרגע נשים צריכות לפחות להיות מאומנות בקבוצות נפרדות מגברים כדי לאפשר להם קידום מהיר ובלי הפרעות של גברים. ג'נדר המאמן כבר לא חשוב בהקשר הזה כל עוד הקבוצה היא הומוגנית נשית. לכל הפחות ראוי שהקבוצות יהיו אם לא על טהרת המין הנשי אז לפחות חצי חצי גברים-נשים, וכל זאת עד למצב שבו הן יקודמו לרמה של הגברים וזה אפשרי בטווח של כמה עשורים. כל עוד הן יהיו מיעוט בקבוצות עם גברים, רק המעולות שבמעולות ישרדו.

בסדר, אבל למה צריך את זה?

השאלה היא: האם יש מישהי שרוצה מאוד להתאמן בא"ל אבל לא עושה את זה מסיבה כלשהי? אם כן, זו בעיה. אם לא, אין שום בעיה. הדמות הפיקטיבית שהתחילה את השרשור לא "רצתה" להתאמן בא"ל אלא רצתה לזכות בטחון עצמי, אם אפשר אינסטנט ובלי מאמץ. לו היתה ערכה לבטחון עצמי בערוץ הקניות, היא היתה קונה אותה (בעדיפות עם מאמן חתיך). אם אנחנו הולכים למחוזות של "יש נשים שרוצות את זה אבל לא יודעות בגלל התניה" ו"צריך את זה כי זה יועיל לגברים" אזי אלו טיעונים ספקולטיבים שאין לי איך להתמודד איתם.

מה פתאום יועיל לגברים...

צריך את זה כי המצב היום מפלה ומנכר נשים. ברגע שאתה מפלה ומנכר אתה יוצר חברה מעוותת, אתה יוצר חברה שיש בה אנשים שלא חשופים לתחומים מסוימים פשוט כי הם נולדו עם מערכת ביולוגית נשית. אתה לא יוצר שיויון הזדמנויות. זה לא נראה מעוות? אתה נמצא בתוך מערכת מפלה, זה לא מפריע לך? ובמיוחד לאור העובדה שאתה יודע שבכוחך, בקלות רבה, לשנות את מצב? עכשיו יביאו לי מיליון תירוצים שנשים לא רוצות וכו', שבא להן כל היום למרוח לק ולעשות פן לשיער, אני לא קונה את זה, זה אנחנו שלא רוצים שהן יבואו, ולא שיש רע בלמרוח לק אם זה מה שאת אוהבת וכו' אלא שזכותן לבחור לעשות עוד דברים. תיכף יגידו לי שגברים יותר אגרסיבים יותר חזקים וכו' מה הקשר בכלל? אומניות לחימה הן הרבה יותר מאגרסיות ועוצמה פיזית בשרירים. אני רוצה לראות מספר שווה של נשים, שתהיה להן הזדמנות אמיתית, לא בכאילו, ולא בכזה-כאילו. זה לא יקרה ביום אחד אבל בעשורים הקרובים זה יקרה.

Talia E

New member
אשמח לפירוט מצדך בנוגע ל:

"אני מסכים איתך שכרגע נשים צריכות לפחות להיות מאומנות בקבוצות נפרדות מגברים כדי לאפשר להם קידום מהיר ובלי הפרעות של גברים" לאילו הפרעות אתה מתכוון בדיוק?

הפרעות בתשומת הלב

ברגע שכל האימון מכוון לגברים שבקבוצה, גם בטרמינולוגיה וגם בהתיחסות, הן לא מקבלות הזדמנות שווה. גורם נוסף ומאד דומיננטי הוא ההווי הגברי, סטייל מילואימניקים, שמקשה על נשים השתלבות. אני לא רוצה לדבר כאן על הערות סקסיסטיות שנאמרות בדרך כלל בבדיחות הדעת, ואותנו הגברים ברוב המקרים מאד משעשעות, כגברים אנחנו עיוורים לעד כמה זה מפריע לנשים, ועד כמה הן מרגישות "קישוט" לקבוצה. אגב, רוב הגברים לא יסכימו להיות מיעוט בקבוצה של נשים(לא שזה קורה שאנחנו במיעוט). ושלא תביני לא נכון,אני מילואימניק שבהקשר הצבאי מאד אוהב את ההווי המילואימניקי(למרות שיש לי ביקורת על ההווי השקרי הזה המבוסס על מצגי-שווא, רהבתנות של "מי מרוויח יותר" ו"מי מזיין יותר"). אגב, ממחקרים בתחומים אחרים כמו לימוד מתמטיקה(תחום לכאורה גברי) עלה שבנות בקבוצות נפרדות מתקדמות מהר יותר ועולות בהישגיהן על הבנים, בקבוצה מעורבת מירב תשומת הלב תינתן אוטומטית לבנים גם כשהמורה היא ממין נקבה. בנים חלשים יחוזקו יותר יחסית לבנות, בנות תועפנה מתחומים ריאלים אל רקע קשיים מהר יותר וכו'

Talia E

New member
הממ... כבר הספקתי לשכוח

שהתופעות האלה קיימות... אכן בגיל 17 למדתי באיזשהו מכון שבו הייתי הבת היחידה למשך תקופה מסויימת ועקב כך גם קיבלתי תשומת לב שונה והתייחסות אחרת (היו יותר עדינים אתי, וויתרו לי בקרבות וכיו"ב) וכנראה שזה בא בעוכריי. כיום אני לומדת, לשמחתי, במקום שבו אין שום שמצוץ של מה שתארת. קודם כל יש כמות כמעט שווה של גברים ונשים ואין שום אווירה מילואימניקית...
נשים שוות לחלוטין לגברים ולא מקבלות שום יחס שונה (ואם זכרוני אינו מטעני, יצא לי גם לשמוע את המורה אומר שנשים לרוב מוכשרות יותר באמנויות לחימה...
). כשדיברת על מקומות לימוד נפרדים לנשים ולגברים לא הבנתי בתחילה למה. אצלינו זה פשוט עובד מצויין, אז סימן שאפשר

אני אישה! זה סבוטאז'.

אתה מוכן להירגע עם ההכללות האלה? התחום "שלכם" לא כל כך סגור ומסוגר בפני נשים. יש הרבה נסיכות אמיתיות מאד בתחום*, ואם חלק מהאוכלוסיה מחזיק בדעות קדומות אוויליות, אז האשמה היא לא בתחום אלא באותם אנשים. הניסוח שלך כמעט מעליב. נראה לי שאתה מחזיק באותן קלישאות כמו הנסיכה, רק מן הכיוון ההפוך. *(אני לא אחת מהן, אבל זה רק בגלל שבחרתי מנעורי להיות מכשפה זקנה, תפקיד נשי לא פחות)

רייגעעעע!

מילא מכשפות זקנות וכל אותן יחידות סגולה שמתאמנות ככה וככה שנים מהסיבות שלהן, אבל האם באמת האוכלוסיה שיכולה להתאמן בא"ל, בהנתן התנאים הנכונים, גדולה משמעותית אצל גברים מאשר אצל נשים? ואולי, באמת, כדי לאפשר אימון אפקטיבי, גברים ונשים לא יכולים להתאמן יחד?

avshalomat

New member
אל עורך צח

כשלגי דאתקד תלתלייך רכים כמו צמר גפן (פלדה) לשונך הא לא משנה

ש מים

New member
../images/Emo6.gif (אין עליך!)

אבל מצד שני, יש בה איזה כישוף שמכשף אותך, לא??
(

כדאי שתקראי שוב את מה שכתבתי

הניסוח שלי תוקף דווקא את המין הגברי המסתגר בדלת אמות, עם טרמינולוגיה גברית והווי גברי של גרעפסים וגירבוצים, שעושה כמעט הכל כדי להרחיק נשים. אם עדיין לא הבנת...אני בעד בעד בעד( בעד ) שילוב נשים כדי להגיע למצב של שיוויון מלא(מלא ולא כאילו מלא) בתחום, כי אני מאמין שאין סיבה שנשים לא יקחו חלק שווה לחלוטין בתחום הזה. את טועה ומטעה, אני לא מחזיק באותן קלישאות כמו גב' נסיכה אלא מסתכל עליהן מההיבט החברתי המפלה ומשפיל נשים. אני טוען שנשים, לעיתים, נכנסות למלכודת הזאת של "נשיות" רכה ופגיעה(ציפורניים וכו') בגלל שהן מאמצות דפוסי חשיבה גבריים ביחס לנשים, דפוסים אשר רוצים לראות את האשה פגיעה רכה נשלטת ובטח שלא "כמוהם" כי זה מאיים של הגבריות שלהם. אני מאמין שנשים יכולות להיות טובות בדיוק(ואפילו טובות יותר) כמו גברים בכל אומניות הלחימה כולל בתחומים כמו איגרוף!!!(!) אני מאמין שנשים כיום פחות טובות בגלל התניות של חינוך ולא בגלל שאחוז מאסת השריר שלהן שונה משל גברים או אחוז השומן וכו', כמו בחלק מהטיעונים שאנו ניתקלים בהם מצד אלו שלא רוצים לשלב נשים באופן מלא בספורט.

ראייה מעניינת איתן,אבל

יש לי רק הסתייגות אחת. אני כאשה לא רואה את תחום האומנויות לחימה סגור ומסוגר בפני נשים. מי שרוצה להתאמן,באה להתאמן!! כשאני התחלתי להתאמן בארניס,בגיל מבוגר יש לציין,הגעתי מתוך אהבה ללהבים,ומתוך רצון ללמוד אומנות לחימה,נכון שחששתי,אבל החששות שלי לא היו אם אתלכלך,אשבור ציפורן,או אראה פחות יפה שאני מזיעה, חששתי שאולי לא אעמוד מבחינה פיזית (כי לא היה לי כושר),או שלא תהיה לי קורדינציה (שאגב,השתפרה פלאים מאז). אני ראיתי בגישה של "נסיכה",במידה ואינה טרולית קטנה,גישה צרה,בורה,וסטריאוטיפית,אבל לא בעקבות מה שעולם אומנויות הלחימה והגברים משדרים,אלא בגלל מבנה אישיותי שלה. אני לא רואה שום פסול בלהתקל בקבוצות "גבריות" לחלוטין,או שהמאמן מדבר אליי בטרמינולוגיה גברית,וגם אם כן,זה לא מקשה עליי להשתלב,אולי אפילו מאתגר. מי שרוצה להתאמן,הולכת לראות שיעורים ומצטרפת,ולא יושבת ומבלבלת את המוח על צפורניים ואם יהרס לה הפן. אין לי בעיה שדברים כאלו יטרידו אותה,אבל זה מתאים יותר לשיחה בקניון,על כוס קפה בארומה.

את מפנימה ראיית עולם גברית

ןמשלימה איתה, כאילו אי אפשר אחרת. אפשר אחרת! מי שרוצה להתאמן לא בהכרח באה, את באת ואת נדירה בתחום הזה. את נשארת למרות הכל, ולא בזכות הכל(ואני לא מכיר אותך, אלא מדבר ברמה הכללית, הרעיונית). רוב הנשים, וחשוב מאד להבין את זה, מלכתחילה לא רואות את האפשרות של לבוא. אני מדבר בשלב ראשון רק על האפשרות(!) ואפילו לא על באמת לבוא. הבעיה היא לא בנשים, אלא בנו הגברים, שעושים הכל כדי שלא תבואו, שתרגישו מיותרות והכי פריקיות בהקשר הזה, כי זה "תחום שלנו". במקום שהתחום יהיה יוניסקס לחלוטין הוא מזוהה עם גבריות וזאת טעות הבסיסית. ההקשרים ההיסטוריים כרגע לא חשובים לי ואפשר להתדיין עליהם שעות, למה התחום גברי עד היום וכו', אבל היום אין סיבה ממשית להיותו גברי.

דונתלה

New member
אוהד

אוהד,בתור אדם שעוסק בא"ל אתה אמור לדעת שבא"ל יש הרבה הרבה יותר מאלימות ,אז לומר שגברים הם מטבעם יותר אלימים לא ממש קשור וזה עצוב שאתה רואה את המשיכה של אנשים(גברים ונשים כאחד) לא"ל רק לפי עוצמת האלימות שלהם.יש מדינות ,שמהן באו רוב הא"ל, שזוהי מסורת ותורה בפני עצמה שעוברת מדור לדור נשים וגברים.אי לכך הדברים שכתבת נראים לי תמוהים!!!

הכל נכון, מלבד

שלא כתבתי דבר על אלימות, ולא הצגתי א"ל כאלימות בלבד. כן טענתי שאני מדבר על א"ל שבהן יש קרבות. אנ יחושד שאם תבדקי, תגלי שהמסורת שפעם עברה בין אנשים באותן מדינות כבר לא כל כך עוברת בין מבוגרים לצעירים שם, אלא זו יותר תנועה קוסמופוליטית של מידע בין אנשים שמוכנים לספוג אותו.

דונתלה

New member
מנסיון

יש פה בעיתיות ובאיזשהו מקום איתן צודק, אני למשל התקשרתי למאמן בא"ל שאנני מתמצאת בה הוא הסביר מאוד יפה כששאלתי מתי אפשר לבוא הוא "נתקע" והסביר לי שזה לא ממש מתאים לנשים ,לא בטוח שאסתדר שם.אתה חושב שאם אתה או כל אחד (לא אחת)יתקשר הוא יגיב כך,למרות שאינו מכיר אותי וזו רק דוגמא בדר"כ מאוד אוהבים להציע לנשים "הגנה עצמית" כדי שלא תהינה "קורבן" וזה האבסורד כאילו שרק זה מה שמעניין נשים (מחזקת אותך בראיית הפמניזם, לעיל).לפעמים זה נורא מתסכל ובתור גבר אתה יכול מאוד להיזדהות אך לא להבין באמת (לא מעבירה ביקורת!)משום מה איתן אמר דברים מאוד נכונים ,ברובם, לדעתי מבלי לעבור אותם על בשרו (אני משערת),מאיפה התובנה באמת,איתן?

ננדין

New member
בלי קשר לדיון, זה מקרה מאוד מצער...

ולדעתי גם נדיר! אני התאמנתי בשיטות מגע מלא רוב החיים שלי ותמיד אבל תמיד נשים היו מוזמנות בברכה אצל כל המאמנים שהייתי, וגם היו נשים...

למעלה