נסיכה יקרה...
שלום רב, באופן אישי אני חושב ששאלת את כל השאלות הלא נכונות, ללמוד אמנות לחימה בעדינות, מהר, בציפייה שהכל יהיה מעניין אלו הן דרישות לא מציאותיות. בלי לזלזל בך בכלל, אני פשוט מניח שאין לך הרבה נסיון לפי מה שאמרת, במקום להאריך במילים ארוכות אסכם (באריכות קצרצרה (; ): כושר: תמיד טוב שיש, אך הוא בא והולך וממילא תמיד יהיה מישהו יותר חזק או בדרך-כלל כמה אנשים בבת-אחת. כושר לא תמיד רלוונטי אך שוב, תמיד טוב שיהיה לכל מקרה. מהירות למידה: ככל שתדחסי יותר כך תלמדי פחות, את לא צריכה להיות מאסטרית אך עלייך בכל זאת להיאזר בסבלנות אם את רוצה להגיע לרמה שמה שלמדת עובד בפועל ולא בתאוריה. ככל שתתרגלי יותר, כך זה יעבוד יותר במציאות. עדינות: פה אני מבין אותך, זה טוב כשמתחילים ללמוד אך לאחר מכן אם את ממשיכה לעבוד אך ורק בעדינות את מבזבזת את זמנך. חשוב לי להבהיר: אין זה אומר שאת צריכה לשבור לעצמך את העצמות, אך את צריכה להיות מוכנה לעבוד ללא עדינות במקרה הצורך כי ברחוב אף אחד לא ירחם עלייך והם תסלחי לי על הביטוי, ישברו לך את העצמות, במקרה הטוב. היום אף אחד לא אומר "אני לא מרביץ לבנות", במיוחד אנסים וכד'... קיצקץ: תהיי מציאותית, מה שתתרגלי זה מה שיצא בפועל, תרגלת עדין? זה מה שתדעי ברחוב - עדין. תרגלת לא עדין? את כבר יודעת את התשובה. תרגול "שטח" וכלי נשק: הדבר הכי מציאותי שיש. לתרגל על מזרנים זה נחמד, אבל אם יתקפו אותך, יתקפו אותך על אספלט, או חול או מה שבא ועם סכין או משהו אחר. יש מקומות שמתאמנים גם במכון וגם בחוץ. אם את מעדיפה שלא לתרגל שטח ונשק (גם נשק קר\חם טוב להכיר) זוהי בחירתך, אך דעי שאת מפספסת את כל הפואנטה ומזרונים בלבד זאת לא המציאות. אני חושב שהשאלה שאת צריכה לשאול היא - "איזו אמנות לחימה תעזור לי הכי טוב להתמודד מול איומים ברחוב". כשתגיעי למסקנה איזו אמנות לחימה הכי מתאימה לך, חפשי קבוצה שמתחילה לעבוד עדין אך מאפשרת לך, גם עם חומר אנושי מתאים כמובן, להתקדם מעבר לעדינות ולהגיע למציאות. קצת סדר, בכלליות רבה מדי וללא פירוט: אמנויות לחימה מתחלקות בגדול ל-2 קבוצות עיקריות: אמנויות לחימה ספורטיביות (ג'ודו, קראטה, איגרוף תאילנדי וכו'...) שבסיסן נעוץ בלמידה לקראת תחרויות. אמנויות לחימה אחרות: שבסיסן נעוץ (לרוב) בהגנה עצמית ברחוב ואף התקפה, גם בשטח (בלי/עם נשקים), לדוגמה: קרב-מגע/מגן, ג'וג'יטסו, נינג'וטסו וכו'... ללא כל קשר לתחרויות. בהקשר לשאלתך בקשר ל"מה זה לעזאזל הג'וטסו האלה!?", בכללי, מדובר בשתי אמנויות לחימה המלמדות אותך ת'כלס של עבודה בלחימת רחוב (מציאות). מי מתאים לך יותר? הן די דומות לפעמים, אני יכול להגיד לך שנינג'יטסו לומדים גם עבודה בשטח ועם נשקים ועבודה מול מספר אנשים (לפי נסיוני), אך לאחרונה התוועדתי לעובדה שיש גם קבוצות ג'וג'יטסו שעושות זאת.