חדשה כאן

אולי,ואולי לא

אולי זה פשוט פחות מעניין נשים? אחוז החברות שלי שמתאמנות באומנויות לחימה הוא מזערי,את רובן זה פשוט לא מעניין,הן לא חשות מאויימות,או מיותרות,או לא במקום. (התגובות שאני מקבלת הן: את לא נורמלית,מה,אין לך מה לעשות במקום? למה לך לחטוף מכות? ומה זה נותן לך..) אתה טוען שזו הבניה שנעשית עם השנים,על ידי גברים,אני נוטה לחשוב שזה פשוט לא מושך אותן,אולי אני טועה...ייתכן.

ננדין

New member
בייבי בואי אני אסביר לך ולאיתן משהו

מתוך ההיכרות האישית שלי איתך אני יכול להגיד בביטחה שאת לא בחורה טיפוסית! ובטח לא הדמות הסטריאוטיפ של הנסיכה המפונקת... לא שאת גברית או שאת מאמצת טפוסי חשיבה גבריים אבל החשיבה שלך שונה מאוד מרוב הנשים (לטובה!) ולכן אולי קשה לך להבין את עולם המחשבות הפנימי של נשים עדינות מידי וכנועות שכאלו... חוץ ממך, כמה עוד נשים אוהבות אהבת אמת סכנים ולהבים, סיגרים וקוניאקים ועוד מבלי לאבד את עדינותם הנשים??? לא הרבה... לכן אני לא מסכים איתך הפעם ואני בטוח שאת אישית פשוט שונה מרוב הנשים, לטובה...

../images/Emo13.gif../images/Emo9.gif תודה

אבל עדיין קשה לי עם ההגדרה של בחורה טיפוסית...יש גם באמצע. בחורה לא חייבת להיות גברית,רולה,ולא מורידה שערות,על מנת לעסוק באומנויות לחימה,ומצד השני של המתרס קיימת הבארבי הטיפוסית.

avshalomat

New member
מעניין לא נראה לי

שרוב הגברים העסוקים בתחום הלהבים נגיד אוהבים את הלהב, אולי צרות מחשבה שונה בכול זאת? בייבי בינינו החלפת את אוסף המפיות והמעטפות (!!!1) בסכינים?

מפיות ומעטפות

אספתי בגיל 10. בנוסף לחרדונים. אח"כ זה עבר לאוסף של תיבות נדוניה הודיות עתיקות,ובשנים האחרונות זה אוסף של צפרדעים,אם כבר אתה שואל. להבים תמיד אהבתי,מגיל קטן.

Talia E

New member
נראה לי שהלימודים עצמם מסננים

כלומר, אם הלימודים לא תואמים או אף מתנגשים עם תפיסת העולם של אנשים מסויימים - אז או שהתפיסה שלהם משתנה, או שהם פורשים. זה לפחות מה שאני ראיתי במהלך השנים...

Panthalaimon

New member
נסיכה יקרה...

שלום רב, באופן אישי אני חושב ששאלת את כל השאלות הלא נכונות, ללמוד אמנות לחימה בעדינות, מהר, בציפייה שהכל יהיה מעניין אלו הן דרישות לא מציאותיות. בלי לזלזל בך בכלל, אני פשוט מניח שאין לך הרבה נסיון לפי מה שאמרת, במקום להאריך במילים ארוכות אסכם (באריכות קצרצרה (; ): כושר: תמיד טוב שיש, אך הוא בא והולך וממילא תמיד יהיה מישהו יותר חזק או בדרך-כלל כמה אנשים בבת-אחת. כושר לא תמיד רלוונטי אך שוב, תמיד טוב שיהיה לכל מקרה. מהירות למידה: ככל שתדחסי יותר כך תלמדי פחות, את לא צריכה להיות מאסטרית אך עלייך בכל זאת להיאזר בסבלנות אם את רוצה להגיע לרמה שמה שלמדת עובד בפועל ולא בתאוריה. ככל שתתרגלי יותר, כך זה יעבוד יותר במציאות. עדינות: פה אני מבין אותך, זה טוב כשמתחילים ללמוד אך לאחר מכן אם את ממשיכה לעבוד אך ורק בעדינות את מבזבזת את זמנך. חשוב לי להבהיר: אין זה אומר שאת צריכה לשבור לעצמך את העצמות, אך את צריכה להיות מוכנה לעבוד ללא עדינות במקרה הצורך כי ברחוב אף אחד לא ירחם עלייך והם תסלחי לי על הביטוי, ישברו לך את העצמות, במקרה הטוב. היום אף אחד לא אומר "אני לא מרביץ לבנות", במיוחד אנסים וכד'... קיצקץ: תהיי מציאותית, מה שתתרגלי זה מה שיצא בפועל, תרגלת עדין? זה מה שתדעי ברחוב - עדין. תרגלת לא עדין? את כבר יודעת את התשובה. תרגול "שטח" וכלי נשק: הדבר הכי מציאותי שיש. לתרגל על מזרנים זה נחמד, אבל אם יתקפו אותך, יתקפו אותך על אספלט, או חול או מה שבא ועם סכין או משהו אחר. יש מקומות שמתאמנים גם במכון וגם בחוץ. אם את מעדיפה שלא לתרגל שטח ונשק (גם נשק קר\חם טוב להכיר) זוהי בחירתך, אך דעי שאת מפספסת את כל הפואנטה ומזרונים בלבד זאת לא המציאות. אני חושב שהשאלה שאת צריכה לשאול היא - "איזו אמנות לחימה תעזור לי הכי טוב להתמודד מול איומים ברחוב". כשתגיעי למסקנה איזו אמנות לחימה הכי מתאימה לך, חפשי קבוצה שמתחילה לעבוד עדין אך מאפשרת לך, גם עם חומר אנושי מתאים כמובן, להתקדם מעבר לעדינות ולהגיע למציאות. קצת סדר, בכלליות רבה מדי וללא פירוט: אמנויות לחימה מתחלקות בגדול ל-2 קבוצות עיקריות: אמנויות לחימה ספורטיביות (ג'ודו, קראטה, איגרוף תאילנדי וכו'...) שבסיסן נעוץ בלמידה לקראת תחרויות. אמנויות לחימה אחרות: שבסיסן נעוץ (לרוב) בהגנה עצמית ברחוב ואף התקפה, גם בשטח (בלי/עם נשקים), לדוגמה: קרב-מגע/מגן, ג'וג'יטסו, נינג'וטסו וכו'... ללא כל קשר לתחרויות. בהקשר לשאלתך בקשר ל"מה זה לעזאזל הג'וטסו האלה!?", בכללי, מדובר בשתי אמנויות לחימה המלמדות אותך ת'כלס של עבודה בלחימת רחוב (מציאות). מי מתאים לך יותר? הן די דומות לפעמים, אני יכול להגיד לך שנינג'יטסו לומדים גם עבודה בשטח ועם נשקים ועבודה מול מספר אנשים (לפי נסיוני), אך לאחרונה התוועדתי לעובדה שיש גם קבוצות ג'וג'יטסו שעושות זאת.

Talia E

New member
מציעה לך לעשות שיעורי ניסיון ../images/Emo22.gif

בכמה מקומות ולחוות את דרכי העבודה השונות, דרכי ההוראה השונות וכיו"ב... מה שתצליחי להבין מהפורום הוא כאין וכאפס לעומת מה שתראי בניסיון מעשי
תהני! (זה כיף ללמוד אמנות לחימה!
)

m הלוחם

New member
שלום לנסיכה (אההם אההם)

יש לי בשבילך אומנות לחימה מצויינת הסכיתי וראי http://www.hoogel.co.il/activity_details.asp?activity=2448 אמנם יהיה לך בתחילה קשה אך אני סמוך ובטוח שאט אט תתפסי את הפרנציפ ותרכשי מיומנות מצויינת. ועוד בסוף תקבלי בונוס! כובע גרב ענק שיסתיר את פניך היפות מפני השיעמום הנורא ואנרגיות שליליות. הכישורים הנידרשים: כישורי סבתא. אם אינך מעונייינת באומנות לחימה הזו נסי את הבאה: http://www.livecity.co.il/site/flash/flashDetail.asp?flash_id=19502 אני חושב כי זאת אומנות הלחימה המושלמת בשבילך, פשוט בול!! עליך. אך מכיוון שאי אפשר אף פעם לרצות נסיכות מפונקות אולי אם תטפסי גבוה גבוה למגדל שבו את צריכה להיות אולי יבוא איזה נסיך מעפן ופראייר להציל אותך. בברכת " פה זה לא ארץ הפלאות עליזה"

שלום ל m הלוחם

הצלחת להעלות חיוך על שפתי (לראשונה היום) ועל כך תודה! הורס, פשוט הורס. אגב, אם אתה נראה כמו בתמונה, אני באה ללמוד אצלך...

ש מים

New member
אז תגידי שאת מחפשת זיון וזהו!

ולא נזיין לך את המוח עם כל מיני שמות יפנים שגורמים לך לבחילה ולעצירות.

Talia E

New member
אם את מוכנה לוותר על הציפורניים...

או לחילופין לעבוד עם כפפות כדי להגן על הפרטנרים/יות שלך מפני שריטות (יש שעושים את זה אצלינו - למשל נגני גיטרה... - פשוט שמים כפפות או גרביים על הידיים
), יכול להיות שיתאים לך מאד ללמוד בשמבאלה - אקדמיה לקונג-פו

MarkOfKain

New member
אני לא מאמין...

אני מקווה שתסלחו לי על מה שאני עומד לכתוב... אני ממש לא מאמין שמישהו עוד לוקח אותה ברצינות. הבחורה השתעממה, החליטה להכנס לפורום אומנויות לחימה כי שם היא אולי תמצא לה "שידך" חתיך(מתעסק באומנות לחימה - איך לא יהיה חתיך), ובדרך ניסתה (והצליחה !!!) להתגרות בכמה חברי פורום על ידי שאלות חוזרות ונשנות בסגנון מרגיז ומיותר. דרך אגב, "נסיכתי", בסטודיו C יש "הגנה עצמית לנשים" (אם אפשר לקרוא לזה ככה), והם מבטיחים שתוך 8 (!!!) שיעורים בלבד תדעי להגן על עצמך... עשי טובה, לכי לשם ותפסיקי להציק לאנשים שלוקחים את עצמם ואת עיסוקם ברצינות (למרות שאת, ככל הנראה, לא).

למעלה