חדשה ומפוחדת....

schlomitsmile

Member
מנהל
אפילו אם ההורים מבינים וזוכרים את זה עדיין יש הבדל בין לדעת שהילד שלי יודע מי אני ואוהב אותי
לבין להרגיש את זה.
אני זוכרת שכשהבכור שלי היה בן שנה בערך, בכיתי פעם
כי היה לי נדמה שהוא לא אוהב אותי, מתעלם ממני, אדיש אליי.
הורה יכול להיות מאד חסר בטחון לפעמים

לכן אני מאד מתחברת להסבר של shulamokshim בדבר הצורך הרגשי לשמוע את הקול המתוק פונה אליי ואומר "אמא"
(אני כשלעצמי מעולם לא ייחסתי חשיבות לטבלאות של טיפת חלב).
זה לא עניין של "מידי שיש לו בראש", אלא כמו שיש נשים שמייחלות שבני זוגן יאמרו להן "אני אוהב אותך" והם לא אומרים, כי- מה לא ברור שאני אוהב אותך?!

shulamokshim

New member
חוסר ביטחון של הורים

בעצם יכול להיות שגם ייחוס החשיבות המוגזמת לטבלאות של טיפת חלב נובע לפעמים מחוסר ביטחון של הורים.

arana1

New member
לזה ניסיתי להתייחס, בערך

ברור שכל דבר שילד עושה מרגש את הוריו
מה שאני ניסיתי לכתוב עליו זה המשמעות והמטען המיוחד שנלווים ויוצרים את הציפיה לשמוע אבא-אמא מהילד
כאילו זה ממש קטע חזק אצל הורים
לקבל את ההכרה הזאת בצורה הכי מפורשת מהילד
ולדעתי זה ממש לא מקרי שלאוטיסטים זה הרבה פחות מהותי

יותר מזה
כמו במקרים אחרים
למדתי שכמה שאנשים יותר דבקים בצורך בהכרה של התווית והמעמד המיוחד שלהם בעיני אחרים
ככה היכולת שלהם לבטא את המהות של התפקיד כשלעצמו נפגמת
לי זה מאוד ברור למה
וזה לא נובע רק לתווית של אבא אמא
אלא גם לכל תווית אחרת

צריך לאפשר לאנשים לאהוב בצורה יותר חלקה וזורמת ומשתפת
והזרימה הזאת מבטלת את האחזות בתוויות

זה לא שהילדים לא יודעים לבטא
אין להם צורך לבטא את הדברים בצורה כזאת
בדיוק בגלל שזה יושב אצלם הרבה יותר עמוק ונוגע

schlomitsmile

Member
מנהל
זה לא עניין של תווית לי זה הרבה יותר מתחבר לדוגמא שנתתי על נשים שמייחלות לשווא לשמוע 'אני אוהב אותך' מבן זוגן.
לאנשים שונים יש צרכים שונים, וזה בסדר.
זה שיש אנשים שצריכים לשמוע מאהוביהם שהם אוהבים אותם, לשמוע את הקשר והאהבה גם במילים, לא מפחית לדעתי מאומה מעומק אהבתם, מזרימתה או כל דבר אחר.

MAG14

New member
שלום

חייבים לעשות EEG כדי לשלול בעיות אחרות או סיעבות אחרות לקשיים בתקשורת.

איך מתמודדים? לקוחים נשימה ומבינים שמדובר בכל החיים, לא בתקופה קצרה של מאמץ נקודתי.
זה נהדר שאתם רואים התקדמות כבר לאחר מספר חודשים!!! איזה יופי שהוא מרוצה ולא סובל!!!! והכי חשוב האהבה!!! אלה סימנים מאוד מאוד טובים גם לגבי עכשיו וגם לגבי ההתקדמות בעתיד - נראה שאתם בדרך הנכונה אבל צריך הרבה סבלנות.

shulamokshim

New member

אני בהתחלה כשהבנתי שהילד שלי אוטיסט גם הרגשתי ככה כמו שאת מתארת, עם הזמן למדתי שיש גם יתרונות וצדדים חיוביים לאוטיזם שלא ידעתי לפני כן, וגם שאצל אוטיסטים ההתפתחות היא בקצב שונה מאשר אצל ילדים רגילים וזה אומר שאם ילד לא מדבר בגיל שלוש זה לא אומר שהמצב יישאר ללא שינוי, כי יש אוטיסטים שמתחילים לדבר בגילאים הרבה יותר מאוחרים, הקצב של ההתפתחות הוא שונה ויש גם קפיצות התפתחות והפתעות וכשהבנתי את זה היה לי הרבה יותר קל להתמודד.

למעלה