חדשה וכ"כ מבולבלת.

אני שמחה שכתבת את זה, כי כמעט אמרתי את זה

לבד, וזה היה נראה לי לא נכון.
העובדה שלך איש מקצוע עזר, לא אומרת שבכל מצב אנשי מקצוע עוזרים.
אגב, לי אישית, אנשי מקצוע עזרו בתחומים שונים. לא בהקשר הזה.
בין אם אתה סכיזואיד ובין אם אתה 'רק' א-מיני, אתה עדיין א-מיני.
העובדה שאצלך זה חלק מסימפטום של משהו אחר, לא משנה את העובדה שזה מה שאתה.

הנקודה היא שלא לכולם יש את המכלול הזה שמכיל בתוכו גם את חוסר העניין בסקס.
לרוב הכותבים כאן בפורום אין את זה.
לרוב אנשי הקהילה הא-מינית אין את זה, אחרת פשוט היו מגדירים את כולם כסכיזואידים וזהו.
וכשמישהו, כמוני למשל, אומר שהוא לא מגלה עניין בסקס, זה תמיד בעיה ודבר שדורש תיקון.
וכאן אנשי מקצוע עושים נזקים עצומים.
לכן אנחנו בכלל לא ממהרים לשלוח כותבים מכאן לאנשי מקצוע.
צריך להיות מאוד זהירים בזה.
אנחנו לא מאבחנים אף אחד ולא מצפה מאף אחד שיאבחן מישהו אחרי 3 מילים באינטרנט.
אנחנו כאן כדי לתת את המידע שלא קיים במקום אחר
כדי לאפשר לכותבים כאן להבין את עצמם גם בלי איש מקצוע.
זה לא כזה מסובך בהקשר של א-מיניות.
ואנחנו כאן כדי לחדד נקודות ושאלות.
וכעולים דברים שלא קשורים ישירות לא-מיניות אנחנו בהחלט יכולים להמליץ גם על אנשי מקצוע.

למשל, מישהי כאן בעבר הרחוק התלוננה כל קושי במגע.
אני אישית המלצתי לה על טיפול שנקרא 'מגע בטוח'.
והיו כאן עוד רבים וטובים שהציגו בעיות כאלה ואחרות שהיו נראות ככאלה שכדאי להתייעץ עליהם עם גורם מקצועי.
כשאנחנו עושים את זה, אני אישית, לרוב משתדלת להפנות רק לדברים שאני מכירה ואני חושבת שיכולים לעזור.
אני לא נגד ייעוץ מקצועי, אני נגד הקלות שבה חושבים שאם למישהו יש כותרת מעל הראש, הוא יודע הכל ויפתור הכל בהכרח ולא מכירים בעובדה שהם יכולים לגרום גם נזק.
אל אחת כמה וכמה כשמדובר בא-מיניות, נושא שאנשי מקצוע הוכיחו בו בורות רבה ויש כאן מפסיק חברי פורום (אני בניהם) שניפגעו מאנשי מקצוע.

פשוט תפסיק להפנות לאנשי מקצוע כשאתה בעצמך לא יודע מה הבעיה.
לא נאמר כאן לאף אחד: אל תלך.
אם מישהו רוצה ללכת, אני האחרונה שתעצור אותו.
כן נאמר להזהר והומלץ ללכת למטפלים שמכירים את הנושא.

קלייטון.ש

Well-known member
אני לא כל כך מבין את ההיגיון במה שאת כותבת

באמת. אחרי שלוש קריאות נדמה לי שמה שאת אומרת לי בדברים האלה זה, שלי אסור להמליץ לפונים בפורום שלך לפנות לייעוץ מקצועי, בעוד שלך מותר. ואת תפני אותם לייעוץ מקצועי לפי השיקולים שלך. שאת לא מתנגדת עקרונית לייעוץ מקצועי, רק לא מסכימה שההמלצה הזו תבוא ממני.
לי אין דחף למאבקי כוח. אני בדרך כלל פורש די מהר מכל עימות. זה חלק מההפרעה שלי. גם פה אני לא אתעמת איתך. תעשי בפורום שלך מה שאת רוצה.
רק אציין בשולי הדברים שאני שמח שהפורום הזה לא היה קיים כשאני נאבקתי בקשיים שלי.

כן ולא

אני לא חושבת שרק לי מותר לייעץ למישהו/י ללכת לייעוץ מקצועי.
נתתי דוגמאות מעצמי, כי טענת שהפורום הזה הוא אנטי אנשי מקצוע וזה בפירוש לא נכון ואני תמיד מעדיפה לתת דוגמאות מעצמי ולא על אחרים.

אישית, לגביך, אני חושבת שהצורה בה אתה מייעץ לא נכונה ולכן אני יוצאת נגדה.
אני חושבת שאתה לא מבין לעומק את המשמעות של א-מיניות, זה ניכר מכל ההודעות שלך, בעבר ובשרשור הזה.
ואני חושבת שאתה לא מבין את המצוקה שחווים א-מיניים שאינם סובלים מסכיזואידיות.
אני חושבת שאתה משליך מהתהליך שאתה עברת בו איש מקצוע 'הושיע' אותך ולכן ממהר שלא בצדק להציע את זה לכולם ולא מכיר ולא רואה את הבעייתיות המאוד גדולה שיש בהצעה הזו ואת הנזק שהיא עלולה לגרום.

אני חושבת שאתה לא מבין עד כמה מי שנכנס לכאן זקוק קודם כל להכלה, הבנה ומידע ולא להפניה לשום גורם אחר.
ולכן אני חושבת שכדאי שאתה אישית, לפחות בשלב זה, תמנע מהצעות מסוג זה.
וכמו שכתבתי באחת ההודעות כאן למעלה, אני לא מתכוונת להמשיך לתת לזה לקרות.

שים לב שפותחת השרשור נעלמה ולא כתבה אפילו הודעה נוספת אחת.
למנסיוני כאן בפורום, זה קרה כפי הנראה בגלל ההצעה שלך והדיון שהתפתח בעקבותיה.
חבל.
הפורום איבד כאן ממטרתו.
אנחנו פה בשביל אותם מבולבלים ואם אנחנו לא מסוגלים ליצור עבורם מרחב בטוח, אין טעם בפורום הזה.
לכן, אני לא מוכנה שזה יקרה שוב ובפעם הבאה אני פשוט אמחק את ההודעה ובזה הדיון יסתיים.

שמבול

New member
"אם את מרגישה מאויימת..."

תנסה לקחת בחשבון שיכול להיות שאתה לא מבין את מה שנכתב בפורום או לא רוצה להבין. ואל תנסה לרמוז דברים.

עזוב

הוא בא להשמיע את קולו בלבד.
אין לו שום עניין לקרוא כמו שצריך את מה שנכתב כאן.

niwo

New member
הבעיה היא שפסיכולוגים, פסיכיאטרים וסקסלוגים

לא מכירים א-מיניות.
וגם אם הם שמעו על א-מיניות, הם נוטים לפרש את הנטייה כרצונם.
אני נמצא אצל פסיכיאטר, לא משום בעיות בתפקוד המיני שלי.
באיזה שהוא שלב הפסיכיאטר התחיל לתחקר אותי בעניין המשיכה המינית שלי.
סיפרתי לו שאני א-מיני, והוא התחיל לנסות לשכנע אותי שא-מיניות נובעת מחרדה.
ניסיתי להסביר לו מה אני מרגיש, שחוסר המשיכה המינית שלי לא נובעת משום חרדה שיש לי, אך הוא התעקש לומר לי שאני בעצם סטרייט.
הוא ניסה כל הזמן לרמוז לי שאני צריך להיכנס לקשר, ושאין דבר כזה אנשים שלא מעוניינים במין או בזוגיות. ולמרות שהסברתי לו שוב ושוב, את ההיסטוריה שלי, את מה שאני מרגיש ושזה לא הולך להשתנות, הוא המשיך להתעקש שאני לא א-מיני.
וזה בכלל לא היה עניינו.
לא העליתי את הנושא בפניו, לא התכוונתי לדבר איתו על הנטייה המינית שלי, אבל לפסיכיאטר שלי יש נטייה לפעמים להתערב בתחומים בחיי שאני לא מעוניין שהוא יהיה מעורב בהם.
הוא גם התחיל לומר שהתחברתי להקהילה הא-מינית כיוון שהייתי זקוק למקום של הזדהות.
הוא לא הרפה ממני עד שהוא לא שמע את התגובות שאני מקבל מצד אנשים אחרים כשאני מספר להם שאני א-מיני.
אט אט הוא הבין שאני "רציני" בנושא, ושהנטייה שלי היא חלק אינטגרלי ממני.
ועדיין, יש לו יציאות מדי פעם על כך שבעתיד אמצא זוגיות, אתחתן ואקיים יחסי מין.

בשרשור שנפתח כאן לאחרונה בנוגע לסכיזואידיות, היה קישור לאתר של יעוץ פסיכולוגי לחברי הקהילה הגאה. באתר, אחד האנשים העיר על חוסר המודעות לא-מיניות באתר.
בתגובה, אחד הפסיכולוגים הגיב וטען שהוא מכיר א-מיניות, ושמאפיין המבנה האישיותי של א-מיניים הוא סכיזואידי.
היה ברור כשמש שהפסיכולוג הזה לא מכיר בגרוש א-מיניות. הוא קרא מחקר אחד, שטען שיש א-מיניים עם מבנה אישיות סכיזואידי, ומזה הפסיכולוג הסיק שהמבנה האישיותי המאפיין א-מיניים הוא סכיזואידי.
הגבתי לאותו פסיכולוג וסיפרתי לו על עצמי. לא הגבתי ותקפתי אותו על צדקתו או אי צדקתו, פשוט רציתי לדעת כיצד הוא הגיע למסקנה שיש קורלציה בין א-מיניים לסכיזואידים.
בתגובתי, סיפרתי על כך שחשוב לי לשמור על קשר עם חברים שלי, ושחשוב לי להרגיש קרוב לחברים שלי. סיפרתי שאני אמנם אדם מופנם, אך חברים יש לי.
הפסיכולוג קצת עיוות את דבריי, ואמר שיש לי קצת סממנים סכיזואידים כיוון שאני אדם מופנם שאוהב הרבה פעמים את השקט שלו.
הוא די התעלם בבוטות כשציינתי שחשוב לי להרגיש קרוב לחברים שלי, דבר שמתנגש עם הא"ב של ההגדרה של סכיזואידיות.
הוא פירש את הדברים שלי איך שהוא רצה.
לא התווכחתי איתו. אמרתי לו "כן כן", והמשכתי הלאה.

אז זה לא שלא ניתן לפנות אל פסיכולוגים/סקסולוגים במקרים כמו של נופר. ואני בטוח שישנם פסיכולוגים/סקסולוגים שיוכלו לעזור לה ולעוד מתלבטים באופן חיובי.
העניין הוא שאני בספק האם רוב הפסיכולוגים/סקסולוגים אכן יעזרו בנושא א-מיניות באופן חיובי.
יכול להיות שמה שנופר מרגישה הוא חרדה שקשורה למערכות יחסים ואינטימיות, וזה משהו שמצריך טיפול. ויכול להיות שהיא תשמח לקבל טיפול.
אבל כמו שאמרתי, רוב הסיכויים שפסיכולגים וסקסולוגים יבטלו את מה שהיא מרגישה. וזה הרבה יותר פוגע.

orald

New member
אולי כדאי להציע לפסיכיאטר שלך...

בפעם הבאה שיעלה את הנושא, ללכת לחפש גברים ולאחל לו זוגיות מאושרת ורבת שנים עם גבר חסון ומסוקס(או עדין, תלוי בהעדפתו), ולהסביר לו שזו רק חרדה מפני מוסכמות החברה שמונעת ממנו לממש את נטיותיו המובנות בעליל?

niwo

New member
אני מכיר אותו

הוא היה הופך את הגלגל ואומר לי שאם אני מציע לו את זה, אז אולי אני בעצם מציע את זה לעצמי.
הגיון- אין.

זה ממש לא פורום אנטי אנשי מקצוע, אבל!!

מאחר ויש מעט מאוד אנשי מקצוע שמתמצאים בתחום ומבינים את הנושא, אין ממש טעם בשליחה של מישהו לאיש מקצוע, בטח לא בכזו קלות.
אם וכאשר, אז לכאלה שיודעים שהם מכירים את הנושא.
כאן בפורום, היא תוכל לקבל הרבה יותר הכוונה ועזרה ברוב המקרים במאשר מאיש מקצוע שרוב הסיכויים שרק יחמיר את הבלבול הפנימי שלה ע"י אמירות ברורות ונוקשות שאינן מתאימות לעולמה הפנימי ועד גרימה של קיום יחסי מין בניגוד לרצונה.
רבים מאיתנו נכוו מספיק מאנשי מקצוע כדי לדעת שזה לא פשוט למצוא שם פתרון.

המקרה שלה בכלל לא נראה כמו מקרה שדורש איש מקצוע.
הוא נראה בדיוק כמו מקרה רגיל שזקוק לפורום.
מקרה של מישהי שגדלה כמו כולנו בחברה שבה יש תבנית ברורה למיניות והמיניות שלה האישית לא תואמת את התבנית הזו.
כן, זה בהחלט גורם לבלבול, אבל בשביל זה בדיוק אנחנו כאן.

וכבר הפנו כאן מספיק אנשים לאנשי מקצוע כשזה התבקש ויש לנו רשימה של מספר אנשי מקצוע שאנחנו יודעים שהם מכירים את התחום למי שרוצה ללכת.

קלייטון.ש

Well-known member
על סמך מה את קובעת שהיא א-מינית?

על סמך מה את קובעת שהמקרה שלה לא דורש איש מקצוע?
איזו הסמכה יש לך לטפל בפונים דרך הפורום?
את מודעת לכך שמה שהיא מתארת יכול לנבוע מגורמים רבים ושונים?

אני לא קבעתי שהיא א-מינית. אף אחד לא קבע את

זה.
זה משהו שרק האדם עצמו יכול להעיד על עצמו.
בדיוק כמו בכל נטייה אחרת.
אף אחד לא יכול לומר לאף אחד שהוא הומו או הטרו או בי או א-מיני
אפשר לומר 'אתה נשמע לי כמו' וכד', אבל אמירה מוחלטת לא ניתן לומר.

אף אחד כאן בפורום לא אומר לאף אחד שהוא א-מיני.
מה שכן אומרים, זה תקראי על הנושא, שתפי וקראי מה שאחרים משתפים ותלמדי את עצמך.
המידע שהיא תקבל כאן הוא מידע שחסר בחוץ, לצערינו הרב, והוא המידע שיכול לעזור וממש להציל נפשות.
מידע שהסיכוי למצוא אותו אצל איש מקצוע שואף לאפס במקרה הטוב ובמקרה הרע היא תקבל את הידע השגוי ההפוך.

פעם חשבו שהומוסקסואליות זו מחלה ושלחו אנשים לאנשי מקצוע.
אתה מודע לזה שהומוסקסואליות יכולה למבוע מגורמים רבים ושונים?
אולי אתה רוצה גם לשאול כל גבר ומרגיש שהוא נמשך לגברים לאיש מקצוע?

לאיש מקצוע שאין לא ניסיון ולא ידע בטיפול

באנשים א-מיניים, לא תהיה שום תועלת לתת לה וכנראה שיגרם רק נזק.

קלייטון.ש

Well-known member
אמרת שאת לא קובעת שהיא א-מינית

זה כל הענין.
זכותה לגלות אם היא א-מינית, או שיש לה בעיה שנובעת ממקור אחר.
היא באה לפורום עם איזו מחשבה ופה לא רק שהודיעו לה שהיא אכן א-מינית, גם מתנגדים שהיא תנסה לברר עם איש מקצוע אם זה אכן כך.
אבל עזבי, לא צריך.
אם אני אראה פה אנשים שקיבלו ממכם ייעוץ לא מקצועי ולא אחראי אני אפנה אליהם במסר אישי.

תראה לי איפה בדיוק אמרו לה שהיא א-מינית

וביום שאנשי מקצוע יכירו בנטייה הזו כמו שהיא ולא יטענו שאין דבר כזה וזה בהכרח בעיה, אפשר יהיה לפנות לאנשי מקצוע.
עד אז, אנשי מקצוע לא יעזרו לאף אחד או אחת שמרגישים א-מיניים.

למעלה