חדשה-וותיקה

חדשה-וותיקה

לילה טוב.. אני כל כך זקוקה לתמיכה כרגע ואיזו עיצה טובה, אני אבודה לחלוטין. אני בת 25, הוא בן 23. אנחנו יוצאים כבר כמעט כ 6 שנים, גרים ביחד כשנתיים וחצי. החיבור בינינו היה מההתחלה, אוהבים לעשות הרבה דברים ביחד, לדבר, לטייל, לא מפחדים מאינטימיות, חושבים באותו כיוון לעתיד, רוצים להקים משפחה בשנים הקרובות.. אפילו יש טבעת (אבל זה לא אומר כלום כנראה) ברמת הכוונות הכל מתואם בינינו. הרקע של שנינו מאוד שונה ואני מקבלת את זה שיש צורך להגיע לעמק השווה בינינו כדי שהזוגיות תעבוד אבל יש דברים שאני פשוט לא יודעת איך לקבל אותם.. עברנו הרבה משברים ואת המשבר הנוכחי אנחנו סוחבים כבר כמה שנים. אני לא יכולה לקבל את זה שהוא לא אחראי מבחינה של איך הוא מתנהל. הוא למשל יכול לעשות קניות מבלי לבדוק את טיב המוצרים (פגי תוקף) לא לקחת קבלה (שוכח הרבה מאוד פעמים) לשלם יותר ממה שהוא צריך לשלם ולא לבדוק את עצמו אפילו לאחר מכן. רבתי איתו על כך והייתי מאוד חריפה בדברים שלי לא קיללתי או משהו כזה אבל התפוצצתי. דברים כאלה פשוט מחרפנים אותי. אני מנסה למתן את התגובות שלי אבל זה פשוט לא קורה. כל פעם אני מצפה שהוא ילמד ומתאכזבת מחדש. הוא טוען שהתגובות שלי הם אלה שגורמות לו לרגרסיה ושהבעיה של החוסר אחריות רק מחריפה בגלל התגובות שלי. לא אכפת לי מהכסף, מבחינתי כסף בא וכסף הולך אבל זה משהו שאנחנו עובדים בשבילו, משקיעים מאמץ בעבודה בשביל להגיע לנוחות ולרווחה. עם זאת אני מעדיפה לשלם יותר כסף על אוויר בדירה יותר גדולה מאשר על טעויות כאלה. מעבר לזאת, יש מקרים כמו היום למשל, הבחור היה בחופשה מהמילואים. חזר לבסיס באיזה חור ליד ירושלים. למה אני צריכה להתקשר אליו ולשאול אותו אם הוא הגיע בשלום לבסיס?! (ועוד הייתה לו שמירה מיד אחרי, לא פעם קרה שהוא לא הגיע לשמירה בגלל איזו שטות) הוא יודע שאני דואגת לו ושאין מצב שהוא לא מתקשר או שאני לא מתקשרת כשאנחנו מגיעים למקום מרוחק. אפילו ילד ששולחים לחבר דואגים שיתקשר שנדע שהכל בסדר, שלא לדבר על מילואים בדרגה א פלוס. כשהוא ענה לשיחה היום הוא היה הכי אדיש ולא הבין מה אני רוצה ממנו. הוא אמר שהוא יודע שהוא לא היה בסדר ושהוא מצטער.. אבל כמה פעמים אתה צריך להבין שלא היית בסדר בשביל להשליך את זה על כל שאר הדברים? זה פשוט אותו דפוס התנהגות של חוסר אחריות. דיברתי עם חברות שלי על זה אבל... זה מבוי סתום. אין לאף אחת עיצה אפילו לא מהניסיון בקשרים שלהן. אני לרגע לא חושבת להיפרד ממנו כי אני מרגישה מחוייבת לטפל בבעיה שלנו, אני אפילו לא רוצה לחשוב על לעבור לגור במקום אחר. במה זה יעזור? זה רק ירחיק אותנו זה מזה במקום לטפל. לילה טוב תודה למי שקרא עד עכשיו

שאלות נוספות...

האם ייתכן שממצב כזה יתפתח משבר אמון? אני מגלה שיותר ויותר קשה לי לסמוך עליו בעקבות כל המקרים האלו. אגב ניסינו כבר כל מיני אמצעים שיעזרו לו לזכור: תזכורות בנייד, פתקים על המקרר, אפילו הייתה לנו רשימה של אני עושה ככה את עושה ככה פעם פעמיים בשבוע בבית... זה לא עובד. אני מרגישה שאין מודעות מספיק חזקה.

לנושנוש

New member
נדחפת באיחור ובכל זאת

עד עכשיו הגבת ופעלת בדרך מאוד מסויימת וקיבלת כלום ואפילו החרפה במצב..........הגיעה זמן לדרך אחרת! קניות לדעתי להבליג או לנסות בחלק מהדברים להגיד משהו כמו :"אויש, נורא רציתי קוטג' והוא מקולקל.....רציתי להכין זה וזה ורכיב מסוים לא בסדר.....איזה חבל........" ולא להתפוצץ בשום אופן! אותו דבר עם מינהג פולני של הוא אמור להתקשר. אני אישית לא סובלת את זה ואף פעם לא הצלחתי לעמוד בזה ובמצבים שלחצו עלי בדברים כאלה זה ברח לי לגמרא מהראש רק מרוב לחץ.............את יוצרת אנטי במו ידייך......את מכירה את אישך.....מה שאת מתארת זה עיקרי הקשר? אולי הוא לא מתקשר ואפילו אם נזכר באיחור כבר לא בא כי יודעה שיחטוף? אני פעם אחד דיברתי עם חבר שלי ואמרתי שמה שאני צריכה לעשות בקשר תחת איום של מריבה/כעס מצד שני פשוט בוחרת לא לעשות. זאת אני כמובן איתכן שבן זוגך הוא מפלנטה אחרת

V i n a

New member
../images/Emo20.gifבאופן אישי

הפוסט שלך נשמע לי יותר מכיוון של אם ובן.. או לפחות משהו על אותו משקל.. את מאוד ביקורתית כלפיו, וה"התפוצצויות" שלך לא נשמעות נעימות במיוחד..
נו אז יכול להיות שהוא מעופף, ואחריות היא לא הצד החזק שלו.. אם הוא קונה מוצרים פגי תוקף- תאכילי אותו אוכל פג-תוקף ותני לשילשולים לדבר בעד עצמם.. אם הוא משלם יותר ממה שצריך ולא בודק את עצמו- לעצמך קני ארנק גדול יותר, ולו תני דמי-כיס שבועיים.. אבל אם הוא שוכח לקחת קבלות- את בהחלט יכולה להסתפק בלשלוח אותו לחדר לחשוב קצת על מה שעשה.. ואם זה מתבטא בדברים רציניים יותר, כמו לשכוח לאסוף אותך מתחנת-רכבת נטושה באמצע הלילה, או לשכוח להביא תרופות אם מישהו חלילה חולה, או לשכוח לשלם את החשמל ואז לשבת בחושך, או לאבד את הבן של אחותו בקניון, אז בהחלט אפשר להילחץ קצת יותר מכל המצב, בהנחה שאת מתכננת לבנות איתו משפחה באחד הימים.. אבל אם לא- אז אולי אפילו קצת תקלי ראש בעניינים האילה, בעיקר אם בכל השאר הוא דווקא לא כלכך רע.. את יכולה להיות אחראית על הקניות, או פחות "להתפוצץ" עליו כשהוא לא לוקח קבלה וכ'ו.. אם הוא אומר שזה מחריף כי את כלכך קשה איתו- אני לא חושבת שיש לו סיבה לשקר או להמציא שטויות. אולי תורידי את הרגל מהגז ותחייכי, לא קרה כלום.. שאילה יהיו הבעיות שלכם...

צודקת בקשר לאם ובן...

הוא לא בקשר עם הצד שלו במשפחה אז נראה לי שאוטומטית לקחתי את הצד של אמא שלו מבחינת הדאגה לפחות. בקשר לקניות, אני ממש לא רוצה להעניש אותו או שמישהו יחטוף שלשול. אם הוא טועה אז הטעות משפיעה על שנינו כי שנינו גרים ביחד וחולקים ביחד בהכל. אני רוצה להגיע למצב של שיתוף פעולה ולא של תגמול וענישה. מה שאת בעצם אומרת זה שאני צריכה להקל ראש בדברים אבל איך בדיוק? למרות שמדובר בסכומים יחסית קטנים כמו 50 ש"ח זה עדיין לא נופל מהעצים. במידה שקרו כבר מקרים רציניים יותר כמו האיסוף מהתחנה (קרה וגם קרה...) מה אני אמורה לעשות? אני כבר בשלב של נלחצת...

V i n a

New member
../images/Emo20.gif אם זה כ"כ מפריע לך-

אז תעזבי.. כי תמיד אפשר לומר לך שזה לא כ"כ נורא, ויש דרכים להסתדר עם זה.. אבל אם את מרגישה שזה ממש מפריע והורס לך- זה יהיה חסר טעם.. המצב שלו ממשיך להחריף בגלל התגובות שלך, ומצד שני את לא מצליחה למתן אותן.. מעגל, לא? או שתעזבי, או שתחליטי לנסות להסתדר עם זה ואולי אם תורידי קצת לחץ- פתאום תופתעי לגלות שדברים זזים ומשתפרים. לא נראה לי שכל המתח הזה וכל העצבים שלך בנושא עוזרים לכל המצב.. אבל כמו שאמרתי- אם זה באמת משגע אותך ברמות שאת לא רואה את עצמך חיה ככה- פשוט קומי ועזבי. קחי אחריות על המצב ועל עצמך. בהצלחה..

זה לא מפריע לי ברמות

שאני לא יכולה להסתדר איתם אבל אני כן מעוניינת לשפר את היחסים מבחינת איך אני אמורה להגיב כשקורה משהו כזה שמלחיץ אותי. אני מבינה שאני לא יכולה לגרום למישהו להרגיש יותר מחוייב אם הוא לא מרגיש ככה כבר במילא.

V i n a

New member
../images/Emo20.gif אגב-

לגבי הטלפון מהמילואים.. "אפילו ילד ששולחים לחבר דואגים שיתקשר שנדע שהכל בסדר, שלא לדבר על מילואים בדרגה א פלוס." "למה אני צריכה להתקשר אליו ולשאול אותו אם הוא הגיע בשלום לבסיס?!" אבל הוא לא ילד, ואולי הוא לא רץ ישר לטלפון הקרוב ביותר כדי להתקשר אלייך, אבל הוא אמר שהוא מצטער. את נשמעת ממש קשה.. אולי אני טועה אבל זה הרושם שאני מקבלת.. והוא נשמע ממש pussy whipped והמבין יבין..

למה צריך לרוץ לטלפון הקרוב?

מה אנחנו עדיין בשנות ה 90? הפלא נמצא תמיד עליו... הוא אמר כשהוא ענה לשיחה שהוא פשוט לא חשב על זה... לפי מה אני נשמעת ממש קשה?

V i n a

New member
../images/Emo20.gifשוב, אולי אני טועה..

ואם כן- מתנצלת מראש. אבל יש לי הרגשה שאת מאד ביקורתית כלפיו, ושאת מתחרפנת בקלות מדברים שהוא עושה, ומגיבה בחריפות יתר. אולי הוא מקבל כל כך הרבה נזיפות והרצאות על אחריות והתבגרות, שהוא מתחיל לראות בך אמא שלו.. ככה לפחות נשמעה שיחת הטלפון שתיארת, כשהוא היה בבסיס. פלאפון או אסימונים- לא קרה כלום אם התקשרת לפני שהוא התקשר.. ככה לפחות אני רואה את זה. אולי אני טועה, אולי הוא באמת כזה אסטרונאוט שזה באמת יוציא כל אחד מדעתו, אין לי מושג.. אולי הוא כמו ילד מגודל ואת "נגררת" למשבצת האמא בעל-כורחך עם הזמן.. אני שוב אומרת- תעשי את החושבים שלך, לא נשארים בכל מחר.. ואגב, אני מקווה שאת מבינה שצחקתי בעניין השילשולים, כן?
וכך גם לגבי דמי-הכיס, ולשלוח אותו לחדר לחשוב על מעשיו..

השאלה הגדולה..

האם יש פה מקום ללכת לטיפול זוגי? או שפשוט לשלוח אותי לפסיכולוג?

V i n a

New member
../images/Emo20.gif "לשלוח אותך לפסיכולוג"...

לא, לא נראה לי שצריך לשלוח אותך לפסיכולוג, הכל בסדר אצלך..(לפחות ממה שאני יודעת עד כה..
) לגבי טיפול זוגי- בהחלט יש מקום.. If theres a will - theres a way לכל אחד יש את השריטות שלו ואת הקוים האדומים שלו.. זה לגיטימי שזה משגע אותך. אבל אולי בטיפול תלמדו דרך חדשה להתמודד עם העניין, דרך שתהיה פרודוקטיבית יותר, מאחר ונראה שהדרך הקיימת לא רק שלא תורמת- אלא מחריפה את מצבו.. המצב בהחלט ניתן לריפוי..
לכי לישון עם חיוך, ומחר דברי איתו בפתיחות על הנושא והתחילו לחפש מטפל\ת טוב\ה.. אני נאלצת לפרוש אני גמורה מעייפות..
לילה טוב

כן, את קרציה ונודניקית

משבר אמון, לא נראה לי אבל כן נראה לי שישבר לו ממך ומההתקרצצות שלך והוא יעשה מה שעושה כל בן 23 שפוי, עוזב את "אמא" והולך לגור לבד (ב"דיר חזירים" שלו)... אגב, גם לך לא יזיק לשחרר קצת את הבייבי שלך... רוצה לדעת אם הגיע בשלום? תסמסי : "הגעת בשלום מאמי?" ותקבלי תשובה "כן" אין צורך בכל שיחת הטפות המוסר. רוצה שכל המוצרים יהיו סופר טריים : תקבעו שאת זאת שהולכת לקניות (שהוא יעשה בנתיים ספונג'ה - או שגם את זה הוא לא עושה לשביעות רצונך?). את פריקית של שליטה וחושבת שכל מי שסובב אותך צריך לנהוג לפי הסטנדרטים הנכונים בעינייך ולהיות מושלם ומתחשב בזולת וקפדן בדיוק כמוך. אם את שואלת אותי, אז כן, לכי לטיפול.

שילה1

New member
תגובה קצת שונה:אני סבורה כי לבן זוגך יש

בעיה בסיסית בהתנהלות,בארגון,בקבלת אחריות,ואולי זו בעייה שזקוקה לאבחון מקצועי. מאמינהל שה"קטנות" האלה,בחי יום יום,במקום לעזור,הופכות למועקה:לא קנה ואז אני חייבת לערוך קניות,לא שילם אז נופל עליי,וכדומה. מציע הלך לשוחח אותו,לשכנע אותו לעבור אבחון מקצועי,ומשם על פי התוצאות-להמשיך. אולי יש מקום לאימון אישי?סתם שאלה למחשבה. גם אני סבורה כי את צריכה להרפות מעט,מצד אחד,ומצד שני-לשכנעו,בעדינות,לעבור איזה אבחון מקצועי. וכמובן-את כל האמור לעיל כתבתי מבלי לבחון או לקרוא את הצד שלו,כך שהכל בזהירות רבה. כל הכבוד על תחזוק זוגיות 6 שנים, בגילכם.

תשובות

איפה קיים אבחון מקצועי שכזה? אני לא חושבת שהבעיה היא שלו בלבד. יש פה איזה שהו מעגל קסם... מצד אחד את אומרת אבחון מקצועי בשבילו ומצד שני שאני צריכה להרפות קצת, אני מרגישה קצת סתירה בדברייך. תודה

שילה1

New member
בקשי מפסיכולוג שיעביר אותו אבחון מקצועי.

מלבד זאת-נסי קצת להרפות מלחצים. מה הסתירה?מדובר על שני דברים שונים.

הסתירה היא בכך

אם הוא צריך לעבור איזה שהו אבחון אז יש לי ממה לחשוש, כלומר יש חשש לאיזה שהי בעיה לכן שולחים אדם לאבחון. אם אני צריכה להרפות מהלחצים שלי אז אין שום בעיה בו והבעיה היא רק בי.

reko

New member
נו כתבנו את זה שהבעיה היא בך - שתלטנית.

בלי לפגוע בך, את זקוקה לאיש מקצוע שידריך אותך.

שילה1

New member
אולי קיימת בעיה,ואולי לא.בכל מקרה-תרפי קצת...

כן גם הלחצים שלך זו הבעייה,שלך ושלו.

למעלה