חג שמח לכל הנשים...

פמניסטית

בעיני פמניסטית היא אישה שמבקשת שיוויון זכויות. ובעינייך, מהיא פמניסטית בעיניך?

d a n i e l s 5

New member
בעיני....

העולם אינו שייך לגברים וגם לא לגבריות, ומהמקום הזה של לא להפוך לאשה הגברית, אני רוצה לשמור על הנשיות שלי (על כל המשתמע)ולנהל דיאלוג שווה שלא יתבסס על המיניות שלי. לא רוצה לאמץ גינונים גבריים בכדי להצליח, רוצה להיות בדיוק מה שאני ולהצליח - להיות אשה . דיאלוג שווה !

בעיני שתינו

את עכשיו תארת לי מצב טבעי לחלוטין. לא הבנתי מה החלק הפמניסטי בתאור שלך ..

d a n i e l s 5

New member
ממש אבל ממש לאאאאאאאא

ביום שמנהלת בנק תרויח בדיוק כמו מנהל בנק .....זה יהיה טבעי . ביום שלא נשמע את המשפט "זאתי יש לה ביצים של גבר" על כל הצלחה נשית...זה יהיה טבעי. אנחנו עוד לא ביום "הטבעי" הזה לצערי. ואני כן רוצה שיוויון מוחלט להבדיל ממך (הבנתי שאת ממש אבל ממש לא פמיניסטית= משמע לא רוצה שיוויון).

מסקנות

אמרתי שאני ממש אבל ממש לא פמניסטית, את שאלת מהיא פמניסטית, עניתי והסקת מזה שאני לא בעד שויון. שאלתי אותך מהיא פמניסטית, הקפדתי בשאלה, לא בכדי להתחכם, אלא בכדי לא לטעות במסקנה שלי. אז רגע לפני שאסביר לך למה המסקנה שלך שגויה, אשאל שוב. אני אומרת השיוויון טבעי. את אומרת שאת רוצה שיוויון. מה ז"א רוצה שיוויון? להבין מזה שאת מבקשת את השיוויון הזה?

d a n i e l s 5

New member
מתוקה.

עשיתי לה מהו בעיני..ומה שבעיני זה מה שאני רוצה , חושבת שהסברתי טוב. לגבי ההנחה.... שאלתי אותך מהו פמיניזים (המשך ישיר לשאלה) לחילופין מהו ממש אבל ממש לא פמיניסית? ענית שפיניסים הוא שיוון . ומיכון שכתבת למעלתה שאת ממש אבל ממש לא פמיניסיטית הנחתי (בטבעיות) שאת נגד שיוויון. הנחה שגויה, אולי. אבל בהחלט הפעם (לשם שינוי) לא היו לי בעיות בהבנת הנקרא. עכשיו תקני אותי.

מתקנת

עניתי שפמניסטית היא אחת שמבקשת שיוויון. זה שונה מפמינסים הוא שיוויון. עכשיו אני מרשה לעצמי להסיק שכשאת אומרת שאת רוצה שיוויון, את מבקשתאותו. ( אני משתמשת בזה כנחת יסוד ותקני אותי עם אני טועה) עכשיו את שואלת מה ההבדל? ואני אומר לך... אחותי... הקדוש ברוך הוא, ישתבח שמו (אני מתחזקת חבובית :) ) הוא נתן לך את זה. זה שלי. זה אצלי. אני לא מבקשת מאף אחד את מה ששלי (חתיכת רכושנית אני). הפמניסטיות מצחיקות אותי. בבקשה שלהן ליחס שווה, הן בעצם נותנות לגברים את העליונות עליהן. הן נותנות להם את הכוח להחליט אם "לתת" להן את השיוויון או לא. אולי אפילו יותר מגוחך מזה, הן כאילו רצות פול גז בניוטראל, כשהן נותנות להם את מה ששלהן ע"פ טבע ומבקשות מהם שיחליטו להחזיר להן את זה חזרה, כי זה רק טבעי והוגן. אם יש פה מאבק, זה לשמר את מה ששלי. אם אותה מנהלת בנק היתה מאמינה שהיא שווה ולא מודה לאל שהיא קיבלה את התפקיד למרות היותה אישה, היא היתה משדרת את זה ומקבלת את אותו השכר. מאמינה בזה באמונה שלמה. זו מהפכה תפיסתית בעיני. כשנקודת ההתחלה שלך תהיה זה שלי ולא שלו לתת, זה יהיה שלך. מאמינה בזה באמונה שלמה.

d a n i e l s 5

New member
עכשיו ..

תקראי שוב את מה שכתבתי....... רוצה להיות שווה מהמקום שלי כאשה , בטיבעי, בלי ללבוש את החליפה הגברית ולדבר בטון בס (למרות שהיא הולמת אותי במובן הכוסי שלה ולא במובן הגברי). ונראה לנו שאנחנו אומרות את אותו הדבר. רק אנא ממך לא להיתמם אנחנו חיות בעולם שגם ב-2006 הוא מנוהל ע"י הגברים וכל הנתונים האלה שהבאתי (בתגובתי "הידעתם ש...." ) הם לא סתם מספרים שהמצאתי , וכן לצערנו אנחנו צריכות "להילחם" על מלוא הזכויות, גם אותה מנהלת בנק תצטרך "להילחם" בכדי לקבל את אותה משכורת, זה לא ינתן לה בטבעיות לצערנו...לא היום, עוד לא... וכן הן התחילו את המאבק ב"לחימה" כי ככה זה כשנמצאים במצוקה משתמשים בכלים של כוח ופרובוקציה(שריפת החזיות) קיצוניות הפוכה קוראים לזה,וזה טבעי והן הצליחו להשיג חלק מהמטרות שלהן לשינוי....אנחנו להזכירך נהנות מההישגים שלהן היום...רק שהיום אנחנו יודעות שאפשר גם אחרת. אשריך על האמונה הזאת של "נקודת ההתחלה" , לי נשאר רק לחייך.

תקני אותי

קוראת אותך שוב ועדיין רואה את אותה נקודת התחלה. מה-אשרך אני מבינה שטעיתי במסקנה. תקני אותי.

החתולית

New member
יום האישה מציין תאריך

של התקוממות נשים נגד תנאי עבודה ושכר מחפירים עוד במאה ה- 19. שנים ארוכות חגגו במדינות הקומוניסטיות את יום האישה, כפי שחגגו את האחד במאי (המצאה אמריקנית, דרך אגב) - לציון השאיפה לשיוויון. רק בשנות ה- 80, הכירו בעולם המערבי ביום הזה, והחלו מציינים אותו, שוב, לציון השאיפה לשיוויון. אין כאן עצמות, אין כאן שרידים ואין שום סיבה להעלב. בהחלט אפשר להעלב מהעובדה שרוב הנשים מרוויחות לשעת עבודה 84% מהשכר שגבר מרוויח בגין אותה עבודה, או מכך שנשים הן משכילות יותר מגברים אבל גם מובטלות יותר. אלה רק חלקים מהנתונים שפרסמה היום הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. כמובן, שלו היית אישה, היתה לך הזכות המלאה והשיוויונית להעלב.

ערסlight

New member
פמיניזם

זו תנועה שנוסדה במחצית המאה ה-19 לתיקון האפלייה שהייתה נהוגה אז. להזכירכם, הנשים נחשבו לרכוש, לא הייתה להן זכות הצבעה ולא היו להן שום זכויות ככאלה. קיומן היה תלוי לגמרי בגבר שידאג להן. מאז, הפמיניזם התגלגל לכמה כיוונים, הבולט, האקטיביזם הפמיניסטי דגל בגישה ששוויון לא מספיק. בגדול, עיקר המסר שנשים נעלות{!] מגברים, והגיע הזמן שנשים ינהלו את העולם מתוך שהן יודעות יותר טוב ותחת שלטונן העולם יהיה טוב יותר. הזרם המיליטנטי דגל במלחמה גלויה נגד הגברים ככלל והעלה על נס את האמזונות [פרק בהסטוריה שבו הנשים שלטו בחברה קטנה באזור יוון, נדמה לי, סיפור ספק מיתולוגי]. מאז, ברב החברות המערביות הונהגה אפלייה מתקנת שנועדה לתקן את העיוותים. בישראל למשל, יש חוק שאפליה על רקע מין הוא עבירה פלילית ובדיני אישות עדיין נשמרת האפלייה המתקנת שמזגזגת בין החוק האזרחי וההלכה ו"רוקדת על שתי חתונות" לפי הכדאי בשיתופו של הממסד ובעצם מטרפדות את השוויון. כאילו, נקודת העבודה ששוויון מלא בפני חוק לא מספק את הסחורה. [עדיין יש "מקום שמור" לאשה כמעט בכל מפלגה פוליטית] ממקום זה, אם יום האשה הוא יום "שחרור מעבדות" ולידתה של אישה חדשה. אפשר היה להניח שנשים שמזהות עצמן כשוות לא יחפשו את הנישה של מיעוט נרדף אלא יגשו לחיים מראיה עצמאית שלהן כאדם, ילחמו למען שוויון מוחלט והוגן ואף יצאו נגד המנהגים מהימים האפלים ההם שפתחו להן את הדלת של הכרכרה, גוננו עליהן וסיפקו מערכת שלמה של פיצויים קטנים שיהיה שקט. [אשת חיל מי המצא... ביהדות] ומכל זה יוצא שנהיה עוד יום שצריך להביא בונבוניירה. שיהיה.

d a n i e l s 5

New member
הידעתם ש.....

הכל התחיל ב-8 למרץ 1907 ביום הזה פתחו מאות פועלות במפעל טקסטיל בניו יורק בשביתת מחאה על שכרן הנמוך , לראשונה בהיסטוריה נשים העזו. 71 שנה לאחר מכן ב-1978 הכריז האו"ם באופן רישמי על יום האשה הבנלאומי- (באותה שנה נפטרה ראש ממשלת ישראל גולדה מאיר). נשים בישראל מהוות 51 אחוז מאוכלוסיית ישראל. 60% ממקבלי שכר המינימום במדינה הן נשים. 4% מכלל נושאי המשרות הבכירות במדינה הן נשים. פרויד אמר "גם אחרי שלושים שנות מחקר של נפש האשה, עדיין אין לי מושג מה היא רוצה" -אבל דווקא המחקרים שלו השפיעו על שחרורה המיני של האשה. נשים רבות מתחבטות בשאלה תחבושת או טמפון :) הכי אשה ! יום טוב לכולם.

Rinattt

New member
קשה להחליט...

אם בחרנו תחבושת, אז עם כנפיים או בלי? אם בחרנו טמפון אז עם מוליך או בלי?
ברוך שעשני כרצונו...

d a n i e l s 5

New member
ואחרי זה אומרים...

שהחיים שלנו פשוטים...... לכי תסבירי את זה לגברים :)

מצוטטת

New member
../images/Emo41.gifב'מת שבמיוחד היום לא בא לי../images/Emo41.gif

להתעייייפת ........ כן פמיניזם לא פמינזם.... על המה שמוxxxxx , כי לי ממש ההפרדות ועוד פחות ההגדרות לא מזיזות מימלא
אז שלא ישירו לי שיר הלל ושלא יחגגו לכבודי יום חג מיוחד, אעלק חג ושלא יעשו לי טובות ויתנו לי שיוויון למה מה ..מי זה ש
להם בזכות הזו
וזה מ'זה בסדר לי לא להשתין בעמידה... בכבוד....שיהנו הם מהקשת.....
הנה הסברתי את המישנה.......
כנגד גברים, אלא מאבק צודק בעד נשים. ובאשר ליום כולו כולו תיזכורת שזה לא מאבק נגדם.... בעיני לפחות, זה עוד של בעד הנשים......גם בעדן ואיך שלא נגלגל ננער נתנער הפאנצ' של הליין הוא... אישה=השיא חקקקקקקקקקקקקק שמיייייייייח ומבדח מצו' עם המון
{+ צ'קאלאקה} מרימה כוסית

למעלה