חגי ישראל

המדפיס

New member
שרונה, אין שכל - אין דאגות.

נו, שרונה, שכחת לעמוד בתור כשחילקו שכל? "הרצחת וגם ירשת"?.. גם מבקשת כסא חינם, וגם משמיצה את אחת התנועות המופארות ביותר שקמו לעם היהודי. נו, טוב שציטטת את לייבוביץ' המלומד. עליו עוד לא החליטו האם השטויות שפלט מפיו נבעו מרשעות או מתמימות. אבל, כשאני קןרא את תגובתך, אני מאמין שעשה זאת מטיפשות, ועשכיו נראה שהוא לא לבד. שיהיה לך שנה טובה. רק אל תשכחי להודות במוצאי יום-הכיפורים לתנועה ש"הכי קרובה ליהדות" על הכסא חינם שקבלת מהם, עם ולמרות ההשמצות.

שרונה44

New member
תראו איך מקבלים מתפללים בכנסיות

הבעיה עם חב"ד היא שרוב חסידיה מאמינים שהרבי מלובביץ' הוא המשיח בכבודו ובעצמו. שכל אחד ישפוט בעצמו מה דעתו על כך... שהקוראים התמימים לא יחשבו שהם יגיעו לבית הכנסת של חב"ד ויזכו לשטיח אדום ולכורסה מפוארת בסך הכל מדובר בזכות להצטופף בעמידה ליד הדלת. מקומות הישיבה הם מסומנים ומוזמנים מראש. דרך אגב ההתפעלות מהכנסת האורחים היא אולי במקום אם משווים את חב"ד לבתי הכנסת היהודים האחרים, אבל בכנסיות הנוצריות, שגם לא נהנות מתמיכת המדינה, כל אחד מוזמן להיכנס כל יום ראשון ולהתיישב חינם.

פרנץ

New member
מי שאמר את המשפט הנ"ל על חב"ד

היה הרב שך ולא ישעיהו לייבוביץ'.

פרנץ

New member
הנה הקישור

http://www.ynet.co.il/Ext/Comp/ArticleLayout/CdaArticlePrintPreview/1,2506,L-1268268,00.html

המדפיס

New member
אני שמח על התיקון

הרב שך גם אמר שכל החילוניים הם אוכלי שפנים וחזירים ושיישרפו בגהנום... אני מעדיף להקשיב לרבנים מתונים ואוהבי ישראל כרבי מלובביץ ודומיו, שהסתכלו בעין יפה על כל יהודי באשר הוא. שרונה, בחגים ישנם שתי אפשרויות היכן תבלי: או בבית מול הטלויזיה (אני מתאר לעצמי שאת לא מחוברת לכבלים, בשביל מה לשלם, אם אפשר לקבל כמה ערוצים בחינם), או בבית-הכנסת של חב"ד בניסיון לקבל למצוא כסא חינם. אני מתערב איתך שאת לא תורמת צדקה; לא לבונדס, לא לנפגעי הטרור, ובטח שלא לאנשי חב"ד. אלו שלא רוצים לתרום, לא תורמים. התירוצים, באים לעולם בשביל לנסות להשקיט את המצפון של היהודי הקמצן. שנה טובה ומבורכת.

בוביאס

New member
יש לי

כמה הערות בעניין מה שנאמר על חב"ד ועל פרופ' ליבוביץ' ז"ל : 1. מעולם לא שמעתי או קראתי התבטאות של פרופ' ליבוביץ' שבה נאמר כי חב"ד הינה "דת" שנפרדת מן היהדת - אך "קרובה" אליה ביותר. 2. חב"ד איננה "דת" נפרדת מן היהדות אלא תנועה או זרם שמצוי בתוך היהדות - וזאת מן הסיבה שכל חברי הזרם קיבלו על עצמם את עול התורה והם מקיימים בדבקות את המצוות המעשיות שנגזרות מעולם ההלכה. 3. המשיח הוא דמות אגדית-דמיונית-פנטאסטית שתפקידה ביהדות שונה לחלוטין מבנצרות. לפי הנצרות המשיח כבר הגיע (הוא ישו), ובבואו - הוא גאל את האדם מן הצורך לקיים את המצוות המעשיות ולכן הסיר מעליו את עול התורה. אך לפי היהדות שבה אנו דבקים- המשיח לא הגיע כלל ואף אין משיח כיום בנמצא בימנו אלו. המשיח הוא דמות שתמיד " תגיע ..." וזאת בלשון עתיד בלבד- כלומר: אף פעם משיח לא ה-גיע , אלא תמיד רק י-גיע, לכן האדם המאמין לא מצפה לאירועי ניסים שיבואו (מלמעלה => למטה) וישנו סדרי העולם הזה, אלא הוא משתדל בכוחות החיים שהושתלו בו על-מנת לקיים את התורה והמצוות ובכך הוא נמנה על אותם "גבורי כוח - עושי דברו". 4. תפקידו של המשיח ביהדות הוא לא לשחרר את האדם מעול המצוות- אלא להפך-תפקידו לעודד ולהניע את כלל עם ישראל לקיים את המצוות- "ויכוף את כל ישראל לילך בה [בדרך התורה] ולחזק בדקה". ואם כל ישראל יהיו צדיקים ויקיימו ציווי השי"ת - הרי זוהי תכלית התורה כולה. 5. לגבי תפקיד המשיחיות בעולמה של חב"ד : חב"ד איננה צלינדר עופרת סולידי והומוגני שבו מסודרים אטומי העופרת במבנים רומבוידיים ללא יכולת רוטציה או וויברציה בטמפרטורת החדר. חב"ד מורכבת מהרבה רבבות אנשים ששונים בתפיסתם מאוד זה מזה, במקום בו הם חיים בעולם, ואף לעיתים באופן קיום מצוות כאלו ואחרות. ועל-כן - צאי ולמדי, עבור חב"דניקים שונים יש משמעות שונה למלך המשיח (אחרי הסתלקותו). מה שמאחד את החב"דניקים בכל מקום בעולם וגם מצרף אותם בלי עוררין ליהדות הכשרה שבכשרות הוא (כמו שכבר אמרתי בתחילה) - קיום התורה והמצוות !.

למעלה