האוטו של הרב כן קשור
כנראה שלא נצליח לשכנע אחד את השני, לדעתך מעמדו של הרב נקבע לפי האוטו שבו הוא נוסע :אני מצטט אותך "גם לא הבנתי את הקשר למכונית הרב. מה עניינך איזו מכונית הרב נוסע. המשכורת שלו נקבעת על-פי המקובל בקהילה וזכותו לנסוע באיזו מכונית שיחפוץ. אדרבה, ככל שמכוניתו מכובדת יותר, הקהילה מכבדת אותו יותר." זה מבייש לחשוב שהרבנים שלנו צריכים עושר ולפיו נמדד כבודם כי חלק גדול מהכסף שגבה משתלשל לכיסו בתור משכורת ומה שאתה הכי שוכח? גדולתו של מורה רוחני לא נקבעת לפי כיסו או מכוניתו, ואגב אם אני אראה את הרב שלי נוסע על מרצדס אני אזלזל בו ואחשוב שמשהו במעשיו לא כשר, לדעתי זו טעות היסטרית, ואחי לא יעזור כלום, לבית הכנסת לא צריך דילים לא לעשירים ולא לעניים זו העתקת מנהגי גויים, ואם ישנם גם פה אחי כמה בתי כנסת שפועלים ללא שום דמי כניסה אומר שזה אפשרי, ולא צריך לרחם לא על הרב ולא השמש ולא "התרתש", הם לא כאלו מסכנים פה בקנדה, ואתה יודע מה מניסיון שלי הם גם לא כל כך רחמנים בענייני כסף גם אם אין לך, וזו לדעתי לא מהותו של רב או בית כנסת לנהל משא ומתן על כסאות, הם צריכים ויכולים לתפעל כל בית כנסת שירצו רק מהצדקה שבית הכנסת מכניס, וכמו שאמרנו זה לא בלתי אפשרי ואפילו על כל השנה ולא רק בחגים, ללכת לבית הכנסת כל השנה פה יעלה איזה 1000-1500 דולר, אתה חושב שלכולם יש?וזה מרחיק אנשים ולא מקרב, אגב רב אמיתי מקדיש את חייב ללימוד תורה והפצתה ולא בחשבונות כמה יעלה לו הבורקס בחג, ובכמה הוא ימכור אותו וכמה זה יכניס לו וחוץ מזה דברת על משרד הדתות בארץ כאילו הם מחזיקים כלכלית את בתי הכנסת ואת הרב השכונתי, אז לך תבדוק עוד פעם!!הכל צדקה, ואם ביהודים ויהדות עסקינן,אזי לגאוגרפיה אין שום משמעמות, ורק בגלל שיש קהילות בגולה שהעתיקו מנהגי גויים ,זה עדיין לא עושה את זה בסדר, ואגב בתי כנסת בקנדה עם רבנים ישראלים ויש כמה כאלה, אינם עולים כסף לא יום חול שבת או חג, אין שום קשר לשנוררות, אז אולי לא הישראלים לא רוצים לשלם ומה שיותר יפה זה שהרב שלהם לא רוצה את כספם אז אם בא לך לשלם מתוך יפות נפש בבקשה תן צדקה, אבל אל תסגור שערים בפני אלו שאין להם כמוך, והאמן לי זה לא מציאותי להתחיל לשאול כל אחד מי יש לו מי אין, זה משפיל מביך ולא מקובל לכן הסידור שלך שרק עניים לא ישלמו בעייתי כי אז אנשים עלולים לחטוא בלשקר על מנת לזכות בחינם, ולכן אחי כסף וחשבונאות זה לא קשור לבית הכנסת שלנו לא חשוב איפה!!!! ושוב חג שמח בקרוב לכולם, אני מקווה שאני לא מרגיז אף אחד, רק מביע דעה על נושא שמאוד כואב לי,