חגי ישראל

חגי ישראל ../images/Emo48.gif

החגים מתקרבים ואלה בינינו הוותיקים מתכנסים ברובינו בבית הכנסת של חב"ד הנמצא ליד בטרהרסט צפונית לסטילס בטורנהיל.בית הכנסת נחשב למקום מפגש והכרות..לבקר בחגים בבית כנסת יש להכין כרטיסים מראש -עולה כסף! בבית כנסת של חב"ד - הכניסה היא בחינם והתפילות מתנהלות בעברית וכן באנגלית.חג שמח לכולנו,שנה טובה ומבורכת מנחמה.

המדפיס

New member
שאלה לכל החברים

שלום לכולם! אני חדש בפורום, ותקוותי היא שיקבלו את דבריי ברוח טובה... יש לי שאלה, שאני בטוח שרבים מאיתנו שואלים את עצמם: קחו את ההודעה של *נחמה הורביץ*; הודעה תמימה של אשה נחמדה ויקרה, הודעה שבאה לעולם במטרה לעזור ולסייע לנו, הישראלים, שלא ממש מתמצאים במסלולי העיר או בנוהלים הקשורים לבתי-כנסת, והיא מודיעה לנו שבכל בתי-הכנסת שבטורונטו הכניסה בתקופת ראש-השנה ויום-כיפור כרוכה בתשלום, ואילו בבית-חב"ד, הכניסה חינם אין כסף. השאלה שלי היא כזו: האם אנו שונים מכולם? למה הדרום-אפריקאים, הצרפתים, הספרדים והאשכנזים של טורונטו, מרגישים בנוח להוציא 50 דולר או אפילו 100 דולר פעם בשנה ולקנות כרטיס למקום ישיבה בבית-הכנסת, ואילו אנו, הישראלים מחפשים (ודורשים) שהשרות הנפלא הזה יהיה בחינם? האם החזנים לא עולים כסף? האם הכיבוד הקל, השמירה, הניקיון, הרב, השמש, החזן, התוקע בשופר, הקורא בתורה, ועוד ועוד, לא עולים כסף?? מדוע שלא נחפש דווקא בית-כנסת ליד הבית, אפילו אם זה עולה כסף! הרי מי שהולך לבית-הכנסת בחגים עושה זאת מתוך אמונה. אם-כן, האם לא ראוי לתת תרומה כספית - פעם בשנה - לבית כנסת חב"ד או אחרים? הרי כאן, בחו"ל, אין משרד דתות ואין תקציבי ממשלה - ללא התרומה הקטנה שלנו, כיצד הקהילה היהודית - המקומית - תתקיים? לא יודע למה, אבל, אני כישראלי חש שלא בנוח כשאני שומע בערב החגים את הישראלים שמחפשים בנרות בתי-כנסת שהכניסה בהם היא חינם. אנחנו לא שנוררים! לא נמות מנתינת צדקה (כאן זה לא צדקה, אלא כיסוי הוצאות). שנה טובה לכולם.

Esther4

New member
למדפיס

אתה צודק במאה האחוזים שצריך לתרום אבל כפי שידוע לך ישראלים לא אוהבים לתרום. ולכן כל השנוררים למינהם אכן הולכים בחגים לחבד כי זה בחינם. אני בטוחה שחבד דורש עבור כסא מחיר צנוע לכל כיס. אני משלמת לכסא בבית כנסת ליד הבית 75 דולר ואני לא חושבת שמזה אפשר לפשוט את הרגל. אם מישהו רוצה להיות חבר בבית כנסת תלוי באיזה בית כנסת אז התשלום השנתי יכול להיות מ-500 ועד אלף או אלפיים לשנה. חוץ מזה גם אפשר להוריד את הההוצאה הזאת ממס ההכנסה על כל תרומה שנותנים. שנה טובה לכולם

babajos

New member
אנחנו שונים אז מה?

אני לא מבין למה צריך לעשות השוואות עם הדרום אפריקאים והצרפתים והאשכנזים של טורונטו, מה זה בכלל קשור , אצלנו ביהדות לא צריך לשלם כסף על מנת להפגש עם השם בבית הכנסת, אצל הגויים כן, מה שבאמת נהוג זה לתת צדקה,אז אם באת וזה בחינם תתן צדקה, אבל אין שום צורך להשוות כי בדת אנחנו כן שונים, כי אחרת אפשר לשאול למה אי אפשר לבוא לבית הכנסת עם סנביץ עם נקניק חזיר בפנים, מה אנחנו שונים?ולמה אנחנו שומרים שבת מה אנחנו שונים? ואין לזה סוף האמן לי מה שבטוח שבית כנסת זה לא מפעל לעשיית כסף, ופה לצערנו זה קצת כן נראה ככה, וזה מעציב כי צריך לחשוב על אלה שאין להם 50-70 דולר לשלם עבור כסא לחג, אז מה נשכח את העניים שלנו ובית הכנסת ישמש רק את בעליי הממון, אני לא חושב שזה מה שהתכוון השם כשביקש מאיתנו להתפלל אליו, וחב"ד לשמחתנו עושים מצוות ענק שפותחים את הדלת שלהם עבור כולם, וכולם צריכים לתת צדקה שבאים לבית הכנסת, כל אחד לפי יכולתו, ולא לפי איזה אוטו הרב רוצה לסוע, ותחשבו על זה!! בכל מקרה אני מאוד מקווה שלכל יהודי אם בקנדה ואם בישראל תמיד יהייה מקום בבית הכנסת גם אם אינו יכול להרשות לעצמו תקציבית, בית כנסת לא הבימה ולא היכל התרבות אלא היכל השם!!!! ושיהייה לכולנו אחלה תקופת חגים שמחה ומתוקה

המדפיס

New member
תרבות השנור

אני כלל לא מבין את תגובתך. אני מסכים איתך שבית-הכנסת הוא היכל ה'. אז מה? האם הכסף נופל לגבאים מהשמיים? האם החזן או הרב לא אמורים להביא פרנסה הביתה? (גם לא הבנתי את הקשר למכונית הרב. מה עניינך איזו מכונית הרב נוסע. המשכורת שלו נקבעת על-פי המקובל בקהילה וזכותו לנסוע באיזו מכונית שיחפוץ. אדרבה, ככל שמכוניתו מכובדת יותר, הקהילה מכבדת אותו יותר. אתה הרי לא תסכים שאדם מכובד כמוהו ייסע במכונית ישנה)... אם אתה לא תיתן תרומה או שלא תשלם על הכסא בראש-השנה, מי יממן את העלויות הגבוהות של אחזקת בית-הכנסת?? אני לא מדבר על אלו שאין להם כסף. הם בוודאי צריכים לקבל כסא ללא תשלום. אני מדבר עלינו, הישראלים, שמגיעים לבית-הכנסת עם חליפת וורסאצ'ה ונעליים של ארמאני, ודורשים כחלק מתרבות השנור הישראלית, כסא חינם. (אני לא מדבר רק על כסאות בחגים, אלא גם באופן כללי לגישה שלנו, ש"הכל מגיע לנו וב-ח-י-נ-ם"..)

babajos

New member
האוטו של הרב כן קשור

כנראה שלא נצליח לשכנע אחד את השני, לדעתך מעמדו של הרב נקבע לפי האוטו שבו הוא נוסע :אני מצטט אותך "גם לא הבנתי את הקשר למכונית הרב. מה עניינך איזו מכונית הרב נוסע. המשכורת שלו נקבעת על-פי המקובל בקהילה וזכותו לנסוע באיזו מכונית שיחפוץ. אדרבה, ככל שמכוניתו מכובדת יותר, הקהילה מכבדת אותו יותר." זה מבייש לחשוב שהרבנים שלנו צריכים עושר ולפיו נמדד כבודם כי חלק גדול מהכסף שגבה משתלשל לכיסו בתור משכורת ומה שאתה הכי שוכח? גדולתו של מורה רוחני לא נקבעת לפי כיסו או מכוניתו, ואגב אם אני אראה את הרב שלי נוסע על מרצדס אני אזלזל בו ואחשוב שמשהו במעשיו לא כשר, לדעתי זו טעות היסטרית, ואחי לא יעזור כלום, לבית הכנסת לא צריך דילים לא לעשירים ולא לעניים זו העתקת מנהגי גויים, ואם ישנם גם פה אחי כמה בתי כנסת שפועלים ללא שום דמי כניסה אומר שזה אפשרי, ולא צריך לרחם לא על הרב ולא השמש ולא "התרתש", הם לא כאלו מסכנים פה בקנדה, ואתה יודע מה מניסיון שלי הם גם לא כל כך רחמנים בענייני כסף גם אם אין לך, וזו לדעתי לא מהותו של רב או בית כנסת לנהל משא ומתן על כסאות, הם צריכים ויכולים לתפעל כל בית כנסת שירצו רק מהצדקה שבית הכנסת מכניס, וכמו שאמרנו זה לא בלתי אפשרי ואפילו על כל השנה ולא רק בחגים, ללכת לבית הכנסת כל השנה פה יעלה איזה 1000-1500 דולר, אתה חושב שלכולם יש?וזה מרחיק אנשים ולא מקרב, אגב רב אמיתי מקדיש את חייב ללימוד תורה והפצתה ולא בחשבונות כמה יעלה לו הבורקס בחג, ובכמה הוא ימכור אותו וכמה זה יכניס לו וחוץ מזה דברת על משרד הדתות בארץ כאילו הם מחזיקים כלכלית את בתי הכנסת ואת הרב השכונתי, אז לך תבדוק עוד פעם!!הכל צדקה, ואם ביהודים ויהדות עסקינן,אזי לגאוגרפיה אין שום משמעמות, ורק בגלל שיש קהילות בגולה שהעתיקו מנהגי גויים ,זה עדיין לא עושה את זה בסדר, ואגב בתי כנסת בקנדה עם רבנים ישראלים ויש כמה כאלה, אינם עולים כסף לא יום חול שבת או חג, אין שום קשר לשנוררות, אז אולי לא הישראלים לא רוצים לשלם ומה שיותר יפה זה שהרב שלהם לא רוצה את כספם אז אם בא לך לשלם מתוך יפות נפש בבקשה תן צדקה, אבל אל תסגור שערים בפני אלו שאין להם כמוך, והאמן לי זה לא מציאותי להתחיל לשאול כל אחד מי יש לו מי אין, זה משפיל מביך ולא מקובל לכן הסידור שלך שרק עניים לא ישלמו בעייתי כי אז אנשים עלולים לחטוא בלשקר על מנת לזכות בחינם, ולכן אחי כסף וחשבונאות זה לא קשור לבית הכנסת שלנו לא חשוב איפה!!!! ושוב חג שמח בקרוב לכולם, אני מקווה שאני לא מרגיז אף אחד, רק מביע דעה על נושא שמאוד כואב לי,

המדפיס

New member
זה בסדר. בורות לא מרגיזה.

תגובתך, עם כל הכבוד, מראה ומוכיחה בורות גדולה. וזה עצוב. כנראה שמעולם לא בדקת את העובדות לאשורן. אני מציע לך להכנס לאתר 'הכנסת' ולבדוק את התקציבים שזורמים בארץ לבתי-כנסת (ולא כאן המקום להתווכח האם הם ראויים או לא). אתה אומר שבתי-הכנסת מתוחזקים-יתוחזקו ע"י צדקה. של מי?.. של הישראלים שלא רוצים לתרום את התרומה המינימלית של כסא פעם בשנה? אני חוזר לשאלתי המקורית שכתבתי בראש העמוד; במה אנו שונים מכל יהודי העולם שרואים בקניית הכסא חובה ולא זכות? מדוע הישראלים חייבים "להיות יותר חכמים" מכולם? הרי, נמציאות היא, שהקהילה הישראלית, היא הקהילה ה י ח י ד ה שדורשת ומקבלת כסאות חינם בחגים! לכניסה לקולנוע אתה משלם?

babajos

New member
אין בעייה תקרא לי בור

אבל מהתגובות שלך אינני בטוח שאתה חכם ודברנו על זה מקודם, אבל שוב אתה משווה בין קולנוע לבית כנסת, אז אולי אני הוא הבור??? מאיפה לך שהישראלים לא תורמים, אולי אתה לא, אבל לא סתם ישראלים אומרים שזה צריך להיות חינם כי זה בית כנסת ולא קולנוע! אתה צודק פה בגולה זו המציאות, אז מה אני חייב להסכים איתה ואם לא אני בור??? ושוב, אנחנו דנים בנושא רגיש לא על מנת לפגוע אלא להתחכם, ואני למדתי ממך ומהמגיבים משהו, ודעתך לא פוגעת אף אם איני מסכם איתה, אבל אם אתה חושב שזה העניין אז אין בעייה אני אהייה בור בשבילך, הכבוד הוא שלי, ושוב חג שמח

s t a r 1

New member
babajos תחשוב קצת אחרת

להחזיק בית כנסת זה אופרציה שלמה, זה לא ישראל, שיש איגוש בתי הכנסת ומועה דתית שהממשלה ממנת, כאן צריך לממן חשמל, וניקיון, ועלות שכר דירה של המבנה ומיים ורב ועוד ועוד ועוד. אז מי אתה חושב שישלם את זה? אין מה לעשות, באת לגור רחוק ואתה רוצה להרגיש קרוב. אז כולם למען כולם תורמים את חלקם. אתה משלם לא בשביל הכיס של אף אחד. אתה משלם כי אתה בארץ נכר וכאן צריך הרבה כסף (אבל ממש הרבה כסף) כדי להחזיק בית כנסת. דבר נוסף, החזון והתכחלית של חב"ד זה לקבל את כל היהודים\ישראלים בכל העולם, באשר הם, חב"ד פותחת את שעריה לכל הישראלים בלי שום קשר לכך שהם שומרים מצוות או לא. כל עם ישראל!!!!

levav1

New member
כנראה שהמייעצת גם כן נכנסת בחינם |

מה חשבת ? שאם היא פה 35 שנה היא לא עושה כך? שתהיה לך שנה טובה

ביקור בבית כנסת בחגים..

שבוע טוב לכולם. נוצר כאן וויכוח שכלל לא היה ממטרתי.ציינתי את הנהוג שבטוחה אני שלא ידוע לחדשים. נכון, אני וותיקה כאן ומודעת לכללים...מכיוון שאני מגיעה אך לתקיעת שופר ונותנת תרומה קבועה לבית הכנסת חב"ד, איני רואה לנחוץ להצטדק במנהגיי לפני אלמונים שזהותם אינה ידועה.

levav1

New member
קניית כסא איננה מרוששת

זה רק עניין של גישה. אני חושב שצריך לשלם עבור מה שמקבלים. אם את לא משלמת , פרושו שמישהו אחר משלם עבורך. תרומה לדעתי היא נושא אחר ובכלל לא קשור. זוהי תרבות המגיע לי שמקוממת אותי !!!

|חיפוש היושר..

כל אחד הישר בעיניו יעשה.בזה נגמר הויכוח.מה שאני עושה שייך לי,לפעולותי האישיות ומי את/ה שתוכיח/י בשער? אפילו את שמך אינך מייצג/ת? כוונותי היו לטובה - הצגת המצב ותו לא. שנהיה בריאים.

levav1

New member
זהו, שהמצב אינו כפי שאת רואה אותו

רוב האנשים כן קונים כרטיסים. נצלנות? לדעתי מידה מגונה. ומה לך כי תליני ? אף אחד לא מאלץ אותך להזדהות בשמך ?! אולי שוב בגלל אותו המניע נצלנות ...(פרסומת ללא תשלום.....)

lazydog2

New member
הרשו לי לעמוד לצידה של נחמה

שהיא משתתפת קבועה בפורום ומרבה לעזור ולייעץ לא לכבודכם להתחיל להכפיש וללכלך, ובטח לא על פיסת אינפורמציה שניתנה מתוך כוונה טובה - ליידע ותו לא. בישראל אין נוהג כזה לפיו צריך לשלם בכניסה לבית הכנסת, או להזמין כסא לכבוד ביקור חד פעמי, כאן זה הכלל. כך שכל הויכוח על ה- so called קמצנות של הישראלים היא ממש לא במקום. אין צורך לפשפש בכיסים ושכל אחד יעשה מה שנראה לו נכון - זו אחת הסיבות שאנחנו בקנדה, לא?. מי שמעוניין ללכת לבית הכנסת ולקנות כסא, סבבה. מי שלא - לא. אגב, אין להתפלא שמדובר בהוצאה עסקית מוכרת, רבים רואים בחיכוך עם האוכלוסיה היהודית/ישראלית המבוססת פתח להזדמנויות עסקיות בעתיד. שתהיה שנה טובה לכולם

levav1

New member
ובכל זאת תרשה לי לחלוק על דעתך

אני סבור עדיין שזה עניין של גישה ( יעוץ ? - בערבון מוגבל !).

המדפיס

New member
הבהרה

לנחמה, אם הובן מדבריי שאני מעביר ביקורת עלייך באפן אישי, אני מתנצל. הערותיי באות כביקורת בונה, למציאות הכואבת השוררת בקהילה הישראלית.

שרונה44

New member
בסך הכל עושים טובה לחב"ד

הרי חב"ד מנסה להחזיר את כל הבאים אליה בתשובה...וזו הסיבה לנדיבות כביכול שלהם. זו תנועה מיסיונרית במהותה. כפי שאמר פעם ישעיהו לייבוביץ שחב"ד היא הדת הקרובה ביותר ליהדות שהוא מכיר. יוצא דופן בכל חבורת חבד הוא הרב ישראל לנדאו שהוא באמת איש יקר, אבל מכל האחרים שם רצוי להיזהר

למעלה