חבר

dina199

New member
צריך לחתוך היכן שהוא.

ז"א להחליט שאיש מקצוע מסויים הוא הסמכות וללכת לאבחן אצלו. בלאו הכי אף פעם אי אפשר לדעת מראש מה תהיה התשובה.

שלומות0

New member
אצלי אנשי מקצוע מסוג

פסיכולוגים כבר מאוד מזמן לא סמכותיים!!!!!!!
ואני טוענת שחובה להוציא מהם את הסמכות לאבחן אוטיזם!!!!!!!!!
ואני אמשיך לטעון את זה כי יש לזה הבט ציבורי, ונאי יודעת לא רק מניסיון פרטי שלי שיש הרבה בעיות באבחונים שנעשים על ידם!
את החובה לאבחן אוטיזם להשאיר רק לרופאים בלבד!

מצטערת אבל

אצלינו פסיכולוגים אבחנו.
הרופאים יותר אישרו.
תלוי ברמת המומחיות.
יש רופאים שמבינים בספקטרום ורופאים שלוא.
פסיכולוגים שמבינים בספקטרום ופסיכולוגים שלא.

מצטרפת, במיוחד, כמו שכבר ספרתי,

שאת הבן שלי המתוק ראו המון רופאים (לא חשבנו בכלל לפסיכולוגים לאבחון, כי לא ידענו שהם עושים אבחונים, למרות שהוא היה בטיפול פסיכולוגי במשך כמה שנים).
המון רופאים, מכל מיני סוגים. אף אחד אפילו לא העלה את המילה הזו, אוטיזם או אספרגר. כלום. למרות שהילד לא יצר קשר עין, ומסתכל הצידה כשהוא מדבר אתך (כלומר, ברגע שיודעים, אז הסימן הזה למשל הוא ממש ברור).
ומי שאמר לנו את המילה אספרגר היה פסיכולוג קליני, שהופננו אליו בשביל משהו אחר. דקה אחת של שיחה הספיקו לו לשלוח אותנו לאבחון לאספרגר (מילה שלא הכרנו אז).

האם זה אומר שצריך ללכת דווקא לפסיכולוגים? לא.
למרות שיירת המומחים שראינו - הבן שלי הוא אחד, וזה רק מלמד על מה שהיה אצלנו.
צריך ללכת למשהו שמבין בתחום.
ללכת לפי המלצות.
(לי, למשל, חשוב שהמאבחן יהיה אדם נחמד. בגלל זה אני ממליצה על הצוות של בית אחד, אנשים מקסימים, או לפחות אלה שאני ראיתי).

שלומות0

New member
לי ממש לא משנה

התגובות שנאי אקבל כאן והמאוד ידועות, אני את דעתי אכתוב, ומניסיון אישי ולא ממש טוב!
לא מכירה את בית אחד ולא עליהם כתבתי,
אבל יש מספיק פסיכולוגים מומחים בתחום שפגשתי שעליהם הייתי נותנת ציון נכשל!

ואני פגשתי מספיק רופאים, שהייתי נותנת להם

ציון נכשל.

אבל אני מבינה, שזה מקרה פרטי שלי, ולא מלמד על הכלל.

ואצלנו זה היה פשוט ערמה של רופאים, שחלקם אפילו כמעט לא דיבר עם הילד שלי. הוא בכלל לא עניין אותם. הם הסתכלו בניירות ולא בילד.

היו גם רופאים, מאבחנים, שכתבו מה שאמרנו להם.

הייתה רופאה, שהגענו אליה עקב המלצת בית הספר לבדוק אם הילד אספרגר.
היא שמעה כך, בדקה 5 דקות, בעיקר רפלקסים ונתנה אבחון שהילד אספרגר.
זה נראה לך רציני?
הפסיכולוגית, שעשתה אבחון מקיף אחר כך, קבעה שלא, אז היא שנתה את האבחון שלה למה שכתבה הפסיכולוגית.

האם זה אומר שכל הרופאים כאלה?
כל הרופאות?
כל הרופאות במקום הזה ספציפי (שמפורסם באבחוניו)?

רופאה אחרת קבעה שלילד שלי בעיות תקשורת, אבל באשמתי.
וגם היא ידועת שם בתחום האוטיזם.
זה נראה לך רציני?

וזה רק קצה קצהו של הפגישות שלי עם רופאים....

ובכל זאת, לא על דעתי להשליך מהסיפור שלי לכל הרופאים שבעולם.
את יכולה לכתוב שמניסיונך עדיף ללכת לפסיכולוגים. את כותבת בצורה כל כך נחרצת, כאילו אין מקום בכלל לדעה אחרת, ולדעתי, את עושה עוול להמון פסיכולוגים נהדרים, שיודעים לאבחן מצוין.

שלומות0

New member
אני כותבת את דעתי

וזה סגנוני, ואת לא תקבעי לי מה לכתוב ובאיזה סגנון.!
אני אכתוב בנחרצות על מנת שהורים חדשים בתחום ידעו שיש גם דברים כאלו!
לא לטעמך יש לך בעיה !!!!!
לי יש את הזכות המלאה לכתוב את דעתי במיוחד שכתבתי שזה מניסיון אישי שלי ושל עוד כמה מכרים שלי!!!!!!!!!
לא כתבתי שזה כללי!!

שלומות0

New member
אצלי ציון נכשל

לפסיכולוגים הם לא רק מקרה אישי, אלא מקרה שקרה למכרים שלי ומדובר לא במקרה אחד וגם לא שתיים!
יש לך בעיה שקשה לך לקרוא את זה!
כן אני אכתוב ואני אכתוב בדיוק מה אני חושבת עליהם!
ואני גם אכתוב שצריך דחוף להוציא מהם את הכוח שניתן להם!!!!!
אני אכתוב בדיוק מה אני חושבת זו זכותי המלאה!
הפסיכולוג צריך לחזור לעסוק במה שיועד לו וזה לא לאבחן אוטזם!
כן יש לך בעיה עם זה אני יודעת!

TikvaBonneh

New member
לא לסמוך על התרשמויות ולא על תחושות בטן

איבחון צריך להיות מעמיק, יסודי, ומקיף.

שלומות0

New member
אני לא בטוחה

לפי מה שקראתי שהוא על הספקטרום ואני לא חושבת שצריך "בכוח" לאבחן ילד שמסתדר בבית ספר ללא עזרה..
לדעתי חשוב לאבחן ילד שיש לו קשיים שמפריעים לו לתפקד במסגרות או קשיים בולטים אחרים בתפקודו כילד,,
אחרת למה? לא חייבים להסכים איתי אבל זה מה שאני הייתי עושה..

dina199

New member
תלוי מה זה 'מסתדר'

הבן של 'הסתדר' 9 שנים עד שהפסיק להסתדר באופן מוחלט.
ואכן יש בעיה גדולה לא"סים שהם תלמידים מבריקים. מערכת החינוך כל כך מתרשמת מההישגים הלימודיים שמפספסת את הקשיים האחרים שלהם. איבחון זה לא מותרות. היו א"סים כאלה שהגיעו לצבא (ללא איבחון) והדברים הסתימו באסון.

dina199

New member
לא בטוח

היא מפחדת שינפנפו אותם .
וגם אם יש לה תחושה כזו לפי תאור הילד לדעתי יש מספיק סיבות ללכת לאיבחון.
אפילו אם לא יאבחנו אותו כא"ס, עדיין אפשר לקבל אבחנה כלשהיא והמלצות טיפוליות, וגם בזה יש הרבה.

כשהבן שלי היה בן 4 ( ו 5 ו 6
) סיפקו לי הסברים מצויינים על כל דבר בהתנהגות שלו . אם הייתי נולכת לאיבחון , הרבה דברים היו מסתדרים לי בראש קודם (גם בלי לדבר על טיפולים) . וברור , שסיפקו לי גם הסברים לא מצויינים שהכל זה בגלל שאני אמא היסטרית , אמא גרועה, אמא שלא יודעת לחנך וכל הבעיות של הילד הן בגללי
)

שלומות0

New member
אני מצטערת על כל שקל

ועל כל דקה שבזבזתי אצל 3 פסיכולוגים מהמומחים בתחום שהגעתי אליהם עם בני,
לא רק שלא קבלתי המלצות, קבלתי המלצות מטומטמות חסרות טאקט ומצוצות מהאצבע, שהבן שלי שנתיים ישב בבית,
והגעתי לוועדת ההשמה וחייבת לציין שיושבת ראש ועדת ההשמה מקצועית הרבה יותר מאותן פסיכולוגיות,
לא האמינה למה שהיא קראה, ואמרה לי מפורשות שמדובר בהמלצות ממש הזויות שלא נותנות כלום!!!!!!!!!
בזבזתי המון כסף על אבחונים{קופת חולים לא החזירה לי שקל ובצדק כי הפסיכולוגים לא ברשימה שלהם}
בזבזתי זמן יקר, הבן שלי בזבז את זמנו והותש במבחנים{זה לא קל לילד להיות בתוך מבדקים}
וסתם, לשווא, ללא שום כלום!
ולילד היו הרבה קשיים לא סתם הוא ישב בבית שנתיים ולא הלך לבית ספר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
גם אם ישלמו לי מטילי זהב אני לא הולכת לשום אבחונים יותר אתו!
מאסתי באבחונים של הפסיכולוגים! וזכותי לכתוב את זה יש כאן עניין שעל הציבור לדעת!!!!!!!!!!!!!

dina199

New member
גם לי היו כל מני איבחונים

שעלו כסף ולא עזרו כשלעצמם בזמן האיבחון..
אבל בסופו של דבר הם עזרו לאיבחון הפסיכיאטרי של אספאכר, שבעצמו היה חינם
.

dina199

New member
לא

יש לי איבחון פסיכולוגי שנראה כאילו העתיקו אותו מהשאלון של טוני אטווד ובלי שום מסקנה.
דווקא המאבחנת הדידקטית (איבחון דידקטי היה לפני פסיכולוגי) שמה לב שיש משהו נוירולוגי (מעבר לסמכויות שלה ) והמליצה לבדוק הלאה

שלומות0

New member
אני דווקא רוצה לחדד

את נושא הפסיכולוגים כי לדעתי נתנו אגוזים למי שאין שיניים וגם אצלך הם פספסו , מי שמקבל לאבחן אוטיזם לא אמור לפספס!
ונאי מכירה את זה מאוד מכרים, לעומת זאת פספוס של רופאים שמעתי הרבה פחות..

תמרי1008

New member
אצלנו יש בהחלט קשיים שמפריעים לתפקוד

בעיקר בהשתלבות במסגרת הגן (ולא מדובר רק בגן של השנה, כך שאי אפשר להאשים את הגננת, גרועה ככל שהיתה).

אני חושבת שאלך, כפי שחשבתי, לאבחון פסיכולוגי, לא מתוך ציפייה לקבל אבחנה ספקטרום אלא לקבלת המלצות.

למעלה