חברתי

דניעל

New member
תרשו לי לנחש...

שזה לוח גריגוריאני, כלומר - הלוח הנהוג בעולם המערבי היום. בשנת 1099 עוד לא נקבע הלוח הזה, והלוח הנהוג היה הלוח היוליאני. בשנת 1099 ההפרש בין שני הלוחות האלה עמד על כ- 6 ימים (היום הוא 13 ימים). כיאה וכראוי ל"ויקיפדיה", שאסור לקחת את מה שכתוב שם בלי לבדוק במקום נוסף, מישהו, כפי הנראה, תפס יוזמה וניסה להמיר את התאריך י"ז בתמוז לתאריך לועזי בעזרת הלוח הגריגוריאני, שעוד לא המציאו אותו באותה שנה... מי שמנסה להמיר בחזרה את התאריך הלועזי הזה לתאריך עברי בעזרת הלוח הנכון לאותה שנה, כלומר - הלוח היוליאני, מגלה טעות... מישהו עוד עלול בגלל ויקיפדיה לשנות את יום הצום מ- י"ז בתמוז ליום אחר...

דניעל

New member
נותנת קרדיט ללוח בו השתמשתי

שכחתי. לא פייר. ממיר תאריכים חביב ביותר. תכניסו 9 ביולי 1099 בלוח היוליאני, ותגלו שזה י"ז בתמוז בלוח העברי ו- 15 ביולי בלוח הגריגוריאני. בעזרת הממיר הזה הבנתי את מקור הטעות בויקיפדיה.

טוב, אז זהו, שלא.

הספר שבדקתי ("שערים ללוח העברי") מותאם ללוח היוליאני אבל זה בכל זאת לא מתאים. מי הנפיץ את זה בוויקיפדיה?

דניעל

New member
אז זהו, שכן.

זה מחזק את דברי. הספר מותאם ללוח היוליאני - וזו הדרך נכונה להמיר תאריכים משנת 1099. אבל מי שהמיר את התאריך עבור ויקיפדיה השתמש בטעות בלוח הגרגוריאני... רק מי שימיר את התאריך בחזרה באותו לוח שגוי, גרגוריאני, יקבל שוב י"ז בתמוז.

דניעל

New member
ועוד משהו

המצור על ירושלים בבית ראשון התחיל ב- י' בטבת. חומות העיר נפרצו ב- ט' בתמוז, שנה וחצי לאחר מכן, ובית המקדש חרב ב- ט' באב, בחודש שלאחר מכן. המצור על ירושלים בבית שני התחיל בחודש ניסן, נמשך שלושה חודשים בלבד, עד ל- י"ז בתמוז, שאז נבקעה החומה. כיוון שהחורבן השני, אכן, נחשב לקשה יותר (אולי מכיוון שמאז לא נבנה בית המקדש בשלישית, והגלות כבר נמשכת הרבה יותר שנים ממה שהיה בין בית ראשון לשני) אוחדו ימי הזיכרון האלה ל- י"ז בתמוז. ב- ט' באב, שלושה שבועות לאחר נפילת החומה, חרב גם בית המקדש השני. בבניין ירושלים ננוחם.

י"ז בתמוז הוא היום שבו נפרצה חומת ירושלים

קרו בו עוד כמה דברים רעים בתולדות העם היהודי אבל זה הדבר העיקרי

miss_t

New member
אלוהים ישמור את בכל מקום../images/Emo11.gif

דיברו על הארי ברדיו אז באתי לראות אם יש חדש תחת השמש, והכחילות הזו נדבקת לך בכל מקום!
מספיק עם זה ודי!

YaYa07

New member
כשייצא הספר

מישהי שאני מכירה מגישה בגל"צ תוכנית על הספר... אני צריכה לשאול אותה מתי זה יהיה.. (שעה כאילו..)

miss_t

New member
כן כן זה ברור

כי הארי נולד שנים רבות לפני מייפל. נראה לי שהיית פה עוד לפני שתפוז נולד
היתכן

yulishit

New member
תודה לכל מי שענה לי למעלה, לא ידעתי מזה

שום דבר.......

Yvaine

New member
אז... לימודים, הא? ../images/Emo122.gif

חמישה. חמישה פאקינג שבועות. חמישה ימים בשבוע. כל יום לקום בשבע, כי מ8:30 עד 12:45 אני... לא, טעיתם - אני לא עובדת ולא נעליים, אני לומדת. הסטוריה. אמאמאמאמא של הבנאדם שהחליט שזה נושא חשוב שחובה לעשות בו בגרות.
אני לא מאמינה שאני עוד לא אסיים כשיוצא השביעי!

למעלה