חברים, שאלה רצינית!

incognito1980

New member
ואיך הלימודים בעברית?

האם רוב הלומדים אתך הם זבי חוטם (עם זבי חוטם הסליחה)? איך את מסתדרת חברתית או כאשר צריך לארגן קבוצות למידה ודברים דומים?

Pink Sakura

New member
אל תעלבי :)

אבל משהו בהתבטאות שלך משדר התנשאות... אפשר פשוט לשאול האם רוב מי שלומד איתי צעיר ממני ב-7 שנים בממוצע והתשובה היא כן.וזה ממש לא מפריע לי. הרוב לדעתי נע על הסקאלה של 23-26 ואני (למיטב ידיעתי) היחידה מעל 30. אין לי בעיה להסתדר חברתית כי אני לא בוחרת את החברים/מכרים שלי לפי שנתון אלא לפי האופי,נכון שיש דברים שאני כבר עברתי והם לא אבל בכיתה אנחנו כולנו באותה רמה,כולנו סטודנטים לחוצים לשנה א'. מבחינת קבוצות למידה אני אענה לך בכנות-כרגע אני מוצאת את זה בלתי מועיל,הייתי בשתיים כאלה ובשתיהן הייתה לי הרגשה שזה יותר מפגש חברתי מאשר לימודי וזה מצויין,רק לא בשבילי. אני באתי מאוד מכוונת מטרה ללימודים,אני לא פוסלת קשרי חברות אמיצים אבל בכל הקשור ללמידה עצמה תמיד הייתי טסתי סולו. מה גם שיש לנו פורומים ממוחשבים וקבוצה בפייסבוק ושם אפשר לחפור בכיף לכולם וכולם עוזרים מאוד. ומבחינת איך הלימודים? עמוסים,מעייפים,מאתגרים,לא תמיד הכי מעניינים שיש,אבל שווים כל רגע!

כל מילה

מנקודת המבט שלי אני יכולה רק להוסיף שמן הראוי לפחות להתחיל ללמוד עם אותם "זבי חוטם" לפני שמתנשאים מעליהם. מבחינה מקצועית כמה מ"זבי החוטם" שלמדו איתי אוטוטו מסיימים התמחויות שוות ונחשבות, בשעה שאני עדיין מורחת את הפינישים של התואר; ומבחינה אישית אני אפילו מאוד מתגעגעת לכמה מהם

incognito1980

New member
וכדאי לברר קודם, האם הייתה התנשאות

לא הייתה, ממש לא. הביטוי נכתב בבדיחות הדעת. יש בעיקר חשש מכך שארגיש זרה ולא שייכת.

incognito1980

New member
תודה על התשובה. אפשר לשאול מה עשית קודם, ואיך

הגעת למשפטים? ולא התכוונתי להתנשא. כמו שהבהרתי בתשובה לגולשת אחרת, אני חושש שאחוש זרות, זה הכל.

Pink Sakura

New member
חייתי את החיים במלואם :)

לא עשיתי שום תואר לפני אם לזה את מתכוונת ב"עשית לפני" הגעתי למשפטים בעיקר בגלל שרציתי ללמוד סוף סוף.השאיפה ההתחלתית הייתה ללמוד בלשנות או קורס מורי דרך, הראשון נפל כי ללמוד תואר קשה ומעניין שאין מה לעשות איתו חוץ מלהיות מורה ללשון ובטח לא לפנטז על קריירה מחקרית בארץ. השני כי זה לא מקצוע לבעלי משפחות. ואז נותרתי עם תהיה משמעותית-מה בחורה הומנית עם כושר ביטוי טוב ואפס זיקה למדעים/מספרים שנושקת לשלושים יכולה ללמוד מתוך מחשבה שזה צריך להיות מעניין,עם סיכויים גדולים שאני אצליח בזה ועם סיכוי גדול מאוד לעבוד במקצוע הנלמד יכולה ללמוד? (חשוב לציין גם שתמיד נמשכתי ללימודים באוניברסיטה העברית בגלל הספר "מיכאל שלי",דבילי,אבל נכון ושבן הזוג ממעלה אדומים) התשובה הייתה-משפטים.זה משהו שאנשים שמכירים אותי המליצו לי ללמוד,חלקם מהתחום. סליחה על החפירה,זו פעם ראשונה שמישהו שאל אותי את השאלה הזו. ולגבי הזרות-אני לא יכולה לענות לגבי מקומות אחרים,אני כן יכולה לומר לך שאם תגיעי עם אפס דעה קדומה את תופתעי לגלות אנשים חברותיים,חכמים,חמים ומצחיקים ושוב,אין זרות כי נושאי השיחה הם רובם ככולם סבים סביב הלימודים,החומר והצחוקים עם המרצים. אז אני לא אומרת שתמצאי חברות נפש,אני באופן אישי ידעתי למה אני נכנסת ואני ממש לא מתחרטת או מרגישה חסך בתחום. ונ.ב. קטן- שלוש מתוך ארבע הגרציות שמתפקדות כחברות אמת שלי הן 8-10 שנים מתחתיי.

Pink Sakura

New member

ורק לפני שנה,בנסיעה לתלפיות להשלים עוד בגרות גיליתי שבניין הטרה סנטה הוא בכלל לא בהר הצופים

Pink Sakura

New member
וואו

בלי הכללות אבל... כנראה שאשתו יכלה לשבת בבית או שיש מערך סבתות טוב אחרת אני לא מבינה איך אפשר להתמחות 12 שעות ולתחזק משפחה. בכל אופן,ברור שהכל אפשרי.בסופו של דבר אני מאמינה שזה יותר מרשים לראות אדם כזה עם ציונים טובים מאשר רווק נטול מחויבויות.

flutter girl

New member
רוב ההתמחויות הן בסדר גודל כזה

לפחות במרכז. נכון שגם הרבה התמחויות הן לא (וגם אני באחת כזאת שהיא לא), אבל דווקא העליון זה לא המקום הראשון שקופץ לך לראש כשחושבים על התמחות של 12 שעות ביום. אגב, כמובן שאני גם לא מבינה איך אפשר לתחזק משפחה עם התמחויות כאלה, אבל כנראה שיש משפחות בהן מוצאים פתרון. בכ"א יש כמובן גם לא מעט התמחויות של 8-9 שעות ביום.

Pink Sakura

New member
עוד יש לי כמה שנים לחשוב על זה...

בכל זאת אני בתחילת הדרך:) גילוי נאות-עד לפני כחודש ממש רציתי להיות מתמחה בעליון, אבל אז קראתי כתבה על ממוצע של שעות התמחות ועל זה שאצל בייניש באים ב-7:30 ויוצאים ב-20:00 ושהיא ממש לא יוצאת דופן בעניין הזה ואז ירד לי הלחץ לחלוטין. אני מאמינה שאני אמצא התמחות טובה בבוא העת,אני גם מאמינה מהיכרותי עם הסובבים אותי שאם ההתמחות הזו תהיה כרוכה בהרבה שעות עבודה (או עבדות) אבל היא תהיה ממש טובה בשבילי אז ויתורים כאלה ואחרים ייעשו.סך הכל התהליך ברור מהיום שבחרתי ללמוד משפטים,זה לא שלבעלי (לעתיד) תהיה הפתעה פתאום, יש זמן להיערך. מותר לשאול איפה את מתמחה? ו

MadEquation

New member
ביניש פורשת

ומעבר לזה - שעות מטורפות יש בכל מקום (גם במשרד המשפטים).

Pink Sakura

New member

כן קשה להתעלם מזה.. וכמו שאמרתי-אני בנויה לעינויי ההתמחות,אני רק מקווה שהעזר כנגדי (והילדים אם יהיו עד אז) יהיה מוכן גם הוא. אני ממש לא רואה אותי יורקת דם בשביל לדחות את ההתמחות או לא לעשות אותה בכלל. ומשרד המשפטים הוא מקום מפחיד! גם אם ההתמחות הייתה שעתיים ביום אני לא חושבת שאני בנויה להיות שם..

למעלה