חברים, שאלה רצינית!

incognito1980

New member
חברים, שאלה רצינית!

אני שוקלת ללמוד משפטים, בשלהי שנות ה-20 של חיי (כן, נשמע מעט דרמטי). באמתחתי תואר ראשון במדעי החברה והרוח. עשיתי אותו מתוך מודעות מוחלטת למצב התעסוקה בתחום, ולמעשה - שאפתי להמשיך באקדמיה. עתה הגעתי למסקנה שאני מעוניינת לעשות משהו אחר בחיי המקצועיים. משפטים תמיד משכו אותי, ואם אלמד את המקצוע הכוונה היא בהחלט להשתלב בתחום עריכת-הדין. עם זאת, אני חוששת מכל הדיבורים על היות המקצוע רווי, וחוששת עוד יותר שהמצב יחמיר עד שאסיים את הלימודים ואת ההתמחות. אם הייתי בתחילת שנות העשרים לחיי, הייתי הולכת על זה ללא חשש, אבל בואכה גיל שלושים הדברים נראים אחרת. הכוונה היא ללמוד באוניברסיטה טובה ולא להתפשר על מכללה עלומת שם, אך האם זה יספיק? האם המעסיקים לא יסתכלו עלי בעין עקומה מפאת גילי? ומי בכלל רוצה בת שלושים ומשהו בתור מתמחה, כשהשוק מלא בעורכי דין צעירים יותר? אני פשוט חוששת להתחיל מסלול חדש ולהגיע למסקנה שאיני יכולה להצליח בו מבחינה תעסוקתית. אשמח לתובנות.

Anabol

New member
אני מקווה שהחברים האחרים

לא יענו או שיענו כמוני וייעצו לך להשתמש באופציית החיפוש. שני חלקי השאלה שלך: הגיל והמקצוע הרווי (ואפילו השילוב המדויק של השאלה שלך) נידונו בפורום פעמים רבות. אני בטוח שתמצאי את התשובה שלך.

incognito1980

New member
אם כואב לך לענות, אינך חייב\ת.

הפורום אינו עמוס מספיק כדי ששרשור חדש ידחק הצידה הודעות חשובות יותר. מעניין שיש פה מקום לשרשורי קיטורים, לדוגמה. הרי מי שרוצה לקטר, יכול למצוא המון קיטורים אחרים באמצעות החיפוש.

Anabol

New member
העניין הוא לא ש"כואב" לי או שאני עצלן

אלא שככה פורומים (בכל האינטרנט) עובדים. המפסידה היחידה פה היא את, כי הפורום לא מסוגל לשחזר את עצמו על כל שאלה באופן מספיק טוב. השאלות האלה נענו בצורה הרבה הרבה יותר מלךאה בפעמים קודמות ועכשיו אנשים סתם כותבים תשובות של שורה. היחידה שמפסידה מידע פה זו את.

sacrament

New member

newKiticat

New member
בגדול

אני אקדמאית בעצמי (בוגרת תקשורת), ולומדת במסלול שמיועד לאקדמאיים (קצת פחות עמוס אבל ממש קצת...). אני בת 26, ואהיה בת 30 עד שאסיים את התהליך. אבל אני לא רואה את גילי כמכשול. יש הרבה בחורים שלא מתחילים ללמוד עד גיל מאוחר, כמו אנשים בכלל. אני לא הייתי מתרגשת מפקטור הגיל.

incognito20

New member
הכוונה שתסיימי תואר בגיל 30 או התמחות?

כי אם הלכת בגיל 26 אני מניח שזה 26 וקצת איך תסיימי גם מבחני לשכה בגיל 30?

incognito1980

New member
אפשר לשאול היכן את לומדת?

ומה דעתך על מסלול האקדמאים? מי האנשים שלומדים אתך, איך הם?

newKiticat

New member
במכללה למנהל.

אבל אמרת שאת לא מעוניינות במכללות למיניהן...

newKiticat

New member
סליחה. טעות

אני אסיים את התואר עצמו בגיל 29. בתקווה שלא יהיו תקלות מיוחדות- 30 כשאסיים התמחות ומבחני לשכה... כשאעבור מבחני לשכה. אבל, יש לא מעט אנשים שלומדים איתי כעת, כאמור, שחוגגים 30-32 השנה...

Pink Sakura

New member
תובנות

א. אני בת 32, שנה ראשונה בעברית ב. גם אני חששתי שיסתכלו עליי בעין עקומה, לא כי אני "זקנה" אלא כי אני אישה,סביר להניח שעד אז אהיה נשואה ואמא.אבל יש לי כתבה מצהיבה על מתמתחים בני 50 אז אין סיבה שאני לא אצליח, גם אם לא בעליון (שמי רוצה אותו בכלל) ג. גם מוסד האינסטלטורים רווי, גם סוכני נדל"ן,אז מה? אם זה מושך אותך ואת באמת חושבת לעסוק בזה אז למה לא? ד. איחלתי לחייל בהצלחה

למעלה