חברים יקרים

pincasbk

New member
חברים יקרים

אחרי מבט קצר ומאוד קולע לפורום הזה אני מוכרח לציין שיש פה חבורה גדולה מאוד של מתנשאים ואגואיסטים (אומנם לא כולם) שעם כל החוכמה שלהם לא הצליחו להתבגר מעל לגי ל14. תגידו אתם עושים צחוק? חשבתי אולי יהיו דיונים רציניים על פילוסופיה או מדע, אבל חוץ מלדבר על כמה שאתם חכמים אין פה שום דבר. חוץ מהודעה אחת רצינית של אמא אחת (שגם התגובות היו דיי אימפוטנטיות) כל מה שכתוב פה זה התנשאות אחת גדולה ורצינית. יכול מאוד להיות שמתרכזת פה חבורה גדולה מאוד של אנשים חכמים מאוד. אבל שמעו - אף אחד לא סובל אנשים חכמים שמחצינים את החוכמה שלהם. כתת מחוננים? אחד הדברים הכי טפשיים ששמעתי בחיים שלי. לא בכל דבר בחיים אתם תהיו רק בסביבת אנשים חכמים בעלי איי קיו גבוה. צריך ללמוד להסתדר בעולם - ואת האמת - אני מבין למה אתם לא מסתדרים (לפי הרבה הודעות שאני רואה פה). הכל טוב ויפה - אבל חוכמה זה לא הכל. צריך לדעת איך להשתמש בה. יכול מאוד להיות שמישהו הוא גאון במתמטיקה, אבל אם אף אחד בסביבתו לא יסבול אותו, אני בספק אם הוא יצליח בחיים. תנו קצת מחשבה על מה שאני אומר ולא רק על מידת החוכמה שלכם.

Moralida

New member
דעה אטומה

תנסה להיות קצת פתוח עם הדעה שלך, ולנסות להבין. אתה בעצמך לא כלכך בוגר, ורק שתדע שעוד כמה שנים אתה תבין מצוקה של בני-אדם. הדעה שלך מוטעית כתוצאה של חוסר מידע. גיבשת דעה לכל שולי החברה רק מהסתכלות על הפורום, לפי ההודעה שלך. רוצה להבין קצת יותר ? נסה לפחות לקרוא הודעות בקהילת "הורים למחוננים", ותראה שלסכם בן אדם כ"השתחצנות מגעילה של החוכמה שלו" ואת כל החברה האנושית כ"לא אוהבים אנשים שמשתחצנים" זה דבר קצת מעוות ולא חכם להגיד. -רועי.

מבט קצר מדי ולא קולע בכלל.

ראשית, למחוננים רבים יש התפתחות רגשית מאוחרת. שנית, לא אכפת לי מה חשבת שיהיה כאן. מה שחשבת כנראה נובע מדיעה קדומה על מה מחוננים הם. לא כל המחוננים עוסקים בפילוסופיה או מדע, וחלק - תאמין או לא - ממש מתעבים מתמטיקה. שלישית, אף אחד כאן לא חייב לך שום דבר. אני מכיר מחוננים מעטים שמשוויצים ומחצינים את יכולותיהם השכליות באופן מתגרה ומתריס. רביעית, כיתת מחוננים היא רעיון מצוין, ואילו היית מקורב לנושא היית מבין שמסגרות רגילות פשוט לא מתאימות למרבית האנשים הללו. חמישית, הבעיה בדיוק נובעת מכך שלמרבית הילדים המחוננים אין סביבה מתאימה. ראוי שתהיה להם סביבה שתטפח אותם כמו שצריך, ומקום - הפורום הזה, למשל - בו לא חייבים לנהוג באיפוק או להתבטא בהתאם לנורמות חברתיות של ענווה והימנעות מביטוי עצמי העשוי להתפרש כמתנשא או סנובי, כמו שחלקנו עושים. שישית, לא רק שמסתדרים, אלא שמסדרים אחרים. כיתתי הקודמת, כיתת מחוננים שכל חבריה עומדים כעת בפני גיוס, מתפלגת בין קורס טיס, הקומנדו הימי, קורס חובלים, "תלפיות", חמ"ן "שחקים", העתודה האקדמית ומספר מסלולי שירות אחרים. שביעית, קרא שוב.

pincasbk

New member
תגובה

אז ככה.. עברתי קצת על פורום הורים למחוננים. גם אני אובחנתי כבר בגן כמחונן ואז גם בכתה ב אם אני לא טועה. את האמת - אני זוכר שבשיעורי חשבון ישבתי משועמם והפרעתי. אבל שוב אני אומר - התשובה היא לא הפרדה מהחברה הרגילה. זאת טעות. תוכנית בר אילן לדעתי היא מדהימה ונכונה. זאת תוכנית שלא מפרידה מהחברה אבל עדיין נותנת מענה למחוננים. אני מקורב לנושא וגם יש לי אח קטן מחונן ואמא שלי בשום פנים לא מסכימה שהוא יעבור למסגרת מיוחדת וגם לו יש מלא בעיות עם החברים בכתה. ואני באמת חושב שהוא חכם ושהוא צריך להתמודד עם הקשיים האלו. בחיים הוא לא יוכל פשוט לעבור מסגרת. זה לא עובד ככה. צריך לפתח מחשבה ולתת מענה למחוננים - אבל לא בהפרדה. וחוץ מזה - אין שום קשר בין ענווה לבין מחוננות. טיפש הוא מי שחושב שהוא יותר חכם ממישהו אחר. ועוד דבר - בצבא (בעיקר ביחידות המובחרות) אין שום סיכוי למי שאין לו ענווה. מנסיון.

תגובה נוספת

עובדה היא שזה עובד באופן מוצלח ביותר, בכל המישורים. אם הכיתה מנווטת כראוי, לא ייווצר פער חברתי בינה לבין שארית ה"שכבה", והיא תקבל משאבים, חומרי לימוד ומורים מתאימים. האם זה לא נתון מוכח אצל אנשים מסויימים? מדוע תהיה טפשות ההסתמכות על נתון מוכח, בלי קשר להחצנה או התנהגות גאוותנית כלשהי? וודאי שיש קשר בין ענווה לנ"ל, אצל לא מעט מחוננים. אגב הצבא, זה בדיוק מה שיפה - אם הכיתה מנווטת כראוי, כפי שציינתי קודם, אין פער חברתי נתון ואין בעיות של ביטחון עצמי וכו' אצל אף אחד מהתלמידים, ואין אף סימפטום של פער כזה.

טעות חמורה אחי

מסגרת שבה אדם פוגש אנשים שדומים לו ושיש לו מכנה משותף טבעי איתם היא הדבר הטוב ביותר שיכול לקרות לו. מתוכה ובעזרתה הוא יפתח כישורים חברתיים, גישה פוזיטיבית כלפי החיים וכלפי אנשים, דימוי עצמי גבוה (שים לב, גם דימוי עצמי חברתי גבוה) - ובסופו של דבר ישתלב בחברה רגילה הרבה יותר טוב. לעומת זאת, ואני מדבר מנסיון אישי, נסיון לכפות בכוח "התמודדות עם בעיות", "הסתגלות", או כל שם מטופש אחר (סלח לי על הביטוי) מעין זה - תגרום רק לדחיה לרגשות שליליים כלפי הסביבה ולסבל מיותר. אני אכלתי חרא הרבה שנים, מה שהיה בדיעבד מיותר מאוד. רק כשהתנתקתי מהמסגרת הרגילה והלכתי לדרך שלי השתפרו חיי - ויכולתי גם לחזור חזרה למסגרות "רגילות" בלי רגשי נחיתות ובלי שנאה, ולהשתלב כמו שצריך. חבל על אח שלך, ממליץ לך בחום לשקול שנית את גישתך. חג שמח.

לא עובד ככה? איז דאט סו?

עבורי זה עבד מ-צ-ו-י-י-ן... ובינתיים, אתה היחידי שנראה שאין לו ענווה כלל וכלל כאשר אתה קובע בכזאת יהירות מה טוב ונכון עבור כולם.

erezsh

New member
הטיעון שלך לא תופס...

רק בגלל שלא תבלה עם אנשים איכותיים כל החיים שלך זו לא סיבה להתנזר מכאלו. ובנוסף, סביבה לימודית שונה משאר החיים, וכשאתה בה רצוי שהסובבים אותך יהיו אנשים ברמה דומה אליך. כתה של אנשים באותה רמה זה דבר מתבקש, בלי קשר למחוננים או למטומטמים.

מי שעוד לא עבר את גיל 14 - פסול?

כתבתי בערך הודעה אחת בפורום הזה, אז אולי אין לי זכות לסנגר עליו. ואף על פי כן. אם היה פורום בשם "מחוננים", שהיה כולל דיונים מסעירים על פילוסופיה, מדע, מתמטיקה והיסטוריה - זו לא הייתה התנשאות מעל לחברה הרגילה? כנראה שציפית למצוא פה פורום אינטלקטואלי של אנשי רוח מזהירים, שמשתפכים ומתהדרים - בעקיפין - בחוכמה של עצמם. מה שאני מצאתי פה זה פורום שבו מחוננים יכולים לנתח את עצמם כ - טוב, מחוננים. יכולים לנסות להעמיק, ולו במעט, לתוך הנפש שלהם ולתפוס את עצמם בזווית קצת שונה. לא מצאתי פה שום יהירות או אגואיזם; להיפך - במקום שמוקדש לאנשים בעלי IQ גבוה, אין מעל מי להתנשא.

אומנם לא קשור לדיון..

סתם חשתי צורך להחמיא. את בחורה בהירה מאוד שמתנסחת יפה מאוד, במיוחד לגילך (אני "ממרום" 18 שנותיי מייחלת לכזה כושר ביטוי). סתם חשבתי להגיד מה שאני חושבת.. עלי והצליחי (ביטויי מורים שהשתלשלו לי לשפה..
)

למעלה