הייתי מצפה
מבין הקוראים החילוניים דוקא, אשר יד להם במדעים, ויש כאן מדי פעם כאלה (שייח ספיר, גוברנור ועוד), אשר למען כבוד המדע ולמען אהבת האמת, יגיבו על הזוועה המתרחשת כאן למול עינינו. היה כאן ויכוח על הבנת
ניסוי מסויים. אשר בו הושג ע"י הגברה סלקטיבית פקטור דילול של 452^10 שבסופו נשארנו עם אוכלוסית מולקולות ר.נ.א שרכשו סדרת מוטציות מוצלחות. ויש כאו ויכוח ביני ובין גוברנור, אשר טרם נגמר על משמעות פקטור הדילול והאם ניתן להסיק ממנו את ה probability של אותן מוטציות. אלא, שבנתיים קרה כאן דבר. בא אדם המציג עצמו כמדען (פיסיקאי כמדומני) בשם ויזיני. וטען שבידו מודל המסביר כיצד ניתן להגיע לדילול כזה ולהשגת תוצאות הניסוי בתהליך מחזורי בטבע. והמודל הוא כדלהלן - מתחילים עם N מולקולות ר.נ.א כאשר N/2 מסוג A ו N/2 מסוג B. ישנו תהליך מחזורי, לדוגמא יום ולילה הגורם שבכל יום מתפרקות N/2 מולקולות לנוקלאוטידים המרכיבים אותם. חצי מהמתפרקות הן מ A וחצי מ B. בלילה חלה שוב ריאקצית בניית הר.נ.א ממרכיביו. אלא שיש הבדל במהירות הבנייה. ונניח A נבנות מהר יותר. בכל לילה גדל מספרן של A בפקטור A וB בפקטור B והיחס ביניהן גדל ב A/B. לאחר K לילות יגדל היחס ל - A/B בחזקת K . וכך אפשר לאחר מספר סביר של לילות להגיע ליחס 452^10 . עד כאן מודלו של ויזיני. ולהלן טענותי אשר ויזיני מכנה קישקושים - א. לא דומה לא קשור ולא רלוונטי לענינינו. - אין כאן עניין של מוטציות בכלל. - אין כאן selective amplification. - אין כאן שום template . - באופן כללי - כל קשר בין המודל של ויזיני לניסוי שעליו דובר הוא רק המילה מולקולות המופיעה בשניהם וכאן נסתיימה האסוציאציה. ב. נעזוב את הניסוי שעליו הדיון ונתרכז במודל של ויזיני כשלעצמו. ובכן אני טוען שהוא טעה קצת. לדעתו המודל שלו יביא לאחר K ימים ליחס ריכוזים 452^10 בין A ל B ואילו אני טוען ומוכיח שהיחס ישאר 1 דהיינו שיוויון ריכוזים. הוכחתי המנומקת - מדובר כאן בשכפול. דהיינו -הנוקלאוטידים מה - N/2 שהתפרקו ביום, נבנות בחזרה בלילה על גבי ה N/2 שלא ההתפרקו. הנוקלאוטידים - אבני הבניין, מפוזרים בשלולית (או אוקיינוס) בשווה. אין שום סיבה שמולקולות A יגמרו מחזור שכפול אחד לפני ש B אפילו התחילו בו. ולכן - אפילו אם נניח שמולקולות A גמרו מחזור שכפול אחד לפני B (מה שאין שום סיבה להניח כי שתיהן ר.נ.א והשונות היא גנטית אך לא במהירות שכפול, אבל גם אם נניח) , אזי לא יהיו ל - A חומרי גלם להתחיל במחזור שכפול נוסף כי כולם תפוסים ע"י B. וכאמור - כל חמרי הגלם הם רק מה N/2 מולקולות שהתפרקו ביום - דהיינו חומר גלם למחזור שכפול אחד של ה N/2 מולקולות שלא התפרקו. ולכן - בסוף הלילה הראשון נגיע שוןב ל N/2 מולקולות A ו- N/2 מולקולות B. וכן כל לילה ובסיכום - יחס ריכוזי A ו B ישאר קבוע. כמוכן הבהרתי שאפילו אם לא היינו עוסקים בתהליך שכפול, שאז היה באמת מקום לדבר על פקטורי בנייה שונים מ A ל B, גם אז המודל סותר את חוקי התרמודינמיקה, ובהתאם לעיקרון לה-שטלייה, היות וריכוז A עולה בלילות הראשונים על B , יכפה קבוע שיווי המשקל את ירידת הפרש הפקטורים והשוואתם לאחר כמה ימים עד שנגיע לאחר כמה ימים ליחס קבוע והפרש ריכוזים קבוע. עד כאן הדברים ברורים וכבר נאמרו כולם בהודעות למעלה. אלא שהאיש הנאלח ויזיני אינו מוכן בשום פנים ואופן להודות בטעותו. ויקר לו כבודו עוד יותר מן האמת ויותר מכבוד המדע. ומעונין הוא לשמור על כבודו הרמוס אפילו במחיר הטעיית ההדיוטות שאינן מביני מדע. וכך הוא ממשיך כביכול בויכוח וזורק אמירות וציטוטים בלתי רלוונטים בעליל ומנסה למשכני לאינסוף עולמות תוהו. מלכתחילה לא היה בדעתו כלל להתמודד עם הבנת המודל המופרך שזרק כאן וחשב להגיב על כל דברי בהפנותי לפתירת תרגילים. אך הצלחתי להביאו פעם אחת לרדת לפרוט המודל ולנסות לפחות לענות ענינית
ובנתנו לי הדרכה, פרט לפחות את המודל בצורה שאפשר יהיה לפחות לנפצו ולרסקו. ומאז חדל הוא להגיב ענינית ומפנה כאן שוב ושוב לאיזה לינק בלתי רלוונטי. וכשבתגובה להביאי גם כן קטע לא רלוונטי אך לפחות מן הניסוי שעליו סובב הויכוח - טען הוא שאינו יודע מהיכן ציטוטי. (נדונו לכף זכות ונאמר שזה נובע מסניליות). ועוד מגדיל הוא לעשות בהאשימו אותי פעם באי הבנה ופעם בהטעייה. ובקראו לטענותי העניניות הצודקות המנומקות ומדויקות - קשקושים. ולכן טרחתי כאן שוב, בפעם המי יודע כמה, אך האחרונה, לסכם בבהירות את הדברים, ואם למי מהמבינים כאן יקר כבוד המדע וכבוד השכל, הייתי מצפה שיעיר ויאמר את דברו, ללא קשר לדתו או אמונתו.