חברים אני מתלבט!

jak44

New member
איתי נידמה לי שיש שינוי בנושא

וח"כ ליצמן דורש שעידכון קיצבאות הילדים יתבצע כעת ולא בתקציב 2007 כפי שתוכנן ואלמרט כבר נתן את הסכמתו לכך.

ריאליסט

New member
ליצן קטן

מפלגה בת 15 מנדטים,שאינה רחוקה בגודלה בהמפלגה השניה בגודלה-יושבת בקואליציה בשביל...קיצוץ קצבאות הילדים??? זה העיקרון הקדוש? זוהי השליחות הגדולה של "שינוי"? בשביל זה הצביעו מאות אלפי אזרחים למען "שינוי"? עם תדברו על זה כסיבה מספקת לישיבתכם בממשלה,עוד תרדו בבחירות ל-3 מנדטים.... ולפי ההיגיון הזה אתה צריך להצדיע למפלגת העבודה על כך שישבה בממשלת שרון ומנעה את הפלתה,וכך הבטיחה את ביצוע ההתנתקות... נו...כי ההתנתקות היא עקרון קצת יותר חשוב מאשר קיצוץ קצבאות ילדים... ולחשוב שלפני 3 שנים ישבה שינוי "האידאליסטית" באופוזיציה ומנהיגה הבלתי מעורער-לפיד צרח על העבודה ועל מר"ץ,כי בגדו בציבור בוחריהם... אילו לא היה עצוב,זה היה מצחיק כל-כך.

FuxPavel

New member
העבודה יכלה להעביר את ההתנתקות גם

מהאופוזיציה אבל הכיסאות קרצו לה...

ריאליסט

New member
../images/Emo9.gifנכון

הכסאות קרצו לעבודה בדיוק כמו שהם קרצו לשינוי! לא מתווכח איתך! לא אמרתי ששינוי פחות מושחתת או יותר מושחתת מהעבודה. שתיהן מושחתות!!

FuxPavel

New member
אז למה שינוי יצאה מהקואליציה?

ובכל זאת תמכה בהתנתקות ?

ריאליסט

New member
שינוי לא יצאה...

שרון בתחבולותיו (והוא תחבולן גדול-על כך אין ויכוח),הכריח את "שינוי" לצאת מממשלתו ע"י זה שהעמיד אותה במבחן ההצבעה על תקציב המדינה.הוא הוסיף הקצבות ליהדות התורה,ביודעו ששינוי תצטרך לזעוק (כי זה פורסם בכל מקום). ולמה? מפלגתו-הליכוד,לא הסכימה שבממשלתו ישבו 2 מפלגות השנואות על הליכוד גם יחד: הן העבודה והן שינוי.מאחר שכדי לייצב את הקואליציה שלו,שרון היה זקוק ל-21 המנדטים של העבודה,הוא הסכים לוותר על 14 המנדטים של "שינוי". האסון הוא ששינוי טומרנה לעזוב את הקואליציה של שרון,כשהיתה צריכה לעזוב אותה קודם לכן עקב ההפרות הגסות שהפר שרון את ההסכם הקואליציוני עם שינוי בקשר לביטול חוק טל,ובקשר לברית הזוגיות.

FuxPavel

New member
אתה אומר מה שנוח לך

כששינוי פעלה לפי האידאולוגיה שלה ויצאה מהממשלה אתה אומר ששרון הוא זה שהכריח אותם לצאת ומצד שני אתה אומר שהיא לא יצאה כי היא לא הקשיבה לאידאולוגיה שלה. תחליט כבר...

ריאליסט

New member
אוקיי

ואם בגלל עמיר פרץ אני מאמין שיעלו את שכר המינימום ב-400 שקל,זו סיבה שבגללה אני אמור להצביע לעבודה? באמת-הגענו לזמנים "טובים".בגלל הישג מסויים ונקודתי של מפלגה-ממשיכים להצביע עבורה ועוצמים עיניים בקשר לכל השאר? אוי ואבוי.נראה לי שאפילו את עצמך לא שכנעת.

kgjghy

New member
הסיפור של שינוי נגמר

שינוי מיצתה את עצמה בקדנציה הזאת. ההישגים שלה היו הפוכים ביחס לכוחה הפרלמנטרי. היא היתה שנתיים בממשלה ולא השיגה כמעט כלום. למה? אף אחד בשינוי לא רצה להיאבק ברצינות על נישואים אזרחיים, תחבורה בשבת, גיוס בחורי ישיבות וכד'. 90% מההסכם הקואליציוני נשארו על הנייר מבלי ששינוי תעשה משהו. בשנתיים האלה שינוי נתנה חיפוי לשחיתויות של הליכוד ופשוט סתמה את הפה כשהיא מנסה בעצמה לשלוח את ידה במינויים פוליטיים. באותה תקופה תקע לפיד מקלות בגלגלי המלחמה בטרור, וכשצה"ל יצא למבצע מקיף נגד הטרור הפלסטיני באזור רפיח נזכר לפיד בכל כלי התקשורת בארץ ובחו"ל בסבתא שלו מהשואה וגרם להפסקת המבצע. שרי שינוי היו כישלון מוחלט: לפיד היה שר המשפטים הגרוע בתולדות המדינה ובתקופתו הואצה קריסת המערכת המשפטית ושלטו המנברות והשטיקים (ע"ע ארבל). פורז המשיך במדיניות אלי ישי בכל התחומים, חיבל ברפורמה של השלטון המקומי, רדף פועלים זרים ושרת את קבלני כוח האדם. הוא אפילו לא הצליח להביא למיחשוב של תהליך הבחירות וכך קרה שאנחנו עודנו מצביעים בשיטות של המאה ה-19. ועוד לא דיברתי על הפרשיות שבהן כיכבה שינוי ובראשן פרשת פריצקי. בקיצור: מאזן שלילי ועלוב למפלגה של 15 מנדטים שהתיימרה להנהיג 'מהפכה'. כשהממשלה התחילה לקרטע עקב ההתנתקות הסכימה שינוי לקואליציה עם החרדים (האשכנזים) ולהזרמת מאות מיליונים לקופותיהם - בניגוד גמור להבטחותיה לבוחרים ולהחלטות הממשלה. הסיבה היחידה שלא קמה קואליציה עם החרדים היתה שהם לא רצו לשבת עם שינוי והעדיפו את העבודה. גם לשרון היתה העבודה חשובה יותר כי הוא ידע שהם אנשי מעשה ולא פופוליטיקאים וקשקשנים בשוק כמו מנהיגי שינוי. ואז ניסו לפיד ופורז לעשות מנברה ולכפות בחירות מוקדמות: הם ניסו לשחק פוקר עם שרון, אבל שרון נפנף אותם החוצה מהממשלה ודחה אותם גם כשהם ניסו לחזור על ארבע. ומאז השתררה סביב שינוי דממה המופרת רק ע"י קללות ולכלוכים מצד לפיד (לזהבה גלאון: בואי נדבר על המקצוע שלך, יעני המקצוע העתיק, או כלפי שרון: הולך בעקבות מוסוליני), או בתחינות מצד פורז לחזור לקואליציה. הרבה נכתב על המשטר הפנימי בשינוי, משטר של פחד וחשבון, כאשר הסיעה והמועצה הם כחומר בידי היוצר בידי לפיד ופורז ועל השחיתויות דרך המינויים הפוליטיים שבאו לתגמל את תומכי פורז ולהבטיח את שליטתו במוסדות. היו חריקות, אבל שינוי היא מפלגה ללא 'מורדים': מדי פעם מצייץ מישהו בסיעה או במועצה, אבל בסופו של דבר כולם הולכים בתלם בעקבות לפיד. כמו בעקבות החלילן מהמלן, רק שלנהר כאן קוראים *בחירות*. השעון מתקתק: כל יום שעובר מקרב את הקדנציה של שני שליש מהח"כים לקיצה. הציבור מרגיש וחש בחושיו החדים שהלפיד כבה מזמן וששינוי היא סוס מת והוא מפנה לה עורף. שינוי הופכת למרצ בורגנית, רק בשונה ממרצ היא בנוייה על איש אחד. לפיד הקשקשן בשל לפנסייה. יחד עם דעיכתו דועכת שינוי. זה כל הסיפור.

jak44

New member
ואני טוען כי הבלוף הגדול של הבלון

הנפוח של פרץ מנהיג הפועלים (סטיל לך ולנסה ) יתפוצץ כמו כל הסכם אוסלו והציבור יעניש אותה על היתחברותה לשרון הצח כשלג מגרש היהודים ועושקם עד פת לחם הא תראה לסיסמאות בחירות אין גבול ולכן לאט לך ואזכיר לך כי לאמיר פרץ ניבאו הסקרים בתחילה מפלה ניצחת כנגד פרס והסוף ידוע כך שקצת סבלונות לפני הסקת מסקנות לא תזיק

kgjghy

New member
דווקא לא: הסקרים אמרו שפרץ מצמצם

את הפער בינו לבין פרס והמגמה הזאת נמשכה עד לפריימריז שבהן הוא גבר על פרס בשיעור קטן. אין לי בעייה עם זה שתמשיך להשלות את עצמך עוד 4 חודשים - כגודל האשלייה כן עומק ההתפכחות.

Archibald

New member
ממליץ לך להיזכר בשני מדגמים לאחר

הפריימריז, אחד ניבא ניצחון סוחף לפרס והאחר ניצחון דחוק לפרץ.

ריאליסט

New member
מה הקשר בין

עמיר פרץ לבין כשלונותיה של "שינוי"? נראה לי שאתה מפספס את העניין. אגב-בלי קשר לסקרים,אני טוען ששרון יהיה רה"מ הבא של ישראל,וששינוי תשב באופוזיציה. נפגש ב-28 במרץ?

eitangn

New member
עוד פרובוקציה...

עם כזו גישה וכזה ניסוח מצידך, למה בכלל לטרוח?

subotaj

New member
הלוואי וזאת היתה פרובוקציה אני

פותח בפניך את כל הקלפים. אני בוחר שינוי ממוצע, לא מעורב פוליטית שדוגל באידיאולגיה של שינוי, אבל לא ראה תוצאות. לכן אני מתלבט ומספר מה שעובר לי בראש. באמת שלא באתי לשחק אותה או ליצור פרובוקציות אני מחפש את עצמי במפה הפוליטית של שנת 2006. לא מעבר לזה.

yosep nanon

New member
subotaj יש לומר שאתה לא לבד

רבים הם תומכי שינוי שהתאכזבו ממנה ומחפשים אלטרנטיבות אחרות

למעלה